Sitirile editiei din data de 1 Iunie, 2021

Pași importanți pentru proiectul de asfaltare al comunei Ciobanu

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile intenționează asfaltarea drumurilor din Ciobanu și Miorița pe o distanță de 32 de kilometri.Proiectele privind modernizarea infrastructurii rutiere se află printre prioritățile primarului, Tudorel Gurgu.

Săptămâna educației și a sănătății la Castelu

Iunie 2021, Bogdan Chirita

SocialTimp de cinci zile, în perioada 21-25 iunie, 30 de copii din clasele primare din Castelu au participat la un curs intensiv de alfabetizare rapidă și la activități de dezvoltare personală prin aventură și joc, organizate de cinci specialiști ai Fundației Noi Orizonturi Lupeni.

Săptămâna educației și a sănătății la Castelu

Iunie 2021, Bogdan Chirita

Social

Ședința Consiliului Local Castelu din luna iunie

Iunie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaDeși consilierii locali PNL și Cherim Gevat consilier local PSD votează împotrivă, proiectele de hotărâre sunt aprobate datorită majorității formate din șapte consilieri PMP și consilierul local PSD, Marian Dincă.

COMUNA FÂNTÂNELE - Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

AnunturiUAT FÂNTÂNELE prin primar ROȘU ION ADRIAN, cu sediul în județul Constanța, comuna Fântânele, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „CONSTRUIRE CAROSABIL IN LUNGIME DE 3,6 KM IN COMUNA FÂNTÂNELE”, propus a fi amplasat în județul Constanța, comuna Fântânele.

Constănțeanul Andrei Timaru vicecampion național la proba de dublu a Campionatelor Naționale U10 la tenis de câmp

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

SportÎn perioada 16-26 iunie, la Centrul Național de Tenis București au avut loc Campionatele Naționale Individuale de Vară U10, competiție organizată de Federația Română de Tenis. În cadrul acestei competiții, sportivul constănțean Andrei Timaru, legitimat la CS Tenis TDC Constanța și pregătit de tatăl său, antrenorul Doru Timaru, a obținut titlul de vicecampion național la proba de dublu.

5 proiecte de hotărâre aprobate de consilierii locali din Dumbrăveni

Iunie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaMarți 29 iunie, la sediul Primăriei Dumbrăveni a avut loc ședința de consiliu local. Aleșii locali au aprobat cele cinci proiecte de hotărâre inițiate de primarul Stelian Clinciu.Înainte de ședința de consiliu, membrii comisiilor pe domenii de specialitate s-au întâlnit în vederea avizării proiectelor de hotărâri precum și pentru a formula și depune amendamente asupra acestora.

Încep lucrările la centrul cultural musulman din Independența

Iunie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimăria Independența a atribuit contractul aferent execuției de lucrări la centrul de activități pentru comunitatea musulmană din localitatea Independența, județul Constanța – intrarea în legalitate și continuare lucrări.

Campanie dezinsecție, deratizare și delarvizare etapa a II a la Medgidia

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPrimăria Municipiului Medgidia vă informează că, în perioada 05 – 06 iulie 2021, în intervalul orar 08.00 – 16.00 și 21.00 – 04.00, se va desfășura cea de-a doua parte a campaniei de deratizare, dezinsecție și delarvizare în municipiul Medgidia și zonele limitrofe.

Serviciul de alimentare cu apă din Mereni va fi delegat către RAJA S.A

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPe 25 iunie, la sediul Primăriei Mereni a avut loc ședința de Consiliu Local. Consilierii locali s-au întâlnit pentru a dezbate și aproba proiectele de hotărâre inițiate de primarul Dumitru Guriță.

Se forează puțurile de apă din Sinoe

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaAu demarat lucrările din cadrul proiectului „Înființare rețea apă și rețea de canalizare în localitatea Sinoe, comuna Mihai Viteazu”.Proiectul „Înființare rețea apă și rețea de canalizare în localitatea Sinoe, comuna Mihai Viteazu” a obținut finanțare de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Proiectul prevede și lucrări de forare pentru bazin captare apă, fiind identificate trei puțuri de apă de bună calitate, precum și realizarea unei stații de epurare.

Campanie de curățenie în comuna Bărăganu

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPrimăria Bărăganu a demarat în această lună o campanie de curățenie pe raza comunei. „Având în vedere că vegetația a crescut, din cauza precipitațiilor însemnate din ultima perioadă, am decis să executăm lucrări de îndepărtare a acesteia pe de drumurile publice.

Bugetul comunei Cogealac a fost aprobat

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaConsiliul Local Cogealac s-a reunit în ședință ordinară joi, 17 iunie, la sediul Primăriei din comună pentru a dezbate și aproba proiectele de hotărâre inițiate de primarul Cati Hristu. Acestea au fost votate de aleșii locali.La primul punct pe ordinea de zi s-a aflat proiectul de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului comunei Cogealac pe cele două secțiuni pentru trimestrul I 2021.

Primăria Istria implementează Registrul Electronic Național al Nomenclaturilor Stradale (RENNS)

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaRegistrul Electronic Național al Nomenclaturilor Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adreselor administrative cu coordonate geografice la nivelul fiecărei primării – indispensabilă pentru multe domenii ca: intervenții în situații de urgență, SMURD, navigație GPS, poștă și curierat, taximetrie, telecomunicație, utilități publice, firme de intervenție, protecție și pază.

Fonduri europene pentru modernizarea sistemului de iluminat public din comuna Băneasa

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPrimăria Băneasa va moderniza și extinde sistemul de iluminat public de la nivelul comunei cu fonduri obținute în cadrul Programului de finanțare „Fondul de acțiune în domeniul managementului energiei durabile”.

Studii de fezabilitate pentru modernizarea infrastructurii rutiere din Lipnița

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn ședința de Consiliu Județean din luna mai, Primăria Lipnița a primit suma 890.000 de lei pentru programe de dezvoltare locală/programe de infrastructură care necesită cofinanțare locală. Suma provine din cotele defalcate din impozitul pe venit în anul 2021.

Vară bogată în lucrări la Cobadin

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPe agenda de lucru a primarului, Cristian Telehoi se află în această perioadă o serie de lucrări și acțiuni prin care se urmărește atât înfrumusețarea comunei cât și bunăstarea locuitorilor.

Lucrările la sala de sport din Lumina se apropie de final

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaSportul contribuie în mod esențial la dezvoltarea fizică armonioasă, la menținerea stării de sănătate la cote optime precum și la întărirea spiritului de echipă și a celui de competiție. De aceea, practicarea sportului de către copii și tineri este o necesitate imperativă ale cărei beneficii pe termen mediu și lung sunt foarte însemnate. Aceste considerente au fost punctul de plecare pentru realizarea proiectului privind construirea unui săli de sport în cadrul Școlii Gimnaziale nr.

Sfârșit de an emoționant pentru elevii din Cerchezu

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaȘi a mai trecut un an… un an altfel, plin de provocări, dar peste care elevii au reușit să treacă împreună cu profesorii lor. Au împărtășit emoție, bucurie, curiozitate. Elevii Școlii Gimnaziale „Marin Voinea” din Cerchezu, ai Școlii Primare Nr.

O zi de poveste pentru copiii din comuna Grădina

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

SocialAtmosferă de sărbătoare şi zeci de surprize, oferite copiilor, de Primăria şi Consiliul Local Grădina, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Din cauza vremii nefavorabile de la începutul lunii, evenimentul a fost marcat pe data de 10 iunie, o dată cu Ziua Eroilor.Centrul comunei s-a transformat într-un imens loc de joacă, cu trambuline gonflabile și personaje de poveste. Un adevărat tărâm magic unde copiii s-au jucat, au cântat și au dansat.

Căminul Cultural din Nicolae Bălcescu a fost modernizat

Iunie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaLucrările de modernizare a Căminului Cultural din Nicolae Bălcescu a fost finalizate. Luna aceasta, mai exact pe 21 iunie a fost oficiată slujba religioasă de sfințire a instituției.„Nimic nu există și nici o  lucrare nu poate fi desăvârșită fără Dumnezeu! În prezența bunilor noștri preoți, alături de consilieri locali și colegi din Primărie, am făcut Sfeștania căminului cultural din Nicolae Bălcescu după lucrări de modernizare și reamenajare.

„Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

CulturaJoi, 10 iunie autoritățile locale din Siliștea au comemorat Ziua Eroilor. La eveniment au participat alături de locuitorii comunei și primarul Mihai Soare, senatorul Felix Stroe și deputații Marius Horia Țuțuianu și Dumitru-Lucian Lungoci.

Amintiri de neuitat pentru copiii din Vulturu

Iunie 2021, Bogdan Chirita

SocialBucurie, responsabilitate, entuziasm, viitor, împlinire, voie bună, au fost ingredientele unei zile de neuitat pentru copiii din comuna Vulturu. Primăria a organizat, pe 23 iunie, o petrecere la care toți copiii s-au distrat copios.

Sfârșit de an magic pentru elevii din Mircea Vodă

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

SocialVineri, 25 iunie, elevii și preșcolarii din Mircea Vodă au sărbătorit sfârșitul de an școlar dar și Ziua Internațională a Copilului, eveniment reprogramat din cauza restricțiilor de coronavirus.

Sistemul de iluminat public din Negru Vodă va fi modernizat

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale continuă proiectul de modernizare a iluminatului public la nivelul orașului. Prin accesarea Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public vor fi montate 310 de lămpi de tip led dar și un sistem de dimare/telegestiune.„Am primit de la Administrarea Fondului de Mediu o adresă prin care suntem informați că proiectul – Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin eficientizarea sistemului de iluminat public în orașul Negru Vodă, județul Constanța -  a primit finanțare.

Autoritățile din Albești continuă dezvoltarea comunei

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaFonduri de la Consiliul Județean Constanța pentru cofinanțarea proiectelor aflate în derulare.În această perioadă la nivelul comunei se implementează mai multe proiecte ce au primit finanțare guvernamentală dar și europeană.

Elevii merituoși din Târgușor, premiați de autoritățile locale

Iunie 2021, Bogdan Chirita

SocialAnul școlar s-a încheiat. Vineri, 25 iunie a fost ultima zi de școală și începutul vacanței de vară pentru elevii din Târgușor. Pentru rezultate deosebite, 34 dintre ei au primit din partea autorităților locale câte o bicicletă.Luna iunie este o lună de bilanț pentru elevi, practic se trage linie și se află rezultatele muncii depuse în timpul anului școlar. Pentru a-i răsplăti pe elevii care au fost sârguincioși, primarul Mădălina Negru a propus în ședința de Consiliu Local, din luna mai, alocarea fondurilor necesare pentru premierea acestora.

Dispensarul medical din Faclia va fi reabilitat

Iunie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaÎn ultimii ani, modernizarea infrastructurii medicale de la nivelul comunei s-a aflat în atenția autorităților locale din Saligny. După ce au fost obținute fonduri guvernamentale pentru construirea unui dispensar medical în Saligny, în perioada următoare vor fi demarate lucrări de reabilitare a unității medicale din satul  Faclia.

Primăria Peștera a cumpărat un imobil din centrul comunei

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPrimăria Peștera a achiziționat luna aceasta imobilul în care își desfășoară activitatea S.C. Edil Prest S.R.L. Clădirea are o vechime de o sută de ani și a a aparținut familiei Șteflea, o familie de boieri ce deținea cele mai mari suprafețe de teren din comună.Pentru ca angajații S.C. Edil Prest S.R.L. să aibă un spațiu în care să își desfășoare activitatea, Primăria plătea chirie familiei care deținea imobilul.

Burse de studiu și de merit pentru elevii din Dobromir

Iunie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPe 15 iunie, cei treisprezece consilierii locali din Dobromir s-au reunit în ședința ordinară și au aprobat în unanimitate cele două proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.Proiectele de hotărâre au fost inițiate de viceprimarul cu atribuții de primar, Ismail Sebai.

Școala din General Scărișoreanu va fi extinsă

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Amzacea au obținut fonduri guvernamentale ce vor fi folosite pentru modernizarea infrastructurii educaționale din localitatea General Scărișoreanu. Totodată, pentru ca elevii să își desfășoare orele de informatică în cele mai bune condiții, vor fi achiziționate echipamente IT performante. Proiectul „Extindere și dotare cu echipamente IT Școala Gimnazială General Scărișoreanu, comuna Amzacea”, presupune construirea grupurilor sanitare pentru elevi și cadre didactice ce vor avea acces atât din interior cât și din exterior în suprafață totală de 91 mp.

Lucrări de refacere a străzilor din localitatea Oltina

Iunie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaDouă proiecte importante prin care se urmărește ridicarea gradului de confort pentru locuitorii din Oltina se apropie de final. Este vorba despre „Înființare rețea canalizare în localitatea Oltina” și “Podețe de drum și reamenajare vale Groapă Adâncă în localitatea Oltina”.

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu COMUNA FÂNTÂNELE

Iunie 2021, Bogdan Chirita

AnunturiUAT FÂNTÂNELE prin primar ROȘU ION ADRIAN, cu sediul în județul Constanța, comuna Fântânele, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: AMENAJARE STRĂZI ÎN COMUNA FÂNTÂNELE ACTUALIZARE 2021, LOT 2, propus a fi amplasat în județul Constanța, comuna Fântânele.

Trei proiecte de hotărâre aprobate în ședința extraordinară a lunii iunie, în municipiul Medgidia

Iunie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaLuni, 14 iunie 2021, consilierii locali ai municipiului Medgidia s-au întrunit în ședință extraordinară pentru a vota 3 proiecte de hotărâre importante pentru sistemul educațional local.Primul punct de pe ordinea de zi a vizat actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru realizarea obiectivului de investiție ”Creșterea eficienței energetice a clădirii publice - Școala Gimnazială Spiru Haret din municipiul Medgidia, județul Constanța”.

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu COMUNA CASTELU

Iunie 2021, Bogdan Chirita

AnunturiCOMUNA CASTELU anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „ÎNFIINȚARE REȚEA INTELIGENTĂ DE DISTRIBUȚIE GAZE NATURALE ÎN COMUNA CASTELU ȘI SATELE APARȚINĂTOARE, JUDEȚUL CONSTANȚA”, propus a fi amplasat în județul Constanța, comuna Castelu, Sat Nisipari, Sat Castelu, municipiul Medgidia, intravilan și extravilan.

Consilierii locali din Medgidia, convocați în ședință extraordinară

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaAleșii locali din Medgidia au fost convocați, luni, 14 iunie, începând cu ora 16.30, în ședință extraordinară.Pe ordinea de zi se află trei proiecte de hotărâre inițiate de primarul, Valentin Vrabie.

Ziua Eroilor marcată la Cumpăna

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaConform tradiţiei, de Ziua Înălţării Domnului, se comemorează şi Ziua Eroilor, o sărbătoare dedicată eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi căzuţi în luptă de-a lungul veacurilor pentru credinţă, libertate, apărare şi reîntregirea neamului.

Martirii neamului românesc au fost omagiați de Ziua Eroilor, în municipiul Medgidia

Iunie 2021, Bogdan Chirita

SocialAstăzi, 10 iunie 2021, poporul român sărbătorește Înălțarea Domnului, zi de mare sărbătoare națională, proclamată prin lege Ziua Eroilor. Începând cu anul 1920, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de „sărbătoare națională” și s-a stabilit să fie marcată în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, când potrivit tradiției românești creștinii sărbătoresc Înălțarea Domnului.

Ziua internațională a copilului, moment de bucurie și răsfăț, în municipiul Medgidia

Iunie 2021, Bogdan Chirita

SocialIeri, 01 iunie 2021, întreg municipiul Medgidia a sărbătorit Ziua Internațională a Copilului.  Această zi specială a fost sărbătorită pentru prima dată în lume în octombrie 1953 și a fost sponsorizată de către Uniunea Internațională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva.

Zi de neuitat pentru copiii din Peștera

Iunie 2021, Lacramioara Chirita

Social1 Iunie este prilej pentru a sărbători copilăria şi copiii. Pentru a aduce zâmbetul pe buzele celor mici, Primăria și Consiliul Local Peștera le-a pregătit pe 31 mai, o zi de neuitat! Luni, 31 mai toți copiii din comuna Peștera au avut parte de o zi magică! În cadrul căminului cultural, au pășit micii locuitori pentru a se bucura de cadouri, decoruri și personaje de poveste, baloane colorate și multe dulciuri.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771