Sitirile editiei din data de 1 Mai, 2021

13 proiecte de hotărâre aprobate în ședința ordinară a lunii mai, în municipiul Medgidia

Mai 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaIeri, 27 mai 2021, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Medgidia pentru luna în curs.Primele puncte pe ordinea de zi au fost proiectele privind aprobarea contului anual de execuție al bugetului propriu al municipiului Medgidia și al bugetelor instituțiilor finanțate din venituri proprii și subvenții, precum și a situațiilor financiare, inclusiv anexele la acestea, la 31.

Bugetul comunei Mereni a fost aprobat

Mai 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaJoi, 27 mai, consilierii locali au fost convocați pentru a dezbate proiectele de hotărâre inițiate de primarul Dumitru Guriță.Pe ordinea de zi s-au aflat trei proiecte. Deoarece acestea au fost supuse avizării în ședințele anterioare nu a mai fost necesară întrunirea comisiilor de specialitate.La punctul numărul 1 pe ordinea de zi s-a aflat proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al comunei Mereni pentru anul 2021.

Fonduri guvernamentale pentru finalizarea lucrărilor de asfaltare din Cobadin și Viișoara

Mai 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaLuna aceasta, primarul Cristian Telehoi a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației un act adițional prin care se suplimentează cu suma de 2.611.865,95 lei valoarea finanțării acordate în anul 2015 pentru proiectul „Reabilitare și amenajare străzi în comuna Cobadin”.

Căminul cultural din Vîrtop va fi modernizat

Mai 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPrimăria Albești a obținut finanțare de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pentru proiectul „Renovare, modernizare și dotare Cămin cultural, parter, comuna Albești, sat Vîrtop, județul Constanța”.

DC 68, drumul ce străbate localitatea Ciobanu, va fi asfaltat

Mai 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaDupă introducerea rețelelor de canalizare, drumul ce străbate localitatea a fost afectat. Societatea care a efectuat lucrarea are obligația să aducă străzile la stadiul inițial, iar în perioada următoare DC 68 dar și celelalte drumuri vor intra în reparație.

Copiii din Tîrgușor răsplătiți de autoritățile locale

Mai 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaLuna iunie le este dedicată copiilor. În prima zi se sărbătorește Ziua Internațională a Copilului; iar la sfârșitul lunii, toți copiii se bucură de începerea vacanței de vară. Este și momentul când sunt apreciați pentru munca depusă în timpul anului școlar.

After-school pentru elevii din Independența

Mai 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimăria comunei Independența pregătește documentația în vederea organizării licitației pentru atribuirea unui contract aferent execuției lucrărilor de construcție after-school în cadrul proiectului „Construire after-school în localitatea Independența, județul Constanța”.

Sistem de supraveghere video, montat în comuna Vulturu

Mai 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPentru a preveni infracţionalitatea, furturile, şi pentru a menţine ordinea publică, Primăria şi Consiliul Local Vulturu au hotărât demararea unei investiții ce a vizat implementarea unui sistem de supraveghere video la nivelul comunei.

Edilul din Lipnița caută soluții pentru a asigura transportul elevilor

Mai 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaÎn ultimii ani, o parte din unitățile de învățământ din localitățile județului a fost închise din cauza numărului scăzut de elevi. În această situație, primarii comunelor au fost nevoiți să asigure transportul elevilor dintr-o localitate în alta.

45 de ani de la târnosirea Bisericii Parohiale Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Oltina Proteria Altinum

Mai 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPe 22 mai, la eveniment au participat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, primarul Ștefania Cealera și viceprimarul Mocanu Marin, fostul primar Dumitrescu Marcel, consilieri locali, și foști preoți ai parohiei, Pr.

Lucrări de amenajare a centrului civic al comunei Grădina

Mai 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale au demarat luna aceasta un proiect de sistematizare și amenajare peisagistică a centrului localității Grădina. Proiectul de peisagistică are ca scop amenajarea unei parcări în fața Primăriei și urmărește realizarea unei ambianțe pozitive în cadrul mediului înconjurător.

Strada Belșugului din Lumina, în proces de modernizare

Mai 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaModernizarea infrastructurii rutiere este una dintre prioritățile primarului Dumitru Chiru. În acest sens, în ultima săptămână a lunii mai au fost demarate lucrări de asfaltare pe strada Belșugului din localitatea Lumina.

Daruri pentru copiii din comuna Saligny, cu ocazia zilei de 1 iunie

Mai 2021, Bogdan Chirita

SocialCa în fiecare an, cu ocazia zilei de 1 iunie, autoritățile locale vor oferi cadouri, copiilor din comuna Saligny. Autoritățile locale, în frunte cu primarul Ion Beiu şi viceprimarul Nicolae Ţeleneanu, dar şi Consiliul Local pregătesc pentru data de 1 iunie, sărbătoarea Zilei Internaționale a Copilului, cadouri pentru micii locuitori ai comunei.

7 proiecte de hotărâre aprobate în ședința ordinară a lunii mai, în comuna Mihai Viteazu

Mai 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPe 25 mai 2021, membrii Consiliului Local al comunei Mihai Viteazu s-au întrunit în ședința ordinară a lunii aprilie. Pe ordinea de zi s-au aflat șapte proiecte de hotărâre, ce au fost inițiate de primarul Gheorghe Grameni.

Apelul de selecție proiecte pe anul 2021 - MĂSURA 9 SPRIJIN PENTRU CREAREA / EXTINDEREA / IMBUNATATIREA INFRASTRUCTURII DE TIP BROAD-BAND IN MEDIUL RURAL - Sesiunea Nr.3 -

Mai 2021, Lacramioara Chirita

AnunturiASOCIAȚIA GRUP DE ACȚIUNE LOCALĂ DOBROGEA SUD - VESTPROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ 2014 – 2020 finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare RuralăGrupul de Asociația Grup de Acțiune Locală Dobrogea Sud - Vest lansează Apelul de selecție proiecte pe anul 2021MĂSURA 9 SPRIJIN PENTRU CREAREA / EXTINDEREA / IMBUNATATIREA INFRASTRUCTURII DE TIP BROAD-BAND IN MEDIUL RURAL - Sesiunea Nr.

Apelul de selecție proiecte pe anul 2021 - Masura M3 „SPRIJIN PENTRU INSTALAREA TINERILOR FERMIERI IN CADRUL GAL DOBROGEA SUD-VEST” Sesiunea Nr.3

Mai 2021, Lacramioara Chirita

AnunturiASOCIAȚIA GRUP DE ACȚIUNE LOCALĂ DOBROGEA SUD - VESTPROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ 2014 – 2020 finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare RuralăGrupul de Asociația Grup de Acțiune Locală Dobrogea Sud - Vest lansează Apelul de selecție proiecte pe anul 2021Masura M3 „SPRIJIN PENTRU INSTALAREA TINERILOR FERMIERI IN CADRUL GAL DOBROGEA SUD-VEST” Sesiunea Nr.

Ziua Copilului va fi marcată „altfel” anul acesta în comuna Siliștea

Mai 2021, Bogdan Chirita

SocialApariția noului virus și declararea stării de pandemie a schimbat într-un fel sau altul viețile tuturor. Cu toții am fost nevoiți să ne adaptăm la un alt stil de viață, chiar dacă acum putem sta în aer liber fără să purtăm mască de protecție încă trebuie să păstram distanțarea socială.

Proiect pentru modernizarea iluminatului public în Mircea Vodă. Se vor monta 300 de lămpi de tip led

Mai 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale continuă proiectul de modernizare a iluminatului public la nivelul comunei. Prin accesarea Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public vor fi montate 300 de lămpi de tip led, în localitatea Mircea Vodă.

Proiect pentru montare camere de supraveghere video în Fântânele

Mai 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritățile locale au în lucru documentația pentru accesarea fondurilor europene în vederea montării unor camere de supraveghere video la nivelul localității."În prezent lucrăm la studiul de fezabilitate, document ce este necesar pentru a putea depune proiectul privind achiziționarea și montarea unor camere de supraveghere video. Cererea de finanțare va fi depusă prin GAL Histria-Razim-Hamangia la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale", a precizat primarul, Ion Adrian Roșu.

Lucrările de construire a Căminului Cultural din Nisipari, în grafic

Mai 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaCăminul cultural din Nisipari se construiește cu fonduri europene obținute prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pe submăsura 7.6 – Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Consiliul Local Pecineaga convocat în ședința lunii mai

Mai 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaConsilierii locali din Pecineaga au fost convocați în ședința ordinară ce se va desfășura în  data de  28 mai, în  sala de ședințe din Primăria Pecineaga. Proiectele de hotărâre sunt inițiate de primarul, Niculae Stan.Pe ordinea de zi se află șase proiecte de hotărâre:1.Proiect de hotărâre privind  aprobarea Listei  beneficiarilor  de ajutor social și a listei persoanelor care au efectuat acțiuni și lucrări de interes local, pentru luna aprilie 2021.

Consilierii locali din Castelu reuniți în ședință ordinară

Mai 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaJoi, 20 mai, consilierii locali din Castelu s-au reunit în şedință ordinară pentru a dezbate proiectele de hotărâre inițiate de primarul Nicolae Anghel. Întâlnirea a avut loc la sediul Primăriei Comunei Castelu - Sala de festivităţi.

Bugetul de venituri și cheltuieli al orașului Negru Vodă a fost aprobat

Mai 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaLuna trecută, consilierii locali au aprobat bugetul local de venituri și cheltuieli pe anul 2021. Totodată a fost aprobată și lista obiectivelor de investiții, cu finanțare parțială sau integrală de la bugetul local și fonduri externe nerambursabile. Primarul Petre Urziceanu a întocmit bugetul de venituri și cheltuieli ținând cont de investițiile demarate în anii trecuți, investiții pentru care au fost prevăzute fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor.

Săptămâna Națională a Voluntariatului marcată de elevii din Dumbrăveni

Mai 2021, Lacramioara Chirita

EducatieAnual, în a treia săptămână a lunii mai, se sărbătorește voluntariatul. Cu această ocazie, cadrele didactice din Dumbrăveni au organizat acțiuni la care au participat elevii școlii gimnaziale.

Sistemul de iluminat public din Cerchezu a fost modernizat

Mai 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din comuna Cerchezu au obținut, anul trecut, fonduri de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pentru un proiect ce a avut ca scop eficientizarea consumului de energie electrică. Investiția presupune modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea lămpilor existente cu unele economice, de tip led. Modernizarea sistemului de iluminat public a presupus montarea unui număr de 319 lămpi economice în toate satele comunei.

Locuitorii din Istria vor colecta deșeurile selectiv

Mai 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPentru a respecta legislația în vigoare, autoritățile locale din Istria au încheiat un contract privind serviciile de colectare, transport și tratare deșeuri din comuna Istria. De asemenea, au achiziționat pubele ce vor fi repartizate, gratuit, tuturor gospodăriilor.

Se asfaltează drumurile din Casicea

Mai 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Amzacea continuă asfaltarea drumurilor din comună. În această perioadă se lucrează în localitatea Casicea. Investiția privind modernizarea infrastructurii rutiere se realizează cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a doua.

APEL DE SELECȚIE PROIECTE in cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 Axa LEADER / Sub-măsura 19.2 - „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală”

Mai 2021, Bogdan Chirita

AnunturiAPEL  DE  SELECȚIE  PROIECTEÎn cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 Axa LEADER / Sub-măsura 19.2 - „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală”Nr.

Ziua Internaţională a Familiei sărbătorită la Cumpăna

Mai 2021, Lacramioara Chirita

SocialData de 15 mai a fost declarată ca „Zi Internaţională a Familiei” de către Adunarea Generală a ONU, la 20 septembrie 1993, în vederea sensibilizării privind importanţa instituţiei familiei, promovării cunoştinţelor despre tendinţele socio-economice şi demografice care afectează familia şi stimulării răspunsurilor la provocările cu care se confruntă astăzi familia contemporană.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771