Sitirile editiei din data de 1 Martie, 2021

Proiect de modernizare a străzilor din Independența ajuns la final

Martie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaProiectul „Modernizare și asfaltare străzi în localitatea Independența, comuna Independența, județul Constanța” a fost finalizat. Investiția a fost realizată cu fonduri guvernamentale obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II a.

Investiții pentru copiii din comuna Saraiu

Martie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaEducația copiilor este un domeniu important pentru edilul, Dorinela Irimia. În acest sens, anul trecut au fost depuse la Compania Națională de Investiții (CNI) două proiecte, unul pentru construirea unei săli de sport în Dulgheru și altul pentru construirea unui bazin de înot în Saraiu. De-a lungul anilor primarul, Dorinela Irimia a realizat mai multe investiții pentru modernizarea infrastructurii școlare și a creat programe care să îi stimuleze pe elevi să obțină rezultate deosebite la învățătură.

Modernizare iluminat public în Oltina

Martie 2021, Bogdan Ionut Chirita

Administratie localaAutoritățile locale implementează în această perioadă un proiect privind eficientizarea consumului de energie prin modernizarea sistemului de iluminat public.Proiectul privind modernizarea sistemului de iluminat public realizează cu fonduri obținute de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) prin Grupul de Acțiune Locală Dobrogea Sud Vest.

Ședință de Consiliu ordinară la Castelu

Martie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPe 31 martie, consilierii locali din Castelu au fost convocați să participe la ședința ordinară a Consiliului Local pentru a dezbate și aproba patru proiecte de hotărâre inițiate de primarul Nicolae Anghel.

RAJA Constanța, continuă investițiile de reabilitare și modernizare a rețelelor de apă și apă uzată

Martie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaLa sfârșitul lunii martie, la sediul RAJA SA, s-a semnat Contractul de execuție de lucrări privind reabilitarea și extinderea rețelei de apă și apă uzată, pentru patru localități din județul Constanța, în cadrul “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a S.

24 proiecte de hotărâre aprobate în ședința ordinară a lunii martie, în municipiul Medgidia

Martie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaMiercuri, 31 martie 2021, consilierii locali ai municipiului Medgidia s-au întrunit în ședința ordinară a lunii martie. În deschiderea ședinței au fost votate proiectele privind depunerea jurământului de către noii consilieri Brânză Dumitru și Sali Sabri, precum și proiectul privind modificarea componenței Comisiei de specialitate pentru probleme de dezvoltare economico-socială, buget, finanțe, administrarea domeniului public și privat al municipiului, servicii, comerț și agricultură, ca urmare a demisiei consilierului Bereș Adrian-Petre.

Bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Cobadin, în lucru

Martie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul Cristian Telehoi lucrează în această perioadă la întocmirea bugetului local, document în care sunt prevăzute veniturile și cheltuielile Unității Administrativ Teritoriale Cobadin în anul 2021.

Investiții blocate în comuna Mihai Viteazu

Martie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritățile locale au semnat în anul 2018 contractul de finanțare pentru proiectul „Înființare rețea apă și rețea de canalizare în localitatea Sinoe, comuna Mihai Viteazu”. Un an mai târziu a fost semnat și contractul pentru realizarea proiectului tehnic și de execuție a lucrărilor.

Curățenie de primăvară în comuna Fântânele

Martie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritățile locale au demarat la începutul primăverii o campanie de igienizare a comunei. Lucrările se realizează cu angajații din cadrul S.C. Util Adsic S.R.L.În luna martie au fost demarate activitățile de curățenie în comună, începând cu adunarea gunoaielor aruncate pe marginea drumului dintre Cogealac și Fântânele și continuând cu cimitirul comunei.

Asfaltarea drumurilor din comună, printre prioritățile primarului Tudorel Gurgu

Martie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaModernizarea infrastructurii rutiere rămâne și în acest an pe lista de priorități a primarului Tudorel Gurgu. Autoritățile locale au depus la sfârșitul anului trecut, la Compania Națională de Investiții (CNI) un proiect ce presupune asfaltarea drumurilor din comună pe o distanță de aproximativ 40 de kilometri.În cursul anului trecut a fost întocmită documentația necesară pentru asfaltarea străzilor (au fost întocmite ridicările topo pentru străzile principale).

Elevii din Darabani vor avea o școală nouă, cu sală de sport

Martie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaModernizarea infrastructurii educaționale se află printre prioritățile primarului Petre Urziceanu. În ultimii ani au fost obținute fonduri guvernamentale pentru reabilitarea și extinderea Liceului Negru Vodă și pentru construirea unei grădinițe în Negru Vodă.

Proiect pentru înființare rețea de gaze naturale în Amzacea

Martie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie locala„Dezvoltare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în comuna Amzacea, județul Constanța” este proiectul prin care autoritățile locale intenționează să introducă rețea de gaze în cele trei sate ale comunei.În această perioadă se lucrează la actualizarea studiului de fezabilitate (SF) privind indicatorii tehnico-economici. După această etapă autoritățile locale vor căuta surse de finanțare, atât prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) cât și prin Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

11.000 de puieți de salcâm vor fi plantați în Ciobănița

Martie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimăria Mereni în parteneriat cu Organizația Viitor Plus implementează, proiectul „Adoptă un copac!”. Proiectul urmărește creșterea suprafeței împădurite din România.În această primăvară a fost demarat proiectul de împădurire a unei suprafețe de 6.

Primăvară bogată în lucrări la Mircea Vodă

Martie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaOdată ce vremea va intra în proces de încălzire dar și după aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al comunei pe anul 2021, autoritățile locale vor demara două importante investiții pentru locuitori.

Ioan Ceapă, cetățeanul de onoare al comunei Cumpăna, a împlinit 104 ani

Martie 2021, Bogdan Chirita

SocialPe 30 martie, autoritățile locale din Cumpăna l-au celebrat pe cetățeanul de onoare al comunei, veteranul de război, Ion Ceapă, care a împlinit vârsta de 104 ani.„În viața unei comune, anumite momente au o încărcătură simbolică deosebită, anume evenimentul prilejuit cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 104 ani, a domnului Ceapă Ioan, fiu al comunei Cumpăna, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial și cetățean de onoare al localității.

Activități extrașcolare desfășurate de elevii din Cerchezu

Martie 2021, Lacramioara Chirita

EducatieProfesorii Școlii Gimnaziale „Marin Voinea” Cerchezu își dedică timpul elevilor nu numai în activitățile școlare ci și în cele extrașcolare. Prin acestea, cadrele didactice susțin dezvoltarea aptitudinilor sociale ale elevilor, cultivarea talentelor precum și integrarea elevilor în anumite grupuri sociale.

Înființarea serviciului de iluminat public al comunei Bărăganu

Martie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPe 23 martie, consilierii locali din Bărăganu s-au reunit în ședință ordinară pentru a dezbate și aproba proiectele de hotărâre inițiate de primarul Magdalena Neague. Pe ordinea de zi s-au aflat șapte proiecte de hotărâre ce au fost votate de consilierii locali. Înainte de a dezbate și aproba proiectele de hotărâre, domnul Neagu Cristian, al cărui mandat de consilier local supleant a fost validat de către judecătoria Mangalia, a depus jurământul în fața Consiliului local Bărăganu.

Aleșii locali din Peștera în ședință ordinară

Martie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaLa sfârșitul lunii martie, consilierii locali din comuna Peștera s-au reunit în ședință ordinară pentru a dezbate proiectele de hotărâre inițiate de primarul, Nicoleta Vrabie.Înainte de dezbaterea și aprobarea proiectelor de hotărâre a avut loc depunerea jurământului unui consilier local.

Ședință de Consiliu Local la Siliștea

Martie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPe 30 martie, consilierii locali din Siliștea s-au reunit în ședință ordinară pentru a dezbate proiectele de hotărâre inițiate de primarul Mihai Soare.Întâlnirea aleșilor locali s-a desfășurat în sala de ședințe din cadrul Căminului Cultural Siliştea.

Proiect pentru asfaltarea drumurilor din Pecineaga

Martie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPrimăria Pecineaga intenționează să modernizeze prin asfaltare drumurile din comună pe o distanță de 6038,00 metri liniari. Investiția  - Modernizare străzi în comuna Pecineaga va fi realizată prin contractul, Achiziție servicii de elaborarea a documentației tehnico-economice, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor de construcții.

Lucrările privind construirea dispensarului din Saligny în grafic

Martie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaAvând în vedere că vremea este favorabilă din punct de vedere meteorologic, în această perioadă, se continuă lucrările privind construirea dispensarului. Acestea au fost demarate în toamna anului 2019.

Grupuri sanitare moderne pentru elevii din Săcele

Martie 2021, Bogdan Ionut Chirita

Administratie localaÎn luna februarie au fost demarate lucrările de amenajare a unui grup sanitar în interiorul Școlii Gimnaziale „Adrian Ghencea” din Săcele. Investiția s-a realizat cu fonduri de la bugetul local în valoare de 250.000 de lei.Deși suntem în anul 2021 în județul Constanța există încă, unițăți școlare unde elevii trebuie să iasă în exterior pentru a merge la toaletă. Era și cazul școlii din Săcele, însă din luna martie această problemă a fost rezolvată.

Sistemul de iluminat public din Istria va fi modernizat

Martie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Istria vor demara, în această primăvară, lucrări de modernizare a iluminatului public dar și de extindere a rețelei de iluminat casnic. „Printre prioritățile noastre din acest an se află modernizarea iluminatului public prin înlocuirea lămpilor existente cu unele de tip led.

„Un leu pentru copacul meu” – un proiect de mediu al școlii gimnaziale din Dumbrăveni

Martie 2021, Lacramioara Chirita

EducatieȘcoala Gimnazială Nr.1 Dumbrăveni a demarat, începând cu 15 martie, campania de strângere de fonduri pentru proiectul „Un leu pentru copacul meu!”.În cele ce urmează vom face o scurtă prezentare a proiectului și a anunțului postat pe pagina de Facebook a instituției de învățământ.❗ Ce ne propunem?Elevii și cadrele didactice își propun să realizeze în curtea școlii o mică livadă de pomi fructiferi și nu numai, precum și o grădiniță de flori.

Mariana Gâju, realeasă președinte al Asociației Comunelor din România – Filiala Constanța

Martie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPe 3 martie, în cadrul Asociației Comunelor din România – Filiala Constanța au avut loc alegeri pentru desemnarea președintelui și a membrilor din Consiliului de administrație. Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju a fost ales cu unanimitate de voturi, în cadrul Filialei Județene a Asociației Comunelor din România.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771