Sitirile editiei din data de 1 Ianuarie, 2021

Pași importanți pentru înființarea rețelei de gaze din Cobadin

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaAnul 2021 vine cu vești bune pentru locuitorii comunei Cobadin! Autoritățile locale au depus cererea de finanțare pentru înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale în localitățile Cobadin și Viișoara.

“FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

Ianuarie 2021, Lacramioara Chirita

Fonduri EuropeneProiectul integrat “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” a fost lansat pe 29 martie 2018, perioada de implementare fiind de 36 de luni.

Consiliul local Bărăganu convocat în ședință ordinară

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPe 12 ianuarie, aleșii locali din comuna Bărăganu s-au reunit în ședința de Consiliu Local a lunii ianuarie pentru  dezbate proiectele de hotărâre inițiate de primarul Magdalena Neague.Printre proiectele aflate pe ordinea de zi și care au fost aprobate se numără:• Proiect de hotărâre privind modificarea Contractului de comodat nr.

10 hectare de teren din Ciobănița vor fi împădurite

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimăria Mereni în parteneriat cu Organizația Viitor Plus va implementa, în primăvară, proiectul „Adoptă un copac!”. Proiect care ajută la creșterea suprafeței împădurite din România.În această primăvară va fi demarat proiectul de împădurire a unei suprafețe de 6.

Primarul Nicolae Anghel sprijină agricultorii din comună

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPentru a veni în sprijinul agricultorilor, atât persoane fizice cât și juridice, autoritățile locale din Castelu au demarat procedurile de înființare a Organizației Utilizatorilor de Apă pentru Irigații Flores Nisipari. La nivelul comunei este constituită, în prezent, Asociația Utilizatorilor de Apă pentru Irigații Flores Nisipari formată din 67 de membrii, persoane fizice și juridice.

Parcul auto al S.C. Ciobănașul Edilitar S.R.L. s-a mărit

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaS.C. Ciobănașul Edilitar S.R.L este implicată în proiectul privind introducerea rețelei de canalizare din comuna Ciobanu, proiect realizat de către RAJA S.A. cu fonduri europene. Pentru a putea efectua lucrările cu promptitudine a fost achiziționat un nou utilaj.

Gabriela Iacobici: Îmi doresc să avem drumuri asfaltate în toată comuna

Ianuarie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPrimăria Grădina se află printre instituțiile din județ care au accesat de-a lungul anilor atât fonduri guvernamentale cât și europene pentru dezvoltarea comunei. S-au realizat investiții prin care s-a urmărit, în primul rând, creșterea gradului de confort al locuitorilor din toate categoriile de vârstă.

Modernizarea infrastructurii rutiere din comuna Albești pe ultima sută de metri

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaProiectul „Modernizare și reabilitare drumuri în comuna Albești, județul Constanța” va fi finalizat în acest an. Comuna va avea încă 10 kilometri de asfalt iar locuitorii vor putea să circule în condiții de siguranță pe drumurile publice.

Primăria Siliștea vine în sprijinul locuitorilor care doresc să se vaccineze împotriva Covid 19

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

SanatateLocalitatea Siliștea este arondată punctului de vaccinare din cadrul Spitalului Orășenesc Hârșova. Primăria Siliștea se va ocupa de transportul persoanelor care doresc să se vaccineze!Orice nelămuriri sau întrebări, vă rugăm să le adresați la telefon: 0241.

Cumpăna este pregătită pentru a avea funcțional centrul de vaccinare

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

SanatateCumpăna se află printre cele 16 localități  din județul Constanța în care vor fi organizate centre de vaccinare împotriva noului coronavirus, în cea de-a doua etapă de imunizare. Decizia aparține Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa.

2021, un an în care vor fi finalizate investiții importante în comuna Pantelimon

Ianuarie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPrimarul, Costel Armășescu și-a trasat prioritățile pentru acest an. În atenția edilului se vor afla proiecte sociale, culturale dar și finalizarea unor investiții demarate în anii trecuți. „Mi-am propus pentru 2021 să finalizez trei importante investiții.

Ședința ordinară din luna ianuarie a Consiliului Local Castelu

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaLa sfârșitul lunii ianuarie, consilierii locali au fost convocați în ședință ordinară pentru a dezbate proiectele inițiate de primarul, Anghel Nicolae. Pe ordinea de zi s-au aflat 12 proiecte de hotărâre: Proiect de hotărâre privind aprobarea acoperirii definitive din excedentul bugetului local a deficitului secțiunii de dezvoltare pe anul 2020;Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului bugetului local al comunei Castelu din anul 2020;Proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii unui contract – cadru între comuna Castelu și societatea GREENPOINT MANAGEMENT S.

Primăria Tuzla va demara în luna mai lucrările pentru înființare rețea de gaze naturale

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Tuzla vor demara lucrările din cadrul proietului „Înfiinţarea distribuţiei de gaze naturale în comuna Tuzla, judeţul Constanţa”. Mai exact, în luna mai se vor face primele săpături pentru introducerea conductelor.

Mădălina Negru a creionat proiectele ce vor fi realizate în 2021

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaLa început de an, primarul Mădălina Negru și-a stabilit prioritățile pentru acest an, priorități ce urmăresc dezvoltarea comunei. Proiectele vizează modernizarea infrastructurii (rețea apă, rețea de canalizare, asfaltare drumuri), modernizarea dispensarului medical, dar și înființarea unor locuri de joacă pentru copii.

Consilieri locali din Dumbrăveni reuniți în ședință ordinară

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaConsilieri locali din Dumbrăveni s-au reunit în ședința ordinară a lunii ianuarie pentru a dezbate proiectele de hotărâre inițiate de primarul Stelian Clinciu.Pe ordinea de zi s-au aflat 10 proiecte de hotărâre, toate fiind aprobate de aleșii locali:1.

Prima ședință ordinară din acest an a Consiliului Local Municipal Medgidia

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaJoi, 28 ianuarie 2021, la Primăria Municipiul Medgidia a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local, care a avut pe ordinea de zi 11 proiecte de hotărâre, toate întrunind numărul necesar de voturi pentru a fi admise.La primul punct a fost aprobată acoperirea definitivă din excedentul bugetului local al anilor precedenți a deficitului secțiunii de funcționare în sumă de 1.037.029,59 lei la data de 31.

Modernizare drumuri și înființare rețea de gaze, proiecte aflate pe agenda de lucru a primarului Ion Adrian Roșu

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPe lista de priorități a primarului, Ion Adrian Roșu, din acest an se află două proiecte ce vizează infrastructura rutieră dar și racordarea localității la rețeaua de gaze. Investiții prin care se urmărește creșterea gradului de confort pentru locuitorii comunei.

Digitalizarea Primăriei, una dintre prioritățile edilului Eugen Marius Berbec

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPentru a asigura transparența serviciilor publice autoritățile locale din Vulturu intenționează să ofere cetățenilor, acces mai larg la informaţiile şi documentele aflate în posesia instituţiei. Un factor cheie în creșterea transparenței administrative este reprezentat de diminuarea birocraţiei și anume: simplificarea circuitelor documentelor; simplificarea procedurilor de emitere a avizelor/autorizațiilor/documentelor (de exemplu avize de urbanism, autorizații de construcție, cereri către alte servicii publice etc) și crearea portal unic de primire a solicitărilor cetățeanului.

Amenajare Centru de vaccinare în Negru Vodă

Ianuarie 2021, Lacramioara Chirita

SocialComitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa a aprobat, ca 18 centre de vaccinare împotriva noului coronavirus să fie deschise în 16 localităţi din judeţ, în etapa a doua de imunizare.

Două proiecte de mare anvergură finalizate la Independența

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaLocuitorii din Independența se vor putea deplasa în condiții de siguranță pe drumurile din comună. Două proiecte ce au avut ca scop modernizarea infrastructurii rutiere au fost finalizate, urmând ca în perioada următoare să se realizeze și recepția finală a lucrărilor.

Proiect pentru reabilitarea drumului comunal DC 79 Sinoe – Grindul Lupilor

Ianuarie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn toamna anului 2019 comuna Mihai Viteazu a fost grav afectată din cauza ploilor abundente. Cantitățile ridicate de precipitații au produs viituri care au distrus numeroase gospodări dar și drumuri publice.

Oana Nedelea a fost desemnată viceprimarul comunei Mihai Viteazu

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaÎn ședința de Consiliu Local din data de 11 noiembrie a fost desemnat viceprimarul comunei Mihai Viteazu. Au fost făcute două propuneri: Oana Nedelea – consilier PNL și Ilina Florin – consilier PMP.

Străzile Ghioceilor și Liniștei din Cerchezu au fost modernizate

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaAu fost finalizate lucrările din cadrul proiectului „Reabilitare străzi în localitatea Cerchezu, comuna Cerchezu” și de asemenea a fost semnat și procesul de recepție finală a acestora. Investiția, privind modernizarea infrastructurii rutiere, a presupus asfaltarea străzilor: Ghioceilor și Liniștei, pe o lungime de 1.

Lucrările de construire a dispensarului din Amzacea, în grafic

Ianuarie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaAnul acesta, locuitorii din comuna Amzacea vor putea beneficia de servicii medicale fără a fi nevoiți să se deplaseze în localitățile învecinate. În prezent se continuă lucrările de construire a dispensarului medical, lucrări ce au fost demarate în toamna anului trecut.

Proiectul privind rețeaua de gaze naturale din Saligny, pe agenda de lucru a primarului Ion Beiu

Ianuarie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaIntroducerea rețelei de gaze naturale în comuna Saligny este un proiect ce are ca scop ridicarea gradului de confort pentru toți locuitorii, un proiect pe care autoritățile locale l-au demarat în urmă cu doi ani de zile.

Mocanu Silviu Leonard este noul viceprimar al comunei Peștera

Ianuarie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn cadrul ședinței de Consiliu Local, din 13 noiembrie 2020, a fost desemnat noul viceprimar al comunei Peștera.Pentru ocuparea funcției de viceprimar a fost făcută o singură propunere, în persoana domnului Mocanu Silviu Leonard.

Rețeaua de canalizare din Săcele va fi finalizată anul acesta

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaÎn luna ianuarie, primarul Ion Oprea a creionat proiectele ce vor fi realizate în acest an, în comuna Săcele. De asemenea, a verificat situația lucrărilor din cadrul proiectului privind introducerea rețelei de canalizare.

Proiectul de hotărâre privind amenajarea Parcului IMUM, votat în ședință extraordinară în municipiul Medgidia

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaJoi, 21 ianuarie 2021, Consiliul Local Medgidia s-a întrunit în prima ședință extraordinară din acest an. Toate proiectele aflate pe ordinea de zi au primit votul celor 17 membri prezenți.Primul proiect votat pe ordinea de zi a fost cel privind actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție “ Construire ansamblu de locuințe sociale și modernizare str.

Aleșii locali din Medgidia convocați în ședință extraordinară

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaConsilierii locali din Medgidia se reunesc azi, ȋn ședinţa extraordinară începând cu ora 16.30, pentru a dezbate o serie de proiecte de hotărâre inițiate de primarul, Valentin Vrabie.1. Proiectul de hotarare nr.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771