Sitirile editiei din data de 1 Noiembrie, 2020

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o întâlnire de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța

Noiembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaAu fost prezenți domnul comandor conf. univ. dr. ing. Alecu Toma și domnul cdor. prof. univ. dr. Ali Beazit, președintele senatului din partea Academiei Navale Mircea cel Bătrân, doamna rector conf.

Proiecte importante pe agenda de lucru a primarului Cristian Telehoi

Noiembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaCristian Telehoi a primit votul de încredere al locuitorilor, la alegerile din 27 septembrie și a obținut un mandat de primar pentru perioada 2020-2024. Cristian Telehoi a mai fost primar al comunei Cobadin în perioada 2008-2016, perioadă în care a realizat o serie de investiții și proiecte pentru dezvoltarea comunei.

Proiect pentru dotarea cu tablete și echipamente IT a instituțiilor de învățământ din Negru Vodă

Noiembrie 2020, Lacramioara Chirita

EducatiePe data de 18 noiembrie consilierii locali din Negru Vodă s-au reunit în ședință ordinară pentru a dezbate proiectele de hotărâre inițiate de primarul Petre Urziceanu. Pe ordinea de zi au fost  cinci proiecte de hotărâre, ce au fost aprobate de aleșii locali.

Consilierii locali din Dumbrăveni au ales viceprimarul comunei

Noiembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaPe data de 23 noiembrie consilierii locali din Dumbrăveni s-au reunit în ședință de consiliu pentru a stabili componența comisiilor de specialitate dar și pentru alegerea viceprimarului comunei.

Ștefania Cealera: „Oamenii m-au ales pentru ca au încredere în mine”

Noiembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaȘtefania Cealera a venit în fața alegătorilor cu un program care are ca priorități toate domeniile care permit dezvoltarea unei comunități: educație, învățământ, cultură și sport. Nu au fost neglijate nici domeniile fonduri europene, infrastructură, economie, asistență socială.

Prioritățile primarului din Ion Corvin, Tudorița Floros

Noiembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaTudorița Floros a obținut la alegerile din luna septembrie un mandat de primar pentru perioada 2020-2024. După preluarea conducerii și-a stabilit în linii mari agenda de lucru dar și investițiile prioritare.

Se asfaltează drumurile din comuna Aliman

Noiembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaSe lucrează la asfaltarea drumurilor din Aliman. Autoritățile locale au obținut finanțare, de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II a, în anul 2017 pentru asfaltarea străzilor din comună.

Instituțiile de învățământ din comuna Dobromir au fost reabilitate

Noiembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaPentru ca elevii din comună să beneficieze de cele mai bune condiții pentru desfășurarea activităților educaționale, autoritățile locale au demarat în această vară lucrări de reabilitare a instituțiilor de învățământ din comună.

Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

Noiembrie 2020, Lacramioara Chirita

Fonduri EuropeneÎn cadrul proiectului “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se reabilitează 15 locuințe. Lucrările au fost demarate în octombrie și până la sfârșitul lunii noiembrie au fost reabilitate 14 dintre acestea.

Nicolae Țeleneanu a obținut un nou mandat de viceprimar al comunei Saligny

Noiembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaLa alegerile de la sfârșitul lunii septembrie, locuitorii din comuna Saligny i-au acordat votul de încredere lui Ion Beiu pentru un nou mandat de primar în perioada 2020-2024. După învestirea primarului și validarea consilierilor locali a fost ales și viceprimarul comunei.

Ștefan Chelaru: „Voi face tot posibilul să duc la bun sfârșit ceea ce mi-am propus!”

Noiembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaDupă ce la sfârșitul lunii trecute au fost organizate alegerile locale pentru desemnarea primarilor și a consilierilor locali, în luna noiembrie au fost organizate ședințe de învestire a acestora în funcție și de constituire a Consiliilor Locale. Primarul, Ștefan Chelaru a primit votul de încredere al locuitorilor și a obținut un nou mandat de primar pentru perioada 2020-2024. La începutul lunii a fost organizată o ședință festivă de Consiliu Local pentru învestirea în funcție a primarului.

Comuna Mihai Viteazu se dezvoltă pas cu pas

Noiembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Mihai Viteazu au atras în ultimii ani atât fonduri guvernamentale cât și europene pentru modernizarea și dezvoltarea comunei. Fondurile au fost investite în asfaltarea drumurilor, montarea unui sistem supraveghere video, extinderea liceului tehnologic prin construirea unui corp nou.

Demersuri pentru construire patinoar în Cumpăna

Noiembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaPe 23 noiembrie, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju,  a depus la Compania Naţională de Investiţii Bucureşti o solicitare în vederea obținerii finanțării pentru obiectivul „Patinoar în localitatea Cumpăna, judeţul Constanţa”.

Lucian Constantin a fost reales în funcția de viceprimar al comunei Nicolae Bălcescu

Noiembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaLa începutul acestei luni, mai exact pe 6 noiembrie consilierii locali au fost convocați în ședință de Consiliu Local. În cadrul acesteia au fost stabilite comisiile de specialitate și a fost ales viceprimarul comunei.

Modernizarea Căminului cultural din Nicolae Bălcescu

Noiembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaLocuitorii din comună vor beneficia în curând de spații moderne pentru desfășurarea diferitelor evenimente. Autoritățile locale au demarat lucrări de modernizare a Căminului cultural din Nicolae Bălcescu.

A fost ales viceprimarul comunei Bărăganu. Ion Tianu va ocupa această funcție

Noiembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaConsilierii locali din Bărăganu s-au reunit în ședință de Consiliu Local pentru alegerea viceprimarului comunei. În urma voturilor, Ion Tianu a fost desemnat pentru ocuparea funcției.„Este o persoană în care am foarte mare încredere și mă bucur că a acceptat această propunere.

Recepția finală a casei de cultură din Saraiu, realizată cu succes

Noiembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaLuna aceasta a fost finalizată recepția lucrărilor de construire a Casei de Cultură „Elena Bercu”. Investiția a fost realizată cu fonduri obținute de la Compania Națională de Investiții. Amintim că, reabilitarea și modernizarea căminului cultural, mai bine spus transformarea acestuia în Casă de Cultură este un proiect ce a fost demarat în anul 2015.

3 persoane cu dizabilități din Ciobanu au primit vehicule din partea autorităților locale

Noiembrie 2020, Bogdan Chirita

SocialGest fără precedent în județul Constanța! Primarul din Ciobanu, Tudorel Gurgu, a oferit triciclete electrice pentru trei persoane cu dizabilități din comună. Zamfir Nicolae, State Stancu, Jurubiță Vasile sunt cei trei beneficiari ai proiectului social inițiat de autoritățile locale.

Toamnă bogată în lucrări la Vulturu

Noiembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn această perioadă se continuă lucrările de asfaltare a străzilor din localitatea Vulturu dar și cele de construire a terenului de sport multifuncțional din curtea școlii gimnaziale. Pe lângă acestea, autoritățile au întocmit Strategia Serviciilor Comunitare de Utilitate Publică, document necesar pentru accesarea fondurilor europene.

Adrian Bunea este noul viceprimar al comunei Fântânele

Noiembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaPe data de 12 noiembrie a avut loc prima ședință a Consiliului Local Fântânele, ocazie cu care a fost ales viceprimarul comunei. Funcția a fost ocupată de Adrian Bunea, care a obținut 6 voturi din partea consilierilor locali.

Poliția locală din Pecineaga va fi dotată cu un autoturism

Noiembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritățile au alocat bani de la bugetul local pentru achiziționarea unui autoturism pentru buna desfășurare a activității agenților de Poliție Locală. În cadrul Poliției Locale din Pecineaga își desfășoară activitatea trei agenți, aceștia se ocupă de păstrarea liniștii și ordinii publice pe teritoriul comunei.

Romică Stan a fost învestit în funcția de primar al comunei Amzacea. Obiective pentru modernizarea comunei

Noiembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn urma alegerilor locale de la sfârșitul lunii septembrie, Romică Stan a primit votul de încredere al locuitorilor și a obținut un mandat de primar pentru perioada 2020-2024.Pe data de 1 noiembrie, Romică Stan a fost investit în funcția de primar, în cadrul unei ședințe de consiliul local, moment în care a depus jurământul. În aceeași zi au fost validați și consilierii locali și a fost constituit Consiliul Local Amzacea.

Nicoleta Vrabie începe în forță mandatul de primar

Noiembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie locala„Voi face tot ce îmi va sta în  putere pentru progresul comunei noastre!” este mesajul transmis de  Nicoleta Vrabie, după învestirea în funcția de primar al comunei Peștera. Imediat după preluarea mandatului, edilul a demarat proiectul privind înființarea rețelei de gaze naturale, proiect prioritar pentru dezvoltarea comunei Peștera.

Educația, în atenția primarului Gabriela Iacobici

Noiembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaLa alegerile din 27 septembrie, primarul Gabriela Iacobici a primit din partea locuitorilor votul de încredere pentru a continua dezvoltarea și modernizarea comunei pentru încă patru ani. Și da...

Cristina Pascu, noul administrator public al municipiului Medgidia

Noiembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaIeri, 09.11.2020, prin dispoziția numărul 982, edilul Valentin Vrabie, a numit-o în funcția de administrator public al municipiului Medgidia pe Cristina Pascu. Cu o vastă experiență de peste 13 ani în domeniul administrației publice locale, Cristina Pascu a ocupat în trecut funcțiile de Șef Birou Proiecte și Șef Birou Achiziții Publice, în cadrul Primăriei Municipiului Medgidia.

Nicolae Păun, ales în funcția de viceprimar al municipiului Medgidia

Noiembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaMiercuri, 04 noiembrie 2020, a avut loc prima ședință a noului Consiliu Local al municipiului Medgidia, în cadrul căreia Nicolae Păun (ALDE) a fost ales cu unanimitate de voturi în funcția de viceprimar al municipiului.

Creșa „Rază de Soare” din Cumpăna și-a deschis porțile

Noiembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaLuni 2 noiembrie 2020, autoritățile locale din Cumpăna au inaugurat prima creșă din localitate - „Rază de Soare”. Investiția s-a realizat cu fonduri guvernamentale dar și de la bugetul local, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II a.„Am fi vrut să avem alături de noi la inaugurare toți partenerii și organizațiile care s-au implicat în proiect, pe toți cei care ne-au sprijinit, tinerii voluntari, însă contextul nu ne-a permis.

Valentin Vrabie a fost învestit în funcția de primar al Municipiului Medgidia

Noiembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaDuminică, 1 noiembrie 2020 s-a desfășurat ședința de învestire în funcție a primarului și a consilierilor locali desemnați în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.Valentin Vrabie a depus jurământul de învestire pentru cel de-al doilea mandat de primar la Medgidia, în prezența prefectului județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa subprefectului județului Constanța, Aura Bozdoacă, președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, prim-vicepreședintelui PNL Constanța, Vasile Delicoti dar și a președintelui UDTTMR Gelil Eserghep.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771