Sitirile editiei din data de 1 Octombrie, 2020

Ion Adrian Roșu a fost învestit în funcția de primar al comunei Fântânele

Octombrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaJoi, 29 octombrie a avut loc la sediul Primăriei, ceremonia de învestire a primarului comunei Fântânele, Ion Adrian Roșu. Evenimentul s-a desfășurat în sistem videoconferință având în vedere că localitatea se află în carantină din cauza numărului crescut de persoane infectate cu virusul Sars-Cov-2.

Proiect pentru modernizarea drumurilor din comuna Ciobanu

Octombrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaModernizarea infrastructurii rutiere rămâne și în acest mandat pe lista de priorități a primarului Tudorel Gurgu. Autoritățile locale lucrează în această perioadă la documentația necesară pentru asfaltarea drumurilor din localitățile Ciobanu și Miorița.Primul pas în realizarea documentației pentru asfaltarea străzilor a fost realizat! Au fost întocmite ridicările topo pentru străzile principale.

Înființare platforme pentru depozitarea gunoiului de grajd în Nicolae Bălcescu

Octombrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul, Dumitru Timofte a semnat autorizația de construire pentru înființarea a două platforme betonate pentru depozitarea gunoiului de grajd. Lucrările vor fi demarate pe 28 octombrie.Primăria Nicolae Bălcescu a obținut fonduri de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin programul Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi pentru un proiect ce are ca scop înființarea a două platforme pentru depozitarea gunoiului de grajd în comună.

Educația, în atenția autorităților locale din Saligny

Octombrie 2020, Bogdan Chirita

EducatieÎnainte de începerea anului școlar tot mai multe primării din județ s-au preocupat să asigure elevilor, echipamente IT pentru desfășurarea activității educaționale în sistem online. Este și cazul Primăriei Saligny, autoritățile locale au obținut o sponsorizare prin care 200 de elevi au primit câte o tabletă.

Grădinița din Văleni va fi finalizată anul viitor

Octombrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaAnul trecut, în luna septembrie, primarul Iusein Visel a emis autorizația de construire a unei grădinițe în localitatea Văleni. Construcția urma să fie finalizată în luna decembrie a acestui an.

Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

Octombrie 2020, Lacramioara Chirita

Fonduri EuropeneÎn cadrul proiectului “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se reabilitează 17 locuințe. Lucrările la primele 5 case au fost demarate în luna octombrie.

Acțiune de ecologizare a plajei din Tuzla

Octombrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaSâmbătă, 24 octombrie, Primăria Tuzla a organizat o acțiune de ecologizare a plajei Tuzla. Peste 100 de voluntari au răspuns inițiativei primarului Reșit Taner și au reușit împreună să colecteze aproximativ 8 tone de deșeuri.Se pare că a devenit deja tradiție ca odată cu închiderea sezonului estival, echipe de voluntari din comună se adună pentru a curăța de deșeuri plaja Tuzla.

Eugen Marius Berbec: „Vreau ca în acest nou mandat să punem un accent și mai mare pe dezvoltare”

Octombrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaEugen Marius Berbec a obținut la alegerile din 27 septembrie un nou mandat de primar al comunei Vulturu.  În cel de-al patrulea mandat, primarul și-a propus să investească în sănătate, educație și infrastructură prin atragerea fondurilor europene.

Magdalena Neague a obținut încă un mandat de primar al comunei Bărăganu

Octombrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn urma alegerilor locale din data de 27 septembrie, Magdalena Neague a obținut un nou mandat de primar al comunei Bărăganu, ce a fost validat de către Judecătoria Mangalia. Urmează și validarea mandatelor celor 11 consilieri locali.Potrivit legii, mandatul primarului declarat ales este validat în termen de 20 de zile de la data desfășurării alegerilor de către judecătoria în a cărei rază teritorială se află circumscripția electorală pentru care au avut loc alegeri, în procedură necontencioasă.

Companiile JD Agro Cocora și JD Agro Amzacea susțin învățământul în comunitățile locale

Octombrie 2020, Bogdan Chirita

SocialLa începutul fiecărui an școlar, compania JD Agro Cocora derulează proiecte care să faciliteze procesul de învățământ în școlile din județele Ialomița și Constanța. Anul acesta compania JD Agro Amzacea s-a alǎturat companiei JD Agro Cocora pentru a susține învațământul în comunitǎțile locale din județele Constanța și Ialomița, prin derularea proiectului “Back to school”.

Elevii și preșcolarii din Dumbrăveni s-au întors la școală

Octombrie 2020, Lacramioara Chirita

EducatiePe 14 septembrie, elevii și preșcolarii din comuna Dumbrăveni au pășit pragurile instituțiilor de învățământ. Având în vedere că la nivelul comunei nu sunt cazuri de îmbolnăvire cu Covid 19, atât școala cât și grădinița funcționează după scenariul 1. Cei 51 de copii din Dumbrăveni, preșcolari și elevi, participă fizic la orele de curs. Înainte de începerea anului școlar, primarul Stelian Clinciu, a alocat fonduri de la bugetul local pentru pregătirea școlii și a grădiniței astfel încât copiii să învețe în condiții de siguranță.

Tablete pentru elevii din Amzacea

Octombrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaInstituțiile de învățământ și-au deschis porțile pe 14 septembrie. Unele dintre ele funcționează după scenariul 1, este și cazul școlii din comuna Amzacea, unde toți elevii merg la cursuri în fiecare zi.

Lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere din Cerchezu

Octombrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn această perioadă se continuă lucrările din cadrul proiectului „Reabilitare străzi în localitatea Cerchezu, comuna Cerchezu”. Investiția, privind modernizarea infrastructurii rutiere, presupune asfaltarea a două străzi pe o lungime de 1.146 metri liniari, construirea podurilor și podețelor la intrările în gospodării dar și montarea rigolelor pentru preluarea apelor pluviale.

Lucrări intense pentru asfaltarea drumurilor din Darabani și Vâlcelele

Octombrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn această vară au fost demarate lucrările de modernizare a drumurilor din interiorul localităților Darabani și Vâlcelele. Investiția se realizează cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II a.

Pași importanți pentru construirea dispensarului din Pecineaga

Octombrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn curând vor fi demarate lucrările de construire a dispensarului medical în Pecineaga. Primarul, Niculae Stan, ne-a informat că a fost finalizată licitația și a fost desemnat constructorul care va executa lucrările.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771