Sitirile editiei din data de 13 Iulie, 2007

Lucrari de igienizare la scolile din Amzacea

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateSeceta din acest an a afectat atat culturile locuitorilor din mediul rural cat si sanatatea si nevoile personale ale acestora. Pentru a putea satisface nevoia de apa a locuitorilor, administratia locala de la Amzacea a luat o hotarare de consiliu prin care era nevoie de aprobare in vederea plierii pe un program al Guvernului Romaniei ce ofera finantare pentru forarea de puturi pentru 148 de comune si in care sa se incadreze pentru forarea unui put in satul Casicea.

Incendiu la iesire din Castelu.

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Reportajein data de 24.07.2007 in jurul orelor 13:30 lucratorii serviciului de urgenta 112 au fost sesizati cu privire la faptul ca pe raza Judetului Constanta mai exact la iesire din Castelu pe marginea drumului s-a produs un incendiu. Politia s-a deplasat urgent la fata locului, a fost identificata sursa de foc ce se afla in curtea unui imobil din Castelu. Imediat au fost sesizati pompierii militari intervenind in stingerea incendiului.

Situatia strazilor din Medgidia.

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain Medgidia au inceput sa se faca reparatii la drumuri. De la inceputul lunii au inceput lucrarile de reparare a drumurilor. in prima faza lucrarile au fost incepute cu frezarea Strazi Calugareni, Strada Ion Creanga, Strada Stefan cel Mare si vor continua conform traseului 2 cu Strada Romana,Strada Republici, Strada Independentei, Strada Albinelor.

Vegetatia afectata de canicula.

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Reportajein ultima vreme Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta se confrunta cu foarte multe cazuri de incendii chiar si cu cerinte din cadrul actiunilor de descarcerare. De la inceputul lunii si pana acum au existat 46 de interventii pentru situatii de urgenta. Cea mai mare pondere a lor o reprezinta miristea , vegetatia uscata, apoi actiunile de descarcerare dar si cele de asistenta sociala toate acestea se datoreaza in mare parte temperaturilor foarte ridicate.

Data disparuta de acasa.

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Socialin noaptea dintre 24-25.07.2007 in jurul orei 1:45 o patrula de siguranta publica a opirit o persoana spre legitimare. Cu ocazia verificarilor efectuate in evidentele politiei s-a stabilit ca aceasta se numeste Savulescu Alexandra de 14 ani, domiciliata in comuna Pantelimon, Judetul Constanta.

Renovari la Lumina

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de laLumina intentioneaza ca pe perioada de vara sa reabiliteze drumul national care leaga satul Oituz de comuna Lumina. Este vorba de o distanta de aproximativ 1,5 kilometri. Pentru reabilitarea acestui drum comunal, consiliul local a alocat fonduri din bugetul local, deoarece aceasta este o lucrare deosebit de importanta pentru satul Oituz intrucat este singurul drum care face legatura intre cele doua localitati.

Bani pentru batranii din Cogealac

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Cogealac prin primarul Ion Soare continua unul dintre proiectele care conteaza pentru comunitate. Este vorba despre premierea batranilor care au depasit varsta de 60 de ani si pe cei care au implinit 25 de ani de casatorie.

Administratia locala de la Negru Voda alaturi de cetateni

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Negru Voda continua lucrarile prin care sa imbunatateasca modul de trai al locuitorilor. Este vorba despre extinderea retelei de canalizare de pe strada Salciilor din oras, retea ce se va intinde pe o distanta de 700 de metri si de care vor beneficia 50 de gospodarii. Lucrarea ce are o valoare de 1,7 miliarde de lei vechi va fifinalizata in termen de 30 de zile. Banii pentru aceasta retea au fost alocati de Consiliul Local Negru Voda.

Costinestiul plin de activitati mondene

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeSfarsitul acestei saptamani a fost primul week-end in care in statiunea Costinesti au fost peste 30.000 de turisti din toate colturile tarii, dar si din alte tari. TVR si TVR International transmit in fiecare zi in direct sub genericul emisiunii Plaja lui Maruta”, studioul fiind amenajat direct pe plaja.

La Cerchezu va fi reabilitata biserica

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Cerchezu a inceput luna aceasta o noua lucrare ce vizeaza imprejmuirea cimitirului din localitate. Deoarece acest proiect priveste strict populatia din localitate , lucrarea va fi efectuata cu forta de munca locala, oamenii fiind platiti prin incredintare directa. Fondurile alocate de Consiliul Local Cerchezu pentru aceasta lucrare se ridica la suma de 8.000 de lei. Zidul este confectionat din piatra ce a fost recuperata din alte lucrari ale administratiei locale fiind achizitionate doar nisipul si cimentul ce urmeaza a fi folosite.

Peste doua zile, canicula se intoarce. August, luna temperaturilor extreme

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeAdministratia Nationala de Meteorologie a anuntat, oficial, ca temperaturile extreme se vor intoarce peste doua zile. Numarul deceselor cauzate de canicula a ajuns ieri la 33. Meteorologii sustin ca in ziua codului rosu, temperaturile au batut toate recordurile posibile pentru tara noastra.

In cateva zile sosesc primii bani de la UE pentru Romania ca stat membru

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateAcesta este anuntul facut de comisarul european Danuta Hubner cu ocazia semnarii Cadrului Strategic National de Referinta de reprezentantii Guvernului roman si ai Comisiei Europene joi, 12 iulie, la Bucuresti.Cei care doresc sa obtina fonduri structurale europene pot afla care sunt regulile pentru decontarea cheltuielilor din cadrul proiectelor. Hotararea de Guvern a fost aprobata in aceeasi zi in care Comisia a adoptat Programul Operational Regional si va fi publicata in Monitorul Oficial.

Medgidia a demarat actiunile privind realizarea hartii de zgomot a orasului

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaLa sediul Primariei a avut loc zilele acestea cea de a doua intalnire dintre reprezentantii Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile Directia generala evaluare impact, controlul poluarii si protectia atmosferei si reprezentanti din cadrul Primariei Medgidia.

"Festival muzical Callatis" la cea de-a XI-a editie

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

CulturaIncepand inca din anul 1998, Mangalia este gazda prestigiosului Festival muzical Callatis”, iar anul acesta, in perioada 9-15 iulie, Mangalia devine din nou capitala distractiei estivale. Aflat la cea de-a XI-a editie, Festivalul romanilor de pretutindeni a devenit un punct stabil de reper in viata culturala a tarii.

Lucrari de reabilitare la Saraiu

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Saraiu continua procesul de reabilitare a drumurilor afectate de inundatiile din 2005. Lucrarile se vor efectua in baza unui program SAPARD, iar lictatia pentru obtinearea acestor lucrari vor avea loc pe 23 iulie.

Camin cultural in Stefan cel Mare

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

CulturaLa sfarsitul lunii iunie la Saligny a avut loc sedinta ordinara a consiliului local. Pe ordinea de zi a intalnirii s-au aflat 5 proiecte de hotarare insa nu au fost aprobate decat patru. Unul dintre acestea a fost reprezentat de reactualizarea contractului de asistenta juridica ce a fost incheiat cu societatea Tanasescu Ispas si Asociatii.

Datorita secetei prelungite irigatul interzis la Rasova in gospodarii

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

SocialAnul acesta a fost un an deosebit de greu din punct de vedere al agriculturii. Si in comuna Rasova efectele secetei prelungite au fost resimtite de culturile localnicilor. Din cele 10.000 de hectare de teren arabil aflate pe raza comunei anul acesta au fost cultivate aproximativ 3.

Circuit turistic la Topalu

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Topalu a demarat un proiect care va facilita accesul a 250 de gospodarii din Capidava la reteaua de distributie a apei potabile. Pentru aceasta s-a efectuat un studiu de fezabilitate in satul Capidava pentru implementarea retelei de disributie a apei potabile.

Promovabilitate de 92% la examenul de capacitate la Garliciu

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Anchete jurnalisticeLa examenul de capacitate care s-a desfasurat intre 18-22 iunie in comuna Garliciu au fost 13 elevi care au dat testele si din acestia au promovat 12 cu medii bune. Asta inseamna un procent de 92% si dovedeste o buna pregatire sustinuta atat de elvi si profesori cat si de parinti.

Comuna Crucea va avea un parc central

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Crucea continua lucrarile de imbunatatire a imaginii si traiului pentru locuitori. Tocmai de aceea se continua lucrarile la reamenajarea parcului din centrul comunei care se doreste a deveni centrul civic al localitatii.

Biserica Catolica este "unica Biserica a lui Cristos"

13 Iulie 2007, Bogdan Chirita

SocialVaticanul a revendicat titlul de "unica si adevarata Biserica a lui Cristos" pentru Biserica Catolica intr-un document publicat ieri, care risca sa relanseze vii controverse cu alte confesiuni crestine, scrie AFP.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771