Sitirile editiei din data de 1 Septembrie, 2020

Lista completă cu noii aleși la Consiliul Județean și primăriile din județul Constanța

Septembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie locala Iată cine sunt câștigătorii alegerilor locale din toamna 2020 din județul ConstanțaPreședintele CJC – Mihai Lupu Constanța – Vergil Chițac, conform numărătorii parțialeMangalia – Cristian Radu Medgidia – Valentin Vrabie Cernavodă – Liviu-Cristian NegoițăEforie – Robert ȘerbanHârșova – Viorel IonescuMurfatlar – George CojocaruNăvodari – Florin ChelaruNegru Vodă – Petre Urziceanu Ovidiu – George Scupra Techirghiol – Iulian Soceanu 23 August – Mugur-Viorel MitranaAdamclisi – Dorina-Cicilia ŞerbănescuAgigea – Maricel CârjaliuAlbești – Gheorghe MoldovanAliman – George NicolaAmzacea - Romică StanBărăganu – Magdalena NeagueCastelu – Nicolae AnghelCerchezu – Ștefan ChelaruChirnogeni – Gheorghe MantaCiobanu – Tudorel GurguCiocârlia – Ionuț Șerbu Cobadin – Cristian Telehoi Cogealac – Cati HristuComana – Ion AdamCorbu – Vasile Lumânare Costinești – Dumitru JeanuCrucea – Iulian TudoracheCumpăna – Mariana GâjuCuza Vodă – Viorel DulgheruDeleni – Marian DanDobromir – Visel IuseinDumbrăveni – Stelian ClinciuFântânele – Ion Adrian RoșuGârliciu – Anica Tufa Ghindărești – Vasilie SimionGrădina – Gabriela IacobiciHoria – Nicolae IonițăIndependența – Cristea GâscanIon Corvin - Tudorița FlorosIstria – Mihai IonescuLimanu – Daniel GeorgescuLipnița – Nicolae Florin Dinu Lumina – Dumitru Chiru Mereni – Dumitru GurițăMihai Viteazu – Gheorghe GrameniMihail Kogălniceanu – Ancuța Daniela BeluMircea Vodă – George IonașcuNicolae Bălcescu – Dumitru TimofteOltina – Ștefania CealeraOstrov – Niculae DragomirPantelimon – Costel ArmășescuPecineaga – Niculae StanPeștera – Nicoleta VrabiePoarta Albă – Vasile DelicotiRasova – Mihalache NeamțuSăcele – Ion Oprea Saligny – Ion BeiuSaraiu – Dorinela IrimiaSeimeni – Mitică ȘerbanSiliștea – Mihai SoareTârgușor – Mădălina NegruTopalu – Constantin Baltă Topraisar – Gheorghe StelianTortoman – Lucian ChiticTuzla – Reșit TanerValu lui Traian – Florin Mitroi Vulturu – Eugen Marius Berbec

Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

Septembrie 2020, Bogdan Chirita

ActualitateReprezentanții PSD au formulat o plângere penală la adresa candidatului PNL la funcția de Primar al comunei Siliștea, dl. Frâncu Mihai, din sat Siliștea,  str. Mare nr. 143. La adresa acestuia și-au făcut viză de flotant 15 persoane numai în ultima lună. Toate cele 15 persoane s-au prezentat azi la vot în localitatea Siliștea. Cercetările au fost demarate de către organele abilitate.

Bilanțul activității primarului din Băneasa, Paul Coliș

Septembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaDorind să ofere locuitorilor condiții de trai cât mai bune, autoritățile locale au realizat, în ultimii patru ani, proiecte și investiții care au dezvoltat comuna. Primarul, Paul Coliș alături de angajații administrației locale au atras fonduri guvernamentale și europene, fonduri care le-au investit în domenii precum: infrastructură, social, educațional, cultural și medical.

Casa de Cultură din Saraiu va fi inaugurată mâine, 23 septembrie

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Saraiu inaugurează mâine, 23 septembrie, Casa de Cultură din localitate. Evenimentul va avea loc la ora 14.00. Reabilitarea și modernizarea căminului cultural, mai bine spus transformarea acestuia în Casă de Cultură este un proiect ce a fost demarat în anul 2015.

Copiii din Tuzla, în siguranță în instituțiile de învățământ din comună

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

EducatieEducația și cultura stau la baza oricărei societăți. Primarul Reșit Taner, pe durata mandatului său a sprijinit activitățile culturale, artistice şi educaționale. Și anul acesta, înainte de începerea anului școlar s-a implicat în organizarea instituțiilor de învățământ, astfel încât elevii și preșcolarii să învețe în condiții de siguranță.

Lucrări la grădinița din Miorița

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn această perioadă, autoritățile locale au acordat o atenție deosebită instituțiilor de învățământ de pe raza comunei, pentru ca preșcolarii și elevii să studieze în condiții de siguranță.

Investiții pentru copiii și tinerii din Fântânele

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn luna septembrie, autoritățile locale din Fântânele au demarat lucrările pentru amenajarea a două locuri de joacă dar și pentru reabilitarea terenului de sport multifuncțional din curtea școlii.

Bursa locurilor de muncă din Satu Nou a ajuns la cea de-a șaptea sesiune

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Fonduri EuropeneProiectul integrat “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” acționează pe șapte direcții de dezvoltare și implementare începând de la îmbunătățirea confortului de locuit, continuând prin rezolvarea problemelor de sănătate pentru sătenii selectați și eligibili și terminând cu crearea de locuri de muncă pentru acești oameni.

Investiții pentru modernizarea comunei Dumbrăveni

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaAu trecut patru ani în care primarul, Stelian Clinciu a administrat comuna Dumbrăveni. Deși în urmă cu patru ani nu a făcut promisiuni, acum vine în fața cetățenilor pentru a face un bilanț al realizărilor.

Educația, una dintre prioritățile primarului Cornel Cocoș

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaO dată la patru ani, fiecare primar vine în fața locuitorilor și face o retrospectivă a investițiilor și realizărilor. Este și cazul primarului din Cobadin, Cornel Cocoș. În ultimii ani, la nivelul comunei au fost atrase fonduri guvernamentale dar și europene pentru modernizarea tuturor localităților și pentru a ca locuitorii să aibă un trai mai bun.

Grădinița „Paradisul copiilor” din Cumpăna a fost inaugurată

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaLa Cumpăna educația copiilor a fost mereu importantă! Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a fost și este mereu preocupată de educația copiilor din localitatea pe care o conduce. Dovadă sunt investițiile realizate de-a lungul mandatelor sale.

Un nou început pentru elevii din comuna Vulturu

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Educatie14 septembrie a fost ziua în care preșcolarii și elevii din comuna Vulturu au început noul an școlar. Chiar dacă este un an diferit, atât cadrele didactice cât și autoritățile locale au încercat să creeze o atmosferă primitoare pentru copii.

120 de copii din Bărăganu vor primi tichete sociale pentru rechizite

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

SocialPrimăria Bărăganu a primit în perioada 4-17 septembrie, cereri pentru acordarea tichetelor sociale pentru sprijinul elevilor proveniți din familii cu o situație materială dificilă, în cuantum de 500 de lei/copil/an școlar, în conformitate cu O.U.G nr.133/2020.Beneficiarii programului, conform actului normativ, de acest sprijin financiar beneficiază copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial, fără sprijin material, cu venituri la nivelul veniturilor sociale minime acordate familiei acestora.

Au început lucrările de construire a pieței de pește din Pecineaga

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Fonduri EuropeneAutoritățile locale au demarat în acestă vară lucrările de construire a pieței de pește în localitatea Pecineaga. Investiția se realizează cu fonduri europene iar termenul de execuție este de un an de zile.

Gheorghe Chirciu: „Am încercat să acoperim toate nevoile oamenilor”

Septembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaDupă patru ani de mandat a venit vremea bilanțului. Primarul, Gheorghe Chirciu se declară mulțumit de ceea ce a realizat în cei patru ani. Pe lângă investițiile finalizate, la nivelul comunei se lucrează la implementarea altor proiecte ce se realizează atât cu fonduri europene cât și guvernamentale.„Am înțeles că sigura șansă, de a dezvolta comuna și de a le oferi locuitorilor acces la servicii de utilitate publică, este atragerea fondurilor europene.

Gheorghe Chirciu: „Am încercat să acoperim toate nevoile oamenilor”

Septembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaDupă patru ani de mandat a venit vremea bilanțului. Primarul, Gheorghe Chirciu se declară mulțumit de ceea ce a realizat în cei patru ani. Pe lângă investițiile finalizate, la nivelul comunei se lucrează la implementarea altor proiecte ce se realizează atât cu fonduri europene cât și guvernamentale.

Internet gratuit pentru toți elevii din comuna Nicolae Bălcescu. Primăria introduce rețea wireless în toate satele

Septembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaPentru primarul, Dumitru Timofte educația și viitorul copiilor din comună este o prioritate și de-a lungul timpului a luat o serie de măsuri pentru ca cei mici să beneficieze de cele mai bune condiții.

Elevii și preșcolarii din Grădina s-au întors la școală

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

EducatiePe 14 septembrie, elevii și preșcolarii din comuna Grădina au pășit pragurile instituțiilor de învățământ. Primarul, Gabriela Iacobici a alocat fonduri de la bugetul local pentru pregătirea școlii și a grădinițelor astfel încât copiii să învețe în condiții de siguranță.

Ion Beiu: „Ne-am dorit să oferim locuitorilor o viață mai bună și sper că am reușit”

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn ultimii patru ani, primarul Ion Beiu a implementat mai multe proiecte la nivelul comunei, proiecte de care beneficiază toți locuitorii. A realizat investiții în infrastructura rutieră dar și în domenii precum:  educațional, cultural, sanitar.

Ion Beiu: „Ne-am dorit să oferim locuitorilor o viață mai bună și sper că am reușit”

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn ultimii patru ani, primarul Ion Beiu a implementat mai multe proiecte la nivelul comunei, proiecte de care beneficiază toți locuitorii. A realizat investiții în infrastructura rutieră dar și în domenii precum:  educațional, cultural, sanitar.

Fonduri de la bugetul local pentru dezvoltarea infrastructurii sportive din Cerchezu

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaAu fost finalizate lucrările de construire a celor două terenuri de sport multifuncționale din localitățile Cerchezu și Viroaga. Investiția face parte din proiectul, inițiat de autorități, ce presupune reamenajarea spațiilor de agrement din comună.

Sala de sport din Viile a fost finalizată

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn vara  anului 2017, primarul comunei Ion Corvin, Marcela Rădulescu a semnat ordinul de începere a lucrărilor de construire a sălii  de sport în localitatea Viile. Lucrările au fost finalizate, dar în cadrul sălii de sport au fost amenajate două săli de clasă pentru elevii claselor I – IV.

Terenurile de sport din comuna Siliștea, în proces de reabilitare

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn anul 2007 autoritățile locale au amenajat două terenuri de sport multifuncționale, câte unul în localitățile Siliștea și Țepeș Vodă, ambele fiind amplasate în curțile instituțiilor de învățământ.

Tablete pentru toți elevii din comuna Ciocîrlia

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

EducatiePe 14 septembrie elevii se întorc la școală. Anul acesta este unul deosebit, copiii vor învăța în condiții diferite, fiind nevoiți să respecte normele de distanțare socială și de igienă dar și să poarte mască de protecție.

Raportul de activitate al primarului Ion Șchiopu

Septembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaDupă patru ani de mandat, primarul comunei Comana, Ion Șchiopu vine în fața cetățenilor pentru a prezenta raportul de activitate din cei patru ani. Perioadă în care a muncit pentru a oferi condiții de trai cât mai bune și acces la servicii publice de calitate pentru toți locuitorii comunei.

A fost semnat contractul pentru construirea dispensarului din Amzacea

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaLa începutul lunii, viceprimarul cu atribuții de primar, Romică Stan a semnat contractul pentru proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții  - Dispensar medical în comuna Amzacea.

Proiectul „Creșterea Accesibilității la TEN-T în zona transfrontalieră Negru Vodă-General Toshevo”, la final

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Fonduri EuropeneIeri, a avut loc conferința de presă finală organizată în cadrul proiectului „Creșterea Accesibilității la TEN-T în zona transfrontalieră Negru Vodă-General Toshevo”. La eveniment au participat primarii celor două localități dar și reprezentanți ai administrațiilor publice.

Mesajul primarului comunei Topraisar, Stelian Gheorghe cu ocazia Nașterii Maicii Domnului

Septembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie locala

Director nou, la școala din Siliștea. Situația i-a nemulțumit pe părinți

Septembrie 2020, Bogdan Chirita

EducatieLa începutul acestei săptămâni, Inspectoratul Școlar Județean Constanța (ISJC) a numit un nou director la instituția de învățământ din comuna Siliștea. Noul director este o educatoare din Medgidia și nu face parte din rândul cadrelor didactice, profesori titulari în instituția de învățământ.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771