Sitirile editiei din data de 1 August, 2020

Investiții în derulare în comuna Amzacea

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaEste o vorba care spune că toamna se numără bobocii, noi spunem că în prag de toamnă la Amzacea numărăm investițiile. Și ne referim la proiectele pe care autoritățile locale le au în lucru în acestă perioadă.

Raportul de activitate al primarului Niculae Stan

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaMandatul unui primar se întinde pe o perioadă de patru ani. Perioadă în care fiecare edil se ocupă de realizarea investițiilor și a proiectelor pentru a oferi locuitorilor acces la utilități și servicii publice de cea mai bună calitate.

Sistemul de alimentare cu energie electrică din comuna Dobromir va fi reabilitat

August 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaÎn ultimii ani locuitorii din toate cele 6 sate componente ale comunei Dobromir se confruntau cu probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică. Printre acestea se numără, întreruperi frecvente ale energiei electrice dar și variații de tensiune, probleme care pe lângă disconfort pot provoca și daune materiale prin defectarea aparatelor electrocasnice.

Fonduri guvernamentale pentru asfaltarea străzilor din zona Tabără Faclia

August 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritățile locale continuă lucrările de dezvoltare a cartierului nou din zona Tabără Faclia pentru a crea condițiile necesare pentru construirea locuințelor. Cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, au fost extinse rețelele de iluminat public și de alimentare cu apă.

Proiecte pentru dezvoltarea comunei Ion Corvin

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn numerele trecute ale publicației noastre v-am informat despre proiectele și investițiile ce se realizează în prezent la nivelul comunei. De această dată, vă vom prezenta proiectele ce se află în fază de elaborare a documentației. Pentru ca o investiție să fie realizată trebuie urmați mai mulți pași precum, întocmire studiu de fezabilitate și obținere avize de la diverse instituții ale statului.

Instituțiile de învățământ din Cerchezu pregătite pentru noul an școlar

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaPentru că au fost stabilite condițiile în care va începe anul școlar, autoritățile locale din Cerchezu au efectuat în luna august reparații și igienizări în cadrul instituțiilor de învățământ de pe raza comunei.

Comuna Băneasa se dezvoltă pas cu pas

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn ultimii patru ani fața comunei Băneasa s-a schimbat, autoritățile locale au realizat mai multe proiecte ce au creat condiții de trai mai bune pentru toți locuitorii. Primarul, Paul Coliș alături de angajații administrației locale au atras fonduri guvernamentale și europene, fonduri care le-au investit în domenii precum: infrastructură, social, educațional, cultural și medical.

Cursuri de perfecționare pentru locuitorii din Satu Nou

August 2020, Lacramioara Chirita

Fonduri EuropenePeste 50 de persoane din Satu Nou, au început în luna august cursuri de perfecționare pentru meseria de lucrător în comerț și cofetar patiser. Cursurile de calificare profesională se organizează în cadrul proiectului integrat “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă”.

Ședință de Consiliu Local în Cobadin

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn data de 19 august, consilierii locali din Cobadin s-au reunit în ședință ordinară pentru a dezbate proiectele de hotărâre inițiate de edilul, Cornel Cocoș. Printre acestea s-au aflat aprobarea indicatorilor economici pentru două obiective de investiții: înființarea distribuției de gaze naturale și eficientizarea sistemului de iluminat public, proiecte importante pentru dezvoltarea comunei.

Încep lucrările de asfaltare în comuna Ciocârlia

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale au finalizat licitația pentru desemnarea societății care va executa lucrările din cadrul proiectului „Modernizare străzi  în comuna Ciocârlia, județul Constanța”.La sfârșitul lunii a fost atribuit contractul de execuție lucrări din cadrul investiției privind modernizarea străzilor în comuna Ciocârlia. Proiectul presupune asfaltarea a aproximativ 18 de kilometri de drumuri în localitățile, Ciocârlia de Sus și Ciocârlia de Jos, dar și și construirea rigolelor de preluare a apelor pluviale și amenajarea trotuarelor pe străzile ce vor fi asfaltate.

Demersuri pentru înființare rețea de gaze naturale în comuna Grădina

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn comuna Grădina se execută mai multe lucrări prin care autoritățile locale au dorit să ofere locuitorilor un grad sporit de confort și un trai mai bun. Primarul, Gabriela Iacobici a atras atât fonduri europene cât și guvernamentale pentru dezvoltarea comunei.

Instituțiile de învățământ din Bărăganu vor fi igienizate

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaPe 14 septembrie se va deschide noul an școlar 2010-2021, iar instituțiile de învățământ își vor deschide porțile pentru a-i primi pe elevi. În această perioadă, autoritățile locale din Bărăganu au ca prioritate igienizarea unităților de învățământ de pe raza comunei.„Având în vedere că anul acesta școala va fi începe în condiții diferite și cu respectarea unor măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid 19, ne ocupăm în acestă perioadă de igienizarea școlilor și a grădinițelor astfel încât elevii și preșcolarii comunei să-și poată desfășura activitatea în siguranță”, a precizat primarul, Magdalena Neague.

Negru Vodă în plin proces de dezvoltare

August 2020, Bogdan Chirita

Administratie locala7 proiecte sunt în curs de realizare în această perioadă1. REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA TUTUROR DRUMURILOR DIN INTERIORUL LOCALITĂȚILOR  DARABANI ȘI VÂLCELELE, PRIN ASFALTARE„Modernizare drumuri în interiorul localităților sat Darabani și sat Vâlcelele UAT Negru Vodă”, este unul dintre proiectele pentru care s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor.

Serviciul de salubrizare din Vulturu a fost delegat către un operator licențiat

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaPe 6 august, consilierii locali au aprobat în ședință ordinară HCL nr. 24 provind delegarea temporară a gestiunii serviciului de salubrizare la nivelul comunei Vulturu, județul Constanța, către un operator licențiat pentru desfășurarea activității de colectare separată și transport separat al deșeurilor municipale (menajere) reziduale și reciclabile.

Comuna Nicolae Bălcescu va fi racordată la sistemul de alimentare cu gaze

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaDupă ce a fost finalizată licitația privind înființarea distribuției de gaze, autoritățile locale au primit încă o veste bună. Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „TRANSGAZ” S.

Proiect pentru amenajare Centru Civic în Cumpăna

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Cumpăna intenționează realizarea unei investiții importante pentru locuitorii comunei. Este vorba despre construirea unui Centru Civic în zona centrală a localității. În prezent proiectul se  află în faza de întocmire a studiului de fezabilitate.

Stelian Clinciu: În 2016 nu am promis nici un proiect locuitorilor comunei Dumbrăveni

August 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaLa finalul celor 4 ani de mandat edilul comunei Stelian Clinciu este extrem de mulțumit de realizările sale și speră să aibă girul consătenilor pentru încă un mandatDacă în campania electorală din 2016, Stelian Clinciu nu a venit în fața alegătorilor cu nici o propunere de proiect, iată că la finalul celor 4 ani de mandat, edilul se poate mândri cu multe realizări în comuna Dumbrăveni, printre acestea fiind: • Reabilitarea Școlii din Dumbrăveni • Construirea unui teren de sport în curtea școlii din Dumbrăveni• Amenajare și înființare centru multifuncțional • Reabilitarea Căminului Cultural, a Grădiniței și a Bisericii din localitatea Furnica • Reabilitarea și eficientizarea iluminatului public • Montarea de camere de supraveghere în Furnica și Dumbrăveni• Înființare loc de joacă Dumbrăveni • Asfaltarea străzii Școlii din localitatea Furnica • Reabilitarea străzilor prin pietruire• Cadastrarea tuturor străzilor din comuna • Reabilitarea cișmelelor din Furnica și Dumbrăveni • Reabilitarea casei parohiale din Dumbrăveni• Reabilitarea Drumului de Exploatare DE 898 care duce la bisericile de piatră (Canaraua Fetei)• Concesiunea pășunii către crescătorii de animale.

Studiu de fezabilitate pentru introducerea rețelei de gaze în comuna Comana, finalizat

August 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaÎn această perioadă angajații primăriei Comana încearcă să obțină cât mai multe acorduri de racordare gratuită la rețeaua de gaze. S-a finalizat Studiul de Fezabilitate pentru introducerea gazelor în comună, mai exact acesta are următoarea titulatură: „Înființarea distribuției de gaze naturale comuna Comana, Județul Constanța”.

Investiții pentru modernizarea și dezvoltarea comunei Siliștea

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn luna august autoritățile locale din Siliștea au făcut pași importanți pentru realizarea a două investiții la nivelul comunei. Este vorba despre modernizarea drumurilor de interes local în comună și despre înființarea rețelei de alimentare cu gaze naturale.

Primăria Oltina a premiat longevitatea în căsătorie

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaA devenit deja tradiție ca autoritățile locale să premieze cuplurile care serbează Nunta de aur sau 50 de ani de căsătorie dar și persoanele care au împlinit vârsta de 80 de ani. În luna august, Primăria a premiat 9 cupluri ce au aniversat 50 de ani căsătorie cu suma de 400 de lei dar și 44 de persoane care au împlinit vârsta de 80 de ani au primit câte 200 de lei.„Având în vedere faptul că, din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentele de celebrare a bunicilor organizate în cadru festiv, nu mai pot avea loc, anul acesta am oferit sărbătoriților doar diplome și premii.

Lucrări de modernizare a străzilor din Tuzla. Se asfaltează strada Farului

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaUna dintre prioritățile autorităților locale este modernizarea infrastructurii rutiere de la nivelul comunei. În urmă cu două săptămâni au fost demarate lucrările asfaltare a DJ 391 și implicit a străzii Farului din zona cartierului Tineri căsătoriți.

Substație de ambulanță în Fântânele

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaPentru ca locuitorii din comună dar și cei din localitățile limitrofe să beneficieze de asistență medicală de urgență prespitalicească, autoritățile locale urmează să semneze un parteneriat cu Serviciul de Ambulanță Județean Constanța pentru înființarea unui punct de lucru în localitatea Fântânele.Serviciul de Ambulanță Județean Constanța au transmis o solicitare Primăriei Fântânele pentru înființarea unei substații în localitate.

Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaPe 7 august, consilierii locali din Fântânele s-au reunit în ședință ordinară. Pe ordinea de zi s-au aflat mai proiecte de hotărâre, inițiate de viceprimarul cu atribuții de primar, Ion Adrian Roșu, proiecte care au fost aprobate cu unanimitate de voturi.

Primăria Municipiului Medgidia - Anunț de Interes Public

August 2020, Lacramioara Chirita

SocialPrimăria Municipiului Medgidia vă informează despre necesitatea respectării unei serii de obligații în vederea prevenirii răspândirii coronaviruslului COVID-19:Având în vedere:  Prevederile Legii nr.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771