Sitirile editiei din data de 1 Iulie, 2020

Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

Iulie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaÎn această perioadă autoritățile locale din Saligny au intervenit asupra sistemului de iluminat public având în vedere că mai multe lămpi se defectaseră. După o evaluare a rețelei de iluminat stradal au fost înlocuite 30 de lămpi dar și fire și cabluri de legătură.

Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

Iulie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Fântânele au demarat anul trecut un proiect pentru modernizarea infrastructurii rutiere prin care încă șapte kilometri de drumuri au fost asfaltate cu fonduri de la bugetul local. Investiția a fost finalizată, iar în prezent s-a demarat procedura de întocmire a documentelor pentru organizarea licitației în vederea desemnării unie societăți care să execute lucrările de asfaltare pentru tronsonul II.

Drumurile din Negureni au fost asfaltate

Iulie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaÎn ultima perioadă, autoritățile locale din Băneasa s-au ocupat de modernizarea infrastructurii rutiere. Mai exact, au fost asfaltate drumurile din Negureni pe o distanță de 2,5 kilometri și s-a executat consolidarea drumului ce face legătura între localitățile Făurei și Tudor Vladimirescu.

Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din comuna Cerchezu au depus anul trecut la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale o cerere de finanțare pentru un proiect ce are ca scop eficientizarea consumului de energie electrică. Primarul, Ștefan Chelaru a semnat la sfârșitul acestei luni contractul de finanțare pentru realizarea acestei investiții. Investiția presupune modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea lămpilor existente cu unele economice, de tip led.

Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn ultimii ani locuitorii din Ciobanu se confruntau cu probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică. Printre acestea se numără, întreruperi frecvente ale energiei electrice dar și variații de tensiune, probleme care pe lângă disconfort pot provoca și daune materiale prin defectarea aparatelor electrocasnice.

Au fost reluate lucrările de asfaltare în localitatea Dorobanțu

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaProiectul privind modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Nicolae Bălcescu presupune asfaltarea străzilor pe o distanță de 11 kilometri. Investiția se realizează cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II a.Investiția privind modernizarea infrastructurii rutiere presupune asfaltarea străzilor pe o lungime de 5 kilometri în Nicolae Bălcescu și 6 kilometri în Dorobanțu, dar și construirea rigolelor pentru preluarea apelor pluviale și a acceselor către proprietăți.

Lucrările de extindere a sistemului de canalizare din Tuzla, în grafic

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaLucrările de extindere a sistemului de canalizare din Tuzla au fost demarate în luna aprilie. Investiția se realizează cu fonduri guvernamentale obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II a.

Primăria Ciocîrlia va fi dotată cu buldoexcavator

Iulie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritățile locale au obținut fonduri europene, pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDR) prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, pentru implementarea proiectului „Dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență în comuna Ciocîrlia, județul Constanța cu un utilaj de tip Buldoexcavator ”.

Studiu de fezabilitate pentru introducere rețea de gaze în Comana

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie locala În luna iulie, Primăria Comana a primit suma de 150.000 de lei de la Consiliul Județean Constanța, din sumele defalcate din TVA pe anul 2020. Suma este destinată dezvoltării locale. Vineri, 24 iulie la sediul Primăriei din Comana a avut loc ședința de Consiliu Local.

Proiect de reabilitare a drumurilor din Dumbrăveni

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaPe 13 iulie, consilierii județeni au adoptat, în ședință extraordinară, un proiect de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2020.

Copiii din Siliștea, în excursie la Aqua Magic

Iulie 2020, Bogdan Chirita

SocialPentru ca vacanța mare este în toi și pentru de a-i face fericiți pe copiii din comună, administrația locală Siliștea le-a oferit acestora o zi de neuitat la parcul acvatic din stațiunea Mamaia, Constanța.

Primăria Grădina se pregătește pentru absorbția fondurilor europene din perioada 2021-2027

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Grădina au început să lucreze, încă de la începutul anului, la elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală a comunei dar și la actualizarea Planului Urbanistic General, ambele fiind documente și instrumente necesare pentru accesarea fondurilor europene.

Servicii sociale pentru locuitorii din Satu Nou

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Fonduri EuropeneProiectul “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” are ca obiectiv general pe termen lung creşterea calităţii vieţii şi combaterea sărăciei şi excluziunii sociale la nivelul comunităţii marginalizate cu 46% populaţie de etnie romă - Satu Nou, comuna Mircea Vodă, judeţul Constanţa.

Bursa locurilor de muncă la Satu Nou, ediția 29-31 iulie

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Fonduri EuropeneAsociația Forța Tinerilor - FORTIN, în calitate de lider, împreună cu partenerii Comuna Mircea Vodă, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, Școala Gimnazială nr. 1 Mircea Vodă și S.C. BIOSAFETY S.R.L., implementează proiectul „FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” - Cod proiect:112863.În cadrul proiectului se va desfășura Bursa locurilor de muncă.

Ședință de consiliu local pentru rectificarea bugetului, în comuna Oltina

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaPrimăriei Oltina i-a fost alocată suma de 650.000 de lei de către Consiliul Județean Constanța, din care 300.000 de lei pentru reabilitare drumuri și 350.000 de lei pentru dezvoltare locală.Până la sfârșitul lunii va fi organizată o ședință de consiliu local pentru rectificarea bugetului, practic cei 650.

Două instituții de învățământ din Dobromir vor fi reabilitate

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaPe 24 iulie, consilieri locali din comuna Dobromir s-au reunit în ședință ordinară, pentru a dezbate proiectele de hotărâre inițiate de primarul, Iusein Visel. Printre proiectele importante aprobate de către aleșii locali se află rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli a comunei.

Lucrările de asfaltare din Amzacea, în grafic

Iulie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaProiectul de modernizare a drumurilor din comuna Amzacea a fost demarat la jumătatea lunii mai. Investiția presupune asfaltarea a 14,171 kilometri de drumuri în localităţile: Amzacea, Casicea şi General Scărişoreanu.

Modernizarea infrastructurii educaționale - una dintre prioritățile primarului, Marcela Rădulescu

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaGhidată de vocaţia sa ce are la bază dragostea pentru copii şi educaţie, primarul, Marcela Rădulescu, a atras fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale din comună, cu scopul de a le oferi copiilor unităţi de învăţământ în care să aibă cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea orelor de curs.

Proiect pentru modernizarea iluminatului public stradal din Cumpăna

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaPrimăria comunei Cumpăna s-a înscris, pe 24 iulie, în aplicaţia informatică cu proiectul „Modernizare sistem iluminat stradal în comuna Cumpăna, județul Constanţa” în vederea obţinerii codului de înregistrare de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, pentru cererea de finanţare în cadrul ,,Programului privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public”.

Ședință de Consiliu Local în Bărăganu

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaUnitățile administrativ teritoriale din județul Constanța au primit, în luna iulie, bani de la Consiliul Județean Constanța, din sumele defalcate din TVA pe anul 2020. Sumele sunt destinate finanțării cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, dar și dezvoltării comunale.

Primăria Vulturu a achiziționat buldoexcavator pentru întreținerea drumurilor locale

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaCu fonduri obținute prin Grupul de Acțiune Locală Constanța Centru, administrația locală Vulturu a achiziționat un buldoexcavator multifuncțional ce va fi folosit pentru întreţinerea domeniului public prin desfăşurarea de lucrări specifice.

Fonduri de la CJC pentru dezvoltarea comunei Pecineaga

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn ultima ședință a Consiliului Județean Constanța, Primăria Pecineaga a primit prin hotărâre, suma de 350.000 de lei pentru dezvoltare locală. Primarul, Niculae Stan și consilierii locali au decis să folosească fondurile de la CJC pentru înființare trotuare de la școala veche până la grădiniță, pe o distanță de 1 kilometru.

Pași importanți pentru dezvoltarea orașului Negru Vodă! Încep lucrările de asfaltare în Darabani și Vâlcele. A fost semnat contractul pentru construire grădiniță în Negru Vodă

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaAnul trecut, primarul Petre Urziceanu a semnat, cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, contracte de finanțare pentru realizarea mai multor investiții la nivelul orașului. În ediția din această lună vă prezentăm două proiecte care se implementează în acestă perioadă cu fonduri obținute prin  Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II a.

Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

Iulie 2020, Bogdan Chirita

ActualitateCresc alocațiile pentru copii de la 1 august 2020. Suma poate să ajungă la 600 de lei pe lună. Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. Acesta a precizat că următoarea majorare a alocațiilor va fi de la 1 ianuarie 2020.

Proiectul privind reabilitarea și modernizarea bazinului olimpic din Medgidia, aprobat în ședință extraordinară

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaMarți, 14 iulie 2020, la Primăria Municipiul Medgidia a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local Medgidia, care a avut pe ordinea de zi nouă proiecte de hoătărâre, inițiate de edilul municipiului, Valentin Vrabie. Cu excepția proiectului de hotărâre privind numirea de către Consiliul Local Medgidia a administratorului special al societății debitoare Apollo Ecoterm SRL care a fost retras de pe ordinea de zi de către inițiator, toate celalte proiecte au fost admise.

Construire capelă mortuară în Cobadin

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale au elaborat un proiect pentru construirea unei capele mortuare în localitatea Cobadin. Vestea bună este că, Primăria a primit din partea Consiliului Județean Constanța suma de 300.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771