Sitirile editiei din data de 1 Mai, 2020

Un moment de solidaritate

Mai 2020, Bogdan Chirita

Social

Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

Mai 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn anul 2018, primarul Dorinela Irimia a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea si dotarea grădiniței cu program normal din localitatea Dulgheru, comuna Saraiu, județul Constanța”. Fondurile pentru realizarea lucrărilor de modernizare a instituției de învățământ preșcolar provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

Mai 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaLa jumătatea lunii mai, Romică Stan, viceprimarul cu atribuții de primar, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare a drumurilor din localitățile Amzacea, Casicea și General Scărișoreanu.

Fonduri europene pentru construirea unei școli în Darabani

Mai 2020, Lacramioara Chirita

Fonduri EuropeneAdministrația locală investește în infrastructura educațională. Autoritățile locale au depus, pe Programul Operațional Regional 2014-2020, un proiect pentru construirea unei instituții de învățământ cu sală de sport și teren multifuncțional în localitatea Darabani.

Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

Mai 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaAdministrația locală a obținut fonduri de la Ministerul Educației Naționale pentru obiectivul de investiții „Grădiniță cu program normal cu 2 săli de grupă în localitatea Ion Corvin”, județul Constanța”.

Se asfaltează străzile din comuna Vulturu

Mai 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn luna martie, primarul, Eugen Marius Berbec, a semnat ordinul de începere a lucrărilor privind asfaltarea străzilor din comună pe o distanță de 11,70 kilometri. Termenul de execuție a acestora este de 8 luni de zile.

Rețea de canalizare pentru locuitorii din Ciocîrlia

Mai 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaLa sfârșitul lunii aprilie au fost demarate lucrările pentru introducerea rețelelor de canalizare și construirea unei stații de epurare în localitatea Ciocîrlia de Jos. Prin realizarea proiectului “Rețea de canalizare şi staţie de epurare în comuna Ciocîrlia” se vor introduce aproximativ 11 kilometri de rețea de canalizare și se va construi o stație de epurare. În urma licitației, valoarea investiției este de 5.

Parcul din Cobadin va fi inaugurat de 1 iunie

Mai 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutorităţile locale din Cobadin au demarat, în urmă cu doi ani,  un proiect ce a avut în vedere înfiinţarea unui parc, destinat în special tinerilor din comună.  De asemenea, de această investiţie se vor putea bucura şi cei mai în vârstă din comună deoarece vor fi amenajate spaţii unde aceştia se vor putea relaxa, socializa şi juca diferite jocuri precum rummy, table sau şah.

300 de gospodării din Grădina vor fi branșate la rețeaua de canalizare

Mai 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaInvestiția privind înființarea sistemului de canalizare a fost finalizată. Lucrările au fost realizate cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa I dar și cu cofinanțare de la bugetul local. Proiectul a presupus introducerea a 15 kilometri de conducte de canalizare dar și construirea unei stații de epurare.

Lucrări de amenajare peisagistică în comuna Băneasa

Mai 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaChiar dacă a fost stare de urgență, timpul nu a ținut pe loc lucrările de amenajare peisagistică din comună. Lucrările de amenajare a parcului din centrul localității Băneasa și împrejmuirea cu gard a cimitirului musulman din Făurei sunt aproape finalizate.

Se caută soluții pentru construirea unei Case Mortuare în Pecineaga

Mai 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaConsilierii Locali din Pecineaga au fost convocați în ședință ordinară a Consiliul Local Pecineaga în data de 27 mai ora 14:00 în sala mare a Căminului Cultural din localitate.Edilul comunei Pecineaga, Niculae Stan,  a inițiat, pentru acestă ședință 14 proiecte de hotărâri, ce au fost supuse aprobării de către consilierii locali.

Consilierii din Comana pot bloca activitatea Primăriei

Mai 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaConsilierii PNL din Comana boicotează activitatea Primăriei. Aceștia nu sunt de acord cu alocarea a 5 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară, bani ce urmează să fie folosiți pentru investiții dar și pentru desfășurarea activității.

Liga 3 nu se reia: fără retrogradări, serii de 18 formații în sezonul viitor!

Mai 2020, Bogdan Chirita

SportPentru CS Medgidia Campionatul Ligii a treia s-a încheiat oficial! Nu va retrograda nicio echipă, iar în Liga 2 vor promova cluburile clasate pe prima poziție în fiecare serie!Viitorul sezon al Ligii 3, ediția 2020/2021, se dorește a avea cinci serii a câte 18 echipe, deci va fi mai numeros cu zece cluburi decât cel actual, care a fost format din cinci serii a câte 16 cluburi.

Fonduri guvernamentale pentru asfaltarea străzilor din zona Tabără Faclia

Mai 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale continuă lucrările de dezvoltare a cartierului nou din zona Tabără Faclia pentru a crea condițiile necesare pentru construirea locuințelor. Cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, au fost extinse rețelele de iluminat public și de alimentare cu apă. Anul acesta vor fi asfaltate și drumurile. Primăria Saligny a publicat pe SICAP, pentru a doua oară, invitația de participare la achiziția directă pentru “Extinderea și modernizarea rețelei de străzi zona Tabăra, localitatea Făclia, comuna Saligny”.

12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

Mai 2020, Lacramioara Chirita

EducatieMarți, 2 mai, elevii din clasa a VIII a din Cerchezu se reîntorc la școală. În actualul context epidemiologic, având sprijinul primarului Ștefan Chelaru, directorul școlii,  Cătălina Cepreaga a luat toate măsurile pentru organizarea activității elevilor.

90 de panouri solare vor fi montate în Satu Nou

Mai 2020, Lacramioara Chirita

Fonduri EuropenePe zi ce trece se văd roadele muncii consultanților din cadrul proiectului. După ce o familie din Satu Nou va beneficia de extinderea locuinței, vă dăm încă o veste bună! În perioada următoare se vor monta 90 de panouri solare pentru ca beneficiarii să aibe dotările minime necesare pentru apă caldă și încălzire.

Grădinița din Oltina va fi reabilitată cu fonduri europene

Mai 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn toamna anului 2018, primarul Gheorghe Chirciu a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea grădiniței din localitatea Oltina. Până la această dată a fost organizată licitația și a fost desemnat constructorul, urmează semnarea contractului de execuție a lucrărilor.

Primăvară bogată în lucrări la Fântânele

Mai 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn această primăvară, autoritățile locale din Fântânele au continuat lucrările de asfaltare a străzilor dar au demarat și proiectul de branșare a gospodăriilor de rețeaua de canalizare ape uzate.

Proiect pentru înființare cimitir ortodox nou în localitatea Nicolae Bălcescu

Mai 2020, Bogdan Chiriță

Administratie localaAutoritățile locale au realizat un proiect pentru înființarea unui cimitir ortodox în localitatea Nicolae Bălcescu. Din bugetul local a fost realizat proiectul tehnic, dar și asfaltarea drumului de acces, amenajarea parcării și împrejmuirea cimitirului.

Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

Mai 2020, Bogdan Chiriță

ActualitateBugetarii au început deja să tremure: un ministru al Guvernului Orban le-a pus gând rău şi vrea să înceapă curăţenia. Oamenii protestează vehement faţă de aceste restructurări, însă ministrul îi acuză că nu vor să dea drumul “borcanului cu miere”.

Au început lucrările de modernizare și extindere a sistemului de canalizare din Tuzla

Mai 2020, Lacramioara chirita

Administratie localaSistemul de canalizare din Tuzla va fi extins și reabilitat. Prin realizarea a două proiecte, unul cu fonduri guvernamentale și altul cu fonduri europene obținute de RAJA S.A. După finalizarea acestor investiții, toate gospodăriile din comună vor beneficia de rețea de canalizare.

Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

Mai 2020, Lacramioara chirita

EducatieÎncepând cu 2 mai, elevii clasei a VIII a din Bărăganu vor reveni la școală. Timp de două săptămâni, aceștia vor desfășura activități de pregătire pentru susținerea examenului național.Guvernul României a aprobat Hotărârea nr. 394/2020 privind instituirea stării de alertă, iar în domeniul educației și cercetării una dintre măsuri, permite desfășurarea, după data de 02.

Parc de recreere pentru locuitorii din Izvoru Mare

Mai 2020, Lacramioara chirita

Administratie localaÎn a doua jumătate a lunii iunie vor începe lucrările la amenajare a unui parc în localitatea Izvoru Mare. Prin amenajarea spațiului public de recreere pentru locuitori, autoritățile locale urmăresc îmbunătățirea calității vieții și a atractivității zonei, dezvoltarea spațiilor de recreere și mișcare în aer liber dar și diversificarea posibilităților de petrecere a timpului liber.

Lucrările la creșa din Cumpăna se apropie de finalizare

Mai 2020, Lacramioara chirita

Administratie localaLucrările de construire a primei creșe din comuna Cumpăna, un proiect pentru care primarul Mariana Gâju s-a luptat mult să-l pună în aplicare, obținând bani pentru derularea lui prin Programul Național de Dezvoltare Locală, se apropie cu pași repezi de final.

Înființare parc în localitatea Dumbrăveni

Mai 2020, Lacramioara chirita

Administratie localaAutoritățile locale vor finaliza lucrările de amenajare a unui parc în localitatea Dumbrăveni. Spațiul de agrement este destinat atât adulților cât și copiilor. Investiția se realizează cu fonduri de la bugetul local.

Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

Mai 2020, Lacramioara chirita

SocialStarea de urgență, cauzată de Pandemia de Covid 19, a fost o perioadă ce a pus la încercare foarte multe familii din România, în unele cazuri ambii membrii ai familiei rămânând fără loc de muncă.

Tudorel Gurgu: „Continuăm dezvoltarea comunei Ciobanu zi după zi!”

Mai 2020, Lacramioara chirita

Administratie localaÎn primăvara acestui an, în comuna Ciobanu s-au realizat o serie de lucrări prin care autoritățile locale, urmăresc să ofere locuitorilor condiții de trai decente. „Continuăm dezvoltarea comunei Ciobanu zi după zi! Chiar dacă în ultimele luni a fost stare de urgență și unele activități au fost întrerupte, noi nu am stat pe loc. În această perioadă am dat startul lucrărilor de introducere a rețelelor de canalizare, am forat două puțuri de apă menajeră în localitatea Miorița și am efectuat lucrări de amenajare a unui teren pentru înființare solarii.

Spitalul Municipal Medgidia a fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generație

Mai 2020, Lacramioara chirita

Administratie localaPrimăria municipiului Medgidia a achiziționat aparatură medicală de ultimă generație pentru Spitalul Municipal Medgidia. Astfel, sunt puse bazele unui laborator de biologie moleculară în cadrul unității sanitare.

Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

Mai 2020, Lăcrămioara Chiriță

SocialTrăinicia unor familii din comuna Cumpăna a fost marcată de reprezentanţii autorităţilor locale, care au avut ocazia de a sărbători cele mai longevive cupluri ce aniversează fie nunta de aur, fie pe cea de argint, fie viitoarele cupluri la început de drum, cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771