Sitirile editiei din data de 1 Aprilie, 2020

Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

Aprilie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaPrimarul, George Ionașcu a semnat ordinul de începere pentru lucrările privind asfaltarea drumurilor din comună pe o distanță de 8,9 kilometri în localitățile Mircea Vodă, Satu Nou și Țibrinu.

Mesajul primarului comunei Ion Corvin, Marcela Rădulescu, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Mesajul primarului comunei Ciocîrlia, Traian Dragomir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Mesajul primarului comunei Băneasa, Paul Coliș, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Mesajul primarului comunei Dumbrăveni, Stelian Clinciu, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Primăria Tuzla a amenajat drumuri spre plaja din localitate

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn plină pandemie de Covid 19, autoritățile locale din comuna Tuzla continuă investițiile pentru dezvoltarea comunei. Una dintre lucrările realizate în această perioadă vizează turismul local, iar în acest sens au fost amenajate mai multe drumuri care duc spre plaja Tuzla.

CS Medgidia va juca turneul semifinal, în perioada 12-14 iunie, în Grupa 2

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

SportCS Medgidia va juca turneul semifinal, în perioada 12-14 iunie, în Grupa 2, alături de CSM Oradea, CS Magnum Botosani și CS Universitatea Cluj.Anunțul vine dupa ce Federatia Romana de Handbal a decis reluarea meciurilor fară spectatori, începând cu luna iunie, anul curent.

Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriţă

SocialPaştele reprezintă cea mai importantă sărbătoare creştinească a anului. Are o imensă încărcătură spirituală, fiind evenimentul care celebrează Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare.

Mesajul primarului comunei Vulturu, Eugen Marius Berbec, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Mesajul primarului comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Aprilie 2020, Bogdan Chirita

Administratie locala

Mesajul primarului Niculae Stan, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Social

Mesajul primarului comunei Comana, Ion Șchiopu, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Social

Bătrânii din Cumpăna au primit pachete din partea autorităților locale

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Social„Iisus a venit pe lume pentru a ne dărui viață, astfel încât fiecare dintre noi să se bucure de clipele de trăire de pe pământ și de veșnicia din ceruri. Să privim înainte cu speranţă! Dincolo de întristări, pierderi şi suferinţă, există dorinţa de a învinge! Viaţa ne-a fost dată să culegem roua de pe florile împlinirilor sufleteşti, dăruite nouă după fiecare încercare.

Casa de cultură din Negru Vodă în proces de reabilitare

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaCu toții știm cât de importantă este cultura. Prin cultură se păstrează și transmit cunoștințele, se creează valori și simboluri dar și necesități noi, se fortifică relațiile sociale. De asemenea cultura contribuie la economie și la dezvoltarea orașelor. Cunoscând toate aceste aspecte, primarul Petre Urziceanu acordă o importanță deosebită evenimentelor culturale, motiv pentru care a hotărât să reabiliteze Casa de Cultură din Negru Vodă.

Daruri pentru copiii și locuitorii din Saraiu cu ocazia sărbătorilor Pascale

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

SocialA devenit deja o tradiție ca, în preajma sărbătorilor Pascale, locuitorii din comuna Saraiu să primească alimente pentru masa de Paște. În acest fel primarul, Dorinela Irimia și a consilierii locali vin în sprijinul oamenilor din familia Saraiu.

Se pietruiesc străzile din Cobadin

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn această perioadă, autoritățile locale au demarat lucrările de pietruire a străzilor din Cartierul Nou din localitatea Cobadin. Reabilitarea străzilor se realizează cu fonduri de la bugetul local.

Locuitorii din Fântânele primesc măști și mănuși din partea autorităților locale

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

SocialPentru prevenirea și răspândirea Covid 19, începând cu 15 martie, pe teritoriul județului, se aplică prevederile hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.  Astfel, se instituie obligativitatea acoperirii nasului și a gurii la ieșirea din casă, în toate spațiile publice, pe întreaga perioadă a stării de urgență, cu măști simple sau chirurgicale, dar și eșarfe, fulare sau orice articole vestimentare.

Înființarea sistemului de canalizare în comuna Nicolae Bălcescu aproape de final

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaLucrările privind înființarea sistemului de canalizare în comuna Nicolae Bălcescu au fost demarate în anul 2017. Investiția se realizează cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa I.

Proiect pentru modernizarea iluminatului public în Cerchezu

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritățile locale din comuna Cerchezu au depus anul trecut la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale o cerere de finanțare pentru un proiect ce are ca scop eficientizarea consumului de energie electrică. Investiția presupune modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea lămpilor existente cu unele economice, de tip led. „Anul trecut, în luna septembrie am depus cererea de finanțare.

Fonduri europene pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă în Darabani și Vâlcele

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneÎn localitatea Darabani au început lucrările privind modernizarea sistemului de alimentare cu apă. Lucrările se realizează de către S.C. RAJA S.A. cu fonduri europene dar și cu o cofinanțare din partea Primăriei Negru Vodă, în valoare de 23.

Centru de zi și cantina socială pentru bătrânii din Oltina prind contur

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaSe continuă lucrările la proiectul - Centru multifuncțional de asistență socială pentru persoane vârstnice ALTINUM comuna Oltina, județul Constanța, lucrări ce au fost demarate în octombrie 2019.

Producătorii locali din Siliștea sprijiniți de autorități

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaSoluție inedită găsită de primarul Mihai Soare din Siliștea pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli – pe pagina de socializare Facebook a fost înființat grupul Cumpărați de la țăranii din Comuna Siliștea CT.

Se continuă lucrările la dispensarul din Saligny

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaLucrările privind construirea dispensarului din localitatea Saligny sunt în grafic. Până acum a fost construită fundația, iar acum se montează stâlpii de susținere.„Săptămâna trecută am primit a doua tranșă de bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) pentru a deconta lucrările privind construirea dispensarului.

Copiii din cadrul Centrului de prevenire a abandonului din Grădina beneficiază de acces la educație și hrană

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

SocialÎn urma deciziei, Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență al României, de închidere a instituțiilor de învățământ începând cu 11 martie, a fost închis și Centrul de prevenire a abandonului și a separării copilului de familia sa, din Grădina.În urma deciziilor luate la nivel național, autoritățile locale din Grădina au fost nevoite să închidă Centrul de prevenire a abandonului și a separării copilului de familia sa.

Au început lucrările la rețeaua de canalizare în Ciobanu

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPe 27 martie au fost demarate lucrările de introducere a rețelei de canalizare în localitatea Ciobanu. Vor fi introduse rețele de canalizare pe o distanță de aproximativ 27 de kilometri și vor fi montate peste 1500 de guri de canalizare.

Primăria Medgidia distribuie tichete sociale pentru Sărbătorile Pascale

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

SocialPrimăria Municipiului Medgidia va distribui, LA DOMICILIUL BENEFICIARILOR, începând de mâine, 8 aprilie 2020, un număr de 3031 tichete sociale, în valoare de 50 lei/beneficiar, pentru următoarele categorii de persoane:- pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi obținute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate sunt sub 704 lei/lună;- persoanele cu handicap grav, accentuat și mediu sau încadrate în gradul I, II și III de invaliditate.

Se asfaltează DJ 381 în Bărăganu

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaLa începutul săptămânii au fost demarate lucrările de reabilitare a drumului județean DJ 381, care face legătura între Potârnichea și Bărăganu și totodată străbate localitatea Bărăganu.

Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

ActualitateMinisterul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a lansat, pe 6 aprilie 2020, aplicația dedicată eliberării Certificatelor de Situație de Urgență. Aplicația este activă și poate fi accesată pe platforma http://prevenire.

Încep lucrările de reabilitare a malului surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră din zona Cumpăna

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaLucrările vor fi demarate pe 6 aprilie.În prezența primarului comunei Cumpăna, Mariana Gâju, s-a semnat, pe 3 aprilie, la sediul Ministerului Transporturilor, fila de buget necesară continuării lucrărilor de reabilitare a malului stâng al Canalului Dunăre Marea Neagră.

Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

EducatieViitorul țării noastre sunt copiii, de aceea statul ar trebui să investească cât mai mult în educație. Primarul comunei, Marius Liviu Petre face parte din rândul celor care au înțeles cât de important este ca elevii să beneficieze de condiții cât mai bune pentru desfășurarea activităților.

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani din Cumpăna sprijinite de autoritățile locale

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Social32 de persoane în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor au primit alimente de bază și produse de igienă din partea Primăriei și a Consiliului Local Cumpăna.

Primăria Medgidia combate informațiile apărute în mediul online. Acțiunea de dezinfecție continuă

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaEste trist ce se întâmplă la Medgidia. Din păcate, în mediul online au apărut o serie de informații care nu fac altceva decât să dezinformeze populația în legătură cu activitatea administrației locale.  Este trist că în acestă perioadă, în care ar trebui să ne implicăm cu toții pentru a oferi siguranță, liniște și informații corecte locuitorilor municipiului, există colegi în presa județeană care continuă o luptă politică cu autoritățile locale.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771