Sitirile editiei din data de 1 Martie, 2020

Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

Martie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie localaGhidată de vocaţia sa ce are la bază dragostea pentru copii şi educaţie, edilul comunei Ion Corvin, Marcela Rădulescu, a atras fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale din comună, cu scopul de a le oferi copiilor unităţi de învăţământ şi condiţii propice desfăşurării orelor de curs.

Instituțiile din Saligny au fost dezinfectate

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaSiguranța locuitorilor este importantă pentru autoritățile locale din Saligny, în acest sens pentru a preveni infecția cu virusul Covid 19, a fost efectuată dezinfecția instituțiilor din comună, a unităților de învățământ dar și a magazinelor.

Primăria Cobadin montează dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAvând în vedere starea de urgență în care se află țara noastră, autoritățile locale au obligația să pună în aplicare măsurile prevăzute în ordonanțele militare emise de Ministerul Afacerilor Interne.

Siguranța cetățenilor comunei, importantă pentru primarul Magdalena Neague

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaLa nivelul comunei Bărăganu au fost luat toate măsurile necesare pentru a preveni infecția cu virusul Covid 19. De asemenea, primarul Magdalena Neague a pus în aplicare toate prevederile Ordonanțelor militare emise de Ministerul Afacerilor Interne, după instituirea stării de urgență la nivelul țării.

Primarul, Reșit Taner alături de locuitorii din comună

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn contextul pandemiei de Coronavirus, primarul din Tuzla este alături de locuitorii comunei prin aplicarea măsurilor prevăzute în ordonanțele militare emise până la această dată de către Ministerul Afacerilor Interne.Siguranța locuitorilor este foarte importantă pentru autoritățile comunei Tuzla. Primarul, Reșit Taner îi îndeamnă pe aceștia să respecte măsurile de prevenție a infectării cu virusul Covid 19.

Primăria Bănească efectuează acțiuni de dezinfecție la nivelul comunei

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAproximativ 5 km de străzi vor fi dezinfectate zilnic. Având în vedere starea de urgență în care se află țara noastră în această perioadă, datorată epidemiei de Coronavirus, autoritățile locale din comuna Băneasa au luat toate măsurile prevăzute în ordonanțele militare emise de Ministerul Afacerilor Interne.

Proiectul “Creşterea accesibilităţii la reţeaua TEN-T în aria transfrontalieră Negru-Vodă – General Tohevo se apropie de final

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimăria Negru Vodă implementează din anul 2017 proiectul “Creşterea accesibilităţii la reţeaua TEN-T în aria transfrontalieră Negru-Vodă – General Tohevo. În cadrul proiectului, în orașul Negru Vodă se asfaltează străzile pe o lungine de peste 17 kilometri, se construiesc accese pietonale şi auto către gospodării, dar se achiziționează și un utilaj multifuncțional.

Primaria Ciocîrlia amenajează un parc de agrement pentru locuitori

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPe lista de priorități a primarului Traian Dragomir, în acest an, se află amenajarea unui parc de agrement în Ciocîrlia de Jos. Lucrările au fost demarate în luna februarie.  Prin realizarea acestei investiții se urmărește stimularea petrecerii a cât mai mult timp în aer liber și promovarea mișcării și sportului în rândul tuturor categoriilor de vârstă.

Primăria Medgidia a alocat fonduri către Spitalul Municipal pentru achiziție de aparatură medicală și materiale sanitare

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaConsilierii locali din municipiul Medgidia au aprobat azi, în ședință de ordinară alocarea unor sume de bani către Spitalul Municipal și către instituțiile de învățământ. De asemenea a fost aprobată documentația necesara construirii parcului din zona IMUM.

Străzile din comuna Pecineaga sunt dezinfectate

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAvând în vedere starea de urgență în care se află țara noastră în această perioadă, datorată epidemiei de Coronavirus, autoritățile locale din comuna Pecineaga  împreună cu RAJDPP Constanța au luat toate măsurile prevăzute în ordonanțele militare emise de Ministerul Afacerilor Interne.Pentru a veni în sprijinul cetățenilor dar și pentru a preveni răspândirea virusului COVID 19, autoritățile locale au dispus măsuri ce presupun dezinsecția străzilor și a spațiilor comune folosite de locuitori.

Primăria Peștera continuă proiectele pentru dezvoltarea comunei

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaEste adevărat că toți oamenii traversează o perioadă grea, cauzată de pandemia de Coronavirus. Este o perioadă în care ne simțim nesiguri, avem frământări despre ce se va întâmpla și cât va dura toată situația creată de acest virus.

Primăria Medgidia a demarat a doua acțiune de dezinfecție la nivelul municipiului

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPentru prevenirea, combaterea și limitarea răspândirii infecțiilor cu virusul COVID-19, Primăria Municipiului Medgidia a demarat azi cea de-a DOUA ACȚIUNE de DEZINFECȚIE.Acțiunea se va desfășura în perioada 30 martie - 6 aprilie 2020,în toate SCĂRILE DE BLOC de pe raza unității administrativ teritoriale a municipiului Medgidia.Acțiunea va respecta intervalul orar 08.00 - 20.00, cu posibilitatea de prelugire până la ora 22.

Comuna Dobromir a demarat procedurile de achiziție a unui buldoexcavator multifuncțional

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn momentul de față comuna Dobromir nu mai dispune de niciun utilaj multifuncțional și nici nu a mai primit sprijin comunitar pentru o investiție similară. De asemenea, utilajul propus este dimensionat la necesitățile comunei.

Primăria Grădina a luat măsuri de prevenire a răspândirii virusului COVID 19

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaUnitățile de alimentație publică și furnizorii de transport persoane din Grădina sunt obligați să dezinfecteze spațiile și mijloacele de transport. Măsurile au fost luate în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al comunei.

Edilul comunei Nicolae Bălcescu și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2019

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn exercitarea atribuţiilor care revin în conformitate prevederile art.155 alin3, lit.a, coroborat cu art 225 alin.3 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, precum şi cu Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, la fiecare început de an, edilul Timofte Dumitru a prezentat raportul de activitate aferent anului precedent și pe care l-a adus la cunoştinţă publică prin intermediul paginii oficiale a comunei Nicolae Bălcescu www.

Locuitorii din Tătaru vor avea apă la robinete! Problemele generate de penele de curent vor fi rezolvate

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimarul comunei Comana, Ion Șchiopu a alocat de la bugetul local suma de 25.000 de euro pentru modernizarea infrastructurii de apă din localitatea Tătaru. Locuitorii nu vor mai avea probleme cu apă potabilă.

Lucrări de reabilitare a bazei sportive din Amzacea

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritățile locale din Amzacea au efectuat lucrări de reabilitare a bazei sportive pentru a pune la dispoziția echipei de fotbal Luceafărul Amzacea un spațiu adecvat pentru desfășurarea competițiilor sportive.Lucrările de reabilitare a bazei sportive au demarat în toamna anului trecut și au fost finalizate în luna martie. Pentru ca jucătorii echipei de fotbal Luceafărul Amzacea să beneficieze de condiții optime pentru desfășurarea meciurilor de acasă, autoritățile au efectuat lucrări ce au presupus reabilitarea clădirii în care se află vestiarele.

Sistemul de iluminat public din Oltina va fi modernizat

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn luna martie, primarul Gheorghe Chirciu a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Oltina, județul Constanța”. Proiectul are o valoare de 430.

Proiect pentru extinderea unei locuințe în Satu Nou

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneÎncep să se vadă roadele muncii consultanților din cadrul proiectului. O familie din grupul țintă va beneficia de extinderea lucuinței.Printre activitățile proiectului integrat “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se numără și îmbunătăţirea condiţiilor de locuit ale persoanelor din grupul ţintă - 5 locuințe vor fi extinse cu câte o cameră de 20 mp, 17 locuințe vor fi reabilitate și 90 de panouri solare vor fi montate astfel încât beneficiarii să aibe dotările minime necesare pentru apă caldă și încălzire.

Primăria Municipiului Medgidia vine în ajutorul persoanelor vulnerabile, fără aparținători

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

SocialConform legislației în vigoare, Primăria Municipiului Medgidia vine în sprijinul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, care nu au aparținători, prin efectuarea de cumpărături de strictă necesitate, produse de igienă și medicamente, la solicitarea acestora.

Primăria Fântânele vine în sprijinul bătrânilor

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul țării prin Decretul Președintelui României nr. 195/16.03.2020 și a măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, și a Ordonanței Militare nr.

Măsuri de prevenire a răspândirii COVID 19 la Vulturu

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPersoanele care se deplasează în interes personal trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere. Cei care nu dispun de logistica necesară pentru printarea declarației, o pot întocmi olograf sau o pot procura de la sediul Primăriei comunei Vulturu. După emiterea Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr.

Primarul, Dorinela Irimia alături de locuitorii din comună

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn această perioadă în care oamenii sunt nevoiți să nu își părăsească domiciliul, primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia vine în sprijinul lor. A fost demarată o campanie de ajutorare a locuitorilor, campanie la care s-au alăturat și voluntarii Asociației ADER CONSTANȚA.

Primăria Cerchezu suspendă programul de lucru cu publicul

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPe perioada stării de urgență se vor elibera documente de stare civilă: înregistrări de nașteri, declararea unui deces, de asemenea se pot oficia căsătoriiÎn contextul emiterii de către Președintele României a Decretului nr.

Străzile din comuna Ciobanu sunt dezinfectate în fiecare zi

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAvând în vedere starea de urgență în care se află țara noastră în această perioadă, datorată epidemiei de Coronavirus, autoritățile locale din comuna Ciobanu au luat toate măsurile prevăzute în ordonanțele militare emise de Ministerul Afacerilor Interne.

Constantin Radu, primarul comunei Amzacea, s-a stins din viaţă

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala„Organizația Județeană Constanța a Partidului Social Democrat anunță cu tristețe dispariția fulgerătoare a colegului Constantin Radu, primar al comunei Amzacea.Edil cu douăzeci de ani de experiență în funcție, Constantin Radu a fost un om dedicat, apreciat și dăruit muncii sale.

ANUNȚ PRIMĂRIA CUMPĂNA - SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR LOCAL DE EVIDENȚĂ A PERSOANELOR

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaANUNTÎn baza dispozițiilor Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, vă aducem la cunostiință că: începând cu data de 25.03.2020, pe toată perioada stării de urgență, vor fi eliberate acte de identitate doar pentru situații deosebite care implică pierderea, furtul ori distrugerea documentului de identitate. De asemenea vă reamintim că:Art.14 cap.

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC PRIMĂRIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAvând în vedere faptul că pentru prevenirea, combaterea și limitarea răspândirii infecțiilor cu virusul COVID-19 Primăria Municipiului Medgidia are suspendate toate activitățile care implică relația cu publicul, vă reamintim că serviciile din cadrul autorității locale pun la dispoziție următoarele date de contact, pentru preluarea tuturor solicitărilor, adreselor, petiţiilor, sesizărilor, reclamaţiilor, pentru solicitarea/obținerea de informații care au legătură cu activitatea instituției, consiliere cu privire la stadiul de soluționare a cererilor depuse:- 🔺️Telefon: 0241.

Se asfaltează străzile din Țepeș Vodă

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAșa cum știm cu toții, în această perioadă țara noastră se află în stare de urgență pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Chiar și în aceste condiții, pentru că încă este permisă desfășurarea anumitor lucrări, în localitatea Siliștea de continuă proiectul privind asfaltarea drumurilor.  „De joi dimineață au început lucrările de asfaltare în localitatea Țepeș Vodă.

Măsuri extreme, în România. Ministrul de Interne, apel către românii din Diaspora / Se închid barurile și restaurantele, cafenelele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

ActualitateMinistrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, cu putin timp in urma, ce masuri urmeaza sa fie puse in aplicare in Romania, ca urmare a decretarii starii de urgenta. Totodată, Vela a facut un apel catre romanii din Diaspora pentru a da dovada de "maturitate".

Persoanele vârstnice și persoanele care suferă de boli cronice din comuna Saraiu primesc sprijin din partea autorităților locale

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Social Starea de urgenţă va fi instituită pe teritoriul României începând de azi, 16 martie, în contextul epidemiei de coronavirus. Autoritățile locale din Saraiu vin în sprijinul locuitorilor vulnerabili în această perioadă. Mesajul transmis de primarul, Dorinela Irimia:„Având în vedere instaurarea stării de urgență, pe tot teritoriul României, pentru a se preîntâmpina eventualele cazuri de coronavirus Covid-19, invit cetățenii Comunei Saraiu, la calm, la păstrarea tuturor măsurilor de prevenție, la simț civic și informarea autorităților!Trăim vremuri dificile, doar împreună putem învinge Pandemia Covid-19!De astăzi, orice persoană în vârstă sau bolnavă cronic, care nu are posibilitatea de a-și efectua cumpărăturile stricte pentru trăi, sau are nevoie de medicamente, poate suna la sediul primăriei, iar un angajat de al nostru va prelua comanda, va cumpăra cele necesare și le vor distribui la domiciliul solicitantului.

ANUNȚ PRIMĂRIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA / Plata taxelor și impozitelor locale se prelungește până la 30 iunie

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPentru a preveni și limita răspândirea COVID-19, Primăria municipiului Medgidia vă informează că începând de astăzi 16 martie până la data de 31 martie 2020, suspendă toate activitățile care implică relația cu publicul.

Clubul Sportiv Medgidia a suspendat activitatile sportive

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

SocialClubul Sportiv Medgidia a anunțat că, începând de miercuri, 11 martie 2020, până la data de 22 martie, suspendă toate activitățile sportive pe care le desfășoară: antrenamente, competiții de copii și juniori.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771