Sitirile editiei din data de 28 Februarie, 2020

Mesajul primarului Municipiului Medgidia cu ocazia zilei de 8 martie

Februarie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie locala

14 unități administrativ teritoriale din județul Constanța vor benefica de cadastru gratuit

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

ActualitateÎn luna aprilie, urmează să fie scoase la licitație lucrările de cadastrare și înregistrare în cartea funciară pentru 14 unități administrativ teritoriale din județul Constanța. Este vorba despre Agigea, Amzacea, Castelu, Cobadin, Cuza Vodă, Deleni, Lumina, Mircea Vodă, Ostrov, Peștera, Saligny, Siliștea, Tuzla și Valu lui Traian. Suprafața vizată de lucrările de înregistrare sistematică este de aproximativ 120.

Instituțiile de învățământ din Cumpăna au fost igienizate

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

SocialAvând în vedere recomandările făcute de Ministerul Sănătăţii cu privirea la măsurile ce trebuie luate în unităţile de învăţământ pentru a preveni o eventuală epidemie gripală, Primăria comunei Cumpăna a efectuat în perioada 28-29 februarie 2020 lucrări ample de dezinfecţie în toate unităţile şcolare de pe raza localităţii.

Dragobetele, sărbătorit la Cumpăna

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

SocialPrimăria și Consiliul Local Cumpăna au organizat, ca în fiecare an, Ziua Îndrăgostiților la Români, Dragobetele.Cu această ocazie,pe 21 februarie incepând cu ora 17:00, la Casa de Cultură din Cumpăna a avut loc o petrecere pentru cuplurile tinere, dar și trecute de prima tinerețe.

Vor fi reluate lucrările de reabilitare a dispensarului uman din Saraiu

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn luna martie vor fi reluate lucrările de reabilitare și extindere a dispensarului uman din localitatea Saraiu. Investiția se realizează cu fonduri guvernamentale obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II a.

Servicii sociale pentru locuitorii din Satu Nou

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneProiectul integrat “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” acționează pe șapte direcții de dezvoltare și implementare începând de la îmbunătățirea confortului de locuit, continuând prin rezolvarea problemelor de sănătate pentru sătenii selectați și eligibili și terminând cu crearea de locuri de muncă pentru acești oameni.

Modernizare drumuri în comuna Pantelimon

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaVeste bună pentru locuitorii din satele Nistorești și Călugăreni! În această primăvară vor fi demarate lucrările de modernizare a drumurilor. Proiectul „Reabilitare drumuri în intravilanul localităților Nistorești și Călugăreni, comuna Pantelimon, județul Constanța” se realizează cu fonduri guvernamentale obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II a.

Primăria comunei Băneasa a finalizat proiectul JOYRIDE „RESURSE ŞI INIŢIATIVE COMUNE DEDICATE MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR”

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropenePrimăria comunei Băneasa a organizat, pe 25 februarie, conferință de presă pentru finalizarea Proiectului "Resurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)”, cod ROBG-338, având ca parteneri din România: Primăria comunei Agigea şi din Republica Bulgaria Primăria Municipiului Shabla din districtul Dobrich şi Primăria Municipiului Berkovitsa din districtul Montana.

Primarul Iusein Visel și-a stabilit prioritățile pentru acest an

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaDupă aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2020, primarul Iusein Visel împreună cu Consiliul Local a stabilit și investițiile ce vor fi realizate în comuna Dobromir.Printre prioritățile autorităților locale se numără mondernizarea străzilor din comună.

Pași importanți pentru înființarea rețelei de gaze în comuna Siliștea

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPe data de 21 februarie, primarul Mihai Soare a supus atenției consilierilor locali un proiect de hotărâre privind demararea formalităților în vederea realizării investiției de alimentare cu gaze naturale în comuna Siliștea.

Școala gimnazială din Grădina va fi reabilitată

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimarul, Gabriela Iacobici a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice contractul de finanțare pentru proiectul privind extinderea și reabilitarea școlii gimnaziale numărul 1 din localitatea Grădina.

Fonduri de la bugetul local pentru investiții în comuna Cobadin

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaLuna aceasta aleșii locali au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2020, dar și lista de investiții pentru acest an.  Conform declarațiilor viceprimarului, Ion Dinescu, bugetul local este cu 10% mai mare față de anul trecut.

Locuitorii din Pecineaga vor plăti mai puțin pentru taxa de gunoi

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaVești bune pentru locuitorii din comuna Pecineaga. Autoritățile locale au redus taxa de salubritate!Consilierii locali au aprobat luna aceasta, în ședință extraordinară, un proiect de hotărâre privind stabilirea taxei de salubritate. Autoritățile locale au redus această taxă, dacă anul trecut prețul pentru ridicarea gunoiului era de 186 lei/persoană, din acest an locuitorii vor plăti 300 lei pe gospodărie indiferent de câte persoane locuiesc în casă.

Lucrări pentru dezvoltarea comunei Ion Corvin

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritățile locale din Ion Corvin efectuează lucrări de împrejmuire a cimitirului din localitatea Viile. O altă veste bună din partea autorităților este că în curând se vor desemna societățile care vor executa lucrările de asfaltare a drumurilor din Ion Corvin dar și de reabilitare a școlii din Viile.

Rețea de gaze naturale în comuna Saligny

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎncă de anul trecut autoritățile locale au lucrat la documentația necesară pentru înființarea rețelei de gaze naturale în comuna Saligny. Mai exact, a fost realizat studiul de fezabilitate și au obținut o parte din avizele necesare pentru realizarea investiției. Conform studiului de fezabilitate rețeaua de gaze va avea o lungime de aproximativ 30 de kilometri și va fi introdusă în toate satele comunei dar și în zona industrială din localitatea Ștefan cel Mare.

Dinamo Bucuresti invinsa la Medgidia. Voleibalistele de la CS Medgidia au produs surpriza

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

SportVictorie spectaculoasă reuşită miercuri seară de echipa CS Medgidia, în Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei” din Medgidia, în etapa a 21-a din Divizia A1 la volei feminin. Formaţia pregătită de Florin Voinea și Radu Began a câştigat confruntarea cu ocupanta locului secund în clasament, Dinamo Bucureşti, cu scorul de 3:2 (25:21, 13:25, 25:21, 25:27, 15:13).

Stadion de fotbal în Tuzla

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimăria Tuzla a demarat în luna octombrie a anului trecut, lucrările de amenajare a unui stadion de fotbal. Prin realizarea acestei investiții se urmărește modernizarea infrastucturii sportive la nivelul comunei.Noul stadion se amenajază pe strada Nicolae Toniță și are o suprafață totală de 5298 metri pătrați. Conform proiectului tehnic, suprafața de joc va fi din gazon artificial, se vor monta gardene și vestiare de tip container, dar se va amenaja și un loc de joacă.

Drumurile din Darabani și Vâlcelele vor fi modernizate

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaDrumurile din interiorul localităților Drabani și Vâlcelele vor fi modernizate prin asfaltare, cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II a.

Lucrarea privind asfaltarea drumurilor din comuna Amzacea a fost atribuită

Februarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAdministrația locală a atribuit lucrarea privind asfaltarea drumurilor din localitățile Amzacea, Casicea și General Scărișoreanu. Investiția se va realiza cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a doua.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771