Sitirile editiei din data de 30 Ianuarie, 2020

Medgidia invinge pe HC Dobrogea Sud II la Constanta: 30-34

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

SportEtapa a 15-a din Divizia A la handbal masculin a programat duminică, în Seria B, în Sala Sporturilor din Constanţa, confruntarea dintre HC Dobrogea Sud II (antrenori George Buricea şi Enis Murtaza) şi CS Medgidia (antrenori Adrian Georgescu și Ionuț Deli-Iorga).

Amalia Niţă a obţinut primele titluri pentru boxul feminin din Medgidia

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

SportClubul Sportiv Medgidia a reuşit în ultimii ani să obţină rezultate foarte bune, la mai multe discipline sportive, iar una dintre performerele clubului este Amalia Niţă, care a avut un an 2019 excelent. Sportiva de la CS Medgidia a obțint primele titluri naționale din istoria boxului feminin din oraşul dobrogean, palmaresul de anul trecut cuprinzând medalia de aur la Cupa României, la cetegoria 48 kg, în luna februarie, medalia de aur la Campionatul Național în întrecerea cadetelor, la categoria 50 kg, în luna septembrie, medalia de aur la Campionatul European de KickBoxing WKF, în luna octombrie, şi clasarea pe primul loc la Cupa „Keru Kento” - K1, în luna noiembrie.

Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPentru ca elevii din comună să beneficieze de condiții de studiu cât mai bune dar și de spații adecvate, autorităție locale au demarat, anul trecut, mai multe proiecte privind modernizarea infrastructurii educaționale.

Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

Ianuarie 2020, Bogdan Chirita

Administratie localaAșa cum fiecare dintre noi ne stabilim la început de an prioritățile și facem planuri de viitor și edilii aflați la conducerea primăriilor pregătesc lista de investiții pentru dezvoltarea localităților dar și pentru un trai mai bun al locuitorilor.Este și cazul primarului din Pantelimon, Costel Armășescu care în luna ianuarie a lucrat la lista de investiții pentru anul 2020. Investițiile ce vor fi realizate în acest an vizează toate categoriile de locuitori ai comunei.

Saraiu, o comună europeană

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaComuna Saraiu s-a transformat în ultimii ani! Secretul a fost și este  atragerea fondurilor europene și guvernamentale. Însă, ca toate investițiile să se realizeze a fost și este nevoie de muncă, voluntariat, devotament și consecvență, abilități de care au dat dovadă primarul Dorinela Irimia alături de echipa Primăriei și dar și de Consiliul Local.

Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaLa început de an primarul Dumitru Timofte vine cu noi proiecte pentru locuitorii comunei, continuând modernizarea comunei Nicolae Bălcescu.Administrația comunei Nicolae Bălcescu, continuă să îi surprindă plăcut pe locuitorii comunei.

Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn luna ianuarie ne-am întâlnit cu primarul comunei Ion Corvin, Marcela Rădulescu. Ne-a vorbit despre investițiile ce vor fi realizate în satele comunei dar și despre nemulțumirea față de neseriozitatea proiectanților și a societăților care contractează lucrările pentru realizarea proiectelor.

Centură pentru utilaje în Ciobanu

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPentru ca mașinile de mare tonaj dar și cele agricole să nu mai tranziteze localitatea Ciobanu, autoritățile locale au decis amenajarea unei centuri pe o lungime de aproximativ 6 kilometri.Centura de ocolire se amenajează de jur împrejurul localității Ciobanu și are o lungime de aproximativ șase kilometri.

Anul 2020 vine cu vesti bune pentru locuitorii comunei Tîrgușor

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimarul comunei, Viorel Petre, și-a propus în acest an  realizarea mai multor proiecte și investiții, dar și continuarea sau finalizarea lucrărilor începute în trecut.După aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli, autoritățile locale pot demara lucrările și investițiile din Planul anual de achiziții publice.Construire capelă mortuară în localitatea Mireasa este unul dintre proiectele pe care autoritățile locale l-au demart anul trecut și care va fi finalizat în următoarele două luni.

Hora Unirii – reiterată în municipiul Medgidia

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

SocialVineri, 24 ianuarie întreaga țară sărbătorește 161 de ani de la unirea Principatelor Române. La 24 ianaurie 1859 s-au pus bazele unui stat național unitar român, prin unirea Moldovei cu Țara Românească și alegerea ca domnitor a lui Alexandru Ioan Cuza în ambele principate.

Proiecte pentru modernizarea drumurilor din comuna Adamclisi

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaModernizarea infrastructurii rutiere în comuna Adamclisi se numără printre prioritățile primarului, Dorina Cicilia Șerbănescu. În acest sens, au fost atrase fonduri atât guvernamentale cât și europene pentru asfaltarea a peste 16 kilometri de drumuri.Administrația locală a obținut fonduri, de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a doua, pentru asfaltarea drumurilor în localitatea Zorile pe o lungime de 8,3 kilometri.

A treia sesiune a evenimentului - Bursa locurilor de muncă - la Satu Nou

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneÎn cadrul proiectului „FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” s-a desfășurat în perioada 12-14 decembrie Bursa locurilor de muncă.

Planuri ambițioase pentru dezvoltarea comunei Comana

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimarul, Ion Șchiopu a pregătit lista de investiții pentu anul 2020. Proiectele ce vor fi realizate în acest an au ca scop dezvoltarea comunei și crearea unor condiții de trai cât mai bune pentru locuitorii comunei.Dotarea casei mortuare din Comana este una dintre prioritățile primarului, Ion Șchiopu. Aceasta a fost construită cu fonduri de la Consiliul Județean Constanța, lucrările fiind finalizate anul trecut, în luna noiembrie.

A fost semnat contractul de finanțare pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneAutoritățile locale din Pecineaga au semnat pe data de 10 ianuarie, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, contractul de finanțare pentru construirea unei piețe agroalimentare de pește.

Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

CulturaÎn perioada 06 – 11 ianuarie 2020, Primăria și Consiliul Local au organizat „Zilele comunei Vulturu”, sub semnul marcării a 166 de ani de atestare documentară a localității. Devenit o tradiție pentru locuitorii comunei, evenimentul a ajuns în acest an la cea de-a XVI a ediție.

Căminul cultural din Ștefan cel Mare va fi finalizat în acest an

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrintre prioritățile edilului Ion Beiu, pentru anul acesta, se numără finalizarea lucrărilor la căminul cultural din localitatea Ștefan cel Mare și continuarea lucrărilor de construire a dispensarului din Saligny.

Centru de zi pentru bătrânii din Oltina

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneComuna Oltina de dezvoltă pe zi ce trece, autoritățile locale au atras atât fonduri guvernamentale cât și europene pentru a oferi locuitorilor condiții cât mai bune și acces la servicii de calitate.

Sală de sport pentru elevii din Cobadin

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAnul trecut, Primăria comunei Cobadin a semnat contractul de finanțare pentru realizarea proiectului „Reabilitare, modernizare şi construire infrastructură educaţională pentru învăţământul primar şi gimnazial”.

Drumurile din comuna Grădina vor fi modernizate

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn luna ianuarie, primarul comunei, Gabriela Iacobici a lucrat alături de colegii din Primărie la realizarea bugetului de venituri și cheltuieli dar și la lista de investiții pentru anul 2020. La început de an, edilul ne-a vorbit despre două proiecte ce se realizează în comună cu fonduri guvernamentale.

Investiții pentru dezvoltarea comunei Mihai Viteazu

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaIntroducere rețea de canalizare și apă în Sinoe, asfaltare drumuri și extindere liceu tehnologic în Mihai Viteazu sunt o parte din investițiile ce vor fi demarate și continuate în acest an. Fondurile pentru realizarea lor sunt fie guvernamentale, fie europene.

Lucrări de extindere și reabilitare a rețelei de canalizare din Tuzla

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaSistemul de canalizare din Tuzla va fi extins și reabilitat. Prin realizarea a două proiecte toate gospodăriile din comună vor beneficia de rețea de canalizare.Primarul Reșit Taner ne-a informat că anul acesta vor fi demarate două importante proiecte ce au ca scop reabilitarea și extinderea sistemului de canalizare din comună.

Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

ActualitateParlamentul s-a reunit în ședință comuna extraordinară, pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. „Guvernul a luat decizia de a-și angaja răspunderea în Parlament astfel încât să permitem fiecărei comunități să-și aleagă primarii prin majoritate de 50% plus 1 din votanți, astfel încât să oferim legitimitate.

Fonduri europene pentru construirea unui ansamblu de locuințe sociale în Negru Vodă

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneÎn ultimii ani, autoritățile locale au atras atât fonduri europene cât și guvernamentale în valoare de 30 de milioane de euro pentru modenizarea orașului. Putem spune că orașul Negru Vodă și-a schimbat înfățișarea în în ultimii trei ani: au fost asfaltate drumurile, s-au amenajat spațiile verzi, au fost create parcuri și locuri de joacă, s-a amenajat baza sportivă.

Au început lucrările de asfaltare în Fântânele

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritățile locale din Fântânele au demarat un proiect pentru modernizarea infrastructurii rutiere prin care încă șapte kilometri de drumuri vor fi asfaltate cu fonduri de la bugetul local.Printre prioritățile administrației locale, în acest an, se numără și modernizarea drumurilor din comună.

Înființare parc în localitatea Dumbrăveni

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritățile locale vor demara lucrările de amenajare a unui parc în localitatea Dumbrăveni. Spațiul de agrement este destinat atât adulților cât și copiilor. Investiția se realizează cu fonduri de la bugetul local.

Primarul Mariana Gâju - reales vicepreședinte al Congresului Comunelor și Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR)

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn cadrul ședinței Comitetului Politic al CEMR (PolicyCommittee) al Congresului Comunelor și Regiunilor din Europa - CCRE/CEMR, organizat la Orleans, Franța, în perioada 23-24.01.2020, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, județul Constanța, prim-vicepreședinte al ACoR și președintele Filialei Județene Constanța a ACoR, a fost aleasă, pentru a doua oară, vicepreședinte al CCRE/CEMR pentru regiunea Europa de sud-est (care include Albania, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Croația, Muntenegru, Macedonia, România, Serbia și Slovenia).

Ziua Unirii Principatelor, sărbătorită la Cumpăna

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

SocialZiua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Cumpăna, printr-o ceremonie de depunere de coroane la cele trei monumente dedicate eroilor, dar şi printr-un spectacol literar artistic, prezentat de către elevii Liceului „Nicolae Dumitrescu” împreună cu ansamblurile folclorice „Mugurașii Cumpenei” și „Boboceii Cumpenei” pregătite de către maestrul coregraf Constantin Olteanu, dar și grupul vocal instrumental Folk Trotter.

Lucrări de asfaltare în satele comunei Amzacea cu fonduri guvernamentale

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAdministrația locală va demara în această primăvară lucrări de asfaltare a drumurilor din localitățile Amzacea, Casicea și General Scărișoreanu cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a doua.

Investiții pentru anul 2020 în comuna Siliștea

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaUn bun gospodar își stabiliște la început de an prioritățile pentru anul în curs. Primarul Mihai Soare și-a porpus să finalizeze lucrările din cadrul proiectului de asflatare, să înființeze un after-school în localitatea Țepeș Vodă dar și să reabiliteze dispensarul din Siliștea.

Înființare rețea de canalizare și modernizare drumuri în comuna Ciocîrlia. Investițiile se realizează cu fonduri guvernamentale

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAnul 2020 vine cu o veste bună pentru locuitorii din comuna Ciocîrlia. Autoritățile locale vor demara în luna februarie lucrările privind înființarea rețelei de canalizare în localitatea Ciocîrlia de Jos.

Terenurile de sport multifuncționale din comuna Cerchezu vor fi finalizate în primăvară

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAnul trecut autoritățile locale au demarat un proiect de înființare a două terenuri de sport în localitățile Cerchezu și Viroaga. În curând copiii din comună se vor bucura de spații moderne pentru practicarea diversolor activități sportive.

Înființare sistem de supraveghere video în comuna Bărăganu

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPe agenda de lucru a primarului Magdalena Neague, pentru anul 2020 se află mai multe proiecte pentru dezvoltarea și modernizarea comunei. Printre acestea se numără: înființarea unui sistem de supraveghere video, pietruirea străzilor din localitatea Lanurile dar și finalizarea lucrărilor din cadrul investiției privind alimentarea cu apă a comunei.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771