Sitirile editiei din data de 1 Octombrie, 2019

Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 MĂSURA 9 SPRIJIN PENTRU CREAREA / EXTINDEREA / IMBUNATATIREA INFRASTRUCTURII DE TIP BROAD-BAND IN MEDIUL RURAL - Sesiunea Nr.1 -

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

AnunturiASOCIAȚIA GRUP DE ACȚIUNE LOCALĂ DOBROGEA SUD - VESTPROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ 2014 – 2020 finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală-Asociația Grup de Acțiune Locală Dobrogea Sud - Vest lansează Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 MĂSURA 9 SPRIJIN PENTRU CREAREA / EXTINDEREA / IMBUNATATIREA INFRASTRUCTURII DE TIP BROAD-BAND IN MEDIUL RURAL - Sesiunea Nr.

Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 Măsura M8 „SPRIJIN PENTRU INFRASTRUCTURA SOCIALA A TERITORIULUI GAL DOBROGEA SUD- VEST” Sesiunea Nr.3

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

AnunturiASOCIAȚIA GRUP DE ACȚIUNE LOCALĂ DOBROGEA SUD - VESTPROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ 2014 – 2020 finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare RuralăAsociația Grup de Acțiune Locală Dobrogea Sud - Vest lansează Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 Măsura M8 „SPRIJIN PENTRU INFRASTRUCTURA SOCIALA A TERITORIULUI GAL DOBROGEA SUD- VEST” Sesiunea Nr.

Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaMarți, 29 octombrie, la Primăria Municipiului Medgidia s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Local Municipal pe luna în curs. Pe ordinea de zi au fost înscrise șase proiecte de hotărâre, care au fost aprobate în totalitate.

Activități desfășurate de elevii din Comana

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

EducatieCel mai prețios și mai durabil cadou care poate fi oferit de către adulți copiilor este educația, care le deschide o multitudine de ferestre către lume, pentru a profita de oportunități și a-și desăvârși progresul profesional și personal.

Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimăria Tuzla va demara lucrări de amenajare a unui stadion și de construire a unei baze sportive. Prin realizarea acestor investiții se urmărește modernizarea infrastucturii sportive a comunei.Noul stadion se va amenaja pe strada Nicolae Toniță și are o suprafață totală de 5298 metri pătrați. Conform proiectului tehnic, suprafața de joc va fi din gazon, se vor monta gardene și vestiare de tip container, dar se va amenaja și un loc de joacă.

Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaDouă străzi din localitatea Răzoarele vor fi modernizate prin asfaltare pe o lungime totală de aproximativ trei kilometri. A fost emisă autorizația de construire!Luna viitoare, primarul Gheorghe Chirciu va semna ordinul de începere a lucrărilor ce au ca scop asfaltarea a două străzi din localitatea Răzoarele: strada Școlii și strada Bisericii.

Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPentru că vremea din această toamnă a fost bună, cu temperaturi ridicate, autoritățile locale din Cobadin au continuat lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere. De asemenea în această perioadă se lucrează la documentația pentru obținerea autorizațiilor ISU pentru două instituții de învățământ ce au fost date în folosință la începutul anului școlar.

Construire pasarelă pietonală în Peștera

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPentru a veni în sprijinul elevilor, mai exact pentru a facilita accesul acestora către instituția de învățământ din localitatea Peștera, autoritățile locale au demarat, cu fonduri de la bugetul local, lucrările de construire a unei pasarele pietonale care va traversa pârâul.

Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

EducatieToamna este antotimpul miresmelor, al frunzelor galbene și ruginii, este momentul în care culegem roadele pământului și ne pregătim să întâmpinăm iarna. Elevii din Pecineaga împreună cu cadrele didactice au celebrat acest anotimp plin de culoare și savoare prin acțiunea Târgul Toamnei.

Străzile din Satul Vânători vor fi pietruite

Octombrie 2019, Bogdan Chiriță

Administratie localaȘase străzi având circa 2 kilometri din satul Vânători, comuna Pecineaga vor fi pietruite în următoarea perioadă. Modernizarea și reabilitarea drumurilor din comuna Pecineaga, continuă cu pietruirea a șase dintr-un total de opt străzi din satul Vânători. Lună acesta a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor, având termen de finalizare până la sfâșitul acestui an. Fondurile pentru acestă investiție au fost repartizate de Consilul Județean Constanța și au o valoare de circa 400.

Teren de sport multifuncțional pentru elevii și tinerii din Dumbrăveni

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaȘi copiii din mediul rural au dreptul să beneficieze de spații moderne pentru desfășurarea activităților educaționale, la fel ca cei din mediul urban. Autoritățile locale vor demara în perioada următoare lucrările de reabilitare a terenului de sport din curtea școlii din localitatea Dumbrăveni.

Asfaltarea din Dulgheru continuă în forță

Octombrie 2019, Bogdan Chiriță

Administratie localaEforturile administrației locale prin investițiile în infrastructură, cultură, educație, sănatate și sport, vor prinde contur în scurt timp în comună. Lucrările de asfaltare sunt în plină desfășurare.

Cimitirele din Dorobanțu și Nicolae Bălcescu intră în reabilitare

Octombrie 2019, Bogdan Chiriță

Administratie localaLocuitorii comunei vor putea conduce persoanele dragi pe ultimul drum către cimitir în condiții decente. Drumurile de acces vor fii astaltate. Autoritățile locale au hotărât să schimbe condițiile de acces în cimitirele ortodoxe, acestea fiind un obiectiv importat pentru toți locuitorii comunei.

Teren sintetic multifuncțional în comuna Vulturu

Octombrie 2019, Bogdan Chiriță

Administratie localaElevii și persoanele care vor să practice sport vor beneficia de amenajarea unui teren sintetic multifucțional în curtea școlii din localitatea Vulturu.Cu sprijinul Consiliul Județean Constanța, edilul Eugen Berbec, va reuși amenajarea unui teren multifuncțional în curtea Școlii Gimnaziale din localitate.

Alimentare cu apă în localitatea Cheia

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAdministrația locală continuă lucrările privind proiectul “Extindere și reabilitare sistem alimentare cu apă sat Cheia, comuna Grădina, județul Constanța”. Investiția presupune extinderea sistemului de alimentare a apei pe o distanţă de 5 kilometri.În această periodă se desfășară intens lucrările de înlocuire a conductei vechi de apă potabilă din localitatea Cheia. Pe toate străzile localității au fost săpate șanțuri pentru introducerea noii conducte, dar și șanțuri pentru brașarea fiecărei gospodării la noua rețea.

Reabilitarea școlii gimnaziale din Viile

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimăria Ion Corvin urmează să desemneze constructorul care va executa lucrările din cadul  proiectului “Reabilitare şi modernizare Şcoală Gimnazială nr. 2 Viile, în comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa”.

Încep lucrările la dispensarul medical din Saligny

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimăria Saligny a atribuit pe 14 octombrie contractul pentru execuția lucrărilor de construcție a centrului medical în localitatea Saligny în cadrul proiectului „Construire și dotare centru medical în comuna Saligny, județul Constanța”.

Lucrări de asfaltare a străzilor din Țepeș Vodă

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimăria Siliștea a demarat lucrările de asfaltare a străzilor din comună cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltări Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua.

Drumul spre localitatea Casicea va fi asfaltat

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAdministrația locală Amzacea va realiza cu fonduri obținute de la Consiliul Județean Constanța asflatarea drumului comunal DC 25 ce face legătura între DJ 392 și localitatea Casicea.Pentru ca locuitorii comunei să circule în condiții de siguranță, autoritățile locale au realizat proiectul „Întreținere DC 25 pe tronsonul DJ 392 – Casicea”.

Tabere Eco-Ranger pentru promovarea turismului sustenabil

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropenePrimăria comunei Băneasa implementează alături de Primăria comunei Agigea și municipiile Shabla (district Dobrich) și Berkovitsa (district Montana) din Bulgaria, în perioada septembrie 2018 – martie 2020, proiectul intitulat Joyride „Resurse și inițiative comune dedicate mediului înconjurator” cod ROBG-338.Scopul proiectului constă în dezvoltarea turismului sustenabil prin promovarea potențialului turistic local, stabilirea unei rețele transfrontaliere de cooperare a Centrelor de Informare Turistică existente și creșterea gradului de competență a agenților economici din turism.

Pași importanți pentru înființarea rețelei de canalizare din Ciocîrlia

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaLuna viitoare va fi publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP) documentația pentru atribuirea lucrărilor privind înființarea rețelei de canalizare în comuna Ciocîrlia.„În ședința de Consiliu Local a lunii octombrie, am supus atenției consilierilor spre aprobare documentația de atribuire a lucrărilor de execuție și de desemnare a constructorului pentru realizarea acestei investiții importante pentru locuitori.

O nouă sesiune a bursei locurilor de muncă la Satu Nou

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

SocialÎn cadrul proiectului „FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă”, în perioada 10-12 octombrie  s-a desfășurat  ce-a de doua sesiune a Bursei locurilor de muncă.

Sportivele CS Medgidia activează în Divizia Speranțe a Campionatului Național de Volei

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

SportSâmbătă, 26 octombrie, în Medgidia s-a desfășurat prima fază a Campionatului Național de Speranțe. Competiția s-a desfășurat, începând cu ora 10:00, în Sala Sporturilor "Iftimie Ilisei".

Medalii pentru sportivii din Medgidia în cadrul Campionatului Național Individual de Lupte 2019

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

SportClubul Sportiv Medgidia a fost gazda finalei Campionatului Național Individual de Lupte 2019. 86 de cluburi sportive au participat la competiție.Evenimentul ce a reunit peste 1400 de sportivi din țară, s-a desfășurat în perioada 17-20 octombrie, în Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei” din Medgidia.

Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

SocialCu ocazia Zilei Armatei Române, la Monumentul Eroului Român din municipiul Medgidia au avut loc manifestări dedicate comemorării soldaților căzuți pe câmpul de luptă. La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor publice din municipiu, cadre militare, asociații militare și cetățeni.Festivitatea a debutat cu intonarea inmului național și oficierea serviciului religios de pomenire a ostașilor români.

Sală de sport pentru elevii din comuna Fântânele

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn această perioadă primarul Gheorghe Popescu va semna ordinul de începere a lucrărilor privind constuirea unei sălii de sport pentru elevii din comună.„Pentru ca activitatea sportivă a copiilor şi elevilor din localitatea Fântânele să nu fie împiedicată de condiţiile meteorologice din timpul sezonului rece și pentru că educaţia şi sănătatea sunt foarte importante pentru dezvoltarea copiilor am decis să demarăm această investiție”, a precizat primarul, Gheorge Popescu.

Două străzi din Cerchezu vor fi asfalate

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn luna octombrie au fost demarate lucrările de asfaltare a două străzi din localitatea Cerchezu. Investiția se realizează cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locala etapa I, dar și cu fonduri de la bugetul local.

Lucrări de forare a puțului din localitatea Bărăganu

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaInvestiția privind alimentarea cu apă a localității Bărăganu și reabilitarea rețelei de apă din Lanurile se realizează cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației, obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Flori pentru ostași! Ziua Armatei Române, sărbătorită ca în fiecare an, la Cumpăna

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

SocialPrimăria și Consiliul Local Cumpăna au organizat pe data de 25 octombrie 2019, manifestările prilejuite de Ziua Armatei Române.Reprezentanţii instituţiilor publice din localitatea Cumpăna s-au adunat laolaltă începând cu ora 10.

Spectacol aniversar pentru persoanele vârstice din Cumpăna

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

SocialLa 1 octombrie, în miez de toamnă blândă și bogată, Primăria și Consiliul Local Cumpăna  a organizat la Căminul Cultural din localitate un spectacol aniversar dedicat „Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice”.

Eveniment cultural de excepție la Cumpăna!

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

CulturaPrimăria şi Consiliul Local Cumpăna, au organizat în data de 8 octombrie  2019, la Casa de Cultură din localitate, premiera de gală a filmului „Între Chin şi Amin”. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorității publice locale Cumpăna, oficialități centrale dar și un public numeros.

Primăria Negru Vodă va achiziționa un utilaj multifuncțional

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPe data de 15 martie 2017 administrația locală Negru Vodă a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Creşterea accesibilităţii la reţeaua TEN-T în aria transfrontalieră Negru-Vodă – General Tohevo” din cadrul programului “Interreg Va România – Bulgaria 2014-2020”.

Drumul Comunal 68 Ciobanu – Hârșova iluminat

Octombrie 2019, Bogdan Chiriță

Administratie localaSurpriză de proporții pentru locuitorii comunei Ciobanu. DC 68 va fi lățit cu opt metri, iluminat și va avea o pistă de biciclete. Edilul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu continuă să îi surprindă plăcut pe locuitorii comunei.

Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

Octombrie 2019, Lăcrămioara Chiriță

ActualitateA fost recent promulgată o lege prin care se va modifica reglementarea privind autorizarea lucrărilor de construcții. Printre schimbări se numără scurtarea perioadei de obținere a certificatului de urbanism, care va putea fi emis și în format digital sau eliminarea, pentru unele tipuri de construcții.

Promisiune devenită realitate! Fabrica de amidon de la Medgidia va fi construită!

Octombrie 2019, Lacramioara Chirita

Administratie localaPrimarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie a semnat, joi  31 octombrie autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de construire pentru fabrica de amidon, instalații aferente, clădire de birouri administrative și împrejmuire.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771