Sitirile editiei din data de 1 August, 2019

Sportivii C. S. Dacia Mircea Vodă prezenți la Campionatul Internațional de Kung Fu Cup 2019

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

SportÎn perioada 24-25 august 2019 s-a desfășurat Campionatul Internațional de Kung Fu Cup 2019. Evenimentul a avut loc în România, în cadrul Pavilionului Expozițional din Constanța. Sportivii secției de Arte Marțiale a Clubului Sportiv Dacia Mircea Vodă au participat la competiția ce a fost organizată de Federația Europeană de Kung-Fu împreună cu Consiliul Județean Constanta.

Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 Măsura M8 „SPRIJIN PENTRU INFRASTRUCTURA SOCIALA A TERITORIULUI GAL DOBROGEA SUD- VEST” Sesiunea Nr.3

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

AnunturiASOCIAȚIA GRUP DE ACȚIUNE LOCALĂ DOBROGEA SUD - VESTPROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ 2014 – 2020 finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală-Grupul de Asociația Grup de Acțiune Locală Dobrogea Sud - Vestlansează Apelul de selecție proiecte pe anul 2019Măsura M8 „SPRIJIN PENTRU INFRASTRUCTURA SOCIALA A TERITORIULUI GAL DOBROGEA SUD- VEST” Sesiunea Nr.

Apelul de selecție proiecte pe anul 2019 Măsura M6 „INVESTITII IN EFICIENTIZAREA ENERGETICA A SOLICITANTILOR DIN TERITORIUL GAL DOBROGEA SUD-VEST” Sesiunea Nr.2

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

AnunturiASOCIAȚIA GRUP DE ACȚIUNE LOCALĂ DOBROGEA SUD - VESTPROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ  2014 – 2020 finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală-Grupul de Asociația Grup de Acțiune Locală Dobrogea Sud - Vestlansează Apelul de selecție proiecte pe anul 2019Măsura M6 „INVESTITII IN EFICIENTIZAREA ENERGETICA A SOLICITANTILOR  DIN TERITORIUL GAL DOBROGEA SUD-VEST” Sesiunea Nr.

28 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de infirmier

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneProiectul integrat “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” acționează pe șapte direcții de dezvoltare și implementare începând de la îmbunătățirea confortului de locuit, continuând prin rezolvarea problemelor de sănătate pentru sătenii selectați și eligibili și terminând cu crearea de locuri de muncă pentru acești oameni.

Fundație din Oldanda oferă gratuit proteze mamare

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

AnunturiFUNDAȚIA STIGHTING RÖEMENIE SOLIDAIR din OLANDAOFERĂPROTEZE MAMARE (EXTERNE PENTRU SÂN) GRATUITEProteza externă de sân se acordă pentru femei care au suferit intervenţii chirurgicale – mastectomie totală.

Incepe noul sezon de handbal

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

SportNoul sezon va debuta pentru handbaliști CSM MEdgidia în 15 septembrie cu mai multe echipe. Locuitorii sunt așteptați să susțină echipa la meciurile de acasă. După perioada de pregătire, sportivii clubului sunt mai puternici, mai ambitioși și pregătiți să ofere mai mult spectacol!

Fotbal Cupa Romaniei la Cumpana

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

SportEchipa de fotbal Victoria Cumpăna intâlneste miercuri 14 august 2019 pe ACS Pescarusul Sarichioi Junior, intr-un meci din cadrul etapei a II-a, a Cupei României. Partida se va desfasura pe terenul central din cadrul compexului sportiv „Centenar 2018”, ora 20.

S-au stabilit seriile Ligii 3. Luni, 12 august s-a tras la sorți programul

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

SportComitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat, componența și programul competițional, celor 5 serii din Liga 3, sezonul 2019-2020 și programul competițional. Decizia a fost luată sub condiția menținerii Deciziei Comisiei de Disciplină și Etică a FRF cu privire la CSM Satu Mare în toate căile de atac.

Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAdministrația locală din Pecineaga a depus la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale un proiect pentru construirea unei piețe agroalimentare de pește. Fondurile europene pentru realizarea acestei investiții vor fi obținute prin Programul Operațional pentru Pescuit.

Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritățile locale din orașul Negru Vodă vor demara în această toamnă lucrările de amenajare a unui loc de joacă. Terenul pe care va fi amplasat, spațiul de recreere destinat copiilor dar și adulților este situat în centrul orașului, în zona cinematografului. După finalizarea celor două parcuri amenajate cu fonduri europene, autoritățile din Negru Vodă au alocat fonduri de la bugetul local pentru a continua programul privind îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Capelă mortuară în localitatea Mireasa

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn luna august, autoritățile locale au demarat două importante investiții, este vorba despre construire capelă mortuară în localitatea Mireasa și construire balon pentru terenul de sport din localitatea Tîrgușor.

Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎntr-o comună civilizată oamenii au dreptul să beneficieze de servicii de utiliate publică dar și de drumuri pe care să circule în condiții de siguranță. Noroiul și praful vor fi lucruri de care cetățenii din Comana vor uita în cel mai scurt timp!!!  După ce anii trecuți, administrația locală s-a preocupat de pietruirea străzilor din localitățile Pelinu și Tătaru dar și de reabilitarea a unui  kilometru de drum prin asfaltare de la Drumul European E675 până la fostul sediul al IAS, de la începutul acestui an s-au executat lucrări de modernizare a drumurilor în localitatea Comana.

Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPentru ca elevii din comuna Ciobanu să beneficieze de cele mai bune condiții pentru desfășurarea activităților educaționale în cursul anului școlar 2019-2020, administrația locală va realiza în luna august lucrări de igienizare a instituțiilor de învățământ.

Tabără gratuită pentru elevii din comuna Saraiu

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

SocialÎn ultima săptămână de vacanță, 100 de copii din comuna Saraiu merg în tabără la Predeal. Pentru a-i răsplăti pe elevi pentru rezultatele obținute în anul școlar 2018-2019 dar și pentru ca aceștia să se reîntoarcă cu energie la cursuri, Primăria și Consiliul Local le oferă gratuit copiilor o săptămână de distracție la munte.La finalul vacanței de vară, în perioada 1-8 septembrie, primarul Dorinela Irimia și Consiliul Local organizează pentru elevii din localitățile Saraiu și Dulgheru o tabără gratuită la Predeal.

Lucrări de amenajare a parcului școlii gimnaziale din Fântânele

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritățile din Fântânele au demarat în luna iulie lucrările de amenajare a parcului din fața școlii gimnaziale din localitate. Lucrările se realizează cu fonduri de la bugetul local.„Având în vedere că anul acesta vor începe lucrările de construire a sălii de sport, am decis să reamenajăm curtea școlii gimnaziale pentru a asigura elevilor spațiul recreativ necesar.

Sală de sport pentru elevii din Cobadin

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimăria comunei Cobadin a semnat contractul de finanțare pentru realizarea proiectului „Reabilitare, modernizare şi construire infrastructură educaţională pentru învăţământul primar şi gimnazial”.“Am obținut finanțare pentru proiectul privind dezvoltarea infrastructurii educaţionale unde este inclusă şi construirea unei săli de sport cu 150 de locuri. Este o investiție ce se adresează elevilor și care urmărește îmbunătățirea calității vieții în plan educațional dar și crearea unui mediu propice dezvoltării copiilor din comuna Cobadin”, a declarat primarul comunei Cobadin, Cornel Cocoș.

Primăria Ciocîrlia va moderniza sistemul de iluminat public stradal

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn ultimi ani, primăriile din județul Constanța au ales să modernizeze sistemul de iluminat public având în vedere că prin înlocuirea vechilor lămpi cu unele de tip led, se reduc cheltuielile de la bugetul local.

Primăria Cerchezu va amenaja două terenuri de sport multifuncționale

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn perioada următoare autoritățile locale din comuna Cerchezu vor demara lucrările de reamenajare a două terenuri de sport multifuncționale, câte unul în localitățile Cerchezu și Viroaga.„În luna iulie am primit de la Consiliul Județean fonduri pentru dezvoltare locală.

Grădiniță nouă pentru copiii din Băneasa

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn luna februarie, primarul Paul Coliș a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea unei grădinițe cu două clase în cartierul Cărpiniș din localitatea Băneasa. Investiția se realizează cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II a.

Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

ActualitateGuvernul a adoptat în şedinţa de luni rectificarea bugetară pentru anul 2019, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Executivului. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul şedinţei Executivului, că ministerul Educaţiei va primi fonduri mai mari cu 42.

Lucrări de extindere a instituțiilor de învățământ din comuna Dobromir

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPentru modernizarea instrastucturii educaționale și pentru a crea condiții de studiu elevilor din comuna Dobromir, autoritățile locale realizează cu fonduri guvernamentale dar și locale extinderea a două instituții de învățământ.

Proiect pentru dirijarea apelor pluviale în Oltina

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimăria Oltina a obținut fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II a pentru realizarea proiectului “Podețe de drum și reamenajare vale Groapă Adâncă în localitatea Oltina, județul Constanța”.

Veste bună pentru locuitorii din comuna Mircea Vodă! În toamnă vor fi demarate lucrările de asfaltare a 9 kilometri de drumuri

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAdministrația locală a atribuit contractul de proiectare și execuție pentru asfaltarea a 8,9 kilometri de drumuri în localitățile Mircea Vodă, Satu Nou și Țibrinu. Investiția ce are ca scop modernizarea infrastructurii rutiere va fi demarată în toamna acestui an.

Activități de vacanță pentru copiii din Grădina

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

SocialAdministrația locală din Grădina a organizat în această vară o serie de activități educativ – recreative pentru toți copiii din comună. Primarul Gabriela Iacobici se preocupă de educația celor mai mici locuitori chiar și pe perioada vacanțelor și în acest sens a organizat cursuri de înot și de dans la care s-au înscris elevi de toate vârstele.

Lucrări de infrastructură rutieră în localitatea Furnica

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn luna iulie administrația locală din Dumbrăveni a demarat proiectul privind modernizarea infrastructurii rutiere din localitatea Furnica. Investiția se realizează cu fonduri de la bugetul local dar și de la Consiliul Județean Constanța.

Medgidienii vor plăti un preț decent și corect pentru apă

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaMiercuri, 31 iulie 2019 la Primăria Medgidia a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Municipal. Pe ordinea de zi au fost înscrise șapte proiecte de hotărâre care au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admise.

Armonie de culori la vernisajul Taberei de Pictură de la Medgidia

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

CulturaÎncă o ediție a Taberei Internaționale de Pictură ,,Lucian Grigorescu” a ajuns cu succes, la final. Desfășurată în perioada 26 iulie - 03 august 2019, ediția a  XVI-a a taberei de pictură a reunit la Medgidia 20 artiști plastici din șase țări, după cum urmează: Adina Dogaru, Anda Tănasă, Dan Cârjoi, Daniela Gherghe, Eusebio Spînu, Ioana Lavinia Streinu, Mircea Costea, Zigman Claudia, Zigman Mihai (România); Ivanka Petrova, Petia Ilieva, Fikrat Salimov, Milcho Bonev, Todor Iliev (Bulgaria); Feridun Işıman (Cipru de Nord); Leticia Sansores, Tana Ribeiro (Germania); Vasile Rață (Republica Moldova) Bahri Genç, Kenan Özgür (Turcia).

Rețea de apă pentru locuitorii din cartierul Tepeș Vodă Ferme

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPentru ca locuitorii din Țepeș Vodă, cartierul Ferme să beneficieze de utilități publice, Primăria Siliștea execută în această perioadă lucrările de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă.

Parc pentru locuitorii din Ivrinezu Mare

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaUnul dintre proiectele aflate pe lista de priorități a primarului Marius Liviu Petre, din acest an, a fost amenajarea unui parc pentru locuitorii din Ivrinezu Mare. Prin realizarea acestei investiții se urmărește stimularea petrecerii a cât mai mult timp în aer liber și promovarea mișcării și sportului în rândul tuturor categoriilor de vârstă.

Luceafărul Amzacea din nou în fotbalul județean

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

SportEchipa de fotbal Luceafărul Amzacea a fost reînscrisă în Campionatul Județean de Fotbal, liga a VI a, după o pauză competițională de doi ani. Autoritățile locale din Amzacea au decis ca în acest an să reînființeze echipa de fotbal a comunei.

Cursuri de formare profesională gratuite pentru locuitorii din Tuzla

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

SocialFundația Lumina Instituții de Învățământ în colaborare cu Primăria Tuzla organizează, la sfârșitul lunii august, programe de formare profesională gratuite pentru locuitorii din comună. Acestea se desfășoară în cadrul proiectului FOPAA – Formare profesională pentru antreprenori și angajați.

Împrejmuirea cimitirului din Bărăganu a fost finalizată

August 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritățile locale au finalizat lucrările de construire a gardului ce împrejmuiește cimitirul din localitatea Bărăganu, acestea fiind realizate cu fonduri de la bugetul local.Cimitirul din localitatea Bărăganu se întinde pe o suprafață de trei hectare.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771