Sitirile editiei din data de 29 Mai, 2019

Pași importanți pentru realizarea proiectului de asfaltare a drumurilor din Vulturu

Mai 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaCu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II a, administrația locală Vulturu va implementa proiectul „Asfaltare străzi în comuna Vulturu, județul Constanța”.

Lucrări la rețeaua de alimentare cu apă a comunei Bărăganu

Mai 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaInvestiția privind alimentarea cu apă a localității Bărăganu și reabilitarea rețelei de apă din Lanurile se realizează cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației, obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Caloianul – obicei străvechi, preluat de copiii din Vulturu

Mai 2019, Lăcrămioara Chiriță

SocialÎn fiecare primăvară, cadrele didactice din Vulturu împreună cu părinții și elevii readuc la viață un obicei străvechi, de invocare a ploii, în acest fel transmițând de la o generație la alta tradițiile și obiceiurile satului.

Demersuri pentru construire sală de sport în Cerchezu

Mai 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPentru a oferi copiilor și elevilor din comună un spațiu optim pentru desfășurarea activităților sportive, autoritățile locale au depus la Compania Națională de Investiții, o cerere de finanțare pentru construirea unei săli de sport în localitatea Cerchezu.

Stadionul din localitatea Negru Vodă în proces de reabilitare

Mai 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaCalitatea vieții locuitorilor unui oraș este puternic legată de accesul pe care aceștia îl au la facilități pentru petrecerea timpului liber. Atât proiectul privind amenajarea parcurilor în localitatea Negru Vodă cât și reabilitarea stadionului oferă cetățenilor posiblitatea de a petrece mai mult timp în natură, împreună cu familia dar și de a practica sport.Autoritățile locale au demarat lucrări de reabilitare totală a stadionului din Negru Vodă.

Elevii din Ciocîrlia premiați la Concursul national „Made for Europe”

Mai 2019, Lăcrămioara Chiriță

EducatieȘcoala Gimnazială nr. 2 Ciocîrlia de Sus a participat la faza județeană a Concursului Național „Made for - Europe” unde a obținut premiul al II lea și calificarea la faza națională. Concursul este organizat anual, în vederea valorizării şi promovării experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educației și formării profesionale.

Complexul Sportiv “CENTENAR 2018” a fost inaugurat

Mai 2019, Lăcrămioara Chiriță

SportPrimăria şi Consiliul local al comunei Cumpăna, au organizat pe 9 mai 2019, festivitatea de inaugurare a obiectivului de investiţie Complex Sportiv “CENTENAR 2018”, obiectiv de mare importanţă atât pentru sportul cumpănean, cât şi pentru cel judeţean şi naţional. "Este zi de mare sărbătoare pentru că din mai 2017 până în aprilie anul curent am finalizat această investiţie, aşa cum am promis locuitorilor.

Ziua Familiei, sărbătorită la Cumpăna

Mai 2019, Lăcrămioara Chiriță

SocialPrimăria şi Consiliul Local al Comunei Cumpăna, reprezentate legal prin persoana primarului, Mariana Gâju, au marcat  în data de 15 mai 2019 „Ziua Internaţională a Familiei”. Cu această ocazie autoritățile au organizat la Casa de Cultură din localitate un spectacol de comedie.

Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

Mai 2019, Lăcrămioara Chiriță

ActualitateRomânia se situează pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană, după Spania, ca număr al familiilor de albine şi pe primul loc la producţia de miere, a afirmat, sâmbătă, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la conferinţa 'Apicultura în context european şi mondial'.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771