Sitirile editiei din data de 22 Aprilie, 2019

Crucea Rosie Germană în vizită la Medgidia

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

SanatateÎn perioada 23 – 28 mai, municipiul Medgidia și Subfiliala Crucea Roşie Medgidia au fost gazdele unei delegații a Crucii Roşii Germania.Colaborarea şi proiectele comune se menţin de aproximativ şase ani, implicarea constantă a Crucii Roșii Germania în comunitatea din municipiul Medgidia aducând beneficii de fiecare dată, în mod special prin dotările Spitalului Municipal Medgidia şi atenţia acordată stării de confort a pacienţilor.

Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

Aprilie 2019, Lacramioara Chirita

PoliticValentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, a transmis o scrisoare deschisă locuitorilor, prin care îi îndeamnă sa meargă la vot, duminică 26 mai 2019. "Dragii mei medgidieni, După cum știți, încă de la începutul mandatului meu m-am zbătut să schimb soarta acestui municipiu, m-am luptat ca visul unei schimbări să devină realitatea noastră, a tuturor. V-am înțeles dezamăgirile și frustrările pe care le-ați trăit constant, deziluziile și speranțele pe care le-ați nutrit de fiecare dată când ați crezut că Medgidia poate fi schimbată.

Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

Aprilie 2019, Lacramioara Chirita

ActualitateIeri, 07 mai 2019, Clubul Rotary Cetatea Tomis Constanța, alături de colegii de la Oklahoma City și Smoky Hill Aurora din Statele Unite ale Americii, au donat Spitalului Municipal Medgidia, în cadrul unui proiect internațional de cooperare, un aparat de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație.

Obiective îndrăznețe în comuna Tîrgușor

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimarul comunei, Viorel Petre, are pe agenda de lucru din acest an realizarea mai multor proiecte și investiții, dar și continuarea sau finalizarea lucrărilor începute în trecut.După aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019, autoritățile locale pot demara lucrările și investițiile din Planul anual de achiziții publice.

Lucrări de pietruire a drumurilor din Comana

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimarul, Ion Șchiopu a reușit pe parcursul a trei ani de zile să modernizeze prin pietruire toate drumurile din comună.Obiectivul principal al edilului Ion Șchiopu este ca până la terminarea mandatului să modernizeze drumurile de pământ din comuna Comana.

Modernizarea infrastructurii rutiere, prioritatea autorităților locale din Cobadin

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritățile locale din Cobadin au întocmit bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2019 și au stabilit prioritățile și investițiile ce vor fi realizate în acest an.Principalele investiții pe care administrația locală Cobadin le va realiza în acest an sunt în domeniul infrastructurii rutiere.

Proiect pentru reabilitarea dispensarului din Negru Vodă

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn ultimii ani, administrația locală a atras fonduri atât guvernamentale cât și europene pentru dezvotarea orașului dar și pentru a oferi locuitorilor servicii de calitate. Autoritățile din Negru Vodă nu se opresc aici.

Fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea comunei Saraiu

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn ultimii ani, administrația locală Saraiu a atras fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice atât prin Programul Național de Dezvoltare Locală cât și de la Compania Națională de Investiții, societate aflată în subordinea ministerului.

În luna mai încep lucrările la sistemul de canalizare din Oltina

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAdministrația locală a comunei Oltina a semnat la sfârșitul lunii martie contractul de execuție a lucrărilor pentru înfiinţarea sistemului de canalizare în localitate. Fondurile necesare pentru realizarea investiției au fost accesate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (P.

Ședință de Consiliu Local în Cerchezu

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaLa sfârșitul săptămânii trecute, pe 12 aprilie, consilierii locali din Cerchezu au fost convocați în ședință ordinară pentru a dezbate proiectele de hotărâre inițiate de edilul Ștefan Chelaru.De ordinea de zi s-au aflat cinci proiecte de hotărâre. Unul dintre ele a vizat aprobarea bugetului comunei Cerchezu pe anul 2019. După ce s-a aprobat bugetul de stat, administrațiile locale au primit informare cu privire la sumele ce le sunt repartizate anul acesta.

Elevii din Siliștea au călătorit prin istorie

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

EducatieaClioa, trupa de teatru a Școlii Gimnaziale nr. 1 Siliștea a participat pe data de 6 aprilie la concursul aCălători prin istoriea, iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.Concursul județean aCălători prin istoriea s-a desfășurat la Liceul Teoretic aOvidiusa Constanţa.

Demersuri pentru obținerea autorizației ISU pentru grădinița din Bărăganu

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAvând în vedere legislația în vigoare, administrațiile locale au obligația de a obține de la instituțiile statului autorizațiile necesare pentru clădirile pe care le are în administrare. Autoritățile din Bărăganu trebuie să obțină autorizația ISU pentru grădinița din localitate.Administrația locală a depus la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) documentația necesară pentru a obține autorizația de securitate la incendiu și protecție civilă pentru grădinița din localitatea Bărăganu.

Comuna Albești în plină dezvoltare

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaGheorghe Moldovan, primarul comunei, are de implementat anul acesta mai multe proiecte de importanță majoră pentru dezvoltarea comunei.Investițiile pentru dezvoltarea comunei vor fi realizate cu fonduri guvernamentale, europene, județene dar și de la bugetul local.

Lucrări de amenajare a cimitirului ortodox din Pecineaga

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn această perioadă în comuna Pecineaga se realizează mai multe lucrări și investiții ce au fost demarate în anii trecuți. Autoritățile au început în acestă primăvară și o campanie de curățenie în toată comuna dar și în cimitirul din localitatea Pecineaga.Conform declarațiilor primarului Niculae Stan, la nivelul comunei s-au realizat lucrări de igienizare și împrospătare a stapiilor verzi.

Pregătiri pentru ziua comunei Dumbrăveni

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

SocialÎn fiecare an, pentru locuitorii comunei Dumbrăveni, 1 Mai reprezintă o dublă sărbătoare deoarece este şi Ziua Comunei. Autoritățile locale fac deja pregătiri pentru această sărbătoare, de mare însemnătate pentru cetăţenii comunei.

Programul a��Școala altfel�� desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

EducatieElevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni au participat în perioada 8-12 aprilie la o serie de activități ce s-au desfășurat în cadrul Programului a��Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!a��.Pe parcursul unei săptâmâni, elevii școlii au realizat diverse activități, împreună cu dascălii lor, cu scopul de a se informa, a se distra și a se bucura de frumusețile locale.

Demersuri pentru începerea cursurilor de formare profesională pentru locuitorii din Satu Nou

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaProiectul integrat aFORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperăa acționează pe șapte direcții de dezvoltare și implementare începând de la îmbunătățirea confortului de locuit, continuând prin rezolvarea problemelor de sănătate pentru sătenii selectați și eligibili și terminând cu crearea de locuri de muncă pentru acești oameni.

Bugetul primăriei Cumpăna în dezbatere publică

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimăria Cumpăna, a organizat vineri, 12 aprilie 2019, o dezbatere publică ce a avut ca temă prezentarea bugetului de venituri și cheltuieli al comunei, al societății de salubrizare și al clubului sportiv.

Grădinița din Ghindărești va fi reabilitată

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAdministrația locală Ghindărești a obținut în anul 2017, fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II a pentru reabilitarea grădiniței din localitate.

Străzile din comuna Ciobanu vor fi reabilitate

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaReabilitarea străzilor din comună, prin pietruire, este una dintre prioritățile administrației locale în acest an. Autoritățile au realizat un grafic după care vor fi realizate lucrările.Lucrările privind modernizarea drumurilor au fost demarate în luna martie și se vor realiza pe tot parcursul anului, astfel încât toate străzile să fie pietruite.

Comuna Amzacea solicită fonduri de la CNI pentru realizarea investițiilor

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaDe cele mai multe ori bugetele administrațiilor locale nu permit realizarea investițiilor în comune. Șansa autorităților locale, pentru dezvoltarea localităților este accesarea fondurilor atât guvernamentale cât și europene. Este și cazul administrației locale Amzacea. Pentru ca locuitorii să beneficieze de servicii de calitate, conducerea instituției a depus cereri de finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru construirea unei săli de sport în localitatea General Scărișoreanu și a unui cămin cultural în Amzacea.

Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

ActualitateaEste vorba despre stimularea angajării tinerilor în agricultură, acvacultură şi industria alimentară, programul urmând să contribuie la creşterea forţei de muncă în agricultură, acvacultură şi industria alimentară cu aproximativ 3.

Daună totală în livezile din județul Constanța

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

ActualitatePomii fructiferi din cele aproximativ 60 de livezi din Județul Constanța, au fost afectați parțial sau total, în funcție de zona în care se află, din cauza temperaturilor scăzute de la începutul lunii aprilie.La Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Pomicolă din Valu Traian, pierderile la cais sunt de 100%, iar la piersic de 80%. După ce a fost anunțată situația de urgență la primărie, se așteaptă primirea unui ajutor din partea Ministerului Agriculturii, afirmă directorul stațiunii, ing.

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice - DAPYX, Medgidia 2019, aproape de start

Aprilie 2019, Lăcrămioara Chiriță

CulturaPrimăria municipiului Medgidia organizează în perioada 02 - 05 mai 2019, pe Stadionul Municipal aIftimie Iliseia, cea de-a treia ediție a Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice - DAPYX, Medgidia 2019.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771