Sitirile editiei din data de 27 Martie, 2019

Prioritățile administrației locale Dobromir pentru acest an

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPe agenda de lucru a primarului Iusein Visel pentru acest an se află o serie de proiecte și investiții ce au ca scop dezvotarea și modernizarea comunei dar și crearea unui trai mai bun pentru toți locuitorii.

Colectarea gunoiului din comuna Ciobanu va fi realizată de Iridex Group Salubrizare

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaServiciul public de salubrizare a localităților face parte din sfera serviciilor comunitare de utilități publice și se desfășoară sub controlul, conducerea sau coordonarea autorităților administrației publice locale.

Primăria Băneasa a lansat proiectul aResurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)a

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropenePrimăria comunei Băneasa, lider de proiect, în parteneriat cu Primăria comunei Agigea din judeţul Constanţa, alături de Primăriile Municipiilor Shabla şi Berkovitsa din Republica Bulgaria, a lansat proiectul aResurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)a, finanţat în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria, în cadrul unei conferințe de presă ce s-a desfășurat pe 12 martie.

Copiii din Tuzla participă la activități în cadrul programului aȘcoala Altfela

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

EducatieElevii claselor primare și preșcolarii din comuna Tuzla participă în perioada 25-29 martie la activitățile din cadrul Programului Școala Altfel.Programul aȘcoala Altfela este organizat de Centrul Pentru Tineret aIon Creangăa, compartiment de specialitate al Primăriei Tuzla, în parteneriat cu instituțiile de învățământ din comună.

Proiect pentru reabilitarea parcului din centrul comunei Pantelimon

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn ședința de consiliu local din luna martie, primarul Costel Armășescu, le-a supus atenției consilierilor locali un proiect de hotărâre ce are ca scop reamenajarea urbanistică a parcului din centrul localității Pantelimon.

Pași importanți pentru construirea grădiniței din Ion Corvin

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPreșcolarii din localitatea Ion Corvin au motiv de bucurie. În curând vor fi demarate lucrările de construire a unei grădinițe noi. Administrația locală investește în infrastructura educațională, prin construirea unei instițuții de învățământ preșcolar, fondurile obținute de la Ministerul Educației Naționale.

Lucrările privind infrastructura comunei Grădina au fost reluate

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritățile locale din Grădina folosesc fondurile obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru realizarea investițiilor în infrastructura comunei.

Elevii Școlii Gimnaziale și preșcolarii din Dumbrăveni implicați în campania de ecologizare a comunei

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

EducatiePrimăria Dumbrăveni în colaborare cu instituția de învățământ din localitate au organizat în data de 22 martie o campanie de ecologizare a comunei.În baza unui parteneriat între administrația locală și instituția de învățământ din comună, elevii alături de cadrele didactice și de personalul din Primărie au participat o acțiune care a presupus igienizarea comunei, prin colectarea peturilor de plastic, a hârtiilor și a altor obiecte care nu sunt biodegradabile.

Drumurile din Vulturu vor fi asfaltate

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAdministrația locală din comuna Vulturu a obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II a, pentru realizarea proiectului aAsfaltare străzi în comuna Vulturu, județul Constanțaa.

Lucrările de asfaltare a drumurilor din comuna Amzacea vor fi demarate anul acesta

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaO dată cu sosirea primăverii, în comuna Amzacea, au fost reluate lucrările de introducere a rețelei de canalizare. În paralel cu acestea, autoritățile locale se ocupă și de implementarea proiectului privind asfaltarea drumurilor din localitățile Amzacea, Casicea şi General Scărişoreanu.

Investiții pentru o viață mai bună în comuna Siliștea

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrintre prioritățile administrației locale Siliștea, pentru acest an, se numără investiții precum asfaltarea drumurilor, extinderea rețelei de canalizare dar și a rețelei de apă. Fondurile pentru realizarea acestor lucrări provin la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Cartierul nou din zona Tabără Faclia în atenția autorităților locale

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAdministrația locală a lotizat un teren din zona Tabara Faclia, astfel 60 de loturi de teren a câte 500 mp fiecare, au fost scoase la vânzare. Pentru ca cei care își vor construi locuințele în această zonă să beneficieze de condiții decente de trai, autoritățile au realizat proiecte și au obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, pentru introducerea rețelei de canalizare și extinderea rețelei de iluminat public.

Primăria Peștera oferă stimulent financiar pentru nou născuți

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

SocialObservând scăderea natalității la nivel județean și național, dar și pentru a preveni închiderea instituțiilor de învățământ pe viitor, Consiliul Local Peștera, a aprobat o hotărâre pentru acordarea unui stimulent financiar pentru fiecare nou născut din comună, cu scopul de a crește natalitatea.Începând cu 1 ianuarie 2019, Primăria și Consiliul Local Peștera oferă un stimulent financiar în valoare de 1500 de lei pentru fiecare nou născut, cu condiția ca cel puțin unul dintre părinți să aibă domiciliul în comună.

Consilierii din Pecineaga convocați în ședință de îndată

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAvând în vedere politica Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice (MDRAP) în domeniul construcţiilor de interes public, ce are ca obiectiv dezvoltarea mediului urban, rural şi mic urban din punct de vedere social cultural şi sportiv, administrația locală Pecineaga și-a propus să acceseze fonduri prin Compania Naţională de Investiţii SA, unitate subordonată ministerului, pentru realizarea unor investiții în comună.

Investiții reluate în Negru Vodă

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn orașul Negru Vodă au fost reluate lucrările privind două importante investiții ce se realizează cu fonduri europene, este vorba despre asfaltarea drumurilor și despre amenajarea a două parcuri.Proiectul privind Proiectul aAmenajare spații verzi în orașul Negru Vodă, județul Constanțaa a obținut finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 a" Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Grădinița din Cerchezu va fi finalizată până la începerea noului an școlar

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAdministrația locală Cerchezu a obținut fonduri de la Ministerul Educației Naționale pentru construirea unei grădinițe în localitatea Cerchezu. Lucrările de construire au fost finalizate, în această perioadă se lucrează la amenajarea parcării și a unui teren de joacă pentru preșcolari.

Amenajare teren de sport multifuncțional în Oltina

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaSportul contribuie în mod esențial la dezvoltarea fizică armonioasă, la menținerea stării de sănătate la cote optime precum și la întărirea spiritului de echipă și a celui de competiție. De aceea, practicarea sportului de către copii și tineri este o necesitate imperativă ale cărei beneficii pe termen mediu și lung sunt foarte însemnate. Aceste considerente au fost punctul de plecare pentru realizarea proiectului privind construirea unui teren de sport multifuncțional în Oltina.

Primăvară bogată în lucrări la Fântânele

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAdministrația locală din Fântânele a demarat anul trecut o investiție ce presupune amenajarea trotuarelor și construirea rigolelor pentru preluarea apelor pluviale pe străzile Basarabia, Decebal și Caliacra, străzi ce au fost asfaltate printr-un proiect de modernizare a tramei stradale.

Modernizarea drumurilor din comună, pe agenda de lucru a edilului Magdalena Neague

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaDezvoltarea comunei și crearea unor condiții cât mai bune pentru locuitorii acesteia sunt priorități pe care edilul Magdalena Neague le are în vedere. În acest sens, lucrează la elaborarea unor proiecte pentru atragerea fondurilor atât guvernamentale cât și europene. Proiecte ce au ca scop realizarea investițiilor precum modernizarea drumurilor și reabilitarea sistemului de iluminat public.

Micii fotbaliști din Cumpăna sunt campionii judeţului!

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

SportCupa Satelor, o competiţie fotbalistică dedicată copiilor U13 și organizată de Asociația Județeană de Fotbal Constanța, a ajuns la final.Finala Cupei Satelor s-a disputat pe data de 17 martie 2019.

Elevii din Ciocîrlia implicați în proiectul aRomânia în sărbătoarea

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

EducatiePe data de 14 martie, elevii Școlii Gimnaziale nr.1 din Ciocîrlia au participat la o nouă etapă a proiectului școlar-educațional aRomânia în sărbătoarea, aflat la a II-a ediție. Proiectul este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Cultural a" Patrimoniu, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Asociația Națională aCultul Eroilor Regina Mariaa, filiala Constanța, Asociația aCasa Mării Negre/Black Sea Housea, Constanța, Biblioteca Județeană aIoan N.

5 familii din Satu Nou vor beneficia de extinderea locuințelor

Martie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneProiectul integrat aFORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperăa acționează pe șapte direcții de dezvoltare și implementare începând de la îmbunătățirea confortului de locuit, continuând prin rezolvarea problemelor de sănătate pentru sătenii selectați și eligibili și terminând cu crearea de locuri de muncă pentru acești oameni.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771