Sitirile editiei din data de 23 Ianuarie, 2019

Anul 2019 vine cu vești bune pentru locuitorii din Mircea Vodă

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAdministrația locală din Mircea Vodă va continua și în acest an să realizeze investiții pentru dezvoltarea și modernizarea comunei. Edilul George Ionașcu ne-a vorbit despre o parte din lucrările ce se află pe agenda sa de lucru în următoarea perioadă.

Investiții pentru modernizarea comunei Grădina

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritățile din Grădina au semnat anul trecut, cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), contractele de finanțare pentru realizarea a trei investiții în comună.

Centrul multicultural din Dumbrăveni, finalizat în acest an

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn anul 2017 administrația locală Dumbrăveni a demarat, cu fonduri de la bugetul local, lucrările de reabilitare şi modernizare a clădirii fostului CAP. Clădire ce a fost transformată în centru multicultural.

Instituțiile de învățământ din comuna Cobadin, în atenția autorităților locale

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaElevii din Viișoara vor beneficia, în curând, de noua instituție de învățământ construită și dotată cu fonduri guvernametale obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Agenda de lucru a edilului Marius Liviu Petre pentru anul în curs

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaInvestițiile privind dezvoltarea comunei Peștera vor continua și în acest an. Folosind atât fonduri proprii cât și guvernamentale, autoritățile locale și-au propus ca în acest an să finalizeze lucrările demarate în 2018 și în același timp pregătesc documentația în vederea obținerii finanțării pentru alte proiecte de infrastructură și educaționale.

Lucrări de extindere a reţelei de alimentare cu apă în Faclia -Zona Tabără

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAdministrația locală Saligny va demara în acest an investiții noi pentru dezvoltarea comunei dar va continua și lucrările începute în anii trecuți. Astfel, în primăvară vor fi demarate lucrările privind extinderea rețelei de alimentare cu apă în localitatea Faclia, zona Tabără.

Lucrări de reabilitare a căminului cultural din Răzoarele

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaReabilitarea căminului cultural din localitatea Răzoarele este unul dintre proiectele pe care administrația locală le va realiza în acest an. De asemenea, odată cu încălzirea vremii vor fi reluate lucrările de reabilitare a sistemului de alimentare a cu apă a localității Răzoarele.

Amenajare terenuri multifuncționale în comuna Cerchezu

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritățile locale din comuna Cerchezu vor demara în primăvară, odată cu încălzirea vremii, lucrările reamenajare a două terenuri de sport multifuncționale, câte unul în localitățile Cerchezu și Viroaga.

Înființare rețea de canalizare și modernizare drumuri în comuna Ciocîrlia

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn acest an, administrația locală a comunei va implementa două proiecte importante pentru dezvoltarea comunei, unul presupune asfaltarea drumurilor în localitățile Ciocîrlia de Sus și Ciocîrlia de Jos, iar celălalt vizează înființarea rețelei de canalizare în localitatea Ciocîrlia de Jos.

Proiect pentru construire sală de sport în Bărăganu

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaUna dintre prioritățile edilului Magdalena Neague, în acest an, este construirea unei săli de sport. Este un proiect dedicat elevilor și care urmărește crearea unor condiţii mai bune pentru desfășurarea orelor de educație fizică.

Proiect pentru extinderea școlii din General Scărișoreanu

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaModernizarea instituțiilor din comună a fost îndodeauna printre prioritățile edilului Constantin Radu. În acest an, administrația locală va demara un proiect pentru exinderea și dotarea cu echipamente IT a școlii gimnaziale din localitatea General Scărișoreanu.Proiectul aExtindere și dotare cu echipamente IT Școala Gimnazială General Scărișoreanu, comuna Amzaceaa, presupune construirea grupurilor sanitare, a unui hol și a unei încăperi unde va fi amenajată cancelaria.

Proiect de asfaltare a drumurilor în comuna Siliștea

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaDrumurile comunale vor fi asfaltate prin proiectul aReabilitare şi modernizare străzi în comuna Siliştea, judeţul Constanţaa, proiect ce a obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Investițiile privind modernizarea infrastructurii comunei Pantelimon, finalizate

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎnceputul de an vine cu vești bune pentru locuitorii comunei Pantelimon. Vor fi recepționate lucrările de asfaltare a drumurilor și de introducere a sistemului de alimentare cu apă, vor fi finalizate lucrările la sistemul de canalizare și de construire a căminului cultural din Runcu, dar vor fi demarate și investiții noi pentru ca locuitorii să aibă o viață mai bună.Edilul Costel Armășescu ne-a informat că în acest an vor fi recepționate trei investiții ce s-au realizat în comună.

Fonduri guvernamentale pentru modernizarea infrastructurii educaționale din Negru Vodă

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

EducatiePe data de 16 ianuarie, administrația locală a orașului Negru Vodă a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice două contracte de finanțare, unul pentru extinderea și dotarea liceului din Negru Vodă și unul pentru construire grădiniță cu program prelungit în aceeași localitate.

Construire centru medical în localitatea Pecineaga

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaCu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II a, de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAFE), vor fi demarate în acest an lucrările de construire a unui dispensar medical în localitatea Pecineaga.Administrația locală a obținut de la MDRAFE fonduri în valoare de 798.616,00 pentru proiectul aÎnființare dispensar uman în comuna Pecineaga, judeţul Constanțaa.

Reabilitarea energetică a Liceului Tehnologic Ciobanu

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaCrearea unor condiții de studiu cât mai bune pentru elevii din comună este una dintre prioritățile edilului Tudorel Gurgu. În acest sens anul trecut, administrația locală a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), un proiect pentru reabilitarea energetică a Liceului Tehnologic Ciobanu.

20 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de de competențe antreprenoriale

Ianuarie 2019, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneLa sfârșitul anului trecut, în luna decembrie, 21 de persoane din Satu Nou au participat la cursul de competențe antreprenoriale, ce s-a desfășurat în cadrul proiectului aFORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperăa.Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului aFORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperăa urmărește susţinerea antreprenoriatului în cadrul comunităţii, pentru constituirea a 41 de microintreprinderi şi înfiinţarea şi dezvoltarea unui centru antreprenorial la nivelul comunităţii pentru facilitarea interrelațiilor de afaceri între noii antreprenori şi întreprinzători din afara comunităţii, fiind asigurată o piaţă de desfacere adecvată pentru noile produse şi servicii dezvoltate de către noii antreprenori susţinuţi prin implementarea activităţii.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771