Sitirile editiei din data de 24 Octombrie, 2018

Primaria Ovidiu a lansat proiectul "Managementul integrat al riscului si reactii eficiente ale autoritatilor pentru siguranta civila

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPe data de 23octombrie, la sediul primariei Ovidiu a avut loc conferinta de lansare a proiectului "Managementul integrat al riscului si reactii eficiente ale autoritatilor pentru siguranta civila".Contractul de finantare a fost semnat in data de 23.

Elevii si profesorii din Pecineaga au sarbatorit Ziua Educatiei

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

EducatiePe data de 5 octombrie, la nivel mondial se sarbatoreste Ziua Educatiei. Conducerea Scolii Gimnaziale din Pecineaga alaturi de cadrele didactice au realizat impreuna cu copiii mai multe activitati pentru a marca aceasta zi.

Cimitirele din comuna Baraganu au fost igienizate

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaO data cu venirea toamnei, administratia locala si-a indreptat atentia catre cimitirele din localitatile Baraganu si Lanurile.Lucrarile ce au fost efectuate constau in cosmetizarea si defrisarea arborilor si arbustilor din cimitirele mai sus amintite.

Retea de canalizare pentru locuitorii din Gradina

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaCu fonduri guvernamentale, in comuna Gradina se realizeaza investitii in urma carora cetatenii vor beneficia de servicii de calitate si de conditii de trai mai bune.In aceasta perioada se lucreaza la investitia privind infiintarea retelei de canalizare in localitatea Gradina.

Proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii comunei Cobadin

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaModernizarea si dezvoltarea comunei reprezinta prioritatile autoritatilor locale. Pentru ca viata locuitorilor sa fie mai buna, edilul Cornel Cocos are in plan realizarea mai multor proiecte si investitii.Printre prioritatile edilului, Cornel Cocos se afla modenizarea drumului DC 21 care face legatura intre DJ 391 si localitatea Conacu dar si infiintarea retelei de apa de la Negresti."Am depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene cereri de finantare pentru infiintarea retelei de apa in localitatea Negresti si pentru asfaltarea drumului comunal DC 21 pe o distanta de cinci kilometri.

Sistemul de iluminat public stradal din comuna Ciocirlia a fost modernizat

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaTot mai multe primarii din judetul Constanta au ales sa modernizeze sistemul de iluminat public avand in vedere ca prin inlocuirea vechilor lampi cu unele de tip led, se reduc cheltuielile de la bugetul local.

ANUNT - COMUNA VULTURU

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

AnunturiIn atentia cetatenilor comunei Vulturu care doresc sa isi reglementeze din punct de vedere juridic dreptul de proprietate cu privire la imobilele terenuri aferente casei de locuit si anexelor gospodaresti, precum si curtea si gradina din jurul acestora pe care le detin in folosintaVa informam ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr. 679 din 6 august 2018, a fost publicata Legea nr. 231/2018, pentru modificarea si completarea Legii fondului funciar nr.

Toamna bogata in lucrari in comuna Pantelimon

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPana la sosirea iernii, avand in vedere ca vremea permite executarea anumitor lucrari, administratia locala Pantelimon a demarat in aceasta perioada mai multe investitii pentru modernizarea comunei.Reabilitarea drumului comunal DC 74 ce face legatura intre localitatile Runcu si Nistoresti este una dintre investitiile pe care administratia locala o realizeaza in luna octombrie.

Proiect de reabilitare a drumurilor de pamant din Ion Corvin

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaTrei strazi de pamant din localitatea Ion Corvin vor fi modernizate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene.In mandatul trecut, edilul Marcela Radulescu a obtinut finantare de la Ministerul Dezvoltari si Administratiei Publice prin Programul National de Dezvoltare Locala 1 pentru modernizarea drumurilor de pamant din comuna. Din pacate, investitia nu a fost finalizata de vechea conducere a institutiei desi lucrarile erau decontate de minister.

Si localitatea Faclia va avea drumurile asfaltate

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaCu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), administratia locala a demarat in primavara anului 2016 proiectul de asfaltare a drumurilor din comuna Saligny.In prezent, lucrarile de asfaltare se desfasoara in satul Faclia, localitate cu care se va finaliza investitia.

Reabilitarea retelei de apa din Razoarele

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaProiectul "Reabilitarea si redimensionarea retelei de alimentare cu apa in localitatea Razoare, comuna Oltina, judetul Constanta" a obtinut finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Investitii pentru siguranta cetatenilor din comuna Fantanele

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaDupa finalizarea lucrarilor de asfaltare, administratia locala a comunei Fantanele a demarat lucrari de amenajare a trotuarelor si construire a rigolelor in vederea dezvoltarii infrastructurii rutiere dar si a cresterii sigurantei locuitorilor.

Hramul bisericii Sfanta Parascheva din Cumpana

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

SocialLocuitorii comunei Cumpana au marcat, pe 14 octombrie, cu evlavie, sarbatoarea Cuvioasei Parascheva.Ocrotitoarea localitatii, Sfanta Parascheva, a fost cinstita cum se cuvine de cei peste 1.000 de oameni prezenti la biserica ce poarta hramul cuvioasei.

Primaria Tuzla si partenerii din cadrul proiectului "Cresterea competitivitatii prin perfectionare, viziune si educatie" au semnat acordurile de cooperare

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropenePe 9 octombrie, la sediul Primariei Tuzla, a avut loc o conferinta de presa unde s-au reunit reprezentantii Primariei Tuzla si partenerii din cadrul proiectului ACTIVE "Cresterea competivitatii prin perfectionare, viziune si educatie", primaria Cumpana, primaria Agigea din judetul Constanta si municipiul Balchik din districtul Dobrich Bulgaria.In cadrul intalnirii, edilii prezenti au semnat si Acordurile de Cooperare incheiate intre partenerii proiectului ACTIVE ROBG 148 si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca din Bulgaria.

Proiect pentru eficientizarea consumului de energie electrica in comuna Cerchezu

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Cerchezu lucreaza la proiect ce are ca scop eficientizarea consumului de energie electrica. Investitia presupune modernizarea sistemului de iluminat public prin inlocuirea lampilor existente cu unele economice care sa foloseasca surse de energie regeneralila.

45 de persoane din comuna Silistea s-au calificat in ingrijirea batranilor si persoanelor cu dizabilitati. Proiectul "O societate pentru toate varstele", la final

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneProiectul transfrontalier "O societate pentru toate varstele" a ajuns la final. Pe 25 septembrie, la sediul Primariei Crucea, a fost organizata o conferinta de presa care a marcat inchiderea proiectului.Dupa aproape 18 luni de munca, 180 de persoane din cele patru localitati partenere in proiect: Crucea, Mihail Kogalniceanu, Silistea si Silistra (Bulgaria) au primit calificarea de asistent personal si ingrijitor la domiciliu pentru persoanele varstnice, dar si pentru persoanele cu dizabilitati.

Elevii din Pestera sprijiniti de autoritatile locale

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

EducatieAutoritatile locale ale comunei Pestera sprijina fara nicio ezitare educatia si implicit institutiile de invatamant din comuna. O dovada a acestui sprijin o reprezinta bursele scolare pe care Primaria si Consiliul Local al comunei le ofera elevilor.

Au inceput lucrarile la sistemul de canalizare din Amzacea

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaLa inceputul lunii octombrie au fost demarate lucrarile de introducere a retelei de canalizare din cadrul proiectului "Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea".Proiectul a obtinut finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala faza a II a.Investitia presupune introducerea retelelor de canalizare a apei menajere pe o distanta de aproximativ 11.

Peste 17 kilometri de strazi din Negru Voda vor fi asfaltate printr-un proiect transfrontalier

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneAu inceput lucrarile de reabilitare si modernizare prin asfaltare a strazilor din orasul Negru Voda cat si construirea acceselor pietonale si auto catre gospodarii. Investitia se realizeaza cu fonduri obtinute prin proiectul "Cresterea accesibilitatii la reteaua TEN-T in aria transfrontaliera Negru-Voda General Tohevo" din cadrul programului "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020".

Ziua mondiala a Educatiei a fost marcata la Dumbraveni

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

EducatieVineri, 5 octombrie in cadrul Scolii Gimnaziale nr. 1 din Dumbraveni s-au organizat mai multe activitati specifice Zilei mondiale a Educatiei.Pentru a marca Ziua Mondiala a Educatiei, cadrele didactice au desfasurat impreuna cu elevii mai multe activitati prin care acestia sa constientizeze rolul si importanta educatiei.

Pasi importanti pentru imbunatatirea conditiilor de locuit a persoanelor in cadrul proiectului "FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Voda - transformarea unei comunitati marginalizate intr-o comunitate prospera"

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneProiectul integrat actioneaza pe sapte directii de dezvoltare si implementare incepand de la imbunatatirea confortului de locuit, continuand prin rezolvarea problemelor de sanatate pentru satenii selectati si eligibili si terminand cu crearea de locuri de munca pentru acesti oameni.

APEL DE SELECTIE - Varianta simplificata - ANUL 2018/SESIUNEA NR. 2 - Masura 7 "SPRIJIN PENTRU DIVERSIFICAREA ACTIVITATILOR IN MEDIUL RURAL PRIN INVESTITII IN ACTIVITATI NON-AGRICOLE IN TERITORIUL GAL DOBROGEA SUD VEST " Sesiunea Nr.2

Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

AnunturiASOCIATIA GRUP DE ACTIUNE LOCALADOBROGEA SUD - VESTPROGRAMUL NATIONAL DE DEZVOLTARE RURALA2014 2020finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala-Asociatia Grup de Actiune LocalaDobrogea Sud - Vestlanseaza Apelul de selectie proiecte pe anul 2018Masura 7 "SPRIJIN PENTRU DIVERSIFICAREA ACTIVITATILOR IN MEDIUL RURAL PRIN INVESTITII IN ACTIVITATI NON-AGRICOLE IN TERITORIUL GAL DOBROGEA SUD VEST " Sesiunea Nr.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771