Sitirile editiei din data de 24 Octombrie, 2018

Primaria Ovidiu a lansat proiectul "Managementul integrat al riscului si reactii eficiente ale autoritatilor pentru siguranta civila

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPe data de 23octombrie, la sediul primariei Ovidiu a avut loc conferinta de lansare a proiectului "Managementul integrat al riscului si reactii eficiente ale autoritatilor pentru siguranta civila".Contractul de finantare a fost semnat in data de 23.

Elevii si profesorii din Pecineaga au sarbatorit Ziua Educatiei

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

EducatiePe data de 5 octombrie, la nivel mondial se sarbatoreste Ziua Educatiei. Conducerea Scolii Gimnaziale din Pecineaga alaturi de cadrele didactice au realizat impreuna cu copiii mai multe activitati pentru a marca aceasta zi.Elevii claselor 0-VIII din cadrul Scolii Gimnaziale Pecineaga dar si prescolarii gradinitelor din Pecineaga si Vanatori au participat pe data de 5 octombire la diverse activitati extrascolare si extracuriculare pentru a marca Ziua Internationala a Educatiei.

Cimitirele din comuna Baraganu au fost igienizate

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaO data cu venirea toamnei, administratia locala si-a indreptat atentia catre cimitirele din localitatile Baraganu si Lanurile.Lucrarile ce au fost efectuate constau in cosmetizarea si defrisarea arborilor si arbustilor din cimitirele mai sus amintite.

Retea de canalizare pentru locuitorii din Gradina

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaCu fonduri guvernamentale, in comuna Gradina se realizeaza investitii in urma carora cetatenii vor beneficia de servicii de calitate si de conditii de trai mai bune.In aceasta perioada se lucreaza la investitia privind infiintarea retelei de canalizare in localitatea Gradina. Lucrarile sunt realizate de societatea P.G. DELTA ELECTRON, cu care Primaria Gradina a semnat contractul de executie. Valoarea contractului este de 4.

Proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii comunei Cobadin

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaModernizarea si dezvoltarea comunei reprezinta prioritatile autoritatilor locale. Pentru ca viata locuitorilor sa fie mai buna, edilul Cornel Cocos are in plan realizarea mai multor proiecte si investitii.

Sistemul de iluminat public stradal din comuna Ciocirlia a fost modernizat

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaTot mai multe primarii din judetul Constanta au ales sa modernizeze sistemul de iluminat public avand in vedere ca prin inlocuirea vechilor lampi cu unele de tip led, se reduc cheltuielile de la bugetul local.

ANUNT - COMUNA VULTURU

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

AnunturiIn atentia cetatenilor comunei Vulturu care doresc sa isi reglementeze din punct de vedere juridic dreptul de proprietate cu privire la imobilele terenuri aferente casei de locuit si anexelor gospodaresti, precum si curtea si gradina din jurul acestora pe care le detin in folosintaVa informam ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr.

Toamna bogata in lucrari in comuna Pantelimon

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPana la sosirea iernii, avand in vedere ca vremea permite executarea anumitor lucrari, administratia locala Pantelimon a demarat in aceasta perioada mai multe investitii pentru modernizarea comunei.Reabilitarea drumului comunal DC 74 ce face legatura intre localitatile Runcu si Nistoresti este una dintre investitiile pe care administratia locala o realizeaza in luna octombrie.

Proiect de reabilitare a drumurilor de pamant din Ion Corvin

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaTrei strazi de pamant din localitatea Ion Corvin vor fi modernizate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene.In mandatul trecut, edilul Marcela Radulescu a obtinut finantare de la Ministerul Dezvoltari si Administratiei Publice prin Programul National de Dezvoltare Locala 1 pentru modernizarea drumurilor de pamant din comuna. Din pacate, investitia nu a fost finalizata de vechea conducere a institutiei desi lucrarile erau decontate de minister.

Si localitatea Faclia va avea drumurile asfaltate

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaCu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), administratia locala a demarat in primavara anului 2016 proiectul de asfaltare a drumurilor din comuna Saligny.In prezent, lucrarile de asfaltare se desfasoara in satul Faclia, localitate cu care se va finaliza investitia.

Reabilitarea retelei de apa din Razoarele

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaProiectul "Reabilitarea si redimensionarea retelei de alimentare cu apa in localitatea Razoare, comuna Oltina, judetul Constanta" a obtinut finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala.Edilul Gheorghe Chirciu ne-a informat ca a fost semnat contractul de executie a lucrarilor privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apa a localitatii Razoarele si ca acestea au fost demarate.

Investitii pentru siguranta cetatenilor din comuna Fantanele

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaDupa finalizarea lucrarilor de asfaltare, administratia locala a comunei Fantanele a demarat lucrari de amenajare a trotuarelor si construire a rigolelor in vederea dezvoltarii infrastructurii rutiere dar si a cresterii sigurantei locuitorilor.

Hramul bisericii Sfanta Parascheva din Cumpana

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

SocialLocuitorii comunei Cumpana au marcat, pe 14 octombrie, cu evlavie, sarbatoarea Cuvioasei Parascheva.Ocrotitoarea localitatii, Sfanta Parascheva, a fost cinstita cum se cuvine de cei peste 1.000 de oameni prezenti la biserica ce poarta hramul cuvioasei.Inca de la primele ore ale diminetii, tineri, batrani, barbati, femei si copii au venit la biserica, unde s-au rugat pentru sanatate.Nu doar oamenii locului au venit in numar mare la sarbatoare, ci si persoane din Constanta si din localitatile invecinate, care s-au putut inchina la moastele Sfantului Apostol Andrei ale Sfantului Mare Mucenic Pantelimon dar si la vesmantul Cuvioasei Parascheva.

Primaria Tuzla si partenerii din cadrul proiectului "Cresterea competitivitatii prin perfectionare, viziune si educatie" au semnat acordurile de cooperare

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropenePe 9 octombrie, la sediul Primariei Tuzla, a avut loc o conferinta de presa unde s-au reunit reprezentantii Primariei Tuzla si partenerii din cadrul proiectului ACTIVE "Cresterea competivitatii prin perfectionare, viziune si educatie", primaria Cumpana, primaria Agigea din judetul Constanta si municipiul Balchik din districtul Dobrich Bulgaria.

Proiect pentru eficientizarea consumului de energie electrica in comuna Cerchezu

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Cerchezu lucreaza la proiect ce are ca scop eficientizarea consumului de energie electrica. Investitia presupune modernizarea sistemului de iluminat public prin inlocuirea lampilor existente cu unele economice care sa foloseasca surse de energie regeneralila.Edilul comunei, Stefan Chelaru ne-a informat ca proiectul se va realiza cu fonduri europene si va fi depus la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale prin Grupul de Actiune Locala Dobrogea Sud-Vest.

45 de persoane din comuna Silistea s-au calificat in ingrijirea batranilor si persoanelor cu dizabilitati. Proiectul "O societate pentru toate varstele", la final

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneProiectul transfrontalier "O societate pentru toate varstele" a ajuns la final. Pe 25 septembrie, la sediul Primariei Crucea, a fost organizata o conferinta de presa care a marcat inchiderea proiectului.

Elevii din Pestera sprijiniti de autoritatile locale

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

EducatieAutoritatile locale ale comunei Pestera sprijina fara nicio ezitare educatia si implicit institutiile de invatamant din comuna. O dovada a acestui sprijin o reprezinta bursele scolare pe care Primaria si Consiliul Local al comunei le ofera elevilor.Si in acest an, in baza hotararii de Consiliu Local numarul 76 din 30 august 2018, toti elevii care urmeaza cursurile de zi ale invatamantului liceal si postliceal, precum si studentii inscrisi la o facultate, cursuri de zi, primesc un sprijin financiar in valoare de 150 lei lunar.

Au inceput lucrarile la sistemul de canalizare din Amzacea

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaLa inceputul lunii octombrie au fost demarate lucrarile de introducere a retelei de canalizare din cadrul proiectului "Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea".Proiectul a obtinut finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala faza a II a.

Peste 17 kilometri de strazi din Negru Voda vor fi asfaltate printr-un proiect transfrontalier

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneAu inceput lucrarile de reabilitare si modernizare prin asfaltare a strazilor din orasul Negru Voda cat si construirea acceselor pietonale si auto catre gospodarii. Investitia se realizeaza cu fonduri obtinute prin proiectul "Cresterea accesibilitatii la reteaua TEN-T in aria transfrontaliera Negru-Voda General Tohevo" din cadrul programului "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020".Potrivit edilului orasului Negru Voda, Petre Urziceanu: "Contractul de finantare a fost semnat pe 15 martie 2017.

Ziua mondiala a Educatiei a fost marcata la Dumbraveni

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

EducatieVineri, 5 octombrie in cadrul Scolii Gimnaziale nr. 1 din Dumbraveni s-au organizat mai multe activitati specifice Zilei mondiale a Educatiei.Pentru a marca Ziua Mondiala a Educatiei, cadrele didactice au desfasurat impreuna cu elevii mai multe activitati prin care acestia sa constientizeze rolul si importanta educatiei.

Pasi importanti pentru imbunatatirea conditiilor de locuit a persoanelor in cadrul proiectului "FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Voda - transformarea unei comunitati marginalizate intr-o comunitate prospera"

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropeneProiectul integrat actioneaza pe sapte directii de dezvoltare si implementare incepand de la imbunatatirea confortului de locuit, continuand prin rezolvarea problemelor de sanatate pentru satenii selectati si eligibili si terminand cu crearea de locuri de munca pentru acesti oameni. Proiectul a fost demarat la sfarsitul lunii martie si de atunci coordonatorii si expertii au facut pasi importanti pentru implementarea fiecarei activitati.

APEL DE SELECTIE - Varianta simplificata - ANUL 2018/SESIUNEA NR. 2 - Masura 7 "SPRIJIN PENTRU DIVERSIFICAREA ACTIVITATILOR IN MEDIUL RURAL PRIN INVESTITII IN ACTIVITATI NON-AGRICOLE IN TERITORIUL GAL DOBROGEA SUD VEST " Sesiunea Nr.2

24 Octombrie 2018, Lăcrămioara Chiriță

AnunturiASOCIATIA GRUP DE ACTIUNE LOCALADOBROGEA SUD - VESTPROGRAMUL NATIONAL DE DEZVOLTARE RURALA2014 2020finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala-Asociatia Grup de Actiune LocalaDobrogea Sud - Vestlanseaza Apelul de selectie proiecte pe anul 2018Masura 7 "SPRIJIN PENTRU DIVERSIFICAREA ACTIVITATILOR IN MEDIUL RURAL PRIN INVESTITII IN ACTIVITATI NON-AGRICOLE IN TERITORIUL GAL DOBROGEA SUD VEST " Sesiunea Nr.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771