Sitirile editiei din data de 27 Iunie, 2018

Gradinita din Dulgheru va fi reabilitata

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaO noua realizare pentru comunitatea Saraiu! Semnarea contractului de finantare "Reabilitarea, modernizarea si dotarea gradinitei cu program normal din localitatea Dulgheru, comuna Saraiu, judetul Constanta.

Centrul pentru Tineret Tuzla, locul unde copiii din comuna Tuzla devin artisti

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

EducatieAutoritatea publica locala a comunei Tuzla, reprezinta sursa de sprijin si ajutor pentru copiii si tinerii din comuna; pentru viata culturala a locuitorilor comunei Tuzla. Sprijinul edilului comunei Tuzla, Resit Taner si a consilierilor se reflecta in activitatea din ce in ce mai fructuoasa a Centrului pentru Tineret "Ion Creanga" Tuzla, a carui administrator este Maria Iris Pascal.

Lucrari de modernizare pe strada Atelierului, localitatea Satu Nou

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaEdilul comunei Mircea Voda, George Ionascu a declarat pentru publicatia Graiul Dobrogei, faptul ca au fost depuse toate avizele necesare pentru proiectul "Modernizare strada Atelierului, tronsoanele 2 si 3, localitatea Satu Nou, comuna Mircea Voda, judetul Constanta", urmand sa se emita autorizatia de construire.

Retea de canalizare si statie de epurare in comuna Ion Corvin

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimaria comunei Ion Corvin, reprezentata de edilul Marcela Radulescu, a semnat contractul de finantare pentru proiectul "Realizarea infrastructurii de canalizare si statie de epurare in comuna Ion Corvin, judetul Constanta, cu o valoare de 9.

Lucrari de extindere a retelei de canalizare in comuna Fantanele

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaIn prezent, in comuna Fantanele exista retea de canalizare pe strazile Caliacra, Decebal si Basarabia. Prin lucrarea de extindere, sistemul de canalizare se va intinde pe toate strazile din localitatea Fantanele.

Reabilitare sistem de alimentare cu apa potabila si introducere retea de canalizare in comuna Vulturu

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaCu finantare de la Administratia Fondului pentru Mediu, administratia publica locala Vulturu a demarat executarea lucrarilor de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa potabila a comunei, introducere a sistemului de canalizare si construire a unei statii de epurare.

Magia copilariei sarbatorita in comuna Pestera

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

SocialCopilaria este o lume magica, un cadou, un curcubeu al emotiilor... Doar cei care inteleg asta si se regasesc in trairile celor mici, reusesc, an de an, sa implineasca vise.In data de 31 mai 2018, zi de sarbatoare a Scolii Gimnaziale Nr.

Implementarea proiectelor ce vizeaza infrastructura educationala a comunei Pantelimon

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaBeneficiind de finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene obtinuta prin Programul National de Dezvoltare Locala, conducerea Primariei din comuna Pantelimon, reprezentata de edilul Costel Armasescu, a demarat lucrarile de extindere a cladirilor in care functioneaza unitatile scolare si prescolare din comuna, prin costruirea de grupuri sanitare.

Ansamblul Silisteanca prezent la festivaluri internationale

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

SocialAnsamblul de dansuri si cantece populare al comunei Silistea, Ansamblul Silisteanca a raspuns cu prezenta la invitatia de a participa la un festival inchinat folclorului, organizat in Bulgaria.Invitatia de participare la acest festival, primita de Ansamblul Slisteanca a venit din partea Primariei comunei Krasen si a Caminului cultural Yordan Yovkov-1896, care au hotarat organizarea unei serbari campeneasti, in zona lacului, un festival dedicat neamurilor si traditiilor.

Proiectul "O societate pentru toate varstele" se apropie de final. Comuna Silistea partener in cadrul proiectului transfrontalier

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Fonduri EuropenePe 27 iunie 2018, la sediul Primariei comunei Crucea s-a semnat Acordul de Cooperare al Proiectului SAGE ROBG-157 "O societate pentru toate varstele".Alaturi de primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, Organizatia Nonguvernamentala "Youth Organization for European Silistra" din Bulgaria, beneficiari principali ai proiectului, au mai participat la conferinta primarul comunei Mihail Kogalniceanu, Ancuta Belu, viceprimarul comunei Silistea, Gheorghe Dragusanu, precum si reprezentanti ai agentiilor de ocupare a fortei de munca din Constanta si Silistra (Bulgaria).

Orasul Negru Voda are club sportiv

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaIn urma infiintarii clubului sportiv cu denumirea C.S. Negru Voda, orasul Negru Voda va avea echipa de fotbal ce va fi inscrisa in Liga a VI-a si care va purta culorile alb-verde. Clubul este infiintat de Consiliul Local, acesta fiind actionar 100%.

Poetul, Mihai Eminescu, omagiat la Cumpana

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

CulturaSambata 23 iunie 2018, in sala de spectacole a Caminului Cultural Cumpana a avut loc manifestarea culturala prilejuita de implinirea a 129 de ani de la trecerea in nefiinta a marelui poet national Mihai Eminescu.

Pasi siguri pentru dezvoltarea comunei Ciocirlia cu fonduri de la Guvern

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaConducerea primariei Ciocirlia, reprezentata de edilul Traian Dragomir, a declarat pentru publicatia Graiul Dobrogei, ca in prezent se lucreaza la proiectele tehnice pentru cele doua proiecte ce au obtinut finantare de la Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Programul National de Dezvoltare Rurala si pentru care au fost semnate contractele de finantare.

Vacanta de vara le aduce copiilor din comuna Cerchezu o plimbare la Aqua Magic

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

EducatiePentru ca vacanta mare este in toi, edilul comunei Cerchezu, Stefan Chelaru impreuna cu membrii Consiliului Local, le-au pregatit elevilor ce au fost silitori in anul de invatamant incheiat, o zi de neuitat la centru acvatic din statiunea Mamaia, orasul Constanta.In data de 3 iulie, elevii premianti din comuna Cherchezu vor pleca in excursie la Aqua Magic. Grupul va fi format din 30 de copii, din clasele I-VIII, cu rezultate deosebite.

Centru medical dar si spatii de relaxare pentru locuitorii comunei Saligny

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimaria comunei Saligny, a semnat contractul de finantare si pentru proiectul "Construire si dotare centru medical in localitatea Saligny, judetul Constanta", cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala, Etapa a doua.

Fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea comunei Gradina

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimaria comunei Gradina, reprezentata de edilul Gabriela Iacobici a semnat contractele de finantare pentru trei proiecte ce vor fi realizate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE). Prin realizarea acestora cetatenii vor beneficia de drumuri modernizate, de retea de apa dar si de servicii medicaleAprobat spre finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala 2, prin proiectul "Executie trama stradala, evacuare ape pluviale si accese curti", cu fonduri de la MDRAPFE se vor asfalta 10 kilometri de drumuri in localitatile Cheia si Gradina, se vor construi trotuare, rigole, accese pietonale (podete) spre curti pentru fiecare gospodarie.

Premierea copiilor silitori din comuna Dumbraveni, la sfarsit de an scolar

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

EducatieJoi, 14 iunie 2018, la caminul cultural din comuna Dumbraveni a avut loc festivitatea de premiere a elevilor merituosi din comuna. La aceasta ceremonie au luat parte profesorii si elevii emotionati, dar si parintii sau bunicii elevilor precum si edilul comunei Dumbraveni, Stelian Clinciu, dar si alti reprezentanti ai comunitatii locale.

Reabilitarea bisericii Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril din localitatea Lanurile, comuna Baraganu

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaEdilul comunei Baraganu, Magdalena Neague si-a indreptat atentia si catre lacasurile de cult din comuna Baraganu. Astfel dupa investitia realizata la biserica din localitatea Baraganu, biserica din Lanurile, a intrat intr-un proces de reabilitare. Preotul paroh ce slujeste in lacasul de cult din localitatea Lanurile este parintele Nanciu Nicolae.Prin grija administratiei publice locale conduse de primarul Magdalena Neague, biserica ce poarta hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril din localitatea Lanurile, va beneficia de un nou vesmant.

ANUNT - PRIMARIA PECINEAGA

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

AnunturiPrimaria comunei Pecineaga organizeaza in prima vineri din fiecare luna, orele 10.00 la sediul primariei scoaterea la vanzare prin licitatie a unor loturi in suprafata de 500 mp/lot, situate in partea de est a localitatii, zona ICIL.

Lucrarile de infiintare a sistemului de canalizare din Amzacea vor incepe pana in toamna

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaDupa incheierea procedurii de depunere a ofertelor privind licitatia lucrarii "Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea", administratia publica locala a inceput procedura de evaluare a ofertelor pentru desemnarea unei societati care va executa lucrarile.Potrivit edilului comunei Amzacea, Constantin Radu, au fost depuse 5 oferte. O parte dintre acestea au fost descalificate, ramanand o singura oferta pentru a se verifica daca este conforma.

Licitatii pentru demararea investitiilor in comuna Oltina

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimaria comunei Oltina urmeaza sa atribuie contractul de executie pentru proiectul de infiintare a sistemului de canalizare in localitatea Oltina, depus prin Programul National de Dezvoltare Rurala (P.

Finalizarea proiectelor de asfaltare din comuna Cobadin

Iunie 2018, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaEdilul comunei Cobadin, Cornel Cocos, facand referire la proiectele de asfaltare din comuna a mentionat ca lucrarile sunt aproape de final. De asemenea ne-a vorbit despre proiectele ce au ca scop dezvoltarea infrastructurii educationale.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771