Sitirile editiei din data de 16 Mai, 2018

Proiect nou pentru infrastructura educationala a comunei Gradina

Mai 2018, Mirela Ionita

Administratie localaEducatia este esentiala pentru comunitate, si de aceea, unitatile de invatamant-mediul educational in care elevii se dezvolta, au nevoie de renovari, mobilier, echipamente si material didactic. Infrastructura si facilitatile aferente educatiei primare, dar si profesionale constituie instrumente importante pentru formarea viitorului copiilor.

Infrastructura rutiera din comuna Cerchezu, prioritatea administratiei locale

Mai 2018, Mirela Ionita

Administratie localaUna din prioritatile administratiei locale Cerchezu o reprezinta infrastructura rutiera. In aceasta perioada, atat cu fonduri de la bugetul local dar si cu fonduri guvernametale, se lucreaza la reabilitarea si modernizarea drumurilor din comuna.In prezent, se lucreaza la reabilitarea drumurilor din localitatea Viroaga. Pana in acest moment, lucrarile au fost reabilitate in proportie de aproximativ 70%.

Festivalul Folcloric al Prieteniei si al Diversitatii Culturale -Ethnos Dobrogea International - Silistea, Editia a II-a

Mai 2018, Mirela Ionita

Social

9 mai - zi importanta pentru romani, celebrata la Medgidia

Mai 2018, Adrian Nicarel

SocialPe 9 mai 2018, intregul popor roman sarbatoreste Ziua Independentei Romaniei proclamata in 1877, Victoria Coalitiei Natiunilor Unite si Ziua Europei.In urma cu 141 de ani, pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputatilor a proclamat Independenta de stat a Romaniei, deschizand astfel drumul spre recunoasterea internationala a dreptului natiunii romane de a-si decide singura soarta. Intrata in razboi, in primavara lui 1877, Armata romana a triumfat pe campul de lupta, cucerind pe rand redutele otomane de la Plevna, Grivita, Smardan si Vidin.

Sarbatoarea florii de salcam - comuna Pestera

Mai 2018, Mirela Ionita

Social

SCRISOARE DESCHISA

Mai 2018, Radu Petric

Administratie localaStimate domnule Presedinte Liviu Dragnea,Subsemnatul Valentin Vrabie, in calitate de primar al municipiului Medgidia, judetul Constanta, va supun atentiei o problema extrem de grava cu care se confrunta toti cetatenii acestui judet. Desi in statutul partidului pe care dumneavoastra il reprezentati se stipuleaza, printre altele ca:- PSD promoveaza si sustine statul de drept, democratic si social in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic, reprezinta valori supreme in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si a idealurilor Revolutiei din Decembrie 1989;- sustine continuarea reformei in administratia publica centrala si locala, subordonata intereselor cetatenilor;- elaboreaza si sustine programe care sa asigure realizarea reformei economice si sociale, a echitatii sociale exprimate prin egalitatea sanselor pentru toti cetatenii tarii, promovarea si afirmarea valorilor umane;- elaboreaza si sustine programe concrete de protectie sociala, promoveaza solidaritatea umana, spiritul comunitar de intrajutorare, respectul persoanei si al familiei, in vederea cresterii coeziunii sociale si a unor relatii de respect intre cetatean si institutiile statului;La nivelul judetului Constanta, unde PSD a obtinut 99.

Comuna Dumbraveni are in prezent un sistem de iluminat stradal modern si eficient

Mai 2018, Mirela Ionita

Administratie localaS-a finalizat lucrarea de modernizare si eficientizare a sistemului de iluminat public stradal din cele doua sate arondate comunei Dumbraveni.Edilul comunei Dumbraveni, Stelian Clinciu a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei ca s-a finalizat lucrarea privind proiectul "Modernizarea sistemului de iluminat stradal in comuna Dumbraveni, jud.

Ziua Internationala a Familiei, sarbatorita la Cumpana

Mai 2018, Adrian Nicarel

SocialPrimaria si Consiliul Local al Comunei Cumpana, au organizat pe 15 mai 2018, in cadrul Casei de Cultura din Cumpana, o intalnire la care au paricipat atat cuplurile tinere cat si cele care aniveseaza 50 de ani de casatorie.

Construire centru medical in comuna Tuzla cu fonduri guvernamentale

Mai 2018, Radu Petric

Administratie localaPrimaria comunei Tuzla, a semnat contractul de finantare, cu fonduri de la Guvern, pentru proiectul de reabilitare si transformare a sediului fostei primarii Tuzla in cabinete medicale. Acest proiect reprezinta o necesitate, pentru a face fata cerintelor, pentru a rezolva problemele de sanatate ale locuitorilor comunei Tuzla a caror numar este in crestere, pentru ca cetatenii ce locuiesc in aceasta comuna sa beneficieze de servicii mediale rapide si de calitate.

9 Mai - zi cu tripla semnificatie pentru poporul roman

Mai 2018, Adrian Nicarel

SocialZiua de 9 mai, are pentru poporul roman o tripla semnificatie. Pe langa Ziua Independentei proclamata in 1877, romanii sarbatoresc Victoria Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-al Doilea Razboi Mondial la 9 mai 1945, dar si Ziua Europei.

Sambata, 19 mai comuna Mircea Voda imbraca straie de sarbatoare!

Mai 2018, Radu Petric

SocialCea de-a XIV-a editie a Zilei Comunei Mircea Voda va debuta cu fast sambata, 19 mai 2018! Incepand cu ora 14.45, cantecele fanfarei vor anunta inceputul evenimentului! Oficialitatile, alaturi de invitati si locuitori ai comunei, vor parcurge deja consacratul traseu de la sediul Primariei Comunei Mircea Voda, pana la Baza Sportiva din localitate, locul in care se va desfasura petrecerea campeneasca.

Se anunta mare sarbatoare in comuna Pecineaga

Mai 2018, Mirela Ionita

Administratie localaComuna Pecineaga va imbraca straie de sarbatoare! Primaria si Consiliul Local organizeaza o noua editie a "Zilei Comunei" cu o serie de surprize, duminica, 27 mai, pe stadionul din localitatea Pecineaga.

Licitatii pentru proiectele orasului Negru Voda

Mai 2018, Mirela Ionita

Administratie localaPentru orasul Negru Voda, administratia locala are trei proiecte aflate in faza de licitatie. Aceste trei proiecte au in vedere dezvoltarea orasului din punct de vedere infrastructural si cultural si au menirea de a le o feri locuitorilor acestui oras conditii mult mai bune de trai.

In luna mai, comuna Baraganu sarbatoreste hramul bisericii

Mai 2018, Mirela Ionita

SocialLacasul de cult din comuna Baraganu aflat sub ocrotirea Sfintilor Imparati Constantin si Elena va sarbatori, in data de 21 mai 2018, hramul bisericii. In aceasta zi importanta pentru comuna Baraganu, numerosi credinciosi vor participa la slujba savarsita, de preotul paroh Iftimie Gheorghe. Totodata, parintele lacasului de cult va vorbi despre viata deosebita a Sfintilor Mari Imparati Constantin si Elena, si le va adresa urari de sanatate si pace sufleteasca tuturor celor ce le poarta numele, cantandu-le "La multi ani!".

"Fiii Satului" sarbatoare cu traditie in comuna Amzacea

Mai 2018, Mirela Ionita

Administratie localaAsa cum ii spune si numele, sarbatoarea sateasca "Fiii Satului" aduce laolalta locuitori actuali ai comunei Amzacea dar si fosti locuitori care au crescut aici si vin sa-si revada bunicii, rudele, familiile, dar si meleagurile unde au copilarit.

DNA cere pedepse de pana la 7 ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru Liviu Dragnea si ceilalti inculpati in dosarul DGASPC Teleorman si anularea suspendarii pedepsei din dosarul Referendumului Dragnea: DNA, pentru mine, vrea inchisoare pe viata

Mai 2018, Radu Petric

Administratie localaDNA a cerut, la termenul de marti, pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea si pentru celelalte persoane cercetate in dosarul DGASPC Teleorman. Procurorii au cerut anularea suspendarii pedepsei din dosarul Referendumului in cazul liderului PSD. Liviu Dragnea a declarat, la iesirea de la instanta suprema, intrebat ce parere are despre pedeapsa ceruta de DNA in cazul sau, respectiv pana la 7 ani si 6 luni de inchisoare, ca, pentru el, procurorii anticoruptie vor inchisoare pe viata.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771