Sitirile editiei din data de 25 Aprilie, 2018

Comuna Silistea reprezentata la Festivalul International al Copiilor Corlu Turcia

Aprilie 2018, Ionita Mirela

SocialIn luna aprilie, s-a organizat cel de-al IX-lea Festival International al Copiilor Çorlu Turcia, la care au participat si 20 de copii cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani din comuna Silistea. Festivalul a avut loc in perioada 20-25 aprilie.

DAPYX 2018, cel mai mare Festival de gen din Estul Europei

Aprilie 2018, Lacramioara Chirita

CulturaPrimaria Municipiului Medgidia a organizat in perioada 27 30 aprilie 2018, pe stadionul "Iftimie Ilisei", a doua editie a Festivalului International de Jocuri si Reconstituiri Istorice "Dapyx", singurul festival de reconstituiri istorice din Romania care acopera momente din trei perioade istorice: Antichitate, Evul Mediu, perioada Moderna - Contemporana. Desfasurat sub sloganul "La Medgidia eroii nu mor niciodata!" evenimentul a reunit peste 400 de participanti din partea asociatiilor invitate, transformand Festivalul de Jocuri si Reconstituiri Istorice DAPYX, in cel mai mare festival de gen din Estul Europei si reconfirmand avengura unui eveniment care a primit recunoasterea valorii culturale chiar din partea institutiilor europene, prin acordarea unei finantari ce acopera costurile urmatoarelor doua editii.

Titlu: Filmul "Scurtcircuit" - un film realizat dupa intamplari reale - difuzat la Tuzla

Aprilie 2018, Mirela Ionita

SocialLa Centrul pentru Tineret Ion Creanga" Tuzla, in data de 27 aprilie, orele 18:00, se va da acces in sala celor de la varsta +15 ani pentru vizionarea filmului "Scurtcircuit".Scurtcircuit - difuzare film cu scop caritabil! Banii obtinuti din pretul biletelor vor fi donati pentru cumpararea de incubatoare pentru nou nascuti.

Romania, prin comuna Tuzla, partenera cu Turcia sub Protocolul "Arta si Cultura Universala"

Aprilie 2018, Mirela Ionita

SocialPrin compartimentul de specialitate Centrul pentru Tineret "Ion Creanga", Primaria si Consiliul Local Tuzla sustin viata culturala si investesc in educatia tinerilor, a copiilor si sunt interesati si de persoanele adulte si chiar de cele cu o varsta mai inaintata pe care le indeamna sa faca cursuri profesionale prin proiectul demarat: "Cresterea competitivitatii prin perfectionare, viziune si educatie".

Comuna Ostrov se mandreste cu rezultatele deosebite ale elevilor de la Liceul Regele Carol I

Aprilie 2018, Mirela Ionita

EducatieDupa o intensa munca de pregatire si o perioada extrem de incarcata parcursa atat de elevi, cat si de profesorii acestora, rezultatele obtinute la concursurile si olimpiadele locale sunt un prilej de reala mandrie pentru Liceul Regele Carol I - Ostrov.

Primaria Ion Corvin executata silit pentru lucrarile "realizate" de fosta administratie

Aprilie 2018, Radu Petric

Administratie localaDin cauza unor greseli ale fostei administratii, comuna Ion Corvin este nevoita sa plateasca catre anumite societati comerciale sume de bani ce insumeaza bugetul local pe 5 ani. Edilul, Marcela Radulescu este dezamagita ca nu se poate ocupa de proiectele ce tin de dezvoltarea comunei si ca este nevoita sa restituie sume imporante de bani pentru investitii europene ce nu au fost implementate corect de fostul primar.

Lucrari de igienizare in intreaga comuna Pantelimon

Aprilie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaIn toate cele cinci localitati arondate comunei Pantelimon: Runcu, Pantelimon de Jos, Nistoresti, Calugareni, Pantelimon, autoritatile locale continua lucrarile de igienizare a spatiilor verzi, pe strazi dar si in cimitire.

Petrecere campeneasca pentru sarbatoarea sateasca "Ziua Comunei Oltina"

Aprilie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaLocuitorii comunei Oltina, ca o traditie, sarbatoresc Ziua Comunei in data de 23 aprilie, de Sfantul Gheorghe, atunci cand aceasta data nu este in post. Pentru ca anul acesta 23 aprilie 2018 a fost luni, autoritatile locale au decis ca sarbatoarea sateasca Ziua Comunei Oltina, sau "Zborul" asa cum este intitulata popular, sa aiba loc cu o zi inainte de data obisnuita.Duminica, 22 aprilie, cei pentru care s-a organizat aceasta sarbatoare, locuitorii comunei Oltina, au avut parte de un spectacol artistic deosebit.

Sedinta de Consiliu Local pentru concesionarea pasunii comunei Ciobanu

Aprilie 2018, Radu Petric

Administratie localaPrimarul Tudorel Gurgu impreuna cu alesii locali s-au intanit in data de 24 aprilie pentru a sustine sedinta ordinara de Consiliu Local avand pe ordinea de zi patru proiecte de hotarare.Intruniti in cadrul unei intalniri importante, alesii locali a dezbatut proiectele de hotarare trecute pe ordinea de zi, initiate de edilul comunei.

Sistem integrat de alimentare cu apa, canalizare menajera si statie de epurare in comuna Vulturu

Aprilie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaConducerea Primariei Vulturu are ca prioritate in acest an, implementarea unui proiect mai vechi, foarte important pentru comunitate, un proiect de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa potabila a comunei prin schimbarea de conducte, dar si de introducere a retelei de canalizare.Edilul Eugen Marius Berbec, ne-a informat ca Primaria comunei Vulturu, a primit in data de 18.04.2018 autorizatia pentru executarea lucrarilor de construire a "Sistemului integrat de alimentare cu apa, canalizare si statie de epurare", in baza documentatiei tehnice.

Locuitorii comunei Pestera vor beneficia de retea de canalizare a apei menajere

Aprilie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaProiectul aprobat spre finantare de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurior Europene "Constructia retelei publice de apa uzata in comuna Pestera, judetul Constanta", cu o valoare de 16.

Micile campioane premiate de edilul Mariana Gaju

Aprilie 2018, Radu Petric

EducatiePe 25 aprilie 2018, C.S Victoria Cumpana in colaborare cu Primaria Cumpana au organizat in cadrul Salii de Sport a Campusului Scolar, festivitatea de premiere a lotului de Gimnastica Ritmica, ce a participat in perioada 21-22 aprilie, la Campionatul National de Gimnastica Ritmica pentru Copii, desfasurat la Baia Mare.Fetitele de aur din cadrul Clubului Sportiv Victoria Cumpana, pregatite de catre antrenoarea Elena Vlad, s-au intors acasa victorioase, reusind sa obtina 4 medalii si 5 calificari la prestigiosul concurs Cupa Romaniei.

Actiune de plantare a teiului la Scoala Gimnaziala nr. 2 Ciocirlia de Sus

Aprilie 2018, Mirela Ionita

EducatieIn cadrul proiectul "Healthy life is happy life", proiect de parteneriat strategic pentru sustinerea schimbului de bune practici intre scoli, finantat de Comisia Europeana prin Programul Erasmus+, KA219, cu scoli din Turcia, Polonia, Italia, Bulgaria, Spania, elevii Scolii Gimnaziale nr.

Ziua Internationala a Familiei celebrata in orasul Negru Voda

Aprilie 2018, Mirela Ionita

SocialZiua Internationala a Familiei a fost proclamata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite in 20 septembrie 1993, ca eveniment cu data fixa pe 15 mai a fiecarui an si reflecta importanta pe care comunitatea internationala o acorda familiilor.Ziua Familiei este sarbatorita in multe tari de pe planeta cu scopul de a sensibiliza opinia publica si de a sublinia importanta familiei, in conditiile in care oamenii au inceput sa se indeparteze de aceasta institutie.

Extindere sistem de supraveghere video stradala in comuna Mircea Voda

Aprilie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaPentru a descuraja fenomenul infractional la nivelul comunei, pentru sporirea sigurantei locuitorilor si monitorizarea traficului din comuna Mircea Voda, administratia publica locala a implementat anul trecut un proiect ce a avut ca scop montarea unui numar de 27 de camere de supraveghere video in localitatile Mircea Voda si Satu Nou (12 camere in sat Mircea Voda si 15 in Satul Nou).

Incep lucrarile la reteaua de canalizare in comuna Gradina

Aprilie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaRetea de alimentarea cu apa potabila, retea de canalizare apa uzata, cadastrare generala a comunei, imprejmuire garaj; sunt cateva dintre investitiile la care se lucreaza in prezent in comuna Gradina.Edilul comunei Gradina, Gabriela Iacobici, a dat ordin de incepere a lucrarii de infiintare a retelei de canalizare.

Saligny - o comuna unde toate drumurile vor fi asfaltate

Aprilie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaDemarat in anul 2016 cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), proiectul de asfaltare a drumurilor din comuna Saligny se apropie de final.In prezent, lucrarile de asfaltare din comuna Saligny se desfasoara in satul Faclia, etapa ce va incheia proiectul de asfaltare din aceasta comuna.

Centru educational in comuna Cobadin

Aprilie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaPentru dezvoltarea infrastructurii educationale, Primaria Cobadin a lucrat la un proiect ce are ca obiectiv construirea unui centru educational care sa cuprinda: afterschool, sala de mese, sala de studiu, grupuri sanitare si o sala de sport.

Licitatii pentru reteaua de canalizare si asfaltarea drumurilor din comuna Amzacea

Aprilie 2018, Radu Petric

Administratie localaPrimaria comunei Amzacea, demareaza procedurile necesare pentru atribuirea lucrarilor privind proiectele ce au obtinut finantare de la Guvern prin PNDL 2 (Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a II a).

Centru medical pentru locuitorii comunei Pecineaga si pentru cei din imprejurimi

Aprilie 2018, Radu Petric

Administratie localaAdministratia publica locala a comunei Pecineaga are in lucru proiectul tehnic pentru construirea unui nou dispensar uman in comuna. Acesta va fi amplasat pe spatiul dispensarului vechi ce va fi demolat.

Pentru comuna Dumbraveni se apropie "1 Mai" - Ziua Comunei

Aprilie 2018, Adrian Nicarel

SocialIn fiecare an, pentru locuitorii comunei Dumbraveni, 1 Mai reprezinta o dubla sarbatoare deoarece este si Ziua Comunei. Aceasta sarbatoare de mare insemnatate pentru cetatenii comunei Dubraveni este intitulata chiar "1 Mai".

Contract de finantare semnat pentru reteaua de alimentare cu apa potabila in comuna Baraganu

Aprilie 2018, Radu Petric

Administratie localaIn data de 5 aprilie 2018, edilul comunei Baraganu, Magdalena Neague, in cadrul intanirii cu presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu, a semnat contractul de finantare pentru proiectul "Alimentare cu apa a localitatii Baraganu si reabilitare alimentare cu apa a localitatii Lanurile".

Festivalul de Jocuri si Reconstituiri Istorice DAPYX Medgidia, editia a II - a.

Aprilie 2018, Mirela Ionita

SocialPrimaria municipiului Medgidia organizeaza in perioada 27-30 aprilie 2018, pe Stadionul Municipal "Iftimie Ilisei", cea de-a doua editie a Festivalului de Jocuri si Reconstituiri Istorice - DAPYX.Municipiul Medgidia de azi se afla pe meleagurile din inima Dobrogei locuite de getii condusi de regele Dapyx in urma cu mai bine de doua milenii, pe vremea cand pamanturile dintre Dunare si Marea Neagra purtau numele de Scythia Minor.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771