Sitirile editiei din data de 28 Martie, 2018

Healthy life is happy life, - Un nou proiect Erasmus Plus pentru Scoala Ciocirlia

Martie 2018, Ionita Mirela

EducatieProiectul finantat de Comisia Europeana prin Programul Erasmus+, Actiunea-cheie 2, prevede parteneriate strategice intre scoli prin schimb de elevi pe termen scurt. In perioada 18-25 martie 2018, elevii Scolii Gimnaziale Nr.

Povestea regelui Dapyx

Martie 2018, Ionita Mirela

Cultura"... Intr-o seara de vara, in satul cladit in umbra Batranilor Munti, sosi un batran aproape orb, cu hainele ponosite si chipul chinuit de arsita si de drum lung. Nu avea nimic in desaga de pe umar, dar isi tinea cu mandrie la piept o lauta, parca la fel de incarcata de ani ca si el.

Martie 2018, Adrian Nicarel

AnunturiPrimaria comunei Pestera, cu sediul in localitatea Pestera, str. Izvorului nr. 25A, comuna Pestera, judetul Constanta, organizeaza in data de 20.04.2018, ora 13.00, licitatie publica pentru: Vanzare imobil teren in suprafata de 5.

"Noi toti, suntem Romania"!

Martie 2018, Radu Petric

Administratie localaSambata 24 martie, in comuna Cumpana, au inceput filmarile pentru realizarea proiectului "Noi toti, suntem Romania"! Acest proiect consta in realizarea unui film documentar dedicat implinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, un mic tribut platit pe altarul eroilor infaptuitori ai Romaniei de azi, casa noastra comuna, indiferent de originile etnice.

Edilul Mariana Gaju a participat la Sesiunea Plenara a Comitetului European al Regiunilor la Bruxelles

Martie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaJoi, 22 martie 2018 , in cadrul Grupului Partidului Socialistilor Europeni (PSE) din cadrul Comitetului Regiunilor, primarul comunei Cumpana, doamna Mariana Gaju a sustinut Egalitatea de Gen: Ponderea in structurile politice si administrative in componenta delegatiilor fiecarei tari membre in Comitetul Regiunilor, precum si in intregul Comitet sa fie 50% femei si 50% barbati.

Unirea Basarabiei cu Romania marcata la Cumpana

Martie 2018, Radu Petric

SocialAcelasi neam, acelasi plai si-acelasi grai! Sub egida implinirii a 100 de ani de la infaptuirea unirii Basarabiei cu Romania, la 27 Martie 1918, Primaria si Consiliul Local al comunei Cumpana, judetul Constanta, reprezentate legal prin persoana primarului, Mariana Gaju, in parteneriat cu Biblioteca Judeteana "I.

Amenajare teren de sport in localitatea Amzacea

Martie 2018, Radu Petric

Administratie localaIn urma demersurilor realizate pentru prelungirea contractului de finantare depus la AFIR (Agentia Fondurilor pentru Investitii Rurale) in vederea obtinerii de fonduri europene, administratia publica locala a comunei Amzacea va realiza reabilitarea si amenajarea unui teren de sport in comuna Amzacea.

Cursuri, festival si o noua proiectie sub amprenta Centrului pentru Tineret "Ion Creanga" Tuzla

Martie 2018, Mirela Ionita

CulturaLa Centrul pentru Tineret "Ion Creanga", din comuna Tuzla se desfasoara activitati culturale si artistice, fara oprire. Administratorul acestui centru, Maria Iris Pascal marturiseste ca activitatile din cadrul Centrului pentru tineret din comuna Tuzla se datoreaza sprijinului acordat de catre edilul Resit Taner si a Consiliului Local.Beneficiind de acest sprijin si de toata atentia autoritatilor locale si in acest an, in cadrul Centrului pentru Tineret "Ion Creanga" Tuzla se desfasoara cursuri pentru copii, adolescenti si tineri dar si adulti.

Lansare proiect ACTIVE "Cresterea competitivitatii prin perfectionare, viziune si educatie" in comuna Tuzla

Martie 2018, Mirela Ionita

SocialMiercuri, 28 martie 2018, incepand cu orele 10:00, in sediul Primariei comunei Tuzla are loc Conferinta de Presa pentru lansarea Proiectului ACTIVE "Advanced Competiveness Trough Improvement, Vision and Education" ("Cresterea competitivitatii prin perfectionare, viziune si educatie").

Longevitatea casniciei si performantele la invatatura premiate de edilul Marcela Radulescu

Martie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaPrimarul comunei Ion Corvin, Marcela Radulescu, reia initiativa de a premia cuplurile din comuna ce sarbatoresc sau au sarbatorit deja nunta de aur. Vineri, 30 martie, in cadrul unei festivitati 37 de familii vor primi cate o diploma de excelenta si un premiu in valoare de 500 de lei.Ideea de a premia cuplurile ce au implinit 50 de ani de casnicie este o initiava din mandatul trecut a primarului Marcela Radulescu, pe care fostul primar nu a continuat-o.

Modernizarea drumurilor din comuna Cobadin

Martie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaCele mai importante proiecte ale administratiei publice locale Cobadin din aceasta perioada vizeaza investitiile in infrastructura. Autoritatile locale doresc modernizarea drumurilor din comuna Cobadin dar si infiintarea retelei de alimentare cu apa in localitatea Negresti.

Reabilitarea caminului cultural din localitatea Pantelimon

Martie 2018, Radu Petric

Administratie localaIn paralel cu lucrarile de finalizare a caminului cultural din localitatea Runcu, conducerea administratiei publice locale a comunei Pantelimon, reprezentata legal de edilul Costel Armasescu doreste reabilitarea caminului cultural din Pantelimon prin atragerea de fonduri guvernamentale sau europene.Investitiile privind caminele culturale sunt necesare in mediul rural pentru dezvoltarea din punct de vedere cultural al cetatenilor ce locuiesc in sate si comune.

Martie 2018, Radu Petric

SocialSperanta, credinta si iubirea aprind in fiecare suflet lumina care vegheaza calea, adevarul si viata. Bucurati-va de Sfanta Sarbatoare a Pastelui, de pacea, seninatatea si armonia fiecarei clipe traita alaturi de cei dragi.

Marea Unire, celebrata la Medgidia

Martie 2018, Radu Petric

SocialPe 27 martie 2018, intregul popor roman sarbatoreste centenarul Unirii Basarabiei cu Romania.Momentul Marii Uniri reprezinta una dintre cele mai insemnate file din istoria poporului nostru. Anul 2018 marcheaza implinirea a 100 de ani de la impresionantele jertfe, sacrificii si determinarea dovedite de neamul romanesc, care a stiut sa se mobilizeze, sa reziste si in cele din urma sa puna bazele unui stat unitar.

Sedinta ordinara de Consiliu Local in comuna Ciobanu. Proiecte pe ordinea de zi

Martie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaIn data de 26 martie 2018, edilul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu a convocat in cadrul unei sedintei ordinare, alesii locali ai comunei.Pe ordinea de zi a sedintei ordinare a Consiliului Local Ciobanu au fost marcate urmatoarele proiecte: Proiect de hotarare privind aprobarea regulamentului de organizare si functionare al Caminului Cultural Ciobanu.

Amenajare si dotare cabinet stomatologic in comuna Fantanele cu fonduri de la bugetul local

Martie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaAvand in vedere ca, pentru oamenii din mediul rural accesul la servicii medicale stomatologice este dificil, fapt ce duce la sporirea problemelor dentare, nevoia cabinetelor stomatologice si prezenta unor medici stomatologi in sate si comune este tot mai mare.

Centenarul Unirii Basarabiei cu Romania omagiat la Silistea

Martie 2018, Mirela Ionita

SocialPe 27 martie, Sfatul Tarii a votat prin vot nominal deschis in favoarea Unirii cu Romania, declaratia Sfatului Tarii mentionand ca: "Republica Democratica Moldoveneasca (Basarabia), in hotarele ei dintre Prut, Nistru, Marea Neagra si vechile granite cu Austria, rupta de Rusia acum o suta si mai bine de ani din trupul vechii Moldove, in puterea dreptului istoric si dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure sa-si hotarasca soarta lor, de azi inainte si pentru totdeauna se uneste cu mama sa, Romania".

Martie 2018, Adrian Nicarel

SocialE timpul sa fim impreuna de Invierea Domnului! Fie ca binecuvantarea cereasca sa se resfranga asupra noastra, a tuturor si sa ne faca mai buni, mai darnici si mai intelepti! Hristos a Inviat!Eugen Marius Berbec, primarul comunei Vulturu

Pregatiri pentru sarbatorile pascale in comuna Saligny

Martie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaAutoritatile locale ale comunei Saligny incep pregatirile de Paste prin demararea lucrarilor de curatenie in cimitirele din cele trei sate arondate comunei: Faclia, Stefan cel Mare si Saligny.Pentru a fi pregatite pentru sarbatorile de Paste, cimitirele ortodoxe aflate in aria comunei Saligny vor intra intr-un program de curatenie. In acest sens, se va taia iarba, vegetatia uscata, resturile vegetale si deseurile vor fi indepartate, se vor curata aleile si se vor toaleta pomii si se vor realiza si lucrari de varuire.

Martie 2018, Adrian Nicarel

SocialSarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra noastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spiriruale si sa va insoteasca pasii pe drumul vietii.

Strazile orasului Negru Voda, asfaltate in curand prin proiectul transfrontalier

Martie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaPrin proiectul "Cresterea accesibilitatii la reteaua TEN-T in aria transfrontaliera Negru-Voda General Tohevo" din cadrul programului "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020" se vor realiza lucrari de asfaltare pe strazile din orasul Negru Voda si se vor construi accese pietonale si auto catre gospodarii. De asemenea, in cadrul acestui proiect este prinsa si achizitionarea unei utilitare multifunctionala ce va fi folosita pentru intretinerea drumurilor.

Incep lucrarile de executie a retelei de canalizare in localitatea Gradina

Martie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaIn urma finalizarii licitatiei organizate de administratia locala Gradina, in baza ofetelor depuse pe SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice) de cele 14 societati participante, PG Delta Electron S.

Rezultate deosebite la Olimpiada Gimnaziilor - la oina pentru elevii Scolii Nr. 1 Pestera

Martie 2018, Mirela Ionita

SportEchipele de oina, fete si baieti, ale comunei Pestera au participat la Olimpiada Gimnaziilor desfasurata la Navodari unde au obtinut performante deosebite: fetele locul III si baietii locul I.Elevii Scolii Gimnaziale Nr.

Sistem de iluminat stradal adaptat tehnologiilor actuale in comuna Dumbraveni

Martie 2018, Radu Petric

Administratie localaUn sistem de iluminat public stradal modern rezulta un consum de energie scazut, economii la bugetul local dar si un iluminat de mai mare calitate ce creste siguranta pietonilor, a participantilor la trafic.

Retea de alimentare cu apa si drumuri reabilitate in comuna Baraganu

Martie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaIn luna noiembrie 2017, Primaria comunei Baraganu a depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, documentele necesare pentru reluarea finantarii privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apa in localitatile Lanurile si Baraganu.

Ambitiile politice mai presus de sanatatea elevilor

Martie 2018, Radu Petric

Administratie localaSituatie de nedescris in comuna constanteana Sacele! Edilul, Ion Oprea a alocat in acest an fonduri pentru amenajarea unui grup sanitar in interiorul institutiei de invatamant gimnaziale "A Ghencea" dar s-a lovit de ambitiile unor alesi locali din opozitie, a unor parinti si profesori care se pare ca nu isi doresc conditii decente pentru copiii lor.

Asfaltare in comuna Ostrov cu fonduri proprii si guvernamentale

Martie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia publica locala a comunei Ostrov, va investi fondurile guvernamentale obtinute prin finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, dar si fonduri de la bugetul local, pentru amenajarea si modernizarea infrastructurii rutiere din comuna pentru un confort sporit oferit participantilor la trafic si pentru schimbarea infatisarii comunei.

Reabilitarea drumurilor din comuna Cerchezu

Martie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia publica locala a comunei Cerchezu, va demara in aceasta primavara lucrarile de reabilitare a strazilor din localitatea Cerchezu cu fondurilor guvernamentale. Proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Lansare proiect - FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Voda - transformarea unei comunitati marginalizate intr-o comunitate prospera

Martie 2018, Mirela Ionita

SocialAsociatia Forta Tinerilor - FORTIN, in calitate de lider, impreuna cu partenerii Comuna Mircea Voda, Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol, Scoala Gimnaziala nr. 1 Mircea Voda si S.C. BIOSAFETY S.R.L., anunta lansarea proiectului "FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Voda - transformarea unei comunitati marginalizate intr-o comunitate prospera" - Cod proiect:112863. Conferinta de lansare a proiectului va avea loc joi, 29 martie 2018, la ora 12:00, la Caminul Cultural din localitatea Satu Nou, str.

Declaratia de Unire a Romaniei cu Republica Moldova, adoptata de CJC

Martie 2018, Radu Petric

SocialCu ocazia implinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, consilierii judeteni din Constanta au adoptat, in sedinta solemna de marti, 27 martie, Declaratia de Unire a Republicii Moldova cu Romania.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771