Sitirile editiei din data de 28 Februarie, 2018

Saligny si Stefan cel Mare, localitati cu drumuri asfaltate aproape in intregime

Februarie 2018, Radu Petric

Administratie localaAlaturi de lucrarile de asfaltare a drumurilor, administratia locala a comunei Saligny are in lucru proiectul privind sala de sport din Saligny, dar si finalizarea caminului cultural din localitatea Stefan cel Mare.

Investitii pentru dezvoltarea durabila a educatiei in comuna Pestera

Februarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala Pestera lucreaza la proiecte ce au ca scop dezvoltarea infrastructurii educationale si a celei rutiere din comuna, pentru care doresc sa obtina finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a treia.Pentru dezvoltarea infrastructurii educationale din comuna Pestera, administratia locala lucreaza la un proiect de extindere a scolii gimnaziale din localitatea Pestera; proiect ce implica si dotarea acesteia prin achizitionarea echipamentelor didactice si IT de ultima ora.

Planuri pentru infrastructura din comuna Dumbraveni

Februarie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaPe primul plan pentru edilul comunei Dumbraveni, Stelian Clinciu se afla in acest an, investitiile in infrastructura rutiera pentru dezvoltarea si modernizarea acesteia.In cadrul sedintei de Consiliu Local din data de 30 ianuarie, edilul comunei Dumbraveni impreuna cu consilierii locali, au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2018, dar si lista de investitii.

Iluminat public stradal in comuna Vulturu

Februarie 2018, Radu Petric

Administratie localaCu finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene, obtinuta de Primaria Vulturu prin Programul National de Dezvoltare Locala 2, administratia locala a acestei comune a realizat modernizarea si eficientizarea sistemului de iluminat public stradal din Vulturu.

Edilul comunei Pantelimon investeste in infrastructura rutiera si construirea unui afterschool

Februarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia publica locala a comunei Pantelimon a obtinut finantare pentru reabilitarea drumurilor intravilane din localitatile Nistoresti si Calugareni de la Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin PNDL 2.

Reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea caminului cultural Darabani, oras Negru Voda

Februarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia publica locala a orasului Negru Voda demareaza proiectul ce are in vedere reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea caminului cultural Darabani, oras Negru Voda. Proiectul a fost aprobat si finantat de catre Compania Nationala de Investitii (CNI), prin subprogramul "Asezaminte Culturale".

Sala de educatie fizica scolara in localitatea Saraiu

Februarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaConducerea Primariei Saraiu, reprezentata legal de edilul Dorinela Irimia, a declarat pentru publicatia "Graiul Dobrogei", faptul ca s-a finalizat procedura de licitatie, organizata de Compania Nationala de Investitii (CNI) pentru proiectul ce vine in sprijinul educatiei din comuna Saraiu prin construirea unei sali de educatie fizica si sport.

Gabriela Iacobici a primit la A.Co.R. Trofeul "Dinu Sararu"

Februarie 2018, Mirela Ionita

SocialLa Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania (A.Co.R.), Sesiunea a XXI-a, primarul comunei Gradina, Gabriela Iacobici a primit trofeul "Dinu Sararu".Primul trofeu obtinut de edilul comunei Gradina in acest an, trofeul "Dinu Sararu" este primul de acest fel acordat in cadrul A.

"Produs traditional dobrogean" devine marca inregistrata

Februarie 2018, Mirela Ionita

SocialMarti, 20 februarie 2018, la Parlamentul Romaniei in cadrul Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura, Industrie Alimentara si Servicii Specifice a avut loc lansarea initiativei de inregistrare a marcii "Produs Traditional Dobrogean".

Comuna Pecineaga acceseaza fonduri europene pentru achizitionarea unui buldoexcavator

Februarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaImbunatatirea infrastructurii comunale este esentiala pentru asigurarea unui nivel de trai decent, pentru cresterea gradului de confort material si psihologic aducand beneficii economice, sociale si de mediu considerabile.

FORTIN (Asociatia Forta Tinerilor) pentru Satu Nou, Mircea Voda - transformarea unei comunitati marginalizate intr-o comunitate prospera

Februarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaProiectul are ca obiectiv general pe termen lung cresterea calitatatii vietii si combaterea saraciei si excluziunii sociale la nivelul comunitatii marginalizate cu 46% populatie de etnie roma - Satu Nou, comuna Mircea Voda, judetul Constanta.

Drumuri asfaltate si sistem de canalizare in comuna Crucea

Februarie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaEdilul Gheorghe Frigioi, a ales sa solicite atat fonduri europene cat si guvernamentale pentru implementarea unor proiecte ce se refera la dezvoltarea infrastructurii din comuna Crucea, pentru dezvoltarea implicita a localitatilor arondate comunei.

In comuna Ciobanu se fac pregatiri pentru 8 si 9 Martie

Februarie 2018, Radu Petric

Administratie localaIn acest an, Primaria comunei Ciobanu impreuna cu Consiliul Local au luat initiativa de a sarbatori la inceputul primaverii, in luna martie, atat Ziua Internationala a Femeii cat si Ziua Barbatului.Astfel, in data de 8 Martie toate femeile din comuna Ciobanu sunt invitate la Caminul Cultural pentru a celebra aceasta zi atat de importanta din viata noatra.

"O zi a faptelor bune" cu elevii din comuna Cerchezu

Februarie 2018, Radu Petric

EducatieLa nivelul Scolii Gimnaziale "Marin Voinea" Cerchezu, de la inceputul anului scolar 2017-2018, au fost organizate in cadrul proiectului SNAC (Strategia Nationala de Actiune Comunitara) mai multe activitati, prin care elevii coordonati de cadrele didactice au realizat acte pline de generozitate.

Proiecte de infrastructura in comuna Cobadin

Februarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaCu fonduri europene obtinute de la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (A.F.I.R.), autoritatile locale Cobadin au inceput lucrarile la proiectul ce are in vedere reabilitarea si amenajarea strazilor in comuna Cobadin.

Primaria si Consiliul Local Ciocirlia invita femeile din comuna la sarbatoarea zilei de 8 Martie

Februarie 2018, Radu Petric

Administratie localaMiercuri, 7 martie 2018, doamnele si domnisoarele din comuna Ciocirlia sunt invitate la un eveniment dedicat Zilei de 8 Martie - Ziua Internationala a Femeii; eveniment organizat de Primaria si Consiliul Local al comunei.Pentru a omagia ziua in care se sarbatoresc fiintele inzestrate cu cea mai multa gingasie si delicatete, fiinte iubite precum mame, sotii, surori sau bunici; Primaria si Consiliul Local din comuna Ciocirlia va organiza, cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, un eveniment deosebit intr-un local din orasul Murfatlar.

Sedinta ordinara a Consiliului Local in comuna Baraganu

Februarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaEdilul comunei Baraganu, Magdalena Neague, a convocat Consiliul Local Baraganu in sedinta ordinara in data de 16 februarie 2018, orele 9:00, la sediul Primariei pentru aprobarea proiectelor de hotarare de pe ordinea de zi.

Educatia prioritatea principala a edilului Marcela Radulescu

Februarie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaGhidata de vocatia sa ce are la baza dragostea pentru copii si educatie, edilul comunei Ion Corvin, Marcela Radulescu, a atras fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii educationale din comuna, cu scopul de a le oferi copiilor unitati de invatamant si conditii propice desfasurarii orelor de curs."Nu stiu daca oamenii apreciaza, dar eu sunt foarte fericita ca pot sa construiesc pentru copiii locuitorilor acestei comune, unitati de invatamant in care sa poata acumula informatii, sa fie indrumati spre un drum cat mai bun in viata, si astfel sa las ceva in urma, pentru ca acesti copii sunt viitorul nostru", a declarat emotionata edilul comunei Ion Corvin, Marcela Radulescu.

Licitatii pentru infiintare retea de canalizare si modernizare drumuri in comuna Amzacea

Februarie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaFunctionarii primariei comunei Amzacea lucreaza la completarea fisei de date pentru a publica in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), spre sfarsitul lunii, investitia privind realizarea sistemului de canalizare in localitatea Amzacea.

Consiliul Judetean Constanta reabiliteaza drumul ce face legatura intre Ion Corvin si Cernavoda

Februarie 2018, Radu Petric

Administratie localaSuntem campioni la drumuri ciuruite, pline cu gropi, pentru care nimeni nu are niciodata bani. Pe aceste drumuri, parintii se duc la serviciu, copiii la scoala, iar ambulantele gonesc sa salveze vieti.

Modernizarea caminelor culturale din localitatile Oltina si Razoarele

Februarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaPentru reinvierea traditiei, pastrarea si promovarea acesteia, dar si pentru ca ansamblul de dans si muzica populara din comuna Oltina format din copiii scolilor din comuna, sa-si poata relua activitatea, autoritatile locale au modernizat si dotat caminele culturale din localitatile Oltina si Razoarele cu fonduri europene dar si locale.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771