Sitirile editiei din data de 31 Ianuarie, 2018

Sedinta de Consiliu Local la Medgidia-30.01.2018

Ianuarie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaMarti, 30 ianuarie 2018, la Primaria Medgidia a avut loc sedinta ordinara a lunii ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 7 proiecte de hotarare, care au intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi admise.

Sarbatoarea Micii Uniri, marcata la Medgidia

Ianuarie 2018, Radu Petric

SocialZiua de 24 ianuarie a ramas in istoria romanilor drept data la care s-a infaptuit Unirea Principatelor Romane. Cunoscut sub denumirea de Mica Unire, acest important moment istoric reprezinta unificarea vechilor principate, Moldova si Tara Romaneasca, intr-un Principat unit, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza.Cu ocazia implinirii a 159 de ani de la infaptuirea Micii Uniri, Primaria Municipiului Medgidia a organizat o serie de manifestari culturale si artistice menite sa elogieze acest prim pas important pe calea infaptuirii statului national unitar roman.

Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii educationale si a celei rutiere din comuna Independenta

Ianuarie 2018, Radu Petric

Administratie localaPrimaria comunei Independenta, reprezentata legal de edilul Marius Stefan, a obtinut aprobarea spre finantare a doua proiecte depuse la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) prin Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua.

Vasilica Cristocea este noul antrenor principal al echipei de seniori Victoria Cumpana

Ianuarie 2018, Catalin Sandulescu

SportIn prima conferinta de presa din 2018 a Clubului Sportiv "Victoria Cumpana" a avut loc prezentarea noului antrenor principal al echipei de fotbal seniori, nimeni altul decat Vasilica Cristocea, unul dintre fotbalistii legendari ai Ligii I.

Comuna Pantelimon - un nou an, edil nou, investitii noi

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaPentru ca in luna decembrie a anului trecut, Primaria comunei Pantelimon a semnat contractele de finantare pentru proiectele depuse la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, la inceputul acestui nou an, edilul Costel Armasescu demareaza implementarea lor.

Primaria Pestera pregateste noi proiecte pentru investitii in infrastructura si educatie

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaIn aceasta perioada, a inceputului noului an, administratia locala a comunei Pestera si-a planificat finalizarea lucrarilor ce au fost demarate anul trecut dar si realizarea unor proiecte noi pentru atragerea fondurilor guvernamentale.

Conditii mai bune pentru elevii din comuna Ion Corvin

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaPrimaria comunei Ion Corvin, reprezentata legal de edilul Marcela Radulescu, are in plan investitii in sistemul educational pentru crearea unor conditii optime pentru elevii din comuna. Avand in vedere clarificarile cerute de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Primaria Ion Corvin lucreaza la proiectele ce au in vedere construirea si modernizarea unitatilor de invatamant din comuna.

Primaria Pecineaga investeste in infrastructura si educatie

Ianuarie 2018, Radu Petric

Administratie localaPrimaria comunei Pecineaga are pentru acest an, o lista intreaga de obiective de investitii a caror realizare este necesara pentru dezvoltarea infrastructurii din comuna.Prioritatea numarul unu este reprezentata de executia lucrarii de infiintare a retelei de distributie a gazelor naturale in comuna Pecineaga.

Pasi importanti pentru demararea lucrarilor de construire a salii de sport din Satu Nou

Ianuarie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaAnul acesta vine cu vesti bune pentru elevii si tinerii din localitatea Sau Nou, in curand vor fi demarate lucrarile de construire a salii de sport.Edilul, George Ionascu ne-a informat ca a fost organizata licitatia pentru desemnarea societatii care va executa lucrarile de construire a noii sali de sport, iar in prezent se analizeaza ofertele din punct de vedere financiar.

Toate drumurile din comuna Istria vor fi asfaltate in acest an

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaPrin atragerea fondurilor guvernamentale, administratia publica locala a comunei Istria doreste modernizarea in intregime a infrastructurii rutiere din comuna. De asemenea, autoritatile locale vor reabilita si un drum de exploatare agricola, asigurand o ruta ocolitoare a localitatilor arondate comunei Istria pentru masinile agricole si cele de mare tonaj.

Anul 2018 aduce investitii noi in comuna Tirgusor

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaLa inceputul anului 2018, comuna Tirgusor se bucura de finalizarea proiectelor demarate la sfarsitul anului trecut, dar si de noi proiecte ce vor fi demarate cu fondurile guvernamentale obtinute de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua.

Mamicile din judet cu mai mult de trei copii duse in eroare ca vor primi bani de la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale

Ianuarie 2018, Radu Petric

Administratie localaDupa ce anul trecut mai multe persoane din Topraisar, au primit cate o hartie, ce se vrea a fi o "cerere indemnizatie mama eroina", cu o stampila folosita in general pentru inregistrarea unei solicitari la o institutie a statului, si li s-a indicat sa trimita cererea catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, anul acesta a aparut aceeasi situatie in localitatile Ion Corvin si Baneasa.In localitatile Ion Corvin si Baneasa exista anumite persoane care duc in eroare mamicile ca vor primi ajutor financiar de la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale desi nu exista inca o lege prin care sa se acorde sume de bani familiilor cu trei sau mai multi copii.

Finalizarea investitiilor in paralel cu demararea noilor proiecte in comuna Gradina

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala a comunei Gradina lucreaza in aceasta perioada la finalizarea investitiilor demarate, dar si la implementarea proiectelor pentru care s-a obtinut finantare.Autoritatile locale ale comunei Gradina, in frunte cu edilul Gabriela Iacobici, continua proiectul de introducere a retelei noi de alimentare cu apa potabila in localitatea Gradina.

Fonduri guvernamentale pentru proiectele comunei Sacele

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaPentru comuna Sacele, edilul Ion Oprea va implementa, in anul care doar ce a inceput, proiecte ce aduc investitii in infrastructura comunei. Prin modernizarea infrastructurii rutiere, infiintarea sistemului de canalizare dar si servicii medicale de calitate, conducerea Primariei Sacele are ca scop cresterea nivelul de trai al locuitorilor comunei.

Infiintare retea de canalizare cu fonduri europene in localitatea Oltina

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaDupa ce a redepus proiectul de infiintare a sistemului de canalizare in localitatea Oltina, Primaria Oltina a reusit obtinerea fondurilor europene in anul 2017.In prezent se desfasoara procedura de avizare a proiectului ce are in vedere introducerea retelei de canalizare in localitatea ce da numele comunei Oltina.

Retea de alimentare apa potabila si canalizare apa uzata din vara anului 2018 pentru locuitorii din Ciobanu

Ianuarie 2018, Radu Petric

Administratie localaDin luna iunie a acestui an, administratia locala a comunei Ciobanu va demara dezvoltarea si modernizarea infrastructurii comunei prin proiecte ce au ca scop infiintarea retelei de apa potabila si a retelei de canalizare a apei menajere.

Iubitori ai sportului, locuitorii comunei Silistea vor mai avea inca o sala de forta

Ianuarie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaDupa impactul foarte bun pe care l-a avut asupra cetatenilor din localitatea Silistea amenajarea unei sali de fitness, dar si la cererea tinerilor din Tepes Voda, edilul Mihai Soare, a decis la inceputul acestui an sa amenajeze o sala identica cu cea din Silistea pentru locuitorii satului.

Infrastructura moderna pentru intreaga comuna Fantanele

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaEdilul comunei Fantanele, Gheorghe Popescu continua in acest an dezvoltarea infrastructurii din comuna si pune in aplicare solutii pentru protejarea si mentinerea investitiilor realizate pana in prezent in comuna.

Finantare pentru investitii in infrastructura din comuna Ciocirlia

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaPotrivit edilului comunei Ciocirlia, Traian Dragomir, prioritar in anul 2018 pentru administratia publica locala este asfaltarea drumurilor din comuna.Prin proiectul "Modernizare strazi in comuna Ciocarlia, judetul Constanta", aprobat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), cu o valoare totala de 7.

In prima luna din an, Primaria Saligny solicita finantare din fondurile europene

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaPentru ca anul 2017 a fost unul bun din punct de vedere al investitiilor si fondurilor atrase pentru realizarea acestora, edilii comunei Saligny, primarul Ion Beiu si viceprimarul Nicolae Teleneanu, isi doresc ca anul care a inceput sa fie cel putin la fel de bun.

Infrastructura pentru invatamantul primar si gimnazial din comuna Cobadin

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaDupa realizarea scolii de la Viisoara, administratia locala a comunei Cobadin a lucrat la un proiect amplu destinat tot dezvoltarii infrastructurii educationale din comuna.Proiectul "Reabilitare, modernizare, construire infrastructura pentru invatamantul primar si gimnazial din comuna Cobadin", initiat de administratia locala a comunei Cobadin are ca obiectiv construirea unui centru educational care sa cuprinda: afterschool, sala de mese, sala de studiu, grupuri sanitare.

An plin de proiecte in comuna Albesti

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala a comunei Albesti a pregatit numeroase proiecte ce vor fi demarate in acest an, cu fondurile obtinute din diferite surse de finantare.Primaria comunei Albesti, reprezentata legal de edilul Gheorghe Moldovan, a semnat contractele de finantare pentru doua proiecte ce au fost depuse la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Investitii numeroase in comuna Adamclisi pentru anul 2018

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaPrin atragerea de fonduri guvernamentale dar si europene administratia locala a comunei Adamclisi, reprezentata legal de edilul Dorina Cicilia Serbanescu, demareaza in aceasta primavara investitii in infrastructura rutiera a comunei.

Sedinta de Consiliu Local in comuna Cerchezu, la inceput de an

Ianuarie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaConsiliul local al comunei Cerchezu impreuna cu edilul Stefan Chelaru s-au intrunit marti, in data de 30 ianuarie, la prima sedinta ordinara din acest an pentru a stabili prioritatile comunei pe care o administreaza.

Lucrari de reabilitare a drumurilor din comuna Baraganu la inceput de an

Ianuarie 2018, Catalin Sandulescu

Administratie localaCu sprijinul Consiliului Judetean Constanta, edilul din Baraganu, Magdalena Neague isi doreste demararea lucrarilor de pietruire a drumurilor la nivelul comunei, in primavara acestui nou an.Autoritatile locale ale comunei Baraganu au in plan demararea lucrarilor de reabilitare a drumurilor, in cele doua sate arondate comunei: Baraganu si Lanurile.

Canalizare menajera si infrastructura rutiera modernizata pentru comuna Amzacea

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaPrioritatea numarul unu, la inceputul anului 2018, pentru administratia publica locala a comunei Amzacea o constituie implementarea proiectelor depuse si aprobate prin Programul National de Dezvoltare Locala la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), a caror contracte de finantare au fost semnate la sfarsitul anului trecut.

Pentru orasul Negru Voda, anul incepe cu reabilitarea drumurilor prin proiectul transfrontalier

Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie localaLucrarile de reabilitare si modernizare prin asfaltare a strazilor din orasul Negru Voda cat si construirea acceselor pietonale si auto catre gospodarii se vor realiza datorita proiectului "Cresterea accesibilitatii la reteaua TEN-T in aria transfrontaliera Negru-Voda General Tohevo" din cadrul programului "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020".

Primavara 2018 aduce finalizarea lucrarilor din anul trecut, in comuna Dumbraveni

Ianuarie 2018, Adrian Nicarel

Administratie localaCu fonduri de la bugetul local, edilul Stelian Clinciu si Consiliul Local au demarat in anul 2017 lucrarile de reabilitare si modernizare a cladirii fostului CAP. Prin aceasta investitie se vor crea spatii necesare educatiei si recreearii cetatenilor comunei Dumbraveni si totodata se va schimba aspectul centrului comunei Dumbraveni dand functionalitate unei cladiri disponibile, afectata de trecerea timpului.

Romania a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut o crestere economica de peste 6%! Cu toate acestea, pe fondul cresterilor salariale Guvernul a dispus in 2018 o serie de MASURI FISCAL - BUGETARE

Ianuarie 2018, Radu Petric

ActualitateIn primele 9 luni din 2017, Produsul Intern Brut a crescut (fata de perioada similara din anul 2016) cu 7,0%, pe seria bruta si cu 6,9% pe seria ajustata sezonier, a transmis Institutul National de Statistica (INS).

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771