Sitirile editiei din data de 22 Iunie, 2007

12 iulie semnarea primului document pentru demararea finantarilor post-aderare

Iunie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeCadrul Strategic National de Referinta, documentul fundament al programelor prin care se vor derula fondurile structurale, este deja aprobat la Bruxelles. In data de 12 iulie va fi semnat oficial de Comisarul european Danuta Hubner si de premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat pentru Euractiv Razvan Cotovelea, directorul Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din Ministerul Economiei si Finantelor.

Sinaxar 24 Iunie

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Culturain aceasta luna, in ziua a douazeci si patra, pomenirea Nasterii Cinstitului Slavitului Prooroc inaintemergatorul si Botezatorul Ioan. Acesta este marturisit de Hristos mai mare decat toti cei nascuti din femei, si mai mult de prooroc, care a saltat in pantecele maicii sale, si a propovaduit oamenilor venirea Mantuitorului nostru, si a mers mai inainte la iad, ca sa binevesteasca invierea.

Ziua usilor deschise in Primaria municipiului Medgidia

Iunie 2007, Bogdan Chirita

SocialPrimaria Municipiului Medgidia organizeaza miercuri 27 iunie, Ziua usilor deschise . Cu aceasta ocazie va vom raspunde la intrebarile Cine suntem, Cu ce ne ocupam, De ce facem acest lucru, Ce am facut pana in prezent si Ce ne-am propus pentru viitor .

Schimburi internationale intre elevii din Medgidia si cei din Letonia

Iunie 2007, Bogdan Chirita

CulturaGrupul Scolar Industrial Dragomir Hurmuzescu deruleaza de mai multi ani, proiectul Socrates Comenius - Utilizarea calculatorului in predarea matematicii. in cadrul acestui proiect, au avut loc diverse schimburi de experiente cu cadre didactice si elevi din Germania, Austria, Italia si Letonia.

Incalzirea centralizata se apropie de blocul dumneavoastra!

Iunie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateVa intelegem ca sunteti nemultumiti pentru ca de peste 5 ani nu aveti caldura si apa calda. ACUM, centralele termice din cartierele nord, Orasul nou si Rotunda se vor reabilita si moderniza. Anul acesta veti avea in sfarsit apa calda si caldura, nu dupa un program, ci NON STOP.

Elevii din Valea Dacilor isi dezvolta capacitatile de studiu

Iunie 2007, Bogdan Chirita

SocialConsiliul Local Medgidia a aprobat de curand contributia in valoarea de 350 USD, reprezentand 10% din valoarea totala a proiectului Dezvoltarea capacitatii de invatare prin vizite de studiu.Obiectivul general al proiectului il reprezinta implicarea scolii Iuliu Prodan din Valea Dacilor in viata spirituala a comunitatii prin activitati extracurriculare.

Bursa locurilor de munca pentru persoanele de etnie rroma

Iunie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePrimaria municipiului Medgidia si Agentia locala de ocupare si formare a muncii au organizat la Casa de cultura Lucian Grigorescu, Bursa locurilor de munca pentru persoanele de etnie rroma. Este a doua bursa a locurilor de munca organizata de la inceputul anului in Medgidia.

Avem nevoie de liniste si siguranta in oras !

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaRecent, la sediul Politiei municipale din Medgidia a avut loc o intalnire ce a avut ca tema gasirea solutiilor pentru reducerea faptelor de violenta in unitatile de invatamant si in zonele apropiate acestora.

Statiunea Costinesti se deschide in forta

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaTinand cont de faptul ca in acest moment conditiile meteorologice sunt mai mult decat favorabile pentru inceperea sezonului estival, comuna Costinesti a reusit sa termine ultimele pregatiri pentru a-si putea deschide portile sa primeasca turistii.

Investitii de durata la Comana

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaCei 120 de scolari si prescolari de la unitatea de invatamant din localitatea Tataru vor beneficia de conditii mult mai bune pentru studiu incepand de anul viitor. Pentru reabilitarea acestei scoli au fost alocate fonduri de aproximativ 160 de mii de lei.

Biserica reabilitata in 23 August

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala in comuna 23 August au inceput lucrarile de reabilitare la mai multe obiective ce necesita reparatii capitale. in satul Mosneni primul dintre obiectivelke ce vor trece prin acest proces de reparatie capitala este Biseroca crestin Ortodoxa. De aproximativ 2 saptamani se lucreaza la schimbarea acoperisului, a burlanelor si a tot ceea ce tine de acest lacas de cult. in procesul de reabilitare a intrat si interiorul cladirii unde a fost schimbata instalatia electrica si s-au pregatit peretii pentru pictura.

Persoanele nevoiase vor putea avea de acum gaze naturale

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala in sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului Medgidia din data de 19 aprilie 2007 s-a hotarat modificarea si completarea art. 1 din H.C.L. nr. 107/20.04.2006 privind aprobarea metodologiei de acordare a unor ajutoare de urgenta pentru depasirea situatiilor de criza care pot duce la marginalizare si excluziune sociala.

Neatentia conteaza

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Reportaje Duminica 17.06.2007 in jurul orelor 17:10 lucratori serviciului de urgenta 112 au fost sesizati cu privire la faptul ca in satul Valea Dacilor, mai exact pe strada Iuseim Emre la nr 14 in fantana lui Ibram Ghiulfedin a cazut o persoana de sex masculin.

Razie la Medgidia

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Reportaje in data de 16.06.2007 intre orele 6.30-9.00 lucratorii biroului de ordine publica impreuna cu lucratorii investigatii criminalistica din cadrul Politiei Municipiului Medgidia au organizat o razie pe linia ordini si linisti publice, ocazie cu care au fost constatate urmatoarele : a fost depistat un urmarit general pe numele lui Gabor Isvan de 18 ani din Ghiorghieni, judetul Harghita care se sustragea de la pedeapsa de 3 ani si jumatate, pedeapsa savarsita in urma unui furt calificat.

Prins de Politia Medgidia

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Reportaje in data de 14.06.2007 patrula de siguranta publica formata din doi agenti au oprit o persoana spre legitimare pe Strada Independentei din Medgidia. in urma legitimari sa constatat ca Zama Vasilica Marius de 16 ani din Viisoara Mare, Judetul Botosani nu detinea documente de identitate asupra sa .

Prins fara permis de conducere si in stare de ebrietate

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Reportajein data de 13.05.2007 in jurul orei 22.45 patrula de ordine publica formata dintr-un agent si un agent sef adjunct au oprit un autoturism Dacia cu numar de inmatriculare CT 14 CEL. Autoturismul era condus de Andrei Florin in varsta de 29 de ani din Municipiul Constanta.

Selectie de oferte pentru unele categorii de someri

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Socialin data de 20.08.2007 la ora 10.00 Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta organizeaza o selectie de oferte. Aceasta selectie este pentru angajatorii care organizeaza programe de formare profesionala pentru proprii angajati in conformitate cu prevederile art 48 din Legea 76/2002.

Selectie de oferte pentru unele categorii de someri

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Socialin data de 20.08.2007 la ora 10.00 Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta organizeaza o selectie de oferte. Aceasta selectie este pentru angajatorii care organizeaza programe de formare profesionala pentru proprii angajati in conformitate cu prevederile art 48 din Legea 76/2002.

Vom avea cateva zile caniculare

Iunie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateAdministratia Nationala de Meteorologie a trimis un mesaj de atentionare meteorologica, avand cod galben. in perioada 21 iunie -24 iunie, mai exact de joi pana duminica in cursul dupa-amiezelor vremea va fi caniculara in sudul Crisanei, Banat, Oltenia, Muntenia, jumatatea sudica a Moldovei si local in Dobrogea.

Noi locuri de munca in industria navala.

Iunie 2007, Bogdan Chirita

SocialAgentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta organizeaza in premiera nationala: Saptamana ocuparii fortei de munca in industria navalardquo;. Actiunile se vor desfasura in perioada 18-22.

Serviciu de ambulanta la Negru Voda

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratialocala de la Negru Voda se confrunta cu o problema ce necesita rezolvare cat mai urgent. Este vorba despre achizitionarea unei ambulante pentru dispensarul din localitate, deoarece la unitatea sanitara se primesc destule solicitari care nu pot fi satisfacute.

Teren de fotbal modern la Cerchezu

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Cerchezu va demara in aceasta luna realizarea unui studiu de fezabilitate pentru un nou proiect. Este vorba de construirea unui teren de fotbal situat intre localitatile Casciarele si Viroaga, la marginea primeaia dintre ele , teren de fotbal ce va avea acces la Drumul judetea 391.

Baza sportiva moderna la Amzacea

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Amzacea va demara anul acesta lucrarile la o baza sportiva pentru a rasplati echipa locala de fotbal, Luceafarul”, care a terminat pe locul I in Liga a-IV-a din Liga Judeteana avand un avans de 4 puncte fata de urmatoarele doua clasate, Portul II Constanta si Sport Prim Oltina.

Medgidienii vor beneficia de cel mai modern sistem de incalzire

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia va introduce din acest an cel mai modern si eficient sistem de incalzire centralizata existent in acest moment la nivel mondial. De acest sistem, vor beneficia peste 2000 de locuitori din zona de nord a orasului care locuiesc in blocuri si sunt racordati la centralele termice nr.

Amanta lui Emil Constantinescu

Iunie 2007, Bogdan Chirita

SocialFostul presedinte Emil Constantinescu , in varsta de 68 de ani, a revenit in bratele unei vechi iubite. Politicianul traieste o poveste de dragoste cu doctorita Daniela Rosca (52 de ani), femeia care in 2002 a recunoscut ca a fost amanta presedintelui Constantinescu in timpul mandatului sau. Emil Constantinescu a reinviat relatia cu Daniela Rosca, cea care i-a fost medic personal si amanta in perioada in care era presedinte al Romaniei, titreaza revista VIP.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771