Sitirile editiei din data de 6 Decembrie, 2017

La multi ani Romania, la multi ani romani!

Decembrie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaPe 1 decembrie 2017, s-au implinit 99 de ani de la infaptuirea Marii Uniri a Transilvaniei, Basarabiei, Bucovinei, Banatului, Crisanei, Satmarului si Maramuresului cu Regatul Romaniei.Primaria Municipiului Medgidia si Garnizoana Medgidia au marcat Ziua Nationala a Romaniei printr-o serie de manifestari menite sa reimprospateze amintirea acestui important moment istoric.

Sarbatori de poveste pentru elevii din comuna Vulturu

Decembrie 2017, Mirela Ionita

EducatieElevii Scolii Gimnaziale Nr.1 Vulturu au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei alaturi de autoritatile locale si comunitate, la Monumentul Eroilor din localitatea Vulturu."Unirea din 1918 reprezinta momentul cel mai important al poporului nostru pentru ca este momentul reunirii tuturor romanilor. Este un eveniment istoric la care ne raportam si ne vom raporta intotdeauna. Sunt convinsa ca am reusit si vom reusi sa transmitem generatiilor viitoare respect si semn de recunostinta fata de eroi", a declarat pentru publicatia Graiul Dobrogei, Carmen Biziiac.

Comemorarea eroilor de 1 Decembrie in comuna Vulturu

Decembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaPrimaria Comunei Vulturu a organizat Ziua Nationala a Romaniei, iar drapelul tricolor a fost simbolul menit sa uneasca toti satenii in aceasta zi de sarbatoare atat de importanta pentru noi romanii.Programul acestui important eveniment, ce a avut loc in data de 1 Decembrie, a cuprins slujba in memoria eroilor, programul artistic prezentat de elevii Scolii Gimnaziale Nr.

Costel Armasescu investit in functia de primar al comunei Pantelimon

Decembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaIn data de 24 noiembrie 2017, la ora 14:00 in sala de sedinte a Consiliului Local, a avut loc investirea in functie a noului primar al comunei Pantelimon, Costel Armasescu.In cadrul sedintei extraordinare din 24 noiembrie 2017, organizata pentru investirea noului primar al comunei Pantelimon au fost prezenti: judecatorul de la Judecatoria Harsova, consilierii locali, viceprimarul comunei, Gheorghe Martinescu, colegi de la Partidul National Liberal, simpatizanti, localnici care si-au exprimat dorinta de a participa la acest eveniment.

Hramului bisericii "Sfanta Mare Mucenita Ecaterina" din comuna Tuzla

Decembrie 2017, Mirela Ionita

SocialSarbatoarea hramului parohiei din localitatea Tuzla "Sfanta Mare Mucenita Ecaterina", a avut loc in data de 25 noiembrie 2017 si a adus impreuna enoriasi din comuna, autoritatile locale, distinsi oaspeti si cetateni din localitatile invecinate.

Sistem de supraveghere video eficient in comuna Tuzla

Decembrie 2017, Radu Petric

Administratie localaPrimaria comunei Tuzla dispune de un sistem de monitorizare compus din 64 de camere video care surprind imagini si inregistreaza non-stop date ce pot fi folosite pentru binele comunitatii Tuzla.Potrivit consilierului Stoica Daniel, comuna Tuzla beneficiaza de un sistem de supraveghere performant, al carui camerele de supraveghere au fost montate in toate intersectiile din comuna Tuzla, iar imaginile sunt monitorizate si inregistrate.

Ziua Nationala a Romaniei sarbatorita in mod traditional la Dumbraveni

Decembrie 2017, Radu Petric

Administratie localaDe 1 Decembrie, edilul comunei Dumbravei, Stelian Clinciu impreuna cu cetatenii patrioti ai comunei, preotul paroh si staretul Manastirii Dumbraveni au depus coroane de flori la troita din curtea bisericii Sfanta Parascheva.

Decembrie - luna magica in comuna Silistea

Decembrie 2017, Adrian Nicarel

EducatiePentru a transmite mesajul catre tara lor, Romania, in cinstea zilei de 1 Decembrie, copiii din comuna Silistea si-au dat mana cu mana in hora unirii, dand dovada de dragoste pentru tara si respect pentru stramosii lor.In cadrul proiectului judetean "100 de ani de spirit romanesc", organizat de catre Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, la initiativa inspectorului scolar, profesorul Paula Iordan, elevii Scolii Gimnaziale Silistea au fost provocati sa transmita printr-un flashmob mesajul lor catre tara: "Hai sa dam mana cu mana, cei cu inima romana, sarbatoarea sa uneasca toata suflarea romaneasca.

Ziua Scolii Gimnaziale din Pecineaga

Decembrie 2017, Radu Petric

EducatieScoala Gimnaziala Nr.1 Pecineaga a aniversat in data de 28.11.2017 cea de-a VII-a editie a zilei scolii. In acest moment de sarbatoare, elevii si profesorii au organizat manifestari diverse, atractive si interesante.

Elevii orasului Negru Voda au lansat mesajul pentru Centenarul Romaniei

Decembrie 2017, Mirela Ionita

SocialLiceul Teoretic Negru Voda organizeaza, incepand cu luna noiembrie 2017, un amplu program dedicat Centenarului Romaniei, program inclus in Proiectul "Centenarul Romaniei- 100 de ani de la Marea Unire". Manifestarile, dedicate Centenarului Romaniei vor continua pe tot parcursul anului 2018.Un prim eveniment, intitulat "Multiculturalitatea in Dobrogea" a avut loc pe data de 14 noiembrie 2017, la Caminul Cultural al orasului Negru Voda, eveniment ce a avut drept principal obiectiv sarbatorirea implinirii a 139 de ani de la Unirea Dobrogei cu Tara Mama.

Depozitul neconform de deseuri Negru Voda a fost inchis

Decembrie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaIn prezenta edilului Petre Urziceanu, comisarii imputerniciti de Garda Nationala de Mediu, au fost in control in data de 14.11.2017 la depozitul neconform de deseuri municipale Negru Voda.In urma controlului tematic efectuat de Andrei Ileana si Rusnac Adriana din cadrul Garzii Nationale de Mediu Comisariatul Judetean Constanta, in calitate de comisari imputerniciti cu legitimatiile specifice de control, la depozitul neconform de deseuri municipale clasa b Negru Voda, din data de 14.

Activitati pentru Ziua Nationala a Romaniei si sarbatorile de iarna in comuna Ciobanu

Decembrie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaIn colaborare cu Primaria comunei Ciobanu, reprezentata de edilul Tudorel Gurgu, elevii si cadrele didactice ale Liceului Tehnologic Ciobanu au organizat in data de 29.11.2017 ora 10:00 la Caminul Cultural din localitatea Ciobanu, activitatea intitulata "Mandru ca sunt roman".In cadrul evenimentului dedicat Zilei Nationale a Romaniei, "Mandru ca sunt roman", au fost prezentate montaje literar-artistice pregatite de ciclul primar si dansuri populare dobrogene sub coordonarea prof.

Comuna Amzacea cuprinsa de spiritul sarbatorilor de iarna

Decembrie 2017, Radu Petric

Administratie localaConducerea Primariei Amzacea, reprezentata de edilul Constantin Radu se preocupa ca atmosfera de sarbatoare a Craciunului sa fie resimtita in comuna Amzacea. In acest sens, administratia publica locala a comunei Amzacea va fi si in acest an alaturi de pensionarii, scolarii si prescolarii din comuna.

"Toti pentru o Romanie unita", mesajul comunei Cerchezu de Ziua Nationala a Romaniei

Decembrie 2017, Mirela Ionita

EducatieIn data de 29 noiembrie 2017, scolarii si prescolarii din comuna Cerchezu si-au strans mainile in hora, pentru a omagia Ziua Nationala a Romaniei - 1 Decembrie; sub indrumarea cadrelor didactice si cu sprijinul edilului comunei Cerchezu, Stefan Chelaru si a Consiliului Local.Toate structurile de invatamant din comuna Cherchezu: gradinita din localitatea Cerchezu si gradinita Cascioarele, Scoala Primara Nr.

Investirea primarului comunei Baraganu, Magdalena Neague

Decembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaIn data de 27 noiembrie 2017, la sediul Primariei Baraganu a avut loc investirea in functie a noului primar al comunei Baraganu, Magdalena Neague.La sedinta de investire a noului edil ales in urma alegerilor partiale din 5 noiembrie 2017, au fost prezenti: prefectul judetului Constanta, Ioan Albu, judecatorul de la Judecatoria Mangalia, Toader Catalin, directorul Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP), Lungoci Lucian, viceprimarul comunei Baraganu, Paraschivescu Lucian, consilierii locali, invitati, prieteni si sustinatori, dar si fostul edil al comunei Baraganu, Titu Neague.

Investitii in infrastructura si educatie la finalul anului 2017

Decembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaLa sfarsitul anului, autoritatile locale ale comunei Crucea ne-au prezentat situatia proiectelor ce se afla in desfasurare dar si investitiile pe care le au in plan pentru inceputul anului viitor.Administratia locala a comunei Crucea a demarat lucrarea de extindere a Liceului Tehnologic din Comuna Crucea, deoarece aceasta lucrare reprezinta o necesitate, nu doar un proiect ambitios, avand in vedere faptul ca numarul copiilor din comuna Crucea este in crestere iar spatiul unitatii de invatamant insuficient.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771