Sitirile editiei din data de 15 Noiembrie, 2017

Cate zile libere vom avea de Craciun, Revelion si in 2018

Noiembrie 2017, Adrian Nicarel

ActualitateVeste buna pentru toti angajatii: vom avea patru zile de Craciun 2017 si patru de Revelion.25 decembrie 2017 este intr-o zi de luni. Astfel, romanii vor avea de Craciun o vacanta de patru zile, tinand cont de faptul ca prima si a doua zi de Craciun sunt considerate zile libere legale, scrie Business Magazin.

Postul Craciunului 2017. Postul Craciunului, de 40 de zile, incepe miercuri. Ce este permis si ce este interzis

Noiembrie 2017, Catalin Sandulescu

ActualitatePostul Craciunului incepe miercuri si dureaza 40 de zile, printre care sunt multe cu dezlegare la peste, ulei si vin, pana in Ajunul Craciunului, cand se tine post negru si este asteptat preotul sa aduca vestea Nasterii Mantuitorului.Anul acesta lasatul de sec s-a facut marti seara. Postul Craciunului tine de miercuri, 15 noiembrie, si se incheie in 25 decembrie, ziua din Ajunul Craciunului fiind o zi de post aspru.

Constanta va avea spital regional!

Noiembrie 2017, Radu Petric

SanatateGuvernul a aprobat la inceputul lunii, printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale in Timisoara, Targu-Mures, Constanta, Braila-Galati si Brasov.Vor fi initiate demersuri pentru identificarea solutiilor de finantare pentru construirea celor cinci spitale regionale, cu incadrarea in tintele anuale de deficit, si in cazul in care va fi necesara contractarea unor imprumuturi la nivel guvernamental aceasta se va face cu respectarea legislatiei privind datoria publica.

Elevii din Silistea au marcat Ziua Dobrogei

Noiembrie 2017, Mirela Ionita

EducatieO zi importanta pentru istoria tarii noastre, dar mai ales pentru locuitorii Dobrogei este ziua de 14 noiembrie; ziua in care Dobrogea, in anul 1878, revenea la patria-mama. In Proclamatia catre dobrogeni, viitorul Rege Carol I spunea: "Locuitori de orice nationalitate si religie Dobrogea de astazi face parte din Romania!(.

Tichete valorice cadou pentru mai multe categorii de persoane din Ovidiu

Noiembrie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimarul orasului Ovidiu, George Scupra, impreuna cu Consiliul Local, au hotarat distribuirea in apropierea sarbatorilor de iarna a unor tichete valorice cadou, pentru urmatoarele categorii de persoane:a) pensionarii ale caror venituri lunare cumulate sunt mai mici sau cel putin egale cu suma de 1000 leib) persoanele cu handicap grav, accentuat si mediu.

Primaria Constanta a lansat, in dezbatere publica, Regulamentul privind desfasurarea comertului

Noiembrie 2017, Radu Petric

ActualitateAgentii economici care desfasoara activitati in municipiul Constanta pot consulta "Regulamentul privind organizarea si desfasurarea activitatilor comerciale si a serviciilor de piata aprobat prin HCL. nr.

Aeroportul Mihail Kogalniceanu a avut cu 40% mai multi pasageri si aeronave fata de anul trecut

Noiembrie 2017, Adrian Nicarel

ActualitateS.N. Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta S.A. a incheiat activitatea desfasurata in luna octombrie 2017 inregistrand rezultate superioare fata de luna octombrie 2016.Societatea a inregistrat in luna octombrie 2017 un trafic total de 9620 pasageri, in crestere cu 7.8% fata de luna octombrie 2016, cu o medie zilnica de 310 de pasageri.De asemenea, a fost inregistrat un numar de 634 miscari aeronave (aterizari si decolari), in crestere cu 94% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu o medie zilnica de 20 miscari.

Academia Navala "Mircea cel Batran" aniverseaza vineri, 17 noiembrie, 145 de ani de la infiintare. Evenimentul va fi marcat printr-o serie de activitati organizate in perioada 14-17 noiembrie.

Noiembrie 2017, Radu Petric

ActualitateMarti, 14 noiembrie, intre orele 12.00-14.00, Asociatia Studentilor Academiei Navale "Mircea cel Batran" si studentii Universitatii Maritime Constanta organizeaza workshop-ul "De la tarm la tarm".Miercuri, 15 noiembrie, in intervalul orar 12.

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil ocrotitorii bisericii din comuna Vulturu

Noiembrie 2017, Mirela Ionita

SocialBiserica din comuna Vulturu, ce poarta hramul Sfintilor Arhangeli Mihail si Gavriil, dateaza din anul 1888 si a fost declarata monument istoric. Aceasta a gazduit, in data de 8 noiembrie, toti credinciosii din comunitatea Vulturu dar si din imprejurimi, care au dorit sa fie prezenti la slujba.Potrivit calendarului bisericesc, arhanghelii sunt conducatorii cetelor de ingeri, au aripi si poarta sabii, ca simbol al biruintei; calauze ale sufletelor in drumul acestora spre rai.

Costel Armasescu, primarul ales al comunei Pantelimon

Noiembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaIn comuna Pantelimon, in urma alegerilor locale partiale din data de 5 noiembrie 2017, candidatul liberal Costel Armasescu a adunat cele mai multe voturi pentru functia de primar, 440, potrivit presedintelui Biroului Electoral, Teodora Stancu.

Cu mic, cu mare, hai la PLANTARE!

Noiembrie 2017, Radu Petric

EducatieIti pasa ce aer respiri? Atunci vino sa plantam impreuna 4.600 de copaci pe 18 noiembrie !�Tot ce trebuie sa faci este sa te inarmezi cu o cazma, cu multa voie buna si sa iti rupi o ora din timpul tau liber pentru a pune o caramida la temelia societatii de maine. Cu mic, cu mare hai la PLANTARE !Auchan Constanta Sud in colaborare cu Primaria comunei Cumpana va invita sambata, 18 noiembrie incepand cu ora 8:00, in incinta Parcului Verde de langa Sala de Sport "Elena Frincu" din Cumpana, la marea plantare, in cadrul careia toti copaceii simbolici din cadrul campaniei "Mobilizatron" vor fi transformati in realitate.

Activitati deosebite la Scoala Gimnaziala Nr.1 din comuna Vulturu

Noiembrie 2017, Mirela Ionita

EducatieEducatia este un factor important al formarii noastre, deoarece permite evolutia armonioasa a personalitatii umane din punct de vedere moral si social, fiecare individ educat adaugand un plus de valoare societatii.

Asfaltare drumuri comunale in comuna Crucea, localitatile Siriu si Crisan

Noiembrie 2017, Radu Petric

Administratie localaObiectivul general al proiectului "Asfaltare drumuri comunale in comuna Crucea, localitatile Crisan si Siriu" presupune dezvoltarea infrastructurii rutiere locale in comuna Crucea, judetul Constanta, localitatile Siriu si Crisan, prin asfaltarea drumurilor comunale: DC 70 - 3.

Hramul bisericii din satul Miorita, comuna Ciobanu

Noiembrie 2017, Radu Petric

Administratie localaLocuitorii comunei Ciobanu au sarbatorit in data de 8 noiembrie hramul bisericii ortodoxe din satul Miorita, lacas ocrotit de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. In fiecare an, pe data de 8 noiembrie, Biserica Ortodoxa cinsteste Soborul Sfintilor Mihail si Gavriil si a tuturor Puterilor ceresti celor fara de trupuri.

2 proiecte de hotarari, aprobate in sedinta extraordinara

Noiembrie 2017, Radu Petric

Administratie localaConsilierii locali din municipiul Medgidia s-au intrunit joi, 09 noiembrie 2017, in sedinta extraordinara. Doua dintre proiectele de hotarari de pe ordinea de zi au intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi admise.

Ziua Armistitiului, sarbatorita la Medgidia

Noiembrie 2017, Adrian Nicarel

SocialPrimaria Municipiului Medgidia in colaborare cu Asociatia Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati, Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Filiala Constanta si Asociatia Sotiilor de Cadre Militare Medgidia a organizat sambata, 11 noiembrie 2017, manifestarile prilejuite de Ziua Armistitiului, cu ocazia sarbatoririi Centenarului victoriilor militare romanesti din anul 1917.

Dobrogea, 139 de ani de istorie, traditie si multiculturalitate

Noiembrie 2017, Radu Petric

Administratie localaIn urma cu 139 de ani, Dobrogea revenea la patria mama. Astazi tinutul este un potpuriu de etnii, traditii, istorie si multiculturalitate. Pentru a marca asa cum se cuvine un asemenea moment, Primaria municipiului Constanta, in parteneriat cu Institutia Prefectului judetului Constanta, Consiliul Judetean Constanta, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta si Palatul Copiilor Constanta a organizat, marti, la Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski", spectacolul omagial "Dobrogea, 139 de ani de istorie, traditie si multiculturalitate".

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771