Sitirile editiei din data de 8 Noiembrie, 2017

Lucrarile de construire a Complexului Sportiv "Sfantul Nicolae" Cumpana, continua

Noiembrie 2017, Radu Petric

SocialPe santierul Complexului Sportiv "Sfantul Nicolae", lucrarile sunt in plina desfasurare.Obiectivul, amplasat pe strada Strajii, nr. 45-47, se va intinde pe o suprafata de 27.000 mp si va respecta dimensiunile si suprafetele constructiilor recomandate de regulamentele federatiilor sportive nationale, precum si standardele, normele tehnice si sanitare in vigoare.

Cumpana, gazda fazelor judetene ale memorialelor "Gheorghe Ola" si "Gheorghe Ene"

Noiembrie 2017, Adrian Nicarel

CulturaIn perioada 30 octombrie 3 noiembrie, Sala de Sport "Elena Frincu" din Cumpana a gazduit fazele judetene ale Memorialelor Gheorghe Ola (jucatori nascuti dupa 1 ianuarie 2008) si Gheorghe Ene (jucatori nascuti dupa 1 ianuarie 2009).Vineri, 3 noiembrie, dupa cinci zile in care micutii fotbalisti au disputat meciuri grele a avut loc mult asteptata, Festivitate de Premiere.La eveniment au participat: primarul comunei Cumpana Mariana Gaju, presedintele Clubului Sportiv "Victoria" Ion Rauta, parinti si spectatori veniti sa isi incurajeze echipele.

Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, prezenta la Conferinta femeilor Francofone

Noiembrie 2017, Radu Petric

SocialIn zilele de 1 si 2 noiembrie 2017 la Bucuresti, la Palatul Parlamentului s-a desfasurat Conferinta femeilor Francofone. Primarul comunei Cumpana, Mariana Gaju a participat la aceasta conferinta la invitatia Agentiei Nationale pentru egalitatea de sanse intre barbati si femei si a Ministerului Afacerilor Externe.

Targul de toamna organizat de prichindeii din comuna Tuzla

Noiembrie 2017, Mirela Ionita

SocialToamna este antotimpul miresmelor, al frunzelor galbene si ruginii, este momentul in care culegem roadele pamantului si ne pregatim sa intampinam iarna. Gradinarii si educatoarele din Tuzla au celebrat acest anotimp plin de culoare si savoare prin actiunea Targul de Toamna.In data de 26.10.2017, edilul comunei Tuzla Resit Taner, viceprimarul Ban Constantin si consilierul Daniel Stoica, directorul Scolii Gimnaziale Nr.

Comuna Pecineaga asteapta semnarea contractului de finantare pentru noul dispensar uman

Noiembrie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaPotrivit viceprimarului Makkai Marian, administratia publica locala a comunei Pecineaga a inaintat catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, documentatia necesara pentru semnarea contractului de finantare privind proiectul aprobat prin Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua: "Infiintare dispensar uman in comuna Pecineaga, judetul Constanta".

Copiii din comuna Cerchezu au participat la hramul bisericii din satul Viroaga

Noiembrie 2017, Adrian Nicarel

SocialBiserica crestin-ortodoxa din localitatea Viroaga, comuna Cerchezu, poarta hramul Sfatul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir. Sfantul Mucenic Dimitrie, este praznuit de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe data 26 octombrie.

Comuna Amzacea asteapta semnarea contractelor de finantare a doua proiecte

Noiembrie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia publica locala a comunei Amzacea a depus documentatia necesara pentru semnarea contractelor de finantare privind doua dintre proiectele aprobate prin Programul National de Dezvoltare Locala 2: "Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea" si "Asfaltare strazi in comuna Amzacea, judetul Constanta".

Festivalul International de Dansuri Folclorice - Radacini Comune Negru Voda, ajuns la cea de-a patra editie

Noiembrie 2017, Mirela Ionita

SocialPrimaria si Consiliul Local al orasului Negru Voda, in calitate de Lead Partener al proiectului "Radacini Comune" - Festival International de Dansuri Folclorice ("Common Roots"-International Festival of Folclorick Danses), finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, au organizat in data de 4 noiembrie, in sala Casei de Cultura, editia a IV-a a Festivalului International de Dansuri Folclorice "Radacini Comune".

Spatiu nou pentru educatie si divertisment in comuna Dumbraveni

Noiembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala a comunei Dumbraveni executa in aceasta perioada reabilitarea si reamenajarea cladirii in care functionau birourile C.A.P. Dupa finalizarea lucrarilor, autoritatile locale vor amenaja o sala de clasa pentru gradinari, bibioteca dar si un club pentru tineri si pensionari.

Magdalena Neague este noul primar al comunei Baraganu

Noiembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaSectiile de votare s-au deschis pe data de 5 noiembrie, asa cum a stabilit Guvernul pentru alegerile locale partiale in 17 localitati din tara. In judetul Constanta, in acest scrutin local partial, s-au ales primarii in comuna Pantelimon si Baraganu, iar in comuna Mereni, Consiliul Local.

Scoala de Arta si Cultura Multietnica, Tuzla cu profesori-artisti renumiti

Noiembrie 2017, Mirela Ionita

SocialCentrul pentru Tineret Ion Creanga din comuna Tuzla, are inca un proiect: "Scoala de Arta si Cultura Multietnica". Varsta minima a celor ce doresc sa se inscrie sau sa fie inscrisi este de 4 ani, neexistand o limita maxima de varsta.

Temele pentru acasa. Ministerul Educatiei face sondaj printre profesori, parinti si elevi, pentru identificare unor noi abordari si corectarea derapajelor

Noiembrie 2017, Radu Petric

EducatieMinisterul Educatiei Nationale si Institutul de Stiinte ale Educatiei organizeaza, in perioada 7 - 20 noiembrie, o consultare nationala privind regimul temelor pentru acasa, profesorii, parintii si elevii urmand sa fie chestionati in cazul acestui subiect."Demersul se adreseaza actorilor educationali din invatamantul primar, gimnazial si liceal si presupune completarea unor chestionare on-line, elaborate in functie de specificul a trei categorii de public: cadre didactice, elevi si parinti.

Din ianuarie, romanii care pleaca din tara risca sa fie amendati daca nu anunta Fiscul

Noiembrie 2017, Adrian Nicarel

ActualitateRomanii care intentioneaza sa plece din tara pentru mai mult de sase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, sa fie amendati daca nu notifica Fiscul in prealabil. Notificarea Fiscului trebuie facuta prin completarea si depunerea unui formular de rezidenta fiscala.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771