Sitirile editiei din data de 13 Septembrie, 2017

Primaria comunei Crucea a lansat proiectul "O Societate pentru Toate Varstele"

Septembrie 2017, Ionita Mirela

SocialVineri, 8 septembrie 2017, a avut loc in sediul Primariei Crucea, prima conferinta de presa privind proiectul transfrontalier "O Societate pentru Toate Varstele" SAGE (Society for All Ages). Institutia solicitanta este Primaria comunei Crucea, lider in acest proiect din care fac parte si Primaria comunei Mihail Kogalniceanu, Primaria comunei Silistea si Organizatia Nonguvernamentala "Youth Organization for European Silistra" din districtul Silistra, Bulgaria.

Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie ramane sub control judiciar

Septembrie 2017, Adrian Nicarel

ActualitateCurtea de Apel Constanta a respins, marti, solicitarea revocarii masurii controlului judiciar formulata in cazul arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, in dosarul "Nazarcea, in care este acuzat, alaturi de alte persoane, de obtinere fara drept de fonduri europene.

Tudose, despre scumpirea carburantilor: In mod cert nu este influenta accizei

Septembrie 2017, Adrian Nicarel

ActualitatePremierul Mihai Tudose a declarat, marti, ca scumpirea din ultima perioada a carburantilor "in mod cert nu este influenta accizei", el afirmand ca va avea o intalnire cu reprezentantii companiilor petroliere, iar daca preturile au crescut artificial, atunci va actiona in consecinta.

Romanii care pleaca din tara risca amenzi intre 50 si 100 de lei daca nu anunta ANAF-ul

Septembrie 2017, Radu Petric

ActualitateMinisterul Finantelor face precizari in legatura cu instituirea obligatiei prin care cetatenii romani care pleaca din tara trebuie sa completeze un chestionar, in caz contrar fiind amendati. Institutia anunta amenzi intre 50 si 100 de lei, incepand cu 1 ianuarie 2018.

S-a semnat contractul de finantare pentru asfaltarea drumurilor din comuna Vulturu

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala"Asfaltare strazi in comuna Vulturu, judetul Constanta" este unul dintre proiectele pe care administrata locala a comunei Vulturu le-a depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene si care a primit aprobare spre finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL).In luna august, conducerea administratiei publice locale Vulturu, reprezentata legal de edilul Eugen Marius Berbec, a semnat contractul de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene pentru proiectul ce vizeaza asfaltarea drumurilor din comuna Vulturu.

Lucrari de cadastrastrare a extravilanului din Negru Voda

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaPrimaria orasului Negru Voda a semnat cu Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) contractul pentru realizarea lucrarilor de inregistrare sistematica pe sectoare cadastrale, in cadrul Programului National de Cadastru si Carte Funciara 2015-2023 (PNCCF).

Prima editie a Festivalului de Dans Sportiv, Medgidia, 2017 un real succes

Septembrie 2017, Radu Petric

SocialSambata, 08 septembrie 2017, Sala Sporturilor din cadrul complexului sportiv "Iftimie Ilisei", a gazduit prima editie a "Festivalului de Dans Sportiv, Medgidia, 2017".Captivantul eveniment a fost organizat de Primaria Municipiului Medgidia cu sprijinul Clubului de Dans Sportiv "Ritmo del Mar", sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv.De-a lungul celor aproape 12 ore de concurs, peste 150 de talentati dansatori, cu varste cuprinse intre 4 si 35 de ani, veniti din toate colturile tarii, au impresionat publicul larg cu stiluri de dans si costumatii dintre cele mai spectaculoase.

Retea de supraveghere video in localitatea Pecineaga

Septembrie 2017, Radu Petric

Administratie localaPentru protectia si siguranta populatiei din comuna, administratia locala Pecineaga, doreste achizitionarea si instalarea unei retele de supraveghere video stradala care sa ajute institutiile din localitate si nu numai, in cazul producerii unor evenimente neplacute, dar mai ales pentru preintampinarea acestora.

Emotii in prima zi de scoala pentru elevii din Ovidiu

Septembrie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaLuni, 11 septembrie 2017, primarul orasului Ovidiu a participat alaturi de cadrele didactice, consilieri locali si reprezentanti ai Politiei Locale la deschiderea noului an scolar, la toate unitatile de invatamant din Ovidiu, satele Poiana si Culmea."Educatia este darul cel mai de pret pe care il putem oferi copiilor nostri. Ne dorim ca si in acest an scolar sa dezvoltam parteneriatul familie scoala - administratie locala, pentru a sprijini copiii in lungul drum al formarii lor profesionale dar si al personalitatii.

Inceput de an scolar in institutiile din comuna Baraganu

Septembrie 2017, Mirela Ionita

EducatieLa inceput de an scolar, pe data de 11 septembrie 2017, unitatile de invatamant din comuna Baraganu i-au intampinat pe copii in perfecta stare de functionare, curate si igienizate, cu un aer proaspat.Administratia locala a comunei Baraganu, condusa in prezent de viceprimarul cu atributii de primar, Paraschivescu Lucian, s-a asigurat ca noul an scolar sa inceapa in cele mai bune conditii pentru elevii din comuna Baraganu, in perioada 15 iulie 30 iulie, in timpul vacantei, cand s-au executat lucrarile de pregatire a claselor pentru noul an scolar.

Peste 100 de copii din Cumpana au primit ghiozdane si rechizite

Septembrie 2017, Radu Petric

EducatieAutoritatile locale din Cumpana se implica constant in educarea copiilor din comuna, educatia fiind un domeniu prioritar pentru conducerea administratiei locale si a Consiliului Local.Inainte de inceperea anului scolar autoritatile locale au oferit rechizite si ghiozdane copiilor abandonati de parinti, crescuti de asistenti maternali sau de bunici, dar si celor ale caror familii nu le pot oferi tot ceea ce au nevoie pentu a studia.

Doi copii abandonati au fost botezati in zi de sarbatoare

Septembrie 2017, Adrian Nicarel

SocialLa Cumpana, a devenit deja o traditie ca, la zile mari, sa fie botezati copii abandonati de parinti. Initiativa ii apartine primarului Mariana Gaju, care organizeaza astfel de actiuni de mai multe ori pe an.

Se reiau lucrarile de restaurare a cetatii Capidava

Septembrie 2017, Radu Petric

Administratie localaLucrarile de restaurare la cetatea Capidava se vor relua. Consiliul Judetean Constanta a primit din partea Ministerului Culturii si Identitatii Nationale o informare privind situatia proiectului "Restaurare, Consolidare, Protectie, Conservare si Punere in Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava".

Atragere de fonduri pentru realizare teren de sport in comuna Amzacea

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaIn prezent, administratia publica locala a comunei Amzacea lucreaza la documentatia proiectelor si obtinerea avizelor pentru inaintarea acestora in vederea obtinerii finantarii din fondurile guvernamentale pentru cele trei proiecte aprobate prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Investitii in invatamantul din comuna Agigea, inaintea anului scolar 2017-2018

Septembrie 2017, Mirela Ionita

EducatieAdministratia locala a comunei Agigea, condusa de edilul Cristian Maricel Cirjaliu, viceprimarul Nita Marius Daniel si Consiliul Local Agigea au contribuit la pregatirea scolii si a gradinitelor, pentru noul an scolar ce a fost deschis pe data de 11 septembrie 2017.

Lucrari de igienizare a cimitirelor din comuna Dumbraveni

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaActualmente, autoritatile locale ale comunei Dumbraveni desfasoara lucrari de igienizare in cimitirele ortodoxe din cele doua sate ale comunei: Furnica si Dumbraveni.Pentru ca locuitorii comunei Dumbraveni sa poata ajunge cat mai usor la mormintele persoanelor dragi raposate, autoritatile locale au demarat lucrari de curatare a cailor de acces si aleilor, prin taierea ierburilor inalte si a arbustilor, toaletarea copacilor si indepartarea resturilor de vegetatie.

Scolile si gradinitele din comuna Cerchezu si-au asteptat cu bucurie elevii

Septembrie 2017, Mirela Ionita

EducatieLuni, 11 septembrie 2017, de la Scoala Gimnaziala "Marin Voinea" Cerchezu s-a auzit din nou clopotelul care a vestit deschiderea noului an scolar 2017-2018 si inceperea festivitatii acestuia.Alaturi de cadrele didactice ale scolilor si gradinitelor au fost invitati speciali: oficialitati, primarul comunei Cerchezu - Stefan Chelaru, viceprimarul - Carmocan Vasile, seful de post al politie din comuna - agent Tarmigan Bogdan, parinti si, bineinteles, cei mai importanti participanti: prescolarii si elevii.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771