Sitirile editiei din data de 6 Septembrie, 2017

S-a semnat contractul de finantare pentru asfaltare in comuna Vulturu

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala"Asfaltare strazi in comuna Vulturu, judetul Constanta" este unul dintre proiectele pe care administrata locala a comunei Vulturu le-a depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si care a primit aprobare spre finantare prin Programul National De Dezvoltare (PNDL).

Lucrari pe ultima suta de metri la reteaua de alimentare cu apa in comuna Crucea

Septembrie 2017, Radu Petric

Administratie localaEdilul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi a declarat pentru publicatia Graiul Dobrogei, ca in perioada urmatoare se vor finaliza lucrarile de realizare a retelei de alimentare cu apa in localitatile Stupina, Galbiori, Crisan si Siriu, sate ce apartin comunei Crucea."Suntem pe ultima suta de metri privind reteaua de alimentare cu apa in cele patru sate ale comunei Crucea. Au fost montate rezervoarele de captare a apei, se fac legaturile intre sursele de apa (puturi), bazinele de colectare si reteaua de distributie.

Ganduri si amintiri din vacanta in comuna Silistea

Septembrie 2017, Mirela Ionita

EducatieDesi a fost vacanta, a fost o vara plina pentru elevii si cadrele didactice ale Scolii Gimnaziale Nr.1 Silistea, care au acumulat amintiri si experiente frumoase in tot acest timp.Pe data de 14 august 2017, cadrele didactice ale scolii gimnaziale din localitatea Silistea si o parte dintre elevi, au primit vizita unei echipe din Republica Moldova localitatea Carabetovca.

Comuna Silistea in parteneriat cu primarii din judetul Constanta si din Bulgaria

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaReprezentantii Primariei comunei Silistea vor paricipa vineri, 8 septembrie la prima conferinta de presa privind proiectul transfrontalier "O Societate pentru Toate Varstele" SAGE (Society for All Ages). La eveniment vor fi prezenti reprezentanti din cadrul primariilor partenere din Romania dar si din Bulgaria. Intalnirea va avea loc in sediul Primariei Crucea, la ora 11:00.In acest proiect din cadrul programului Interreg V-A Romania-Bulgaria, Axa Prioritara 4, Primaria comunei Silistea este partenera alaturi de Primaria comunei Crucea (institutia solicitanta si lider de proiect), Primaria comunei Mihail Kogalniceanu si Administratia Districtului Silistra din Bulgaria.

"Zilele comunei Tuzla" - zile de cultura

Septembrie 2017, Mirela Ionita

SocialZilele comunei Tuzla au debutat pe data de 3 septembrie, cu "Ziua Satului", ce a reprezentat deschiderea sirului de evenimente desfasurate pe parcursul a sapte zile. In prima zi au urcat pe scena micuti artisti - copii si tineri, dar si artisti consacrati, colaboratori si parteneri ai Centrului pentru Tineret Ion Creanga din comuna Tuzla.

Cetatenii din Garliciu au sarbatorit Ziua Comunei

Septembrie 2017, Mirela Ionita

SocialDuminica, 3 septembrie, a avut loc o sarbatoare inedita pentru locuitorii comunei Garliciu care s-au putut bucura chiar la ei in comuna de o zi plina de voie buna si distractie, alaturi de muzica interpretilor de muzica populara invitati.

Unitatile de invatamant din comuna Ciobanu pregatite pentru noul an scolar 2017-2018

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaPe data de 11 septembrie, unitatile de invatamant trebuie sa fie pregatite pentru a-i primi pe elevii care incep un nou an scolar. In acest sens, autoritatile locale ale comunei Ciobanu au acordat sprijinul necesar institutiilor scolare si prescolare pentru a desfasura procesul de igienizare.

A inceput extinderea sediului primariei din comuna Pantelimon

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaLucrarile privind implementarea proiectul de extindere a sediului primariei au inceput pe data de 14 august 2017, cu fonduri de la bugetul local.Suprafata utila totala a noii constructii, conform proiectului este de 417,56 mp.

Platforme pentru depozitarea gunoiului de grajd in comuna Nicolae Balcescu

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia publica locala a comunei Nicolae Balcescu, reprezentata legal de edilul Dumitru Timofte, are in vedere demararea unui proiect de construire a doua platforme de depozitare si gestionare a gunoiului de graj in cele doua sate ale comunei: Dorobantu si Nicolae Balcescu.In vederea accesarii de fonduri nerambursabile, Primaria comunei Nicolae Balcescu a depus acest proiect la Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor.

"Litoralul pentru Toti". Cat costa un sejur la malul marii

Septembrie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaLa acest moment, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc deruleaza programul "Litoralul pentru Toti", care va dura pana la data de 1 octombrie.Turistii interesati trebuie sa stie ca, pentru zona Mamaia - Constanta - Eforie, tarifele la un sejur de sase nopti de persoana sunt de 205 lei la hotel de o stea, fara mic dejun, 235 lei la hotel de doua stele, fara mic dejun, si 265 lei la hotel de trei stele, fara mic dejun.

Lucrari de construire a anexei primariei Saraiu

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaDin necesitatea extinderii sediului primariei din comuna Saraiu, edilul comunei, Dorinela Irimia, a demarat un proiect de reabilitare si transformare a cladirii ce se afla in apropierea primarie in anexa a primariei. Amenajarea acesteia intr-o cladire in regim Parter+Etaj (Mansarda) va schimba si infrumuseta aspectul centrului localitatii Saraiu.Edilul comunei Saraiu, Dorinela Irimia a declarat pentru publicatia Graiul Dobrogei ca a fost demarata reabilitarea cladirii din vecinatatea primariei.

Producatorii de produse traditionale se reunesc la Constanta in perioada 8 -10 septembrie

Septembrie 2017, Radu Petric

SocialInomar Cluster si Asociatia Taranii Dobrogeni in parteneriat cu Universitatea "Ovidius", Constanta, Federatia Nationala a Producatorilor de Produse Traditionale, Primaria Ovidiu si Moesis by Angelo organizeaza la Constanta, in perioada 8-10 septembrie 2017, prima editie (editie pilot) a Targului National de Produse Traditionale.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771