Sitirile editiei din data de 16 August, 2017

7 zile de spectacole cultural-artistice in comuna Tuzla

August 2017, Mirela Ionita

CulturaPrimaria si Consiliul local al comunei Tuzla, impreuna cu administratorul si echipa Centrului pentru Tineret Ion Creanga va invita, incepand cu data de 3 septembrie 2017 la Zilele Comunei Tuzla.In cadrul sarbatorii Zilele Comunei vor avea loc un sir de evenimente care se vor desfasura pe parcursul a sapte zile.

Modernizarea comunei Tirgusor cu fonduri de la MDRAPFE - reabilitare retea apa potabila si infiintare canalizare apa uzata

August 2017, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala a comunei Tirgusor se bucura de aprobarea spre finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), a doua proiecte foarte importante pentru comuna, ce au in vedere serviciile absolut necesare pentru creearea unui trai de viata mai bun.Unul dintre proiecte vizeaza satul Mireasa ce apartine comunei Tirgusor. "Modernizare si tehnologizare retea de alimentare cu apa in localitatea Mireasa, comuna Tirgusor, judetul Constanta" are o valoare totala de 1.

Editia a-XV-a a Zilelor Comunei Silistea - 3 zile de sarbatoare

August 2017, Ionita Mirela

SocialIn cele trei zile de sarbatoare ale comunei Silistea locuitorii celor doua sate dar si cei din imprejurimi, apropiati ai comunei Silistea s-au bucurat si au participat la activitati sportive, filme animate pentru copii dar si un program artistic sustinut de artisti consacrati.

Dezvoltarea infrastructurii rutiere din comuna Mircea Voda prin atragerea de fonduri guvernamentale si europene

August 2017, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia publica locala a comunei Mircea Voda, reprezentata legal de edilul George Ionascu, are in planul de strategie pe termen lung proiecte ce vizeaza cu prioritate infrastructura locala prin dezvoltarea retelei rutiere a comunei.Demararea lucrarilor de modernizare si dezvoltare a infrastructurii rutiere in comuna Mircea Voda se bazeaza pe finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) si de la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), spre care administratia locala a comunei a inaintat cereri in vederea accesarii fondurilor necesare.

Viitorul Fantanele a castigat prima runda a Cupei Romaniei

August 2017, Radu Petric

SportEchipa de fotbal a comunei Fantanele, ce poarta numele de "Viitorul Fantanele", antrenata de Adrian Foamete, este vicecampioana judetului Constanta si castigatoarea Cupei Romaniei la fotbal editia 2017-2018, faza judeteana Constanta.

Sistem de canalizare si statie de epurare a apelor uzate in comuna Pestera

August 2017, Mirela Ionita

Administratie localaFondurile ce vor fi alocate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) prin etapa a doua a Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL) vor fi folosite de administratia publica locala a comunei Pestera pentru a asigura un nivel de trai civilizat in conditii igienico-sanitare normale locuitorilor comunei, prin realizarea unui sistem de colectare si tratare a apelor uzate menajere cu respectarea conditiilor impuse de catre standardele si normativele in vigoare atat din Romania cat si cele din Uniunea Europeana.

Fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea comunei Ion Corvin

August 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaPrin PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala), etapa a doua, conducerea administratiei locale a comunei Ion Corvin, reprezentata legal de edilul Marcela Radulescu, se bucura de cinci proiecte ce au primit aprobare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Modernizarea infrastructurii comunei Ostrov cu fonduri de la MDRAPFE

August 2017, Mirela Ionita

Administratie localaPrimarul comunei Ostrov, Niculae Dragomir, preocupat de dezvoltarea si modernizarea comunei, a reusit sa atraga fonduri guvernamentale pentru proiectul ce vizeaza infrastructura rutiera, prin Programul National de Dezvoltare Rurala de la Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Scoala gimnaziala din Viisoara, comuna Cobadin va fi dotata cu fonduri guvernamentale

August 2017, Mirela Ionita

Administratie localaScoala cu clasele I-VIII din localitatea Viisoara, comuna Cobadin a fost construita pe amplasamentul corpului vechi cu patru sali de clasa, ce a fost demolat pentru a face loc noii cladiri.Noua scoala este construita in regim P+1 si are o suprafata de 900 mp.

Reabilitare retea alimentare cu apa si modernizare drumuri comuna Oltina

August 2017, Mirela Ionita

Administratie localaCu fondurile guvernamentale pe care administratia locala a comunei Oltina le va obtine datorita finantarii prin PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala) va dezvolta, moderniza si reabilita infrastructura comunei.

Ziua Marinei Romane celebrata in premiera la Medgidia

August 2017, Adrian Nicarel

ActualitatePe 8 august, Statul Major al Fortelor Navale Romane in colaborare cu Primaria Municipiului Medgidia a dat startul festivitatilor de celebrare a Zilei Marinei Romane.Cea mai frumoasa sarbatoare a verii a debutat la Medgidia cu "Ziua Portilor deschise a Fortelor Navale Romane".

Hramul Bisericii Romano-Catolice din localitatea Oituz, comuna Lumina

August 2017, Mirela Ionita

SocialBiserica romano-catolica s-a construit in perioada 2003-2016 si are hramul Adormirea Maicii Domnului, sarbatorit pe data de 15 august. Biserica a fost sfintita anul trecut. Ctitorul bisericii este preotul Petru Mihaica, iar constructia s-a realizat din contributiile enoriasilor, sponsorilor si agentilor economici din zona comunei Lumina.

Dezvoltarea infrastructurii din comuna Lumina cu fonduri guvernametale si fonduri europene

August 2017, Mirela Ionita

Administratie localaPentru solutionarea solicitarilor venite din partea locuitorilor comunei Lumina, administratia publica locala a despus, in vederea obtinerii de fonduri atat la MDRAPFE cat si la AFIR, proiecte ce vizeaza dezvoltarea si modernizarea infrastructurii.

Reteaua de alimentare cu apa din zona Tabara - localitatea Faclia va fi extinsa

August 2017, Mirela Ionita

Administratie localaPrimaria comunei Saligny a reusit sa obtina, prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), aprobarea pentru finantare a patru proiecte.Doua dintre proiectele comunei Saligny ce se regasesc pe lista proiectelor aprobate de catre MDRAPFE, au menirea de a dezvolta infrastructura din localitatea Faclia, zona Tabara, unde locuiesc aproximativ 60 de familii.

Investitii in infrastructura, educatie si sanatate pentru dezvoltarea comunei Gradina

August 2017, Mirela Ionita

Administratie localaFondurile pe care Primaria comunei Gradina le va obtine in urma aprobarii celor patru proiecte de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) se vor investi in vederea dezvoltarii comunei in infrastructura, educatie si sanatate.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771