Sitirile editiei din data de 2 August, 2017

Delegarea prin concesiune a serviciului de iluminat din Medgidia

August 2017, Radu Petric

Administratie localaConsilierii locali din Medgidia au fost convocati luni, 31 august in sedinta extraordinara, pentru a aproba cele trei proiecte de hotarare inscrise pe ordinea de zi.Alesii locali au aprobat doua proiecte de hotarare ce au ca scop buna functionare a spitalului din localitate.

Primarul Constantei: Incepand de astazi, toate proprietatile vor putea fi vandute numai cu aprobarea Consiliului Local

August 2017, Adrian Nicarel

ActualitateToate proprietatile municipiului Constanta vor putea fi vandute numai cu aprobarea Consiliului Local, iar plata se va face integral catre municipiu, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, primarul Constantei, Decebal Fagadau.

Drumuri asfaltate si iluminat public stradal eficientizat in comuna Vulturu

August 2017, Mirela Ionita

Administratie localaComuna Vulturu va beneficia de finantarea a doua proiecte ce au fost depuse la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National De Dezvoltare Locala (PNDL).

Zilele Comunei Silistea 13-15 august 2017

August 2017, Mirela Ionita

SocialPrimaria si Consilul Local al comunei Silistea ii invita pe toti locuitorii comunei dar si pe cei apropiati acestei comune, la cea de-a XV-a editie a Zilelor Comunei Silistea, care va avea loc in perioada 13-15 august.

Dezvoltare infrastructura rutiera, educationala si de sanatate in comuna Saraiu

August 2017, Mirela Ionita

Administratie localaMinisterul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a aprobat lista obiectivelor de investitii si sumele alocate acestora pentru judetul Constanta in perioada 2017-2020. Investitiile vor fi finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Tabara si o vacanta altfel pentru copiii din comuna Saraiu

August 2017, Mirela Ionita

SocialIn perioada 29 iulie - 3 august, 16 copii din comuna Saraiu cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani, insotiti de profesorul coordonator Carabus Geta, au avut parte de o tabara pe care omul Dorinela Irimia, edil al comunei Saraiu, a finantat-o din surse proprii.

Sarbatoare in cinstea comunei Pantelimon

August 2017, Mirela Ionita

SocialOrganizata din donatiile si sponsorizarile agentilor economici ce isi desfasoara activitatea in comuna, Ziua comunei Pantelimon s-a desfasurat pe data de 27 iulie 2017 in cadrul bazei sportive din localitatea Pantelimonul de Sus ce a fost special amenajata pentru aceasta deosebita zi.

Postul Adormirii Macii Domnului a inceput pe 1 august

August 2017, Radu Petric

SocialPostul Adormirii Maicii Domnului incepe, de obicei, pe 1 august si are o durata de doua saptamani (1-15 august). Lasata secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului se face pe data de 31 iulie. In cazul in care 31 iulie cade intr-o zi de miercuri sau vineri, se lasa sec in seara zilei de 30 iulie, iar postul incepe pe 31 iulie.Acest post mai este cunoscut sub denumirea populara Postul Sfintei Marii.

Pregatiri pentru noul an scolar in comuna Garliciu

August 2017, Mirela Ionita

EducatieAutoritatile locale din Garliciu au demarat alaturi de conducerea unitatilor de invatamant lucrari de igienizare in cadrul institutiilor, inainte de deschiderea noului an scolar, pentru ca acestea sa isi primeasca in cele mai bune conditii elevii.

Finantare pentru dezvoltarea infrastructurii din comuna Crucea

August 2017, Mirela Ionita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local din comuna Crucea, reprezentate legal de edilul Gheorghe Frigioi vor derula datorita finantarii obtinute de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, investitii in domeniul modernizarii infrastructurii rutiere si realizarii retelei de canalizare.

Proiecte menite sa modernizeze infrastructura comunei Nicolae Balcescu

August 2017, Mirela Ionita

Administratie localaLocuitorii comunei vor beneficia prin proiectele demarate de administratia locala a comunei Nicolae Balcescu, de modernizarea infrastructurii rutiere de interes local si de imbunatatirea infrastructurii de apa potabila.

A inceput sarbatoarea Hora Satului in comuna Ciobanu

August 2017, Mirela Ionita

SocialPrimarul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu a dat start duminica, 23 iulie, incepand cu orele 18:30 la sarbatoarea sateasca, Hora Satului. Initial prima zi de sarbatoare ar fi trebuit sa aiba loc in data de 16 iulie, insa din cauza conditiilor meteo nefavorabile, aceasta a fost amanata.

Tabara Internationala de Pictura "Lucian Grigorescu" si-a deschis portile la Medgidia

August 2017, Radu Petric

CulturaPrimaria Municipiului Medgidia a gazduit, marti 1 august, conferinta de presa care da startul Taberei de Pictura "Lucian Grigorescu". Prestigiosul eveniment cultural-artistic ajuns la cea de - a XIV - a editie se va bucura de prezenta celor mai buni artisti plastici contemporani din Algeria, Turcia, Regatul Bahrein, Cipru de Nord, Polonia si Romania.

Mesajul Gastii Zurli la Mamaia Fairytale: "Suflati curaj in aripile copiilor vostri! Nu le taiati visele!"

August 2017, Adrian Nicarel

CulturaCel de-al treilea week-end al Festivalului "Mamaia Fairytale" s-a incheiat duminica seara cu doua spectacole dedicate celor mici. Piateta Casino din Mamaia s-a umplut incetul cu incetul de copii, parinti si bunici, dornici sa asiste la reprezentatia celor de la Club Amicii din Constanta si, bineinteles, sa intampine cu bucurie cea mai iubita trupa de divertisment pentru copii a momentului, Gasca Zurli.

Presedintele Patronatelor din Turism: Nu este normal ca un hotel de pe litoral sa nu aiba plaja in administrare

August 2017, Radu Petric

ActualitatePresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Mohammad Murad, a apreciat, marti,la o intalnire intre agentii economici din turism si autoritati locale, ca nu e normal ca un hotel de pe litoral sa nu administreze plaja din fata unitatii, aceasta fiind detinuta de o firma fara experienta.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771