Sitirile editiei din data de 19 Iulie, 2017

Saptamana dedicata artei plastice medgidiene, aproape de start

Iulie 2017, Ionita Mirela

CulturaDevenita deja traditie, Tabara Internationala de Pictura "Lucian Grigorescu", se va desfasura anul acesta in perioada 31 iulie 06 august.Cu ocazia celei de a XIV a editii a prestigiosului eveniment cultural, municipalitatea locala se va bucura de prezenta celor mai buni artisti plastici contemporani din Algeria, Turcia, Regatul Bahrein, Cipru de Nord, Polonia si Romania.

Curtea de Apel Constanta s-a pronuntat cu privire la ridicarea masurii controlului judiciar al IPS Teodosie. Ce decizie s-a dat!

Iulie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaArhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va fi judecat in continuare sub control judiciar, dupa ce Curtea de Apel Constanta a respins, marti, solicitarea acestuia de ridicare a masurii. Decizia instantei nu este definitiva.

S-a deschis Gradina Botanica din Techirghiol!

Iulie 2017, Radu Petric

SocialTuristii care aleg ca destinatie de vacanta orasul Techirghiol vor avea ocazia sa viziteze singura gradina botanica de pe litoralul romanesc. Asta pentru ca din 6 iulie s-a redeschis obiectivul pentru toti vizitatorii.

Dupa Piateta Decebal, atentia societatii Apollo Ecoterm s-a mutat pe Parcul 1 Mai

Iulie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaPiateta Decebal a fost, pentru mai bine de o luna, prioritatea 0 a societatii Apollo Ecoterm SRL Medgidia. Intregul spatiu a trecut printr-o serie de transformari, astfel ca acum kilometrul 0 al Medgidiei este un spatiu mult mai aerisit, mult mai verde si mult mai ingrijit.

Surprize de vara pentru copiii din comuna Pestera

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaVacanta mare, mult asteptata de toti copiii a venit la sfarsitul unui an scolar bogat in cunostinte si invataturi, presarat cu rezultate deosebite ale elevilor silitori. Pentru ca le-a urat o vacanta frumoasa si le-a promis multe surprize, primarul Marius-Liviu Petre impreuna cu Consiliul Local al comunei Pestera le-au pregatit elevilor din comuna o altfel de vacanta.In data de 14 iunie 2017, elevii claselor primare de la Scoala Gimnaziala Nr.

Amenajare loc de joaca in Satu Nou comuna Mircea Voda

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaCopiii trebuie sa aiba bucurie in suflet si pe chip, trebuie sa aiba copilarie si sa se bucure de ea, iar pornind de la aceasta premisa, edilul comunei Mircea Voda, George Ionascu, a initiat proiecte ce se adreseaza cetatenilor tineri si foarte tineri din comuna.

Investitii in infrastructura si cultura comunei Oltina

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaComuna Oltina a primit vizita unei comisii din partea Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) care a verificat corespondenta dintre teren si datele proiectului privind introducerea sistemului de canalizare si ceea ce s-a specificat in proiect ca se va realiza, documentatia si planul de urbanism general."Urmeaza sa se realizeze un raport de selectie, prin care speram sa se aprobe finantarea.

Proiecte pentru dezvoltarea comunei discutate in sedinta de Consiliu Local Fantanele

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaEdilul din Fantanele, Gheorghe Popescu impreuna cu alesii locali ai comunei au pus pe hartie in cadrul unei sedinte, prioritatile pe care administratia publica locala nu le poate amana.Marti, 17 iulie 2017 a avut loc sedinta de consiliu in care s-au discutat indicatorii tehnico-economici pentru doua lucrari pe care administratia locala Fantanele le are in vedere pentru dezvoltarea infrastructurii comunei.

Camin Cultural pentru locuitorii din Stefan cel Mare

Iulie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaConducerea administratiei locale din comuna Saligny a hotarat construirea Caminului Cultural din satul Stefan cel Mare pentru ca toti locuitorii acestui sat sa aiba posibilitatea de a participa la activitati culturale si artistice, pentru organizarea evenimentelor importante din viata, si mai ales pentru ca tinerii sa aiba un loc in care sa se poata intalni si desfasura activitati interactive.Proiectul de construire a Caminului Cultural in satul Stefan cel Mare, ce apartine de comuna Saligny, a primit finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL).

Edilul comunei Gradina culege roadele muncii depuse pentru dezvoltarea si infrumusetarea comunei

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaComuna Gradina evolueaza de la o luna la alta, iar lucrarile incepute, in scurt timp sunt si finalizate. Cu multa munca si cu o echipa in care are multa incredere, edilul comunei Gradina, Gabriela Iacobici se poate mandri cu realizarile ce au schimbat in bine viata locuitorilor din comuna Gradina si care au dus la dezvoltarea si crearea de standarde europene in comuna.

Delagatie chineza in vizita la Cumpana

Iulie 2017, Radu Petric

Administratie localaComuna Cumpana a primit sambata, cu deosebita onoare o delegatie compusa din inalti oficiali ai Republicii Populare Chineze, condusa de domnul Liu Yunshan, membru al comisiei permanente a biroului politic al comitetului central al PCC.

Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana - prezenta la Sesiunea Plenara a Comitetului European al Regiunilor

Iulie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaIn perioada 12-13 iulie la Bruxelles a avut loc cea de-a 124-a Sesiune Plenara a Comitetului European al Regiunilor. Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, prim vicepresedinte al Asociatiei Comunelor din Romania a participat la aceste lucrari in calitate de membru al Delegatiei Romaniei la Comitetul Regiunilor la Parlamentul European de la Bruxelles.

Investitii si excursii pentru copiii din comuna Ion Corvin

Iulie 2017, Mirela Ionita

EducatieDeoarece vocatia edilului comunei Ion Corvin, Marcela Radulescu are la baza dragostea pentru copii si educatie, aceasta pune pe primul plan investitiile ce le ofera copiilor conditii mai bune in unitatile de invatamant, din dorinta de a-i incuraja si a le planta in suflet iubirea pentru invatatura.

Construire platforma pentru depozitarea gunoiului de grajd in comuna Cobadin

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaComuna Cobadin va beficia de o platforma de depozitare a gunoiului de grajd. Acest lucru va fi posibil prin intermediul unui proiect demarat prin intermediul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor.Scopul depozitarii gunoiului de grajd pe o platforma special amenajata consta in neutralizarea actiunii nitratilor si nitritilor asupra solului si a apei potabile. Proiectul prevede atat amenajarea platformei, cat si dotarea cu utilaje adecvate precum: incarcator frontal, tractor cu doua remorci, masina de imprastiat gunoiul de grajd si vidanja.

Imprejmuire noua pentru cimitirul ortodox din Tirgusor

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaPrimarul comunei Tirgusor, Viorel Petre a dat ordin de incepere a lucrarilor de construire a capelei mortuare dar si a gardului de imprejmuire a cimitirului ortodox din localitatea Tirgusor.In prezent, gardul din piatra ce imprejmuieste cimitirul ortodox din satul Tirgusor este intr-o stare avansata de degradare.

Excursie plina de distractie pentru elevii comunei Ostrov

Iulie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaTimp de doua zile, copiii din comuna Ostrov au fost incantati sa mearga intr-o calatorie minunata la Aqua Magic, parcul acvatic din statiunea Mamaia. Potrivit edilului Niculae Dragomir, miercuri si joi, 5-6 iulie, copiii au avut parte de multa distractie. Pentru organizarea acestei excursii au fost selectati copiii claselor I-VIII, dar si copii ai claselor a-IX-a si a-X-a."In primul rand a fost o recompensa pentru elevii care de-a lungul anului scolar 2016-2017 au obtinut rezultate deosebite la invatatura si o motivatie pentru toti copiii ca pe viitor sa invete din ce in ce mai bine pentru a avea parte de astfel de surprize.

Mihai Tudose despre situatia plajelor de pe litoral: Ar trebui sa apartina tuturor/ Liviu Dragnea: In turism se construieste haotic, o solutie ar fi Master Planul din turism

Iulie 2017, Radu Petric

ActualitatePemierul Mihai Tudose a declarat, marti, ca plajele ar trebui sa apartina tuturor, nu "cuiva care daca are un hotel in spate devine mare investitor", iar pentru rezolvarea problemelor de pe litoral, Tudose asteapta masterplanul pe turism.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771