Sitirile editiei din data de 12 Iulie, 2017

Radu Mazare, condamnat la patru ani cu suspendare, in cazul retrocedarilor ilegale de terenuri. Nicusor Constantinescu a primit trei ani de inchisoare cu suspendare. Instanta s-a pronuntat dupa 9 ani de procese

Iulie 2017, Radu Petric

ActualitateFostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost condamnat, luni, la patru ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat, alaturi de alti functionari, de atribuirea nelegala a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicandu-se la 114 milioane de euro.

Cursuri de astronomie pentru copii

Iulie 2017, Adrian Nicarel

EducatieSi in aceasta vara, Observatorul Astronomic Constanta, din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii isi va deschide portile scolii de vara "Priveste Cerul". Cursurile sunt adresate copiilor pasionati de astronomie, dar si parintilor care vor sa asiste.

Reabilitare strazi in localitatea Cerchezu

Iulie 2017, Radu Petric

Administratie localaPrin accesarea fondurilor guvernamentale, administratia publica locala a comunei Cerchezu demareaza implementarea proiectului de reabilitare a strazilor din localitatea ce da numele comunei, depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Activitati de vacanta la Scoala Gimnaziala "Marin Voinea" Cerchezu

Iulie 2017, Mirela Ionita

EducatieIn zilele de 15 si 16 iunie la toate unitatile scolare arondate Scolii Gimnaziale "Marin Voinea" Cerchezu s-au desfasurat festivitati de premiere in care au fost evidentiati elevii care de-a lungul anului scolar au obtinut rezultate bune si foarte bune la invatatura.

Noul prefect al Constantei a depus luni juramantul

Iulie 2017, Radu Petric

ActualitateNoul prefect al Constantei, Ioan Albu, a depus luni juramantul in fata secretarului de stat din cadrul Ministerul Afacerilor Interne Mihai Dan Chirita si a altor oficiali.Potrivit unei Hotarari a Guvernului, prefectul Adrian Nicoalescu a fost demis si inlocuit cu Ioan Albu, care este fiul lui Gheorghe Albu, fost secretar de stat.

Primarii trag un semnal de alarma! Salarizarea personalului platit din fonduri publice, o capcana periculoasa

Iulie 2017, Adrian Nicarel

ActualitateMai multi sefi ai administratiilor publice din judetul Constanta s-au intalnit, recent, la sediul Filialei Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR) unde a avut loc o sedinta de lucru a Consiliului Director al Filialei Constanta.

Scoala de Vara editia a-II-a Tuzla 2017

Iulie 2017, Mirela Ionita

SocialInceput in anul 2016, proiectul "Scoala De Vara" demarat in cadrul Centrului pentru Tineret Ion Creanga din comuna Tuzla de catre coordonatorul Maria Damian Pascal, administratorul centrului cultural cu sprijinul edilului Resit Taner si al Consiliului Local si-a atins scopul dorit.

Reabilitarea cailor de acces spre plaja Tuzla

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaDin dorinta de a crea cele mai bune conditii si un confort ridicat atat pentru locuitorii comunei cat si pentru turisti, edilul comunei Tuzla, Resit Taner demareaza investitii pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.Potrivit consilierului personal al edilului comunei Tuzla, Daniel Stoica, incepe pietruirea tuturor strazilor din intreaga comuna. Lucrarea se va executa cu fonduri de la bugetul local si se va realiza pe o distanta de aproximativ 18 kilometri.

"Vara lui Ovidius" la Tuzla

Iulie 2017, Mirela Ionita

SocialMembrii Asociatiei Stratonis au in plan o vara de neuitat pentru locuitorii si turistii din Tuzla, pentru locuitorii comunelor partenere cu Asociatia Stratonis, dar si pentru turistii sositi in statiunile din Sud Estul Litoralului Romanesc.

Copiii de aur ai Medgidiei: Antonia Elena Nicoara si Maria Alexandra Bratu elevele care au aflat secretul reusitei

Iulie 2017, Adrian Nicarel

EducatieFaptul ca Medgidia are copii buni, elevi care fac performanta si tineri de voaloare nu mai reprezinta o noutate. Dintotdeauna orasul a avut baza materiala si chiar spirituala, de a creste valori.Anul acesta doua eleve din Medgidia au demonstrat ca au aflat secretul reusitei: munca si perseverenta.

Igienizarea unitatilor de invatamant din comuna Baraganu

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaPentru ca institutiile scolare sunt goale, iar elevii sunt in vacanta, administratia locala Baraganu demareaza lucrarile de pregatire a claselor pentru noul an scolar care va incepe in septembrie.In perioada 15 iulie 30 iulie autoritatile locale au demarat lucrari de igienizare in unitatile de invatamant din satele Baraganu si Lanurile.

Excursie pentru copiii din comuna Dumbraveni la raiul acvativ-Aqua Magic

Iulie 2017, Radu Petric

SocialPentru elevii din comuna Dumbraveni vacanta de vara a inceput cu multa distractie si balaceala in cadrul parcului acvatic Aqua Magic.Pe data de 28 iunie, in cadrul programului initiat de Consiliul Judetean Constanta, copiilor cu mediile cele mai bune din comuna Dumbraveni li s-a oferit o excursie gratuita la parcul acvatic din statiunea Mamaia.

Proiecte eligibile si finantabile pentru comuna Amzacea

Iulie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaIn urma evaluarii, patru proiecte depuse de catre administratia locala Amzacea la inceputul acestui an spre finantare, au fost aprobate, declarate eligibile si finantabile. Astfel se va reabilita si moderniza infrastructura comunei, iar mediul educational si cel al sanatatii se vor ridica la standardele europene, fiind implicit determinate dezvoltarea spatiului rural si imbunatatirea conditiilor existente.

Cetatenii comunei Pecineaga vor beneficia de apa potabila si sistem de canalizare din luna august

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaIn urma contractului de finantare, conducerea Primariei Pecineaga a dat ordin de executie a 22 de kilometri de retea de alimentare cu apa si de canalizare si de asemenea asfaltarea drumurilor din localitatea Pecineaga pe aceeasi distanta de 22 de kilometri.

Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apa uzata in orasul Negru Voda

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaIn cadrul ultimei sedinte a Consiliului Local Negru Voda, ce a avut loc la sfarsitul lunii iunie, consilierii au aprobat o serie de proiecte ce au ca scop modernizarea si dezvoltarea orasului.Alesii locali au aprobat implementarea proiectului si a cheltuielilor legate de proiectul "Amenajare spatii verzi in orasul Negru Voda", contributia orasului la acest proiect fiind de 73.

Cat "aur negru" mai este in lacul Techirghiol. Au inceput prospectiile

Iulie 2017, Radu Petric

SocialDemersurile Primariei orasului Techirghiol in ceea ce priveste explorarea si exploatarea namolului sapropelic din lacul Techirghiol incep sa aiba ecouri. Dupa dezbaterea publica ce a avut loc in 28 iunie la sediul administrativ al Gradinii Botanice, reprezentantii Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) au demarat deja procedurile privind realizarea studiului aprofundat asupra lacului Techirghiol.

Se deschide Gradina Botanica din Techirghiol!

Iulie 2017, Adrian Nicarel

SocialTuristii care aleg ca destinatie de vacanta orasul Techirghiol vor avea ocazia sa viziteze singura gradina botanica de pe litoralul romanesc. Asta pentru ca incepand de joi, 6 iulie, s-a redeschis obiectivul pentru toti vizitatorii.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771