Sitirile editiei din data de 5 Iulie, 2017

Se lucreaza la asfaltarea DJ 224 Medgidia - Tortoman. Seful CJ Constanta a verificat lucrarile

Iulie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaRegia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta a inceput lucrarile de reabilitare, latire si asfaltare a drumului judetean 224 Silistea Tortoman Medgidia.Lucian Lungoci, directorul Regiei Judetene de Drumuri Constanta, a declarat, la jumatatea lunii mai a.

15 elevi ai Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpana fac practica in domeniul hotelier in Spania

Iulie 2017, Adrian Nicarel

EducatieLiceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpana a obtinut finantare europeana pentru proiectul de mobilitate Erasmus+, "Oportunitati europene de formare si integrare pe piata muncii din industria hoteliera" inregistrat cu nr.

Vara bogata in proiecte si investitii la Saraiu

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaComunei Saraiu i s-a pregatit un numar mare de proiecte ce vor schimba fata acesteia si vor avea un impact benefic asupra nivelului de trai a celor ce traiesc in aceasta comuna. Pentru ca problemele si necesitatile oamenilor din comuna nu o lasa indiferenta ci ii dau putere si nadejde, edilul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, cladeste un viitor frumos pentru cei ce s-au nascut si au ales sa traiasca in aceasta comuna, dar si pentru cei din imprejurimi.

Sistem de alimentare cu apa potabila in localitatile Galbiori si Stupina, comuna Crucea

Iulie 2017, Radu Petric

Administratie localaPotrivit viceprimarului comunei Crucea, Tudorache Iulian, in perioada urmatoare vor incepe lucrarile de forare a puturilor pentru alimentare cu apa in localitatile Galbiori si Stupina.In cadrul interviului oferit de viceprimarul comunei Crucea, acesta ne-a declarat ca in prezent lucrarile privind reteaua de alimentare cu apa sunt realizate in proportie de 70%.

Monitorizare video stradala in comuna Mircea Voda

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaPentru a preveni infractionalitatea in comuna, furturile, si pentru a mentine ordinea publica, Primaria si Consiliul Local al comunei Mircea Voda au hotarat demararea unui investitii ce vizeaza implentarea unui sistem de supraveghere video stradala. Edilul George Ionascu, ne-a marturisit ca s-a finalizat procedura de achizitie publica a sistemului de monitorizare video si a fost semnat contractul cu societatea care va realiza proiectul.

Delfinariul trece la tarifele de vara... caniculara!

Iulie 2017, Adrian Nicarel

ActualitatePe o vreme caniculara, o vizita la Delfinariu, Microrezervatie, Planetariu si Acvariu este cum nu se poate mai potrivita pentru o zi relaxanta de vara, mai ales ca o asemenea plimbare ne poate feri de razele daunatoare ale soarelui.

Investitii in domeniul infrastructurii si al educatiei in satul Miorita, comuna Ciobanu

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaPrimaria comunei Ciobanu deruleaza incepand cu saptamana aceasta un program de modernizare a retelei de iluminat public stradal in satul Miorita, localitate ce apartine de comuna Ciobanu.Aceasta lucrare prevede inlocuirea vechilor lampi, mari consumatoare de energie electrica, cu lampi de ultima generatie de tip led. In localitatea Miorita se vor mota 100 de astfel de lampi cu consum mic de energie electrica si o durata de viata mare.

Sala polivalenta din Constanta, ucisa prematur? Toti banii merg la Bucuresti!

Iulie 2017, Adrian Nicarel

ActualitateConstructia salii polivalente din Constanta va avea loc la... Sfantul asteapta! Nu, nu este o gluma, ci "promisiunea" noului/vechiului ministru al Tineretului si Sportului, Marius Dunca. Potrivit news.

Dumitru Timofte - noul primar al comunei Nicolae Balcescu

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaIn urma alegerilor partiale din Nicolae Balcescu, din data de 11 iunie 2017, Dumitru Timofte a devenit primarul comunei.In competitia electorala s-au inscris sase candidati: Nicolae Ciocanete - PSD, Adrian Albu - PNL, Constantin Lucian - PMP, si 3 Independenti: Timofte Dumitru, Nicu Albu, Tudor Gheorghe. Prezenta la vot a fost de 61,69%. Locuitorii comunei Nicolae Balcescu l-au ales pentru functia de primar pe independentul Dumitru Timofte cu un numar de 1.

Campanie de informare in comuna Vulturu pentru prevenirea incendiilor in perioada de recoltare a cerealelor

Iulie 2017, Mirela Ionita

ActualitateIn exercitarea atributiilor, raspunderilor si obligatiilor pentru prevenirea incendiilor edilul comunei Vulturu, Eugen Marius Berbec, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de urgenta al comunei Vulturu reprezentat de Cojanu Gheorghe, vor actiona pe timpul desfasurarii campaniei agricole de recoltare a cerealelor prin informarea cetatenilor cu privire la respectarea regulilor si masurilor P.

Proiect de asfaltare in comuna Garliciu

Iulie 2017, Radu Petric

Administratie localaAdministratia locala a comunei Garliciu doreste demararea unui amplu proiect de asfaltare a drumurilor din interiorul comunei. Investitia presupune modernizarea infrastructurii rutiere prin reabilitarea tramei stradale din comuna.La inceputul acestui an, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), administratia locala a comunei Garliciu a depus un proiect ce vizeaza asfaltarea a zece kilometri de drum in localitatea Garliciu.

Retea de canalizare in comuna Silistea

Iulie 2017, Radu Petric

Administratie localaCu promisiunea de la Guvern ca fonduri exista si sunt alocate in mod special pentru proiecte incepute si nefinalizate, administratia locala Silistea a reluat lucrarea privind realizarea sistemului de canalizare, lucrare inceputa in anul 2009 dar sistata din lipsa fondurilor.

In luna iulie locuitorii din Pantelimon sarbatoresc - Ziua comunei

Iulie 2017, Mirela Ionita

SocialAdministratia publica locala a comunei Pantelimon a hotarat ca in data de 27 iulie a acestui an, zi in care se sarbatoreste Sfantul Mare Mucenic Pantelimon - ocrotitorul comunei ce ii poarta numele, sa organizeze pentru cetateni, Ziua Comunei.Petrecerea de celebrare a comunei Pantelimon va avea loc in parcul Caminului Cultural din comuna, iar artistii prezenti la acesta sarbatoare vor urca pe scena amplasta pentru astfel de evenimente.

Ocrotitorii spirituali ai municipiului, sarbatoriti cu evlavie la Medgidia

Iulie 2017, Radu Petric

SocialIncepand din acest an, conform hotararii de consiliu local nr. 25 din 23 martie 2017, Sfintii Apostoli Petru si Pavel au devenit in mod oficial patronii spirituali ai orasului.Sarbatoarea religioasa a debutat miercuri, 28 iunie cu slujba vecerniei si o impresionanta procesiune cu moastele Sfintei Mucenite Marina, Sfantului Gheorghe, Sfantului Nectarie de Eghina si Sfantului Constantin cel Mare, savarsite cu binecuvantarea Inaltpreasfintiei Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

50 de burse in Turcia, pentru elevii municipiului Medgidia

Iulie 2017, Adrian Nicarel

EducatieIn perioada 27 30 iunie 2017, municipiul Medgidia a fost gazda unei delegatii de profesori universitari ai Universitatii din Çanakkale - Çanakkale Onsekiz Mart University.Fructuoasa colaborare dintre Primaria Municipiului Medgidia, Asociatia Culturala "Mehmet Nyazi" si Universitatea "18 Martie" din Çanakkale, a adus beneficii elevilor din municipiu dornici sa studieze in Turcia.Timp de doua zile elevii interesati au aflat de la cei 4 profesori universitari toate detaliile privitoare la oportunitatea de a studia la aceasta prestigioasa universitate de stat, cu peste 50.

NEVERSEA - cel mai mare festival de la malul Marii Negre

Iulie 2017, Radu Petric

ActualitateSe anunta zile infiorator de aglomerat pe litoral, la sfarsitul acestei saptamani. Portile celui mai mare festival de la malul Marii Negre, NEVERSEA, se deschid in mai putin de 4 zile. Unul dintre cele mai asteptate evenimente muzicale de pe litoralul romanesc aduce in acest an, pe cele sapte scene, artisti ca Jason Derulo, Tiesto, Afrojack, Dua Lipa, Rita Ora, Fatboy Slim, Years Years, Ella Eyre si multi altii.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771