Sitirile editiei din data de 10 Mai, 2017

Centrul Pentru Tineret "Ion Creanga" - proiecte in desfasurare pe toata perioada lunii mai

Mai 2017, Ionita Mirela

SocialIn Centrul Pentru Tineret "Ion Creanga" din comuna Tuzla in fiecare zi copiii alaturi de profesorii, coordonatorii si Asociatia Stratonis, sprijiniti de edilul Resit Taner, Primaria si Consiliul Local Tuzla creaza din cultura, poezie, muzica, stiinta, multa dragoste si voie buna momente ce contribuie la dezvoltarea fiecarei persoane ce trece pragul acestui centru.

Comuna Saraiu a depus prin PNDL - 12 proiecte pentru dezvoltarea comunei

Mai 2017, Ionita Mirela

Administratie localaAdministratia publica locala din comuna Saraiu a depus spre finantare douasprezece proiecte prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) coordonat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE).Dupa evaluarea dosarelor depuse, etapa de analiza absolut necesara a obiectivelor de investitii, autoritatile locale ale comunelor ce au depus proiecte la MDRAPFE vor afla daca se vor bucura de finantare.

Ziua Comunei Lumina - un spectacol de succes

Mai 2017, Ionita Mirela

SocialZiua de 6 mai, a fost consacrata Zilei Comunei Lumina organizata de catre Primarie si Consiliul Local, in cinstea locuitorilor din aceasta comuna printr-un spectacol impresionant.Locuitorii de toate varstele din comuna Lumina au fost prezenti in numar foarte mare la sarbatoarea comunei lor.

Cu un buget restrans, administratia locala Nicolae Balcescu continua investitiile in comuna

Mai 2017, Ionita Mirela

Administratie localaAdministratia locala din comuna Nicolae Balcescu a achizitionat echipamente pentru locurile de joaca din comuna. Locul de joaca reprezinta un loc sigur pentru cei mici care nu se vor mai juca pe strazile comunei, evitandu-se astfel pericolul accidentelor rutiere.Echipamentele de joaca nou achizitionate s-au montat la gradinita din localitatea Nicolae Balcescu, la locul de joaca situat pe strada Garii, dar si in satul Dorobantu la locul amenajat la adresa: strada General Dumitrescu, nr.

Reabilitarea Scolii Gimnaziala Nr.1 din comuna Fantanele

Mai 2017, Ionita Mirela

Administratie localaIn aceasta perioada, cladirea institutiei de invatamant, Scoala Gimnaziala Nr.1 Fantanele in care invata elevii claselor 0-VIII reprezinta obiectul unor ample lucrari de reabilitare termica demarate de Primaria si Consiliul Local al comunei Fantanele.

Pregatiri pentru Ziua Comunei Ciobanu

Mai 2017, Marian Carson

SocialCel mai important eveniment din acest an pentru comuna Ciobanu sta sa inceapa iar toti cetatenii comunei sunt chemati la un spectacol oferit de mari artisti ai muzicii populare, etno-dance si dance.Sloganul "Muncim Impreuna, Petrecem Impreuna" rasuna in intreaga comuna Ciobanu si anunta pregatirile pentru marea sarbatoare "Ziua Comunei", din data de 14 mai, ce va fi organizata pe stadionul comunal.

Un nou plafon propus pentru indemnizatia de crestere a copilului: 8.000 lei/luna. Olguta Vasilescu, ministrul Muncii: Va opri o "industrie". Cei care au bulversat sistemul vor trebuie sa se limiteze la ceea ce le permitem

Mai 2017, Adrian Nicărel

ActualitateMinistrul Muncii, Olguta Vasilescu, a precizat, marti, ca plafonarea indemnizatiei de crestere a copilului va opri o "industrie" a celor care au bulversat sistemul si au pus statul in situatia de a le plati sume foarte mari, ea mentionand ca plafonarea nu va afecta foarte multe persoane.

Primele rosii romanesti subventionate cu 3.000 de euro au ajuns in piata. "Cererea e mai mare decat productia. Nu facem fata cererii"

Mai 2017, Adrian Nicărel

ActualitateAndrei Iantoc, proprietarul exploatatiei agricole Serra Ivas din localitatea Nicolae Balcescu, Constanta, primul producator agricol care a depus dosarul pentru primirea sprijinului de 3.000 de euro pentru tomate cultivate in spatii protejate, a livrat deja 30 tone de rosii catre marii retaileri Auchan, Carrefour si Cora din Constanta, dar si in randul micilor comercianti.Producatorul Serra Ivas din Constanta: "Cererea e mai mare decat productia.

O biblioteca asa cum toate ar trebui sa fie

Mai 2017, Sandulescu Catalin

CulturaProfesor Iacob Magdalena ne-a marturisit ca sambata, 6 mai 2017, la ora 11.00, biblioteca comunei Tirgusor, judetul Constanta, a gazduit o intalnire literara de weekend cu scriitoarea Dora Alina Romanescu din Mangalia.

Lucrarile la statia de desecare din comuna Garliu se apropie de final

Mai 2017, Ionita Mirela

Administratie localaDeoarece comuna Garliciu a fost afectata de nenumarare ori de inundatii cauzate de precipitatiile abundente, Primaria si Consiliul Local al comunei Garliciu impreuna cu Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF) au decis reabilitarea statiei de desecare ce va fi pusa in functiune pentru ca apa sa nu mai inunde terenurile agricole ale oamenilor din comuna.

Start pentru depunerea ofertelor pentru atribuirea lucrarii de extindere a Liceului Tehnologic din comuna Crucea

Mai 2017, Ionita Mirela

Administratie localaInvatamantul si educatia au avut parte dintotdeauna de sustinerea edilul Gheorghe Frigioi reprezentantul legal al administratiei publice locale din comuna Crucea. Pentru buna desfasurare a procesului de invatamant si cresterea capacitatii de instruire si educare a elevilor, edilul Gheorhe Frigioi s-a ingrijit ca unitatile de invatamant ale comunei Crucea, potrivite pentru fiecare varsta a copiilor, sa ofere acestora cele mai bune conditii.

Suprize de 1 Iunie pentru copiii din comuna Vulturu

Mai 2017, Marian Carson

SocialPrimarul comunei Vulturu, Eugen Marius Berbec ne-a marturisit ca pregateste o serie de activitati cultural-artistice, sportive si distractive dedicate celor mici in data de 1 Iunie - Ziua Internationala a Copilului.

Festivalul Prieteniei - Ethnos Dobrogea International

Mai 2017, Ionita Mirela

CulturaIn data de 21 mai, in comuna Silistea va avea loc Festivalul Prieteniei - Ethnos Dobrogea International, eveniment ce are drept scop promovarea folclorului si a portului popular autentic romanesc, dar si ale minoritatilor etnice care traiesc in zona Dobrogei.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771