Sitirile editiei din data de 22 Martie, 2017

Cinci proiecte pentru dezvoltarea comunei Tirgusor asteapta finantare

Martie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Tirgusor au depus, in data de 16 martie 2017, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in vederea obtinerii finantarii cinci proiecte care au drept scop dezvoltarea si modernizarea comunei dar si imbunatatirea conditiilor de trai a locuitorilor acesteia.

Spatiile verzi din Constanta, tratate impotriva bolilor si daunatorilor

Martie 2017, Radu Petric

Administratie localaConditiile meteo din ultima perioada, ploile si umezeala favorizeaza dezvoltarea daunatorilor si bolilor care ataca plantele. De aceea, autoritatile au inceput actiunile de tratare a spatiilor verzi din toate zonele Constantei, ce se desfasoara in perioada 20 - 31 martie.

Gratie si frumusete la Cupa Primaverii de la Cumpana

Martie 2017, Mirela Ionita

SocialSub egida : "Sportul un mod de viata la Cumpana", sectia de gimnastica ritmica din cadrul Clubului Sportiv "Victoria Cumpana", condusa de catre doamna antrenor Elena Vlad, a organizat vinerea trecuta, prima competitie de gimnastica ritmica pentru copii "Cupa Primaverii".

Investitii in educatie si cultura in comuna Ion Corvin

Martie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala din comuna Ion Corvin, a depus spre finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala sapte proiecte, urmand ca alte patru sa fie depuse pentru obtinerea de fonduri europene.

Dezvoltarea, modernizarea si extinderea infrastructurii din comuna Gradina

Martie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaPrincipalele obiective pentru care edilul comunei Gradina, Gabriela Iacovici se zbate in vederea obtinerii finantarii prin Programul National de Dezvoltare Locala (P.N.D.L.), sunt menite sa dezvolte si sa modernizeze infrastructura comunei si sa urce traiul locuitorilor la un nivel mai ridicat. Deoarece reprezinta o necesitate si o urgenta, administratia locala din comuna Gradina doreste extinderea si modernizarea retelei de alimentare cu apa din localitatea Cheia dar si infiintarea sistemului de canalizare si construirea unei statii de epurare in acest sat al comunei.

Lucrari de construire a salii de sport pentru elevii din localitatea Saligny

Martie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaCu sprijinul primit de la Consiliul Judetean Constanta, autoritatile locale din comuna Saligny au demarat lucrarile pentru ridicarea salii de sport in care elevii isi vor putea desfasura activitatile sportive.

Constructie piata agroalimentara in localitatea Ostrov

Martie 2017, Radu Petric

Administratie localaEdilul Niculae Dragomir, in data de 15 martie s-a intalnit cu dirigintele de santier si proiectantul pentru predarea amplasamentului si inceperea constructiei pietei agroalimentare, astfel incat cetatenii comunei Ostrov sa beneficieze de un spatiu adecvat in care sa poata comercializa marfa si produsele sanatoase obtinute in gospodariile proprii.

S-au demarat lucrarile de construire a capelei mortuare din localitatea Fantanele

Martie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaIn conformitate cu noile cerinte ale Uniunii Europene, Primaria comunei Fantanele a inceput construirea casei mortuare si spera ca pana in toamna acestui an lucrarea sa fie finalizata. Investitia se realizeaza cu fonduri de la bugetul local si are o valoare de aproximativ 80.

Edilul Marius Liviu Petre a depus spre finantare primele proiecte pentru dezvoltarea comunei Pestera

Martie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Pestera au depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice trei proiecte importante pentru dezvoltarea comunei. Astfel in urma obtinerii finantarii in localitatea Pestera se va introduce sistem de canalizare, se vor construi poduri, podete si punti pietonale care vor traversa canalul de colectare a apelor pluviale si de asemenea va fi modernizata reteaua de iluminat public in toata comuna.

Alesii locali din Cobadin au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2017

Martie 2017, Radu Petric

Administratie localaLa inceputul acestei sapamani alesii locali din comuna Cobadin s-au intrunit in sedinta ordinara a lunii martie pentru a dezbate si aproba proiectele initiate de edilul Cornel Cocos, proiecte ce au ca scop dezvoltarea comunei.

Sedinta de Consiliu Local extraordinara in comuna Oltina

Martie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaIn data de 13 martie 2017 edilul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu a convocat Consiliu Local intr-o sedinta extraordinara pentru a primi aprobarea si sprijinul in vederea depunerii a doua proiecte prin Programul National de Dezvoltare Locala (P.

Modernizarea drumului de exploatare agricola in comuna Mircea Voda

Martie 2017, Catalin Sandulescu

Administratie localaEchipa edilului George Ionascu, edilul comunei Mircea Voda lucreaza la documentatia proiectului "Modernizarea drumului de exploatare agricola in comuna Mircea Voda, judetul Constanta", care urmeaza a fi depus la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), pe submasura 4.

Olguta Vasilescu anunta cu cat va creste punctul de pensie de la 1 iulie

Martie 2017, Adrian Nicarel

ActualitateMinistrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, marti, ca punctul de pensie va creste, din luna iulie, la 1.000 de lei, in ciuda recomandarilor Fondului Monetar International (FMI), iar la finalul lunii martie va fi gata si legea salarizarii unitare. "De la intai iulie, punctul de pensie va creste la 1.000 de lei, nu se pune problema sa amanam aceasta crestere, sa o schimbam, sa amanam legea salarizarii unitare sau toate celelalte masuri pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare.

Dezbaterea proiectului legii gratierii a fost amanata pentru 11 aprilie. Executivul pregateste unele masuri complementare

Martie 2017, Radu Petric

ActualitateSenatorii juristi au amanat, marti, la cererea ministrului Justitiei, dezbaterea proiectului de lege privind gratierea unor pedepse, Tudorel Toader precizand ca Executivul pregateste unele masuri complementare gratierii pentru rezolvarea problemelor din penitenciare.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771