Sitirile editiei din data de 21 Februarie, 2017

Teodor Melescanu: Guvernul are obligatia sa gaseasca solutii pentru penitenciare, gradul de ocupare este de 200%

Februarie 2017, Adrian Nicarel

SocialGuvernul are obligatia sa gaseasca cele mai bune modalitati pentru ca situatia din penitenciare sa fie cat de cat omeneasca, avand in vedere ca gradul de ocupare din inchisori este, la momentul actual, de 200%, a declarat, la iesirea de la DNA, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu.

Premierul Grindeanu: Ministerul Sanatatii a fost notificat de un an pe lipsa unor medicamente si nu s-a luat nicio masura

Februarie 2017, Adrian Nicarel

SanatatePremierul Sorin Grindeanu a declarat, marti, dupa o vizita de lucru la Ministerul Sanatatii, ca acesta a fost notificat in ianuarie anul trecut pe lipsa anumitor medicamente si nu s-a luat nici o masura, ceea ce i se pare "cea mai grava situatie"."Am discutat despre prioritatile pe care le are Ministerul Sanatatii in continuare, despre ceea ce avem de facut conform programului de guvernare, despre situatia pe care a gasit-o domnul ministru aici, despre solutiile pe care le are pe diverse componente, despre investitii, despre ceea ce inseamna acorduriloe cu Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii, astefl incat aceste sume, investitii, bugetul care e mai mare decat anul trecut pe domeniul sanatatii sa fie folosite conform prioritatilor pe care noi le-am prevazut in programul de guvernare.

Aeroporturile Henri Coanda si Baneasa, in topul european al cresterii traficului aerian in anul 2016

Februarie 2017, Radu Petric

ActualitateCele doua aeroporturi din Bucuresti au fost clasate de catre Airports Council International Europe in topul european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in anul 2016, potrivit unui comunicat emis luni de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

Scoala Gimnaziala "George Enescu" din Navodari. Zilele portilor deschise pentru parinti si prescolari

Februarie 2017, Catalin Sandulescu

EducatieScoala Gimnaziala "George Enescu" din Navodari isi deschide larg usile pentru micutii care din toamna vor urma cursurile clasei pregatitoare. Unitatea de invatamant organizeaza de marti si pana pe 23 februarie "Zilele portilor deschise", o actiune care are ca scop prezentarea dotarilor materiale si a resurselor umane de care dispune, dar si a rezultatelor deosebite inregistrate de elevi si cadre didactice la diferite concursuri si olimpiade scolare.

Delfinariul Constanta are 3 spectacole programate astazi. Intrarea este de doar 3 lei pentru cei mici

Februarie 2017, Radu Petric

SocialProgramul de vizitare la Acvariu, Delfinariu, Microrezervatie, Planetariu si Expozitia de Pasari Exotice s-a modificat. Odata cu el, au scazut si tarifele de intrare. Program de vizitare Microrezervatie: Luni Duminica, de la 9:00 la 17:00 Program Delfinariul Constanta: Luni Duminica : 09.

Condamnare de 8 ani si 8 luni pentru profesorul universitar dr. Gheorghe Taralunga

Februarie 2017, Adrian Nicarel

ActualitateProfesorul universitar Gheorghe Taralunga, fost decan al Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius, a fost condamnat la 8 ani si 8 luni de inchisoare de magistratii de la Tribunalul Constanta, in dosarul in care era cercetat de luare de mita. Procurorii DNA l-au acuzat ca, in cursul zilei de 28 ianuarie 2015, studentul grec Faloutsos Evangelos i-a oferit lui Taralunga Gheorghe suma de 200 de euro, in biroul sau de la sediul Facultatii de Farmacie, din cadrul Universitatii "Ovidius" Constanta, in scopul de a-l promova, in conditii nelegale, la disciplina Farmacie clinica, din anul V de studii.

De Dragobete, Iubeste Romaneste la Cumpana

Februarie 2017, Mirela Ionita

SocialConsiliul Local al comunei Cumpana, reprezentat legal prin persoana primarului, Mariana Gaju, avandu-l alaturi pe Maestrul Liviu Manolache, locuitor al comunei Cumpana, organizeaza cu prilejul Sarbatorii tineretii si a iubirii Dragobetele, in ziua de vineri, 24 februarie 2017, ora 17:00, spectacolul folcloric intitulat "De Dragobete - Iubeste Romaneste!" Incepand cu ora 17:00, in sala de spectacole a Casei de Cultura din Cumpana, va avea loc un minunat spectacol sustinut de membrii Ansamblurilor Folclorice "Romancuta" si "Mugurasii Cumpenei", Scoala de Dans Laura Bogorodea, Scoala de "Balet Nicolae Spirescu", alaturi de solistii Catalin Campanu, Stefania Luzinschi si Elena Iordan.

MasterPlanul pe Turism: romanii trebuie sa redescopere Romania

Februarie 2017, Radu Petric

Administratie localaMinisterul Turismului a initiat un MasterPlan pentru investitii in domeniu, care va fi legiferat pana la 1 iulie 2017, a declarat luni, la Digi24, ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre. "Turismul trebuie sa fie o ramura prioritara, romanii trebuie sa redescopere Romania.

Asfaltarea strazilor - prioritara pentru autoritatile din comuna Tirgusor

Februarie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaPrimaria comunei Tirgusor doreste ca in cel mai scurt timp sa demareze lucrarile de asfaltare a strazilor din satele Tirgusor si Mireasa, investitie de modernizare a infrastructurii ce va asigura participantilor la trafic siguranta si confort.

Sala de sport pentru tinerii din comuna Ostrov

Februarie 2017, Radu Petric

Administratie localaIn acest an, primarul comunei Ostrov isi doreste sa obtina fondurile necesare pentru demararea si finalizarea proiectelor mult dorite pentru crearea unor conditii de trai din ce in ce mai bune pentru locuitorii comunei si dezvoltarea acesteia.

Proiect de construire a unui centru medical in comuna Fantanele

Februarie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Fantanele lucreaza la studiul de fezabilitate pentru proiectul ce are in vedere construirea unui centru medical in localitatea Fantanele pentru rezolvarea problemelor de sanatate ale cetatenilor din intreaga comuna.

Zeci de constanteni isi pierd lunar indemnizatiile de somaj

Februarie 2017, Radu Petric

SocialFoarte multi someri isi pierd lunar indemnizatiile sau li se suspenda. "Unii intarzie la viza sau nu vin, iar atunci li se sisteaza somajul. In medie, in fiecare luna inregistram in jur de 50 de incetari.

Aproape jumatate de milion de lei pentru pregatirea plajelor, inaintea sezonului estival

Februarie 2017, Adrian Nicarel

ActualitateAdministratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral administreaza toate sectoarele de plaja, atat cele concesionate, cat si cele care nu au prezentat interes economic si au ramas fara chiriasi, iar institutia este responsabila pentru pregatirea tuturor acestor perimetre.

Sedinta de Consiliu Local la Medgidia

Februarie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaConsilierii locali din municipiul Medgidia sunt convocati joi, 23 februarie, intr-o sedinta ordinara, in cadrul careia se vor discuta mai multe proiecte de hotarare.I . PROIECTE DE HOTǍRsRI privind : 1. Aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia, previzionat pe anul 2017 Initiator:Primar, Valentin Vrabie 2. Aprobarea modificarii organigramei si statului de functii ale Spitalului Municipal Medgidia Initiator:Primar, Valentin Vrabie 3.

Ce zboruri noi ofera Aeroportul Kogalniceanu

Februarie 2017, Radu Petric

ActualitateIncepand de la finalul lunii aprilie, Aeroportul International Mihail Kogalniceanu deschide mai multe rute noi care permit celor care vor sa ajunga la Bruxelles, Milano, Paris, Roma, Londra sau Timisoara sa calatoreasca direct din judetul Constanta, fara a mai fi nevoiti sa parcurga drumul auto sau feroviar pana la Bucuresti.

Primaria Oltina anunta ca este nevoita sa majoreze taxa de salubrizare

Februarie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaCa urmare a introducerii la nivel national a taxei de mediu de 80 lei/tona de deseuri, autoritatile locale din comuna Oltina iau masuri si sunt nevoite sa ajusteze taxa de salubrizare. Conducerea Primariei a declarat ca in urmatoarea sedinta de Consiliu Local va supune atentiei consilierilor locali, proiectul de hotarare privind majorarea taxei de salubritate ce va fi platita de cetatenii comunei Oltina.

Proiecte pentru dezvoltarea comunei Ion Corvin la inceputul anului 2017

Februarie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaLa inceput de an, in luna ianuarie, administratia locala din comuna Ion Corvin a depus mai multe proiecte la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale si la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, proiecte ce au ca scop dezvoltarea si modernizarea comunei.

Concurs hipic organizat in comuna Mircea Voda

Februarie 2017, Mirela Ionita

SocialDin cauza conditiilor meteorologice, traditionala festivitate a zilei din data de 6 ianuarie a fost amanata, concursul hipic specific zilei de Boboteaza fiind organizat in data de 22 ianuarie 2017 in localitatile Mircea Voda si Satu Nou.

S-a finalizat constructia casei mortuare din comuna Gradina

Februarie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaIn comuna Gradina, echipele coordonate de edilul Gabriela Iacobici dezvolta investitiile demarate anul trecut. Pentru respectarea noilor legi funerare, autoritatile locale au construit o casa mortuara in comuna.

Reuniunea esarfelor tricolore: Ce au cerut primarii de comune constanteni la Bucuresti, la intalnirea ACoR

Februarie 2017, Radu Petric

ActualitateSute de primari din toata tara, printre care si cativa gospodari-sefi de frunte din judetul Constanta, si-au dat intalnire zilele acestea la Bucuresti. Asociatia Comunelor din Romania a convocat Adunarea generala in cea de-a XX-a sesiune ordinara, cu caracter jubiliar, precum si Consiliul director in sedinta ordinara pe semestrul I/2017, incepand de duminica, 19 februarie, pana miercuri, 22 februarie.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771