Sitirile editiei din data de 15 Februarie, 2017

Ministrul Economiei, in vizita oficiala la Mangalia

Februarie 2017, Radu Petric

ActualitateMinistrul Economiei, Alexandru Petrescu, s-a aflat luni, 13 februarie, in vizita oficiala la Mangalia. Principalul obiectiv al vizitei l-a reprezentat Santierul Naval Daewoo - Mangalia Heavy Industries.

Aeroportul Mihail Kogalniceanu ar putea primi un sprijin de aproape 23 de milioane de lei de la bugetul central. Vezi ce conditii trebuie sa indeplineasca!

Februarie 2017, Adrian Nicarel

ActualitatePentru a fi disponibil 24 de ore din 24, Aeroportul International Mihail Kogalniceanu va deveni de interes economic general si va primi finantare de la bugetul central. Acest lucru va fi posibil dupa adoptarea unui ordin aflat in dezbatere publica la Ministerul Transporturilor. Aeroportul constantean a mai beneficiat de acest statut, care a expirat, insa, la 31 decembrie 2016.In expunerea de motive atasata proeictului de arata ca Aeroportul Constanta este aeroport strategic care, prin prisma obligatiilor asumate de Romania cu partenerii militari strategici, trebuie sa mentina infrastructura aeroportuara in stare operationala 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Ziua comunei Vulturu sarbatorita prin muzica, dans si activitati interactive

Februarie 2017, Mirela Ionita

SocialO traditie pentru locuitorii comunei Vulturu, "Ziua Comunei" a fost organizata in data de 15 ianuarie, si in acest an, prin contributia Primariei, a Consiliului Local si a sponsorilor locali. Sarbatoarea comunei a inceput cu o saptamana inainte conform traditiei cu diverse activitati desfasurate prin prezenta masiva a elevilor din comuna, cat si a tinerilor cetateni.

Sala de fitness si forta pentru locuitorii comunei Silistea

Februarie 2017, Mirela Ionita

SocialCu fonduri de la bugetul local Primaria comunei Silistea a amenajat si dotat o sala de fitness si forta, pentru a le oferi locuitorilor, in special tinerilor, un spatiu adecvat in care sa-si petreaca timpul liber facand sport. Noua sala este in acelasi timp un loc in care locuitorii din comuna se intalnesc cu prietenii si socializeaza."La solicitarea tinerilor, iubitori de sport din comuna Silistea, la inceputul anului 2017 am deschis o sala de fitness si forta in localitatea Silistea", a declarat edilul Mihai Soare pentru publicatia Graiul Dobrogei.

Universitatea "Ovidius" si-a stabilit taxele de scolarizare. Cele mai mari, la Medicina, Farmacie si Medicina Dentara

Februarie 2017, Radu Petric

EducatieSenatul Universitatii Ovidius Constanta (UOC) s-a intrunit recent pentru a stabili calendarul admiterii in anul universitar 2017-2018, precum si cuantumul taxelor pe care viitorii invatacei vor trebui sa le achite.

Din nou in banci! Cand e urmatoarea vacanta?

Februarie 2017, Adrian Nicarel

EducatieElevii s-au intors in banci de luni, 13 februarie, dupa vacanta intersemestriala, care a durat o saptamana. Semestrul al doilea se va incheia in 16 iunie. Probele la examenul de Bacalaureat incep in 6 iunie si se incheie in 30 iunie, iar Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a se va desfasura in perioada 19-22 iunie.

Extindere sistem de canalizare in comuna Tuzla

Februarie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaPrimaria comunei Tuzla cuprinde in agenda sa proiecte privind dezvoltarea comunei din punct de vedere al infrastructurii, dar si dezvoltarea acesteia pe plan cultural, educativ si turistic. Edilul Taner Resit a declarat pentru publicatia Graiul Dobrogei ca a fost depusa documentatia la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Programul National de Dezvoltare Locala pentru introducerea in toata localitatea Tuzla a sistemului de canalizare si racordarea gospodariilor la acesta.

Finalizarea lucrarii de reabilitare a Scolii Nr.1 din localitatea Pecineaga

Februarie 2017, Radu Petric

Administratie localaSeful administratiei locale Pecineaga, Niculae Stan, are in vedere pentru noul an continuarea proiectelor de modernizare a infrastructurii privind realizarea retelei de alimentare cu apa potabila si a sistemului de canalizare dar si proiecte ce vizeaza infrastructura educationala.

Inceput de an cu succes pentru comuna Crucea

Februarie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaPrin obtinerea de fonduri europene, comuna Crucea se va bucura in acest an de realizarea proiectelor ce prezinta o deosebita importanta pentru locuitorii acesteia. "Am inceput anul cu succes! A fost declarat eligibil si finantabil proiectul de extindere a Liceului Tehnologic Crucea si s-a semnat contractul. Nu este doar un proiect ambitios ci si o necesitate, deoarece numarul copiilor este in crestere iar spatiul unitatii de invatamant devine insuficient", a declarat pentru publicatia Graiul Dobrogei, edilul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.

Proiecte privind infrastructura rutiera la inceput de an in comuna Ciobanu

Februarie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaEdilul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu, are in plan reabilitarea si modernizarea drumurilor atat din interiorul comunei cat si a celor ce fac legatura cu alte drumuri importante sau localitati.Autoritatile locale vor demara reabilitarea drumului comunal DC 68, care face legatura cu drumul national DN 22A.

Infrastructura rutiera si cea educationala in atentia edilului Stefan Chelaru

Februarie 2017, Radu Petric

Administratie localaPrimaria Cerchezu, are in plan ca in decursul acestui an sa continue si sa dea startul unor investitii notabile. Prioritare sunt lucrarile de dezvoltare si modernizare a infrastructurii rutiere si a celei educationale.

Sediul Primariei Pantelimon va fi extins

Februarie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaProiectele ce vizeaza sistemul de canalizare, de alimentare cu apa potabila dar si cele de reabilitare a drumurilor, sunt proiectele pe care edilul comunei Pantelimon, Vasile Neicu doreste sa le finalizeze folosind banii europeni obtinuti prin finantare.

Dispensar construit in fiecare sat din comuna Nicolae Balcescu

Februarie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala doreste construirea unui dispensar in fiecare dintre cele doua sate componente ale comunei Nicolae Balcescu, pentru rezolvarea problemelor de sanatate ale cetatenilor. Autoritatile locale din comuna au demarat lucrarile de construire a unui dispensar in localitatea Nicolae Balcescu.

Primaria Negru Voda continua la inceput de 2017, proiectele selectate pentru finantare anul trecut

Februarie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala a orasului Negru Voda, se ocupa in mod principal la inceputul acestui an de proiectele ce au fost selectate pentru finantare dorind dezvoltarea, modernizarea si revitalizarea mediului urban, a infrastructurii rutiere, dar si dezvoltarea culturala. Administratia locala lucreaza pentru intocmirea documentatiei necesare pentru implementarea proiectului "Cresterea accesibilitatii la reteaua TEN-T in aria transfrontaliera Negru Voda General Tohevo" a carei cerere de finantare a fost selectata in luna noiembrie a anului 2016.

Vacanta prelungita in timpul iernii pentru copiii din Dumbraveni

Februarie 2017, Radu Petric

Administratie localaDupa ce au reusit sa treaca de perioada grea cauzata de ninsorile abundente, autoritatile locale din comuna Dumbraveni isi pregatesc planurile pentru proiectele pe care le vor desfasura in decursul acestui an.

Primaria Amzacea continua proiectele demarate in 2016

Februarie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala a comunei Amzacea are in vedere, pentru acest inceput de an, mai multe aspecte privind dezvoltarea infrastructurii comunei, atat in materie de asfaltare de drumuri cat si de extindere a retelei de distributie a energiei electrice.

Explicatia judecatorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia privind anularea condamnarii pentru abuzul in serviciu/ Cum a reactionat fostul presedinte al CCR, Augustin Zegrean

Februarie 2017, Adrian Nicarel

ActualitateCurtea de Apel Alba Iulia a motivat decizia prin care a anulat condamnarea de trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu in cazul fostului secretar general al CJ Hunedoara, Dan Daniel.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771