Sitirile editiei din data de 23 Noiembrie, 2016

La multi ani, Centrul pentru Tineret "Ion Creanga" Tuzla!

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

SocialIn data de 13 noiembrie, Centrul pentru Tineret "Ion Creanga", din comuna Tuzla, a aniversat trecerea a doi ani frumosi si plini de emotie si realizari, de la infiintare.Sala de spectacole, spatiu pentru creatie, cinematograf, biblioteca, toate acestea ce formeaza Centrul "Ion Creanga" al comunei Tuzla, bucura, de doi ani de zile sufletele iubitorilor de versuri, proza, teatru, cantec sau dans, da nastere noilor talente si dezvolta personalitati.

Lucrari de modernizare a infrastructurii din comuna Comana

Noiembrie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaUna dintre prioritatile edilului comunei Comana, este reprezentata de reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere din comuna. In acest sens, conducerea Primariei Comana a demarat lucrari de plombare si pietruire a strazilor din comuna.In localitatea Comana s-au finalizat lucrarile de pietruire a strazii ce porneste de la primarie si se continua, trecand pe langa Scoala Gimnaziala nr. 1 Comana.

Investitii in educatie in comuna Topraisar

Noiembrie 2016, Radu Petric

Administratie localaPentru asigurarea unui proces educational la standarde europene si a cresterii participarii copiilor la activitatea scolara, administratia locala din comuna Topraisar, a demarat imbunatatirea infrastructurii educationale prin reabilitatea Scolii cu clasele I-IV din localitatea Topraisar.

S-a aprobat finantarea proiectului de reabilitare prin asfaltare a strazilor din Negru Voda

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAutoritatile locale din orasul Negru Voda, au primit minunata veste prin care au fost instiintati ca s-a finalizat procesul de evaluare a cererii privind finantarea proiectului: "Cresterea accesibilitatii la reteaua TEN-T in aria transfrontaliera Negru Voda General Tohevo" si ca se va acorda sprijinul financiar necesar pentru demararea acestuia.

Pregatiri pentru clipe de poveste in comuna Agigea

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

SocialSe apropie o zi de magie pentru locuitorii comunei Agigea. Pe data de 9 decembrie 2016, ora 10.00, toti copiii din comuna vor avea parte de surprize, insa nici cei mari nu vor putea ramane indiferenti unei astfel de zi minunata.

Casa mortuara din localitatea Dumbraveni a fost data in folosinta

Noiembrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaCasa mortuara din localitatea Dumbraveni a fost finalizata si s-a realizat si receptia lucrarii pentru ca aceasta sa poata fi folosita. Cetatenii beneficiaza deja de acest loc pentru praznuirea persoanelor apropiate, trecute in nefiinta.

Cetatenii comunei Cerchezu frecventeaza Caminele Culturale

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAutoritatile locale ofera cetatenilor din comuna Cerchezu, atat tinerilor cat si varstnicilor, posibilitatea de a desfasura activitati interactive in timpul liber in incinta Caminelor Culturale."Am dotat Caminele Culturale din fiecare sat al comunei: Cerchezu, Cascioarele, Magura, Viroaga; cu masa de biliard, masa de tenis, sah, table si rummy. Acestea au fost achizitionate din fonduri de la bugetul local, pentru ca toti locuitorii comunei sa se poata intalni, socializa si petrece in mod placut timpul liber de care beneficiaza mai ales pe timpul iernii, cand munca la camp a cam luat sfarsit", a marturisit pentru publicatia "Graiul Dobrogei", Stefan Chelaru, edilul comunei Cerchezu.

Comuna Baraganu a sarbatorit hramul bisericii din Lanurile

Noiembrie 2016, Radu Petric

SocialZiua de 8 noiembrie, a fost sarbatorita in comuna Baraganu prin rugaciune, prin participarea la slujba de praznuire a hramului bisericii din satul Lanurile si impartatirea dragostei fratesti prin agapa crestina.

Primaria comunei Pecineaga investeste in iluminatul public stradal

Noiembrie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaIluminatul public stradal este un serviciu esential furnizat de catre autoritatile locale. Eficient, acesta asigura vizibilitate in intuneric pentru autovehicule, vehicule si pietoni, reducand astfel numarul accidentelor rutiere, fapt esential pentru siguranta rutiera si siguranta personala. De asemenea, iluminatul stradal faciliteaza prevenirea infractiunilor, sporeste securitatea proprietatilor publice si private si confera o ambianta placuta.

Modernizarea oborului din satul General Scarisoreanu

Noiembrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaSeful gospodar al Primariei Amzacea, Constantin Radu, ne-a marturisit ca are in vedere o strategie de imbunatatire si modernizare a spatiului care gazduieste oborul din satul General Scarisoreanu.Cel mai mare targ din judetul Constanta, se regaseste in satul General Scarisoreanu, comuna Amzacea.

Centru socio-educativ in comuna Cumpana

Noiembrie 2016, Radu Petric

SocialPentru proiectul "Centre socio-educative in comunele Cumpana (judetul Constanta), Vinatori-Neamt (judetul Neamt) si Prundeni (judetul Valcea) prin Programul RO10 Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale, din cadrul Mecanismului financiar Spatiului Economic European(SEE), a fost obtinuta finantare in februarie 2015.

Campania internationala "19 Zile de Activism pentru Prevenirea Abuzului si Violentei Impotriva Copiilor si Tinerilor" la Cumpana

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

SocialPrimaria si Consiliul Local Cumpana, reprezentate legal prin primarul, Mariana Gaju, a organizat la sfarsitul saptamanii trecute doua actiuni dedicate copiilor si tinerilor din comuna. Este vorba despre "Caravana Sanatatii Alimentatie sanatoasa" si "NU! violentei si abuzului asupra copiilor, DA! respectarii drepturilor acestora".

"Radacini Comune" - Festival International de Dansuri Folclorice in orasul Negru Voda

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

SocialAnsambluri folclorice din judetul Constanta dar si din Bulgaria, din Districtul Dobrich, au etalat sambata in cadrul festivalului "Radacini Comune", talente nationale si internationale care pomoveaza vechile traditii: port, cantec si dans, a tarii de care apartin.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771