Sitirile editiei din data de 16 Noiembrie, 2016

Reabilitarea drumurilor din localitatea Satul Nou, comuna Oltina

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaIn urma ploilor abundente din data de 29 august, o parte din drumurile din localitatea Satu Nou, din comuna Oltina, au fost afectate pe o distanta de 1.900 metri. Pentru remedierea pagubelor, conducerea Primariei a demarat lucrari de reabilitare a doua strazi din aceasta localitate, mai exact pe strada Cimitirului si pe strada Pescarilor.

"Scoala Altfel" in cadrul Liceului Regele Carol I din comuna Ostrov

Noiembrie 2016, Adrian Nicarel

EducatieIn perioada 31 octombrie - 4 noiembrie , Liceul Regele Carol I Ostrov a fost gazda programului "Scoala Altfel". In cadrul acestui program s-a desfasurat un numar de 37 de activitati.Tipurile de activitati derulate au fost: cultural-stiintifice, ecologice, practic-gospodaresti, moral-religioase, recreative, cultural-artistice, sportive.

Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

Noiembrie 2016, Radu Petric

PoliticBiroul Electoral Municipal Bucuresti a tras la sorti ordinea de buletinele de vot pentru alegerile parlamentare.Primele patru locuri sunt ocupate, in ordine, de catre PNL, ALDE, UDMR si PSD.Potrivit legii electorale, tragerea la sorti se face in mai multe etape.

Administratia locala Pestera investeste pentru evitarea pagubelor provocate de inundatii si pentru repararea celor existente

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala din comuna Pestera, a demarat lucrari de investitie in infrastructura pentru ca apa provenita din precipitatiile abundente sa nu puna in pericol gospodariile si locuintele cetatenilor din comuna, sau terenurile agricole din zona aferenta.

Ziua Dobrogei marcata la Medgidia

Noiembrie 2016, Radu Petric

SocialZiua de 14 noiembrie simbolizeaza data in care Dobrogea s-a alipit la Patria Mama, Romania. Aceasta este o zi importanta pentru istoria tarii noastre, deoarece prin acest fapt se deschidea tarii un nou izvor de bunastare.Luni, 14 noiembrie 2016, romanii au comemorat 138 de ani de la momentul reintrarii oficiale a Dobrogei in componenta statului roman.Cea mai importanta zi pentru toti locuitorii dintre Dunare si Marea Neagra a fost sarbatorita de municipalitatea locala printr-un simpozion pe tema "Importanta Zilei Dobrogei".

Infratirea comunei Ion Corvin cu o alta din Turcia

Noiembrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaPentru comuna Ion Corvin un proiect transnational va aduce atat beneficii materiale cat si beneficii personale intrucat cetatenii din comuna vor avea posibilitatea sa descopere un model a unei societati evoluate.

Lucrarile de asfaltare din comuna Tirgusor vor fi demarate anul viitor

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaLocuitorii comunei Tirgusor vor avea parte de o mare bucurie, prin demararea lucrarilor de reabilitare si modernizare a infrastructurii rutiere. Prin lucrarea de asfaltare a strazilor, cetatenii din comuna nu vor mai circula pe drumuri afectate.

Investitii de modernizare a infrastructurii in comuna Mircea Voda

Noiembrie 2016, Radu Petric

Administratie localaAlesul comunei Mircea Voda, George Ionascu a demarat lucrarea de construire a rigolelor pentru colectarea si evacuarea apei provenita din precipitatii. Prin construirea acestor rigole, conducerea primariei doreste sa sporeasca siguranta traficului, deoarece prezenta apei reprezinta un pericol major formand balti sau transformandu-se in gheata si polei in timpul iernii.

Pregatiri pentru sezonul rece in comuna Mihai Viteazu

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAlesul comunei Mihai Viteazu a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei ca impreuna cu Consiliul Local, au stabilit ceea ce este necesar de facut pentru a fi pregatiti si a nu fi luati prin surprindere in timpul sezonului rece.

O veste buna pentru navodareni!

Noiembrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaDrumul ce leaga Mamaia de Navodari va fi gata in curand. In acelasi timp, se lucreaza intens si la drumul ce leaga Navodari de Lumina.Toamna se anunta o perioada foarte prolifica la Navodari. Drumul ce leaga Mamaia de Navodari este, de acum, unul sigur.

Comuna Fantanele va avea remiza P.S.I.

Noiembrie 2016, Radu Petric

Administratie localaLucrarea de construire a remizei P.S.I reprezinta un obiectiv de o importanta deosebita pentru locuitorii comunei Fantanele. Datorita acestei remize si a dotarii comunei cu masina de pompieri, se poate interveni in orice moment in caz de incendiu sau situatie de urgenta pe toata raza comunei Fantanele.

Extinderea si modernizarea Liceului Tehnologic "Nicolae Istratoiu" din comuna Deleni

Noiembrie 2016, Adrian Nicarel

EducatieConducerea comunei Deleni lucreaza pentru a imbunatati calitatea infrastructurii educationale, prin reabilitarea, modernizarea si echiparea Liceului Tehnologic "Nicolae Istratoiu" din localitatea Deleni.

Comuna Saligny, supravegheata video permanent

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaPentru siguranta cetatenilor din comuna Saligny, conducerea Primariei a dorit ca domeniul public sa fie monitorizat si supravegheat video in mod permanent, in acest fel venind si in ajutorului politistului de proximitate.

Hramul bisericilor din comuna Saligny

Noiembrie 2016, Catalin Sandulescu

SocialLocuitorii comunei Saligny s-au bucurat in ultima perioada de doua sarbatori satesti foarte importante. Credinciosii din comuna au participat la slujbele de praznuire a hramului bisericilor din localitatile Saligny si Faclia.

Modernizare trama stradala in comuna Cobadin

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala Cobadin demareaza procedurile necesare pentru implementarea proiectului ce are in vedere modernizarea tramei stradale in localitatile Cobadin si Viisoara si pentru care au semnat cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, contractul de finantare.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771