Sitirile editiei din data de 9 Noiembrie, 2016

Podetele din Parcul Tabacarie vor fi reabilitate!

Noiembrie 2016, Radu Petric

Administratie localaCei mai multi oameni care se plimba prin Parcul Tabacarie evita sa mearga pe podetele de traversare a minicanalelor din zona lacului Tabacarie. Nici nu e de mirare, din moment ce podetele nu inspira deloc siguranta.

O avere de care ne batem joc! Ruine in loc de turism si milioane de euro

Noiembrie 2016, Adrian Nicarel

CulturaIn timp ce statiunea Mamaia a inregistrat un nou record vara aceasta, centrul vechi a dezgustat iar si iar turistii cu privelistea sa ca dupa razboi, in ciuda teraselor care au animat zona si au incercat sa stearga o pata pe imaginea batranului Tomis.Daca faceau greseala sa se abata de la traseul batatorit, turistii riscau sa redescopere ruinele in toata "splendoarea" lor macabra, incremenite in aceeasi stare in care le lasasera si vara trecuta, in precedenta vacanta.

Proiect de extindere a sediului administrativ Saraiu

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaPentru extinderea sediului primariei din comuna Saraiu, edilul comunei, Dorinela Irimia, a demarat un proiect ce vizeaza amenajarea anexei primariei transformand-o intr-o cladire cu parter si un nivel.

Biblioteca pentru cetatenii comunei Nicolae Balcescu

Noiembrie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaConducerea administratiei locale din comuna Nicolae Balcescu isi doreste ca cetenii si mai ales tinerii din comuna sa deprinda obiceiul de a imprumuta carti pe care sa le citeasca si sa le returneze. De asemenea, cartile disponibile vor reprezenta sursa de informare pentru tinerii ce doresc sa acumuleze noi cunostinte.Autoritatile locale au demolat incaperea in care functiona secretariatul Liceului "I.

Noi blocuri de locuinte in orasul Harsova

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaIn urma hotararii de Guvern 719/2016 prin care s-a aprobat programul de construire a locuintelor de serviciu, in orasul Harsova se vor demara demersurile pentru construirea a doua blocuri: unul de locuinte de serviciu iar unul de locuinte pentru tineri.

Vesti bune pentru locuitorii orasului Navodari

Noiembrie 2016, Radu Petric

Administratie localaConsiliul Local al orasului Navodari a majorat capitalul societatii Termica Distributie, pentru a creste eficienta lucrarilor, atat pentru furnizarea agentului termic cat si pentru lucrarile de asfaltare.In cea mai recenta sedinta a Consiliului Local, unul dintre proiecte prevede suplimentarea bugetului alocat societatii Termica Distributie Navodari S.R.L., in vederea continuarii lucrarilor de asfaltare si modernizare a unor artere rutiere si pietonale din oras.

Primaria Crucea a demarat construirea rigolelor pentru prevenirea pagubelor provocate in caz de inundatii

Noiembrie 2016, Radu Petric

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Crucea lucreaza la refacerea rigolelor de pe marginea drumului national 2A. In acest sens, valorifica forta de munca a persoanelor ce primesc ajutor social, cu drept de munca, pe care le implica in realizarea actiunilor demarate.

Asfaltarea drumului ce face legatura intre comuna Ciobanu si orasul Harsova

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaReabilitarea drumului DC 68 care uneste localitatea Ciobanu de orasul Harsova, va avea un efect favorabil in ceea ce priveste conditiile de circulatie. Astfel se vor asigura conditiile normale, necesare desfasurarii traficului mai ales pentru locuitorilor comunei Ciobanu care fac naveta intre cele doua localitati.In data de 2 noiembrie, seful administratiei locale al comunei Ciobanu a dat ordin de incepere a lucrarilor de asflatare.

Toata comuna Vulturu, a sarbatorit hramul bisericii "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril"

Noiembrie 2016, Catalin Sandulescu

SocialIn fiecare an, in data de 8 noiembrie conducerea administratiei locale Vulturu impreuna cu preotul paroh al lacasului de cult, Ciprian Viziteu, si locuitorii comunei sarbatoresc hramul bisericii ce poarta numele Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril.

Campanie de prevenire a incendiilor in perioada sezonului rece in comuna Vulturu

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

SocialEdilul comunei Vulturu, Eugen Marius Berbec, isi doreste ca toti cetatenii sa urmeze sugestiile si sfaturile cuprinse in aceasta campanie, pentru a reduce semnificativ probabilitatea producerii unui incendiu in locuinte.Odata cu inceperea anotimpului rece, datorita mijloacelor diferite de incalzire, creste si riscul producerii unor incendii care adesea pot produce importante pierderi materiale sau chiar de vieti omenesti.

Extindere sediu primarie in comuna Pantelimon

Noiembrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala Pantelimon a declarat pentru publicatia nostra, ca lucrarile privind proiectele demarate in comuna, cu ajutorul fondurilor primite de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) sunt in derulare si ca lucreaza la un proiect ce are ca scop extinderea sediului administrativ al primariei.

Statie de desecare a terenurilor agricole din comuna Garliciu

Noiembrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaAgentia Nationala de Imbunatatiri Funciare realizeaza in aceasta perioada lucrari la statia de desecare din localitatea Garliciu. Pana in prezent s-au decolmatat canalele iar in prezent se lucreaza la statia propriu-zisa.

Biblioteca scolara moderna la Mosneni

Noiembrie 2016, Radu Petric

EducatieLa sfarsitul lunii octombrie a fost inaugurata biblioteca scolara "Iulia Andreea" din Mosneni. Relizarea investitiei a fost posibila cu sprijinul Asociatiei Umanitare "Iulia Andreea Movila" Pecineaga.Noua biblioteca scolara a fost amenajata intr-o sala a Gradinitei cu program normal din Mosneni.

Campanie de informare in comuna Silistea pentru ocuparea fortei de munca

Noiembrie 2016, Catalin Sandulescu

SocialIn aceasta perioada, administratia locala Silistea desfasoara o campanie ce are ca scop cresterea numarului cetatenilor din comuna ce detin un loc de munca si micsorarea numarului somerilor sau a celor fara venituri.

Centrul de prevenire a abandonului si a separarii copilului de familia sa din Gradina a fost inaugurat

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

SocialIn data de 27 octombrie, toata comuna Gradina, s-a bucurat de momentul deschiderii si de inaugurarea Centrului de prevenire a abandonului si a separarii copilului de familia sa.Mentionam ca in anul 2014 s-a semnat finantarea proiectului ce avea in vedere acest centru modern, iar in anul 2015, edilul comunei Gradina, Gabriela Iacobici, a dat ordin de incepere a lucrarii de construire.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771