Sitirile editiei din data de 26 Octombrie, 2016

Lucrarile de asfaltare a drumurilor din comuna Topraisar se apropie de final

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaPrimarul comunei Topraisar, Stelian Gheorghe ne-a marturisit ca lucrarea de asfaltare a drumurilor se va finaliza in scurt timp. In prezent se fac legaturile a strazilor asfaltate in intersectii. Edilul preconizeaza ca receptia lucrarii se va realiza la sfarsitul lunii octombrie.

Copiii din Cerchezu vor invata in gradinita noua

Octombrie 2016, Mirela Ionita

EducatieIn prezent, pana la deschiderea gradinitei, piticii din localitatea Cerchezu participa la orele de curs ce se desfasoara in doua sali de clasa situate in spatele dispensarului, in aceeasi cladire in care functioneaza si acesta.Conducerea Primariei ne-a marturisit ca in ceea ce priveste gradinita din Cerchezu, s-a finalizat lucrarea de construire a acesteia. Primaria a asigurat terenul pe care este situata gradinita iar Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Constanta a fost responsabil de construirea unitatii.

Primaria Baraganu risca sa restituie fondurile primite pentru contruirea eolienei si a statiei de biogaz

Octombrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaLa inceputul lunii octombrie, Primaria comunei Baraganu a fost instiintata de Administratia Judeteana a Finantelor Publice, ca Ministerul Fondurilor Europene a intocmit titluri de creanta ce au devenit executorii cu privire la restituirea fondurilor primite pentru proiectul "Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Baraganu".

Dezvoltarea turistica a statiunii balneare Techirghiol

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAlesii orasului Techirghiol lucreaza in prezent la maximizarea potentialului turistic al statiunii balneare Techirghiol care dispune de factori naturali. Prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a strategiei teritoriale, sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor naturale si culturale specifice orasului se va realiza atat reconversia regiunilor industriale aflate in declin, precum si sprijinirea unei cresteri favorabile privind ocuparea fortei de munca.

Reabilitarea, modernizarea si extinderea Scolii I-IV din localitatea Darabani

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaDeoarece numarul copiilor din orasul Negru Voda este in crestere, seful administratiei locale, ia masuri pentru crearea spatiul necesar celor ce doresc sa invete. Atat in cadrul unitatilor scolare, cat si timpul liber administratia locala doreste sa le ofere copiilor conditii de siguranta pentru a-si desfasura activitatile cu placere.

Campanie de sterilizare gratuita a cainilor si pisicilor, cu si fara stapan din comuna Agigea

Octombrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaIn perioada 17 octombrie 04 noiembrie 2016, administratia locala Agigea desfasoara o campanie de sterilizare gratuita a cainilor si pisicilor, cu si fara stapan.Actiunea initiata de autoritatile locale din comuna Agigea este sustinuta de Fundatia VIER PFOTEN, cu care conducerea Primariei a incheiat un contract de prestari servicii.

Cursuri de informatica in cadrul Centrului pentru tineret "Ion Creanga" din localitatea Tuzla

Octombrie 2016, Mirela Ionita

EducatieAdministratia locala sprijina in continuare activitatea Centrului pentru tineret "Ion Creanga" din comuna Tuzla. In prezent, in cadrul centrului se desfasoara cursuri de informatica pentru copii ce au o situatie familiala precara.

Curatenie si parc de agrement in comuna Tuzla

Octombrie 2016, Radu Petric

Administratie localaGrija fata de mediu si pastrarea curateniei reprezinta in acest moment preocuparile principale ale Primariei Tuzla. Administratia locala a inceput demersurile pentru realizarea unui parc dar si montarea unor cosuri de gunoi pentru a avea o comuna mai curata .

Proiectul Campusului scolar Cumpana - la final

Octombrie 2016, Mirela Ionita

EducatieAutoritatile locale din Cumpana au organizat in data de 20 octombrie evenimentul de inchidere a proiectului "Campus Scolar Grup Scolar Cumpana".Proiectul a fost cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 3: "Imbunatatirea infrastructurii sociale".

Reabilitarea Scolii Nr. 1 din Pecineaga se apropie de final

Octombrie 2016, Adrian Nicarel

EducatieScoala Generala Nr.1 cu clasele I-IV din Pecineaga, construita in anul 1926, se afla intr-o stare avansata de degradare si a fost trecuta de administratia locala, in stare de conservare. Scoala primara Nr.1 din Pecineaga cu clasele I- IV, a beneficiat in decursul anilor doar de lucrari de intretinere curente. Corpul vechi al cladirii necesita insa investitii majore.Scoala Nr.1 este un spatiu de invatamant necesar deorece numarul de clase existent in celelalte scoli din localitate este insuficient pentru copiii care frecventeaza cursurile.

Sedinta de Consiliu Local la Medgidia

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAlesii locali din municipiul Medgidia se vor intruni in sedinta ordinara in data de 27 octombrie 2016, ora 17.00, pentru a dezbate proiectele de hotarare, initiate de primarul Valentin Vrabie, inscrise pe ordinea de zi:1.

Primaria Amzacea demareaza construirea podetelor

Octombrie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaAdministratia locala se ocupa de proiectele ce vizeaza dezvoltarea infrastructurii avand ca scop implicit dezvoltarea comunei.Conducerea Primariei Amzacea a declarat pentru publicatia nostra ca in cel mai scurt timp, vor fi demarate lucrarile de asfaltare a trei kilometri, din lungimea strazii principale a localitatii Casicea. Edilul Constantin Radu a mai declarat ca in prezent se lucreaza la un proiectul ce prevede asfaltarea tuturor strazilor din comuna Amzacea.

Taranii Dobrogeni au oferit orasenilor o zi de neuitat

Octombrie 2016, Radu Petric

SocialDuminica, 23 octombrie, comunitatea virtuala a taranilor dobrogeni a organizat o petrecere taraneasca la ferma "La Maci", situata in apropierea localitatii Ciocirlia de Sus.Comunitatea Virtuala a Taranilor Dobrogeni s-a reunit la ferma "La Maci", unde Ioana Morosanu, fondatoarea comunitatii, alaturi de echipa organizatorica a Taranilor Dobrogeni si de gazda evenimentului, ferma "La Maci" au pregatit o petrecere taraneasca pentru orasenii cu dor de bunici si bucate alese, traditionale si naturale, pentru copiii curiosi sa traiasca jocurile unei copilarii la tara, plimbari cu caruta trasa de cai, trasul cu arcul, labirint de paie.

Valorificarea atractiilor turistice in orasul Eforie prin reabilitare si modernizare

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaProiectul de investitii demarat de autoritatile locale Eforie vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilitatile din corpul drumului, iluminatul public si dotarile in zona bulevardului Tudor Vladimirescu si strada Marii Eforie Nord in scopul accesibilizarii principalelor obiective turistice naturale.

Blocul in care functioneaza institutiile publice din Dumbraveni va fi reabilitat

Octombrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Dumbraveni au demarat lucrarile de reabilitare in ceea ce priveste acoperisul blocului de locuinte situat pe strada Principala.Blocul ce se afla in vecinatatea sediului primariei nu a fost reabilitat niciodata de la constructia sa, din anul 1989.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771