Sitirile editiei din data de 19 Octombrie, 2016

Sarbatoarea "Ziua Comunei" in familia Saraiu

Octombrie 2016, Mirela Ionita

SocialPentru ca mereu atunci cand este sarbatoare in lumea crestina, este sarbatoare si in comuna Saraiu, oamenii au imbracat hainele cu grija alese si s-au adunat cu multa bucurie in suflet pentru a-i multumi lui Dumnezeu pentru tot ceea ce le ofera, pentru a uita de grijile ce ii apasa si pentru a petrece alaturi de edilul comunei, Dorinela Irimia.

Edilul Ion Beiu are in vedere construirea salii de sport in localitatea Saligny

Octombrie 2016, Radu Petric

Administratie localaPentru ca activitatea sportiva a copiilor si elevilor din localitatea Saligny sa nu fie impiedicata de conditiile meteorologice din timpul sezonului rece, Primaria a demarat un proiect de realizare a unei sali de sport.

Autoritatile locale din comuna Mircea Voda au in vedere controlul poluarii

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Mircea Voda se mandresc proiecte demarate privind modernizarea si dezvoltarea infrastructurii dar si de control si prevenire a poluarii solului si a apei din comuna.Unul dintre proiectele demarate de administratia locala din comuna Mircea Voda are in vedere controlul integrat al poluarii cu nitrati.

Prevenirea inundatiilor in comuna Oltina

Octombrie 2016, Radu Petric

Administratie localaAutoritatile locale au demarat lucrari de reabilitare a strazilor afectate in urma ploilor din august folosind fonduri de la bugetul local, dar si pentru a evita riscurile de inundatie.Administratia locala din comuna Oltina a demarat lucrarile de construire a unui canal colector a apei pluviale.

Edilul Ioan Roman doreste finalizarea la termen a proiectelor demarate

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaConducerea Primariei Lumina a demarat proiecte privind modernizarea infrastructuii si doreste finalizarea acestora in cel mai scurt timp. Autoritatile locale se straduiesc sa atraga fondurile necesare pentru realizarea lucrarilor. In ceea ce priveste investitiile pentru care nu sunt surse de finantare, administratia locala Lumina se gospodareste si aloca fonduri din bugetul local din dorinta de a asigura un standard de viata ridicat pentru locuitorii comunei.

Unitatile de invatamant din comuna Deleni pregatite pentru anotimpul rece

Octombrie 2016, Radu Petric

EducatieConducerea Primariei din Deleni ne-a declarat ca toate unitatile de invatamant din comuna sunt pregatite pentru sezonul rece, atat in privinta aprovizionarii cu combustibil cat si a functionarii surselor de incalzire cu care sunt dotate.

Spectacol de dans si muzica populara de "Ziua Recoltei" in comuna Nicolae Balcescu

Octombrie 2016, Adrian Nicarel

SocialToata comuna Nicolae Balcescu a sarbatorit prin cantec, dans si voie buna "Ziua Recoltei", zi dedicata celor ce muncesc pamantul, pentru a obtine cele mai bune si mai sanatoase produse, dar si crescatorilor de animale.Este o traditie ca in fiecare an, in luna octombrie, locuitorii comunei Nicolae Balcescu sa participe la sarbatoarea dedicata rodului productiei realizat din munca pamantului si cresterea animalelor.

Hramul Bisericii "Sfanta Cuvioasa Paraschiva" din comuna Cumpana

Octombrie 2016, Mirela Ionita

SocialEdilul comunei Cumpana, Mariana Gaju, a invitat toti cetatenii din comuna sa vina la biserica Sfanta "Cuvioasa Paraschiva", pentru a se ruga impreuna si pentru a o slavi pe ocrotitoarea acestui sfant lacas.

Copii din comuna Cumpana botezati cu prilejul sfintei sarbatori "Cuvioasa Paraschiva"

Octombrie 2016, Mirela Ionita

SocialIn comuna Cumpana, edilul Mariana Gaju pastreaza frumosul obicei prin care copilasii a caror soarta nu a fost foarte darnica si care sunt in grija asistentilor maternali sa primeasca Taina Sfantului Botez in zi de sarbatoare.Primaria si Consiliul Local al comunei Cumpana, reprezentate legal de edilul Mariana Gaju, in colaborare cu Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta au organizat in ziua de 13 octombrie 2016, botezul a trei copii, doua fete si un baiat.

Lucrarile de modernizare a terenului de sport din Tirgusor s-au finalizat

Octombrie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaCu fonduri de la bugetul local, autoritatile locale din comuna Tirgusor au investit in sport pentru ca locuitorii comunei sa beneficieze de o viata sportiva activa.Administratia locala a finalizat lucrarile de modernizare a terenului de sport din satul arondat comunei Tirgusor, Mireasa care beneficiaza de gazon artificial.

Conditii optime si unitati de invatamant incapatoare pentru toti elevii din comuna Mihai Viteazu

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaDupa lucrarile de reabilitare si igienizare a institutiilor de invatamant, realizate in perioada de vara, inceputul anului scolar a adus noi atributii pentru autoritatile locale. Pentru a le oferi copiilor conditiile optime necesare desfasurarii orelor de curs si in sezonul rece, alesii locali din comuna Mihai Viteazu au asigurat aprovizionarea institutiilor de invatamant cu combustibil solid.

Primaria Lipnita risca sa restituie banii primiti pentru proiectul transfrontalier

Octombrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaProiectul transfrontalier in valoare de peste 12 milioane euro, in care au fost cuprinse si punctele de frontiera Lipnita (Romania)-Kainargea (Bulgaria) si Dobromir-Krushari, demarat in proportie de 84,5%, cu bani de la Uniunea Europeana nu si-a atins scopul.

Au inceput lucrarile de construire a casei mortuare din Gradina

Octombrie 2016, Radu Petric

Administratie localaAutoritatile locale au demarat lucrarile de construire a casei mortuare in localitatea Gradina, pentru a fi pregatiti privind respectarea noilor legi funerare."S-au obtinut toate avizele, am luat autorizatia de construire si s-a dat ordin de incepere a lucrarilor.

S-au finalizat lucrarile de asfaltare in localitatea Fantanele

Octombrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaAutoritatile locale din Fantanele se bucura de finalizarea lucrarilor de asfaltare si la cel de-al doilea tronson, astfel incheindu-se proiectul ce a presupus modernizarea infrastructurii rutiere din comuna.

Canale de colectare a apei pluviale pentru evitarea inundatiilor in comuna Pestera

Octombrie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaConducerea Primariei Pestera a demarat lucrari de realizare si decolmatare a doua canale ce vor colecta apa pluviala, astfel ferind terenurile si gospodariile din zona de inundatii.Pentru a preveni inundatiile in comuna Pestera, autoritatile locale au demarat lucrari de decolmatare a canalului care desparte drumul judetean DJ222 si DJ223B pe o lungime de 1 kilometru.

Edilul Nicolae Dragomir a dat ordin de incepere a lucrarilor la piata agroalimentara din Ostrov

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaConducerea Primariei a demarat lucrarile de construire a pietei agroalimentare in localitatea Ostrov. Prin aceasta investitie, autoritatea locala sprijina cetatenii care doresc sa comercializeze marfa si produsele sanatoase produse in gospodariile proprii.

CJC a predat targul de animale de la Cobadin administratiei locale

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAutoritatile locale din Cobadin realizeaza procedurile necesare pentru deschiderea oborului pentru locuitorii acestei comune, dar si pentru toti cei care vor sa cumpere produse naturale si sanatoase.Consiliul Judetean Constanta a predat targul de animale Primariei din Cobadin. Urmeaza realizarea documentatiei pentru autorizarea sanitar veterinara in vederea desfasurarii activitatii comerciale. Dupa obtinerea autorizarii, se va propune in sedinta de Consiliu Local o taxa necesara pentru intretinerea acestui targ, pentru a asigura o parte din plata utilitatilor (apa potabila, curent electric, curatenie).

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771