Sitirile editiei din data de 12 Octombrie, 2016

Programul educativ "Aspire for teachers"

Octombrie 2016, Mirela Ionita

EducatieIn perioada 28 august - 2 septembrie, Judetul Constanta a fost reprezentat de profesor Stanciu Ionela de la Liceul Tehnologic Topraisar in cadrul programului "Aspire for teachers" ce s-a desfasurat in Poiana Brasov.

Zilele Recoltei la Medgidia

Octombrie 2016, Radu Petric

SocialPrimaria Municipiului Medgidia a organizat in perioada 7-9 octombrie 2016, in Parcul Central, situat pe malul Falezei, evenimentul "Zilele Recoltei".Manifestarea a reunit zeci de producatori traditionali atat din judet cat si din alte zone ale tarii.

CJC: Proiectul restaurarii cetatii Capidava, avizat de Ministerul Culturii

Octombrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaDupa comunicatul Ministerului Culturii, care a constatat dezastrul produs prin lucrarile de restaurare a cetatii Capidava, continua reactiile autoritatilor locale.Conducerea Consiliului Judetean Constanta transmite, intr-un comunicat de presa, ca a verificat stadiul proiectului "Restaurare, Consolidare, Protectie, Conservare si Punerea in Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava", Cod SMIS 31212 si a constatat faptul ca acest proiect a fost avizat de reprezentantii Ministerului Culturii, atat in faza de studiu de fezabilitate, cat si in cea de proiect tehnic.

Finalizarea Planului Urbanistic General in comuna Saraiu

Octombrie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaAdministratia locala Saraiu asteapta eliberarea avizelor pentru realizarea Planului Urbanistic General (P.U.G.) al comunei. Dupa finalizarea acestuia se va intocmi si strategia de dezvoltare a localitatii.

Reabilitarea sediului primariei din comuna Nicolae Balcescu

Octombrie 2016, Radu Petric

Administratie localaPentru a crea un spatiu adecvat in care functionarii sa-si desfasoare activitatea si pentru a oferi servicii de calitate pentru cetateni, autoritatile locale din Nicolae Balcescu au efectuat lucrari de reabilitare a sediului Primariei.

Primarul comunei Crucea nu mai doreste amanarea proiectelor si a lucrarilor

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaEdilul Gheorghe Frigioi isi doreste ca lucrarile demarate in comuna Crucea sa avanseze in vederea finalizarii proiectelor incepute, pentru a le crea cetatenilor conditii de trai mai bune intr-un timp cat mai scurt posibil.

Lucrarile de construire a Caminul Cultural din Runcu avanseaza

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaReprezentantii Primariei Pantelimon lucreaza in continuare la dezvoltarea comunei prin crearea si modernizarea infrastructurii rutiere locale, a sistemelor de alimentare cu apa potabila, a sistemelor de canalizare a apei uzata dar si prin investitii in infrastrutura educationala, sociala si culturala.

Varstnicii Mangaliei, premiati de municipalitate

Octombrie 2016, Radu Petric

SocialPrimarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a oferit, joi, 6 octombrie, diplome de onoare, buchete de flori si un ajutor financiar varstnicilor din localitate. Ceremonia de premiere a avut loc, intr-un cadru festiv, la Clubul Nautic Callatis. Cu acest prilej, edilul orasului a felicitat seniorii Mangaliei si le-a transmis acestora urari de sanatate si traditionalul "La multi ani"!Edilul a discutat cu sarbatoritii despre proiectele in derulare si intentiile municipalitatii pentru perioada urmatoare.

Ziua Scolii Gimnaziale "S. A. Esenin" din comuna Ghindaresti

Octombrie 2016, Mirela Ionita

EducatieData de 3 octombrie simbolizeaza o zi importanta pentru locuitorii comunei Ghindaresti. Aceasta reprezinta ziua de nastere a lui Serghei Alexandrovici Esenin, al carui nume il poarta Scoala Gimnaziala cu clasele I-VIII din Ghindaresti.

Bani pentru elevii din comuna Vulturu care urmeaza cursuri liceale sau postliceale

Octombrie 2016, Adrian Nicarel

SocialAlesii comunei Vulturu incurajeaza tinerii elevi sa isi continue studiile acordandu-le tot sprijinul dar si ajutor financiar.Orientarea elevilor catre studii superioare si catre o meserie potrivita pentru aptitudinile lor, dar si dezvoltarea abilitatilor sociale necesare in viata de zi cu zi, acestea sunt dorintele autoritatilor locale Vulturu.

Modernizarea unitatilor scolare si prescolare din comuna Silistea

Octombrie 2016, Catalin Sandulescu

EducatieAutoritatile locale Silistea demareaza cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta un program de reabilitare si modernizare a unitatilor de invatamant din comuna.Cu fondurile primite de la CJC, Primaria va demara lucrari de reabilitate la exteriorul scolii din localitatea Silistea si va amenaja curtea interioara a acesteia dar si a gradinitelor din Silistea si Tepes Voda.

Deschiderea caminului de batrani din orasul Harsova

Octombrie 2016, Mirela Ionita

SocialConducerea Primariei Harsova demareaza procedurile necesare pentru deschiderea centrului de batani al orasului. Caminul va fi dat spre inchiriere unei firme autorizate deoarece administratia locala nu poate sustine financiar acest centru.

Prevenirea pericolelor de inundatii in comuna Garliciu

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaConform Legii 158/2016, Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (A.N.I.F.) executa lucrari de desecare in zonele ce sunt in pericolul de a fi afectate, pentru prevenirea inundarii localitatilor, a terenurilor agricole dar si pentru prevenirea distrugerii drumurilor.

Prescolarii din comuna Ciobanu vor avea spatii de joaca

Octombrie 2016, Mirela Ionita

EducatieAutoritatile locale Ciobanu se asigura ca cetatenii acestei comune sa aiba parte de spatii si conditii favorabile pentru a le oferi accesul la educatie, dar si de spatii pentru petrecerea timpului liber si practicarea activitatilor sportive.

Mai mult de o treime din bugetul programului Casa Verde a fost consumat in prima zi de depunere

Octombrie 2016, Adrian Nicarel

ActualitateIn prima zi a perioadei de depunere a dosarelor de finantare pentru Programul Casa Verde Clasic 2016 au fost depuse, la nivel national, 3.748 de dosare, in valoare de aproximativ 22,6 milioane lei, ceea ce reprezinta 37,65% din totalul bugetului de 60 de milioane de lei pentru persoanele fizice.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771