Sitirile editiei din data de 28 Septembrie, 2016

Raed Arafat vorbeste despre un proiect care vizeaza pregatirea a doua spitale pentru cutremur

Septembrie 2016, Mirela Ionita

SanatateSecretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat duminica seara, la Antena 3, ca va fi derulat un proiect care vizeaza pregatirea pentru cutremur a doua spitale din Bucuresti."Avem un proiect care urmeaza sa pornim cu el care vizeaza doua spitale pe care sa le pregatim pentru cutremur.

Afgan ascuns sub un camion, descoperit in punctul de frontiera de la Negru Voda

Septembrie 2016, Adrian Nicarel

SocialUn cetatean afgan, care intentiona sa intre ilegal in Romania ascuns sub remorca unui autocamion incarcat cu calorifere, a fost depistat, luni seara, de politistii de frontiera constanteni de la Negru Voda, acesta fiind predat autoritatile de frontiera bulgare.Potrivit Garzii de Coasta, luni seara, in jurul orei 19.30, in punctul de frontiera de la Negru Voda s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de intrare din tara un cetatean moldovean, in varsta de 35 de ani, care conducea un autocamion marca Mercedes cu semiremorca, incarcat cu calorifere.

Elevii din Mangalia pot obtine burse ca sa studieze in SUA

Septembrie 2016, Radu Petric

EducatieIn sala de festivitati a Liceului Teoretic "Callatis din Mangalia" are loc azi, intre orele 12-14, o conferinta prin care se va promova in randul liceenilor Programul de schimb de experienta FLEX care este finantat de Departamentul de Stat al Guvernului SUA.

Lucrarile de modernizare a infrastructurii rutiere din comuna Topraisar continua in ritm alert

Septembrie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaConducerea Primariei Topraisar isi concentreaza toata atentia asupra proiectelor ce au in vedere reabilitarea si modernizarea drumurilor din comuna. Autoritatile locale doresc sa le ofere cetatenilor din comuna Topraisar conditii de trai din ce in ce mai bune deoarece nevoile si cerintele locuitorilor cresc.

Si prescolarii constanteni primesc tichete sociale. Iata in ce conditii!

Septembrie 2016, Adrian Nicarel

SocialOdata cu anul scolar, au inceput si grijile pentru familiile nevoiase care nu isi permit nici macar strictul necesar pentru a-si trimite copiii la gradinita.Tocmai de aceea, Guvernul a adoptat, la inceputul anului, un act normativ prin care statul acorda lunar cate un tichet social in valoare de 50 de lei familiilor defavorizate care fac tot posibilul sa isi trimita copiii la gradinita.

Extinderea retelei de iluminat public in comuna Agigea

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala din comuna Agigea demareaza lucrari de extindere a retelei de iluminat public. Iluminatul public are rolul de a asigura orientarea si circulatia in siguranta a pietonilor si vehiculelor pe timp de noapte, dar si de a crea un ambient corespunzator in orele fara lumina naturala.

Autoritatile locale lucreaza pentru dezvoltarea si modernizarea orasului Negru Voda

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala Negru Voda lucreaza cu spor la proiectele demarate, reusind sa atraga fonduri sau sa se foloseasca de cele proprii pentru a obtine rezultatele dorite. Conducerea Primariei urmareste si pune in aplicare strategia de dezvoltare a orasului din punct de vedere socio-cultural, educational sau din punct de vedere al infrastructurii.

"Rodul Pamantului", cinstit cum se cuvine de administratia locala din Cumpana

Septembrie 2016, Radu Petric

SocialPrimaria si Consiliul local Cumpana au organizat, in perioada 17-18 septembrie, cea de-a XIV-a editie a Festivalului "Rodul Pamantului - Zilele Recoltei la Cumpana", eveniment dedicat pamantului, gastronomiei, bogatiei etnografice si folclorice.

Administratia locala Pecineaga demareaza lucrari de reabilitare a podetelor

Septembrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria Pecineaga doreste reabilitarea podetelor din localitatea Pecineaga. Lucrarile au ca scop evitarea inundatiilor si scurgerea apei provenite din precipitatii cu un debit mai mare."Am reusit sa demaram un program de refacere a podetelor si implicit a tuburilor de evacuare a apei pluviale, pentru a evita pagubele unor posibile inundatii.

Utilitati la costuri scazute pentru cetatenii din comuna Baraganu

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAsigurarea utilitatilor necesare pentru un trai decent si ridicarea nivelului acestuia reprezinta obiectivul autoritatilor locale din comuna Baraganu. In acest sens au fost demarate mai multe proiecte ce vizeaza dezvoltarea infrastructurii in cadrul comunei.Edilul comunei Baraganu,Titu Neague ne-a informat ca: "In cel mai scurt timp se vor realiza probele la eoliana. Aceasta s-a racordat la reteaua de distributie a energiei electrice si s-a montat contorul".

Primaria si Consiliul Local Navodari va invita la "Zilele Recoltei"

Septembrie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Navodari va invita la "Zilele Recoltei", eveniment care va avea loc weekendul urmator pe Stadionul Flacara din localitate. Organizatorii v-au pregatit numeroase surprize.In primele 2 zile ale lunii octombrie, la Navodari vor avea loc "Zilele Recoltei", eveniment desfasurat anual, la care sunt invitati toti locuitorii orasului si nu numai.

Investitii in infrastructura rutiera din comuna Cerchezu

Septembrie 2016, Radu Petric

Administratie localaAlesii locali din comuna Cerchezu lucreaza intens la proiectele demarate privind modernizarea si dezvoltarea infrastructurii din comuna. Administratia locala doreste ca reabilitarea si modernizarea drumurilor sa le creeze cetatenii din comuna Cerchezu posibilitatea de a se deplasa mai usor, in conditii de siguranta si astfel sa aiba acces mai usor la educatie dar si la alimentele comercializate.

Apa potabila si iluminat public in cartierul nou din satul General Scarisoreanu

Septembrie 2016, Radu Petric

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Amzacea lucreaza pentru realizarea investitiilor ce au ca scop modernizarea si dezvoltarea infrastructurii. Acestea depun eforturi pentru a le asigura locuitorilor comunei utilitatile necesare unui trai de viata mai bun.

Prevenirea accidentelor rutiere in comuna Tuzla

Septembrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaConducerea Primariei Tuzla a demarat lucrari privind siguranta cetatenilor din comuna. Pentru pietoni, administratia locala lucreaza in ritm alert la amenajarea trotuarelor, iar pentru conducatorii de automobile se vor monta indicatoare ce au ca scop limitarea accidentelor rutiere.

Primaria comunei Dumbraveni sustine educatia copiilor

Septembrie 2016, Radu Petric

EducatiePrin prezenta sa la festivitatea dedicata deschiderii noului an de invatamant, edilul a reafirmat disponibilitatea administratiei locale pentru sustinerea educatiei si dezvoltarea acesteia.Edilul Stelian Clinciu, s-a simtit onorat pentru ca a putut fi alaturi de copiii care invata in localitatea Dumbraveni si de parintii acestora, in momentele pline de emotie de la inceputul anului scolar. Primarul isi doreste ca in fiecare an, invatamantul din comuna Dumbraveni sa ofere rezultate care sa faca cinste unitatilor scolare.

Strategie de dezvoltare a infrastructurii in comuna Comana

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaEdilul Ion Schiopu, prin actiunile demarate doreste ca cetatenii comunei, sa traiasca si sa isi desfasoare activitatile intr-un mediu curat si igienizat dar si sa le ofere acestora conditii de trai din ce in ce mai bune.

Simplificarea legii anti-fumat, respinsa in Comisia de sanatate / Anghel, unul dintre initiatori: M-am saturat de niste frustrati

Septembrie 2016, Adrian Nicarel

ActualitateComisia de Sanatate din Senat a respins marti initiativa legislativa care prevedea redefinirea spatiului inchis si infiintarea cluburilor de fumatori, printre initiatorii proiectului regasindu-se Cristiana Anghel si Daniel Fenechiu.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771